Astrologija: Eksperiment

pa normalno da smo se vezali za taj test, koji ako je tacan je odlicna ilustracija svega...
e sad, ja bih bas voleo da vidim neke druge tekstove/prognoze nazovi to kako hoces...
ali, posto ne idem po slicnim sajtovima, voleo bih da neko ostavi linkove ka takvim tekstovima....

i, da, ovo sto se ovde pogadjalo, je cirkus, a ne dokazivanje...slazem se....ali ono sto je meni zasmetalo je sto je to Astral uzeo kao dokaz da je astrologija pouzdana....

Evo jednog predvidjanja srpskog astrologa Nikole Stojanovica.Ovo mozemo samo da cekamo ,jer se jos nije dogodilo,pa da proverimo dali je astrologija nauka ili ne.Inace tekst je izasao u casopisu "nedeljni telegraf" pre dve nedelje.Evo odlomka vezanog za blisku buducnost.

"N.S.: Zivimo katastrofalan horoskop
Postojeca natalna karta Drzavne zajedice SCG je, kako tvrdi Stojanovc - katastrofalna:
- Goru nisam video, kao da su je pravili nasi najljuci neprijatelji. Mesec (narod) je u znaku Riba, a to je znak apatije, teskih, narocito psihickih bolesti, bezanja iz realnog sveta, narkomanije... Uz to, Mesec je u uzasnim aspektima sa drugim planetama. Recimo, pravi kvadrat sa Saturnom, astroloskom oznakom za kancer. Zato nije ni cudo sto je u Srbiji porast obolelih od opakih bolesti uzeo neslucene razmere i sto ima toliko psihicki rastrojenih ljudi.

U ovoj godini nas, prema tvrdnji astrologa Stojanovica, cekaju mnoga iskusenja. Pored jako lose ekonomske situacije, raspada drzavne zajednice i odvajanja Kosova, sledi rat za granice:
- Siptari ce pokusati da uzmu Presevsku dolinu koja je od strateskog znacaja za Balkan. Doci ce do pogranicnih carki i opasnosti od upada siptarskih terorista. Zato bi granica prema Kosovu trebalo da bude petostruka Ma`ino linija. U bliskoj buducnosti predstoji prekrajanje granica u cemu ce Srbija biti dosta ostecena.

N: Atentati na svetske lidere
Prema porukama zvezda ova ce godina, tvrdi Nikola Stojanovic, biti zestoka i u svetu. Svetski rat se polako ali sigurno rasplamsava lokalnim sukobima i pritiscima. Na jesen su moguci atentati na vodece svetske lidere. Na meti ce biti najpre, Vladimir Putin, predsednik Rusije, a onda i americki predsednik Dzord` Bus".

Astral je poslao PP, koji ja nisam odmah video. Izvinjavam mu se zbog prethodnog posta. Ono sto mogu reci je da mu je metoda eliminacije vise nego dobra. Nije bio siguran, ali, uslovno receno, pogodio mi je i znak i podznak. Kad kazem uslovno, mislim, tipovao je jak uticaj odredjene planete i polozaj sunca. Nije nikakav dogovor izmedju nas, dajem rec.

Inace ovaj astrolog je i ranije dao dosta tacnih prognoza .
Evo navescu nekoliko koji su se nalazili po raznim novinama:

"Argument – 13. oktobar 1997
Izbori u Crnoj Gori. U trenutku kada je M. Bulatović vodio sa velikim brojem glasova protiv M. Đukanovića, dao sam prognozu da Đukanović pobeđuje na izborima, ali da će imati velikih problema da dokaže svoju pobedu i da će Crna Gora biti na ivici građanskog rata…
Kada sam odneo taj tekst u redakciju “ Argumenta “ ta prognoza je toliko delovala naučno – fantastično da uredništvo čak nije ni htelo da objavi taj tekst. Komentari su bili:…Ma, nemoguće,…Ovoga puta si potpuno omanuo!...Razvoj događaja posle objavljivanja rezultata izbora u Crnoj Gori se u potpunosti poklopio sa mojom prognozom…"

"Argument – 28. juli 1997
Dajem prognozu da će budući predsednik Jugoslavije biti Vojislav Koštunica, a premijer Zoran Đinđić…U to vreme su njih dvojica, na političkom nebu Srbije, bili milimikroni…"

"Intervju, časopis “ ID “, 14. februar 2001
Najavio sam otcepljenje Crne Gore od Srbije ( što je inače moja stara prognoza iz 1997 g., jer sam primetio da mnogobrojni Beograđani, koji imaju kuću u Crnoj Gori imaju u svom horoskopu kuću u “ inostranstvu “ ), mogućnost podele Kosova na srpski i šiptarski deo, a takođe sam izneo teoriju da je možda srpski životni prostor od strane svetskih vladara namenjen nekom drugom narodu!"

"Intervju, “ Nacional “, 27. februar 2002.
Naslov intervjua bio je i moja prognoza: “ Đinđiću preti atentat, ako preživi, niko ga živi neće skinuti sa vlasti “.
Kada dođe vreme, astrološkim tekstom na ovom sajtu, objasniću kako sam došao do te prognoze…"

preuzeto sa sajta Nikole Stojanovica

A taj program sto je napravi i gore sam navela,ali nisi procitao ,sluzi za odredjivanje efemerida,dakle,ako znas sta znaci "efemerida" onda ces shvatiti da je to prvenstveno astronomski program .
Pa sta sam ja napisao? Uz pomoc tog programa i astrologije samo sto ti izvrces moje reci.

Astrologija se sluzi astronomijom i zato su joj neophodne efemeride.
Da se sluzi astronomijom na pravi nacin onda bi bila priznata prvenstveno od astronoma koji ne samo da nece da cuju za astrologiju vec se i postide kada ih neko greskom pita za horoskop.

Ja ne znam nista o astronomiji, mozes li me uputiti u to sta su efemeride i kako se to racuna? I sta je sa 10-tom planeto suncevog sistema? Kvari li ona natalnu kartu?

Evo jednog predvidjanja srpskog astrologa Nikole Stojanovica.Ovo mozemo samo da cekamo ,jer se jos nije dogodilo,pa da proverimo dali je astrologija nauka ili ne.Inace tekst je izasao u casopisu "nedeljni telegraf" pre dve nedelje.Evo odlomka vezanog za blisku buducnost.

"N.S.: Zivimo katastrofalan horoskop
Postojeca natalna karta Drzavne zajedice SCG je, kako tvrdi Stojanovc - katastrofalna:
- Goru nisam video, kao da su je pravili nasi najljuci neprijatelji. Mesec (narod) je u znaku Riba, a to je znak apatije, teskih, narocito psihickih bolesti, bezanja iz realnog sveta, narkomanije... Uz to, Mesec je u uzasnim aspektima sa drugim planetama. Recimo, pravi kvadrat sa Saturnom, astroloskom oznakom za kancer. Zato nije ni cudo sto je u Srbiji porast obolelih od opakih bolesti uzeo neslucene razmere i sto ima toliko psihicki rastrojenih ljudi.

U ovoj godini nas, prema tvrdnji astrologa Stojanovica, cekaju mnoga iskusenja. Pored jako lose ekonomske situacije, raspada drzavne zajednice i odvajanja Kosova, sledi rat za granice:
- Siptari ce pokusati da uzmu Presevsku dolinu koja je od strateskog znacaja za Balkan. Doci ce do pogranicnih carki i opasnosti od upada siptarskih terorista. Zato bi granica prema Kosovu trebalo da bude petostruka Ma`ino linija. U bliskoj buducnosti predstoji prekrajanje granica u cemu ce Srbija biti dosta ostecena.

N: Atentati na svetske lidere
Prema porukama zvezda ova ce godina, tvrdi Nikola Stojanovic, biti zestoka i u svetu. Svetski rat se polako ali sigurno rasplamsava lokalnim sukobima i pritiscima. Na jesen su moguci atentati na vodece svetske lidere. Na meti ce biti najpre, Vladimir Putin, predsednik Rusije, a onda i americki predsednik Dzord` Bus".

Evo ovo bi recimo mogla da obrdadjuje teorija haosa pod uslovom da postoje cinjenice koje mogu da se uvrste u jednacine. A posto, ljdska svest je takva, da je ne mozes podvrgnuti nikakvoj proracunu pogotovu jedne celine. Ovo sto je on naveo moze reci i bilo ko ko prati politiku na osnovu zapazanja. Ali ako je on upotrebio astrologiju za ovo onda je to stvarno besmisleno.

proximo:
Ja ne znam nista o astronomiji, mozes li me uputiti u to sta su efemeride i kako se to racuna? I sta je sa 10-tom planeto suncevog sistema? Kvari li ona natalnu kartu?
Ne znas nista o astronomiji :) ? Sto se tice 10-te "planete", pitanje je da li je ona uopste planeta, zar ne? I nema nikakvih problema po astrologiju, jer Merkur i Venera vladaju sa po dva znaka. Mozemo iz ugla teorije raspravljati kako je to moguce, ali praksa potvrdjuje da je tako.

P.S. Covek koji je imao dva cista pogotka i dalje pljuje po astrologiji. Ako to nije kontradikcija, onda ne znam sta jeste. Kada astrologija ne bi bila istina, to ti ne bi nikada poslo za rukom. Posle svega, ipak mislim da je u pitanju moralni problem.

heheh,ovo je bas postalo interesantno...

@Vangelis
". Mislim da to moze biti cak i zabavno, a meni ce da ustedi novac, koji bi mi, inace uzeli astrolozi, he he."

S' obzirom na ovu izjavu tebi niko ne mora da dokazuje da astrologija funkcionise .Ti vec u to verujes.

@proximo
"Da se sluzi astronomijom na pravi nacin onda bi bila priznata prvenstveno od astronoma koji ne samo da nece da cuju za astrologiju vec se i postide kada ih neko greskom pita za horoskop.

Ja ne znam nista o astronomiji, mozes li me uputiti u to sta su efemeride i kako se to racuna? I sta je sa 10-tom planeto suncevog sistema? Kvari li ona natalnu kartu?"

Onaj ko astronome pita za horoskop je ne samo neobrazovan ,nego i ne inteligentan.....
Evo posto ti ne znas nista o astronomiji ,ja cu ti objasniti sta su efemeride.Efemeride predstavljaju tabele položaja planeta ili drugih nebeskih tela za oređeni period vremena. Uobičajeno je da se pred kraj godine izdaju efemeride planeta, Sunca i Meseca za narednu godinu. Efemeride nam mogu biti od najveće koristi pri planiranju i pripremi astronomskih posmatranja. Astrologija nebi mogla da funkcionise da nije detalnih astronomskih proucavanja i utvrdjivanja polozaja planeta,odnosno efemerida.

Deseta Planeta,,,heh
Sedna,tako su je nazvali astronomi ,ali s' obzirom na to da jos uvek nije svrstana u red Planeta i niko je ne priznaje ,ni astronomi ni astrolozi ne mogu da je koriste.
Evo kako su nova otkrica uticala na izrade natalnih karti:
"Otkrićem planete Uran na zvezdanom nebu 1781 godine, vladara znaka Vodolije, celokupno čovečanstvo je počelo da živi, normalno na nesvesnom nivou, u skladu sa simbolikom znaka Vodolije.

Uran, vladar znaka Vodolije u astrologiji vlada ljudskim mozgom, malim sivim ćelijama, ljudskim intelektom, pa je sve veći broj ljudi počeo maksimalno da koristi mozak, da razvija misao do neslućenih granica, što je uzrokovalo pojavu sve većeg broja naučnika čiji su misaoni procesi doneli sve veći broj pronalazaka u svim oblastima ljudskog života.
Prirodno, došlo je do razvoja i ratne tehnologije, što je doprinelo da se proizvode sve moćnija i ubojitija oružja. Najubojitije oružje do sada proizvedeno je Atomska Bomba.

-Godine 1896. naučnik Antoan Bekerel otkriva radioaktivnost Uranijuma;

-1902.Marija i Pjer Kiri otkrivaju radioaktivni metal Radijum;

-1905.Albert Ajnštajn otkriva da se Masa može smatrati drugim oblikom Energije i da se masa može pretvoriti u ogromnu količinu energije;

-Ernest Ruderford i Nils Bor otkrivaju strukturu atoma;

-1934 Enriko Fermi otkriva nuklearnu fisiju;

-Samo 33 godine pošto je Ajnštajn rekao da se masa može transformirati u energiju, decembra 1938. Oto Han i Fric Štrasmen proizvode nuklearnu fisiju - cepanje atoma.

-Albert Ajnštajn 02.08.1939. piše pismo Američkom predsedniku Ruzveltu u kome mu saopštava da je moguće proizvesti atomsku bombu i požuruje ga sa njenom proizvodnjom.

-Decembra 1942. na čikaškom univerzitetu Enriko Fermi uspešno proizvodi prvu kontrolisanu nuklearnu lančanu reakciju. Avgusta 1942. pokreće se Menhetn projekat sa ciljem da se proizvede prva atomska bomba. Vođe projekta su Enriko Fermi i Robert Openhajmer.

-16.jula 1945 u pustinji Novog Meksika testirana je prva atomska bomba.

- Prekidajući ručak, američki predsednik telefonom naređuje da se baci prva atomska bomba na japanski grad Hirošimu.U zoru 06.Avgusta 1945.,u 08 časova 16 minuta i 40 sekundi iznad Hirošime (132E27, 34N24) eksplodirala je atomska bomba.Posledice su bile stravične: odmah je umrlo 140.000 ljudi, a ubrzo posle toga od posledica još 150.000 ljudi. U trenutku tog događaja astrološka karta neba, (položaj planeta na nebu) je bila jeziva: Ascendent tog trenutka je bio na najgorem stepenu zodijačkog kruga, na "đavoljem" 18.stepenu Device; Mesec, koji simboliše čoveka, ljudsku rasu u konjunkciji sa Saturnom(velika nesreća, velika žalost) na najgorem 18.stepenu (najgora, đavolja energija) znaka Raka, koji takođe predstavlja čoveka, ljudsku rasu! "

Dakle,kada dodje do potvrdjenog otkrica nove Planete,astrolozi je koriste u tumacenjima,jer svaka nova Planeta pokrece novi svetski poredak.Svako novo astronomsko otkrice pomaze astrologiji u tumacenju vremena koje dolazi.

simple_things:
"Otkrićem planete Uran na zvezdanom nebu 1781 godine, vladara znaka Vodolije, celokupno čovečanstvo je počelo da živi, normalno na nesvesnom nivou, u skladu sa simbolikom znaka Vodolije.

Uran, vladar znaka Vodolije u astrologiji vlada ljudskim mozgom, malim sivim ćelijama, ljudskim intelektom, pa je sve veći broj ljudi počeo maksimalno da koristi mozak, da razvija misao do neslućenih granica, što je uzrokovalo pojavu sve većeg broja naučnika čiji su misaoni procesi doneli sve veći broj pronalazaka u svim oblastima ljudskog života.
Prirodno, došlo je do razvoja i ratne tehnologije, što je doprinelo da se proizvode sve moćnija i ubojitija oružja. Najubojitije oružje do sada proizvedeno je Atomska Bomba.

pa da, to sto je Uran i ranije bio prisutan na nebu, to verovatno nema veze....bitno ga je bilo otkriti, objaviti, pa da se tek onda pojavi njegov navodni uticaj....

Obersturmfuehrer:
pa da, to sto je Uran i ranije bio prisutan na nebu, to verovatno nema veze....bitno ga je bilo otkriti, objaviti, pa da se tek onda pojavi njegov navodni uticaj....

Tacno tako.
Mozda zvuci apsurdno ,ali ako malo dublje razmislis ima smisla.
Zasto?
Zato sto onda kada ljudska rasa prihvati neko nebesko telo kao planetu ,samim svojim prihvatanjem ,odnosno verovanjem da je to planeta ,ona pocinje da deluje.

P.S. Covek koji je imao dva cista pogotka i dalje pljuje po astrologiji. Ako to nije kontradikcija, onda ne znam sta jeste. Kada astrologija ne bi bila istina, to ti ne bi nikada poslo za rukom. Posle svega, ipak mislim da je u pitanju moralni problem.
Kao sto sam rekao, ranije a ti nisi slusao, moji pogodci nemaju veze sa astrologijom vec sa cistom analizom. Ja znam tacan datum rodjenja. Neo geo je rodjenja 13 jula. A po horoskopu ona je rak. Ne brini niko mi nije dao njen datum rodjenjea. Predpostavljam da i dalje ne znas kako sam pogodio njen datum rodjenja. Pazi, nema veze sa astrologijom. Zato i negiram astrologiju.

proximo:
Kao sto sam rekao, ranije a ti nisi slusao, moji pogodci nemaju veze sa astrologijom vec sa cistom analizom. Ja znam tacan datum rodjenja. Neo geo je rodjenja 13 jula. A po horoskopu ona je rak. Ne brini niko mi nije dao njen datum rodjenjea. Predpostavljam da i dalje ne znas kako sam pogodio njen datum rodjenja. Pazi, nema veze sa astrologijom. Zato i negiram astrologiju.
Iskreno, ne znam. Postoje samo dva moguca nacina za tako nesto ili astronomski (na osnovu minimuma dobijenih podataka - sto nije bio slucaj) ili si taj podatak ili nekakav orjentir pronasao u nekim njenim postovima na krstarici. Pitam se, kako meni nisi umeo da odredis datum rodjenja, nego si "samo" pravilno i intuitivno uocio slicnost i gle cuda oboica smo rodjeni u istom znaku.

P.S. Pre nisi tako govorio. Rekao si da si citao nesto o Rakovima (i ostalim znacima) i da si uspeo da uocis slicnost.

Onaj ko astronome pita za horoskop je ne samo neobrazovan ,nego i ne inteligentan.....
Evo posto ti ne znas nista o astronomiji ,ja cu ti objasniti sta su efemeride.Efemeride predstavljaju tabele položaja planeta ili drugih nebeskih tela za oređeni period vremena. Uobičajeno je da se pred kraj godine izdaju efemeride planeta, Sunca i Meseca za narednu godinu. Efemeride nam mogu biti od najveće koristi pri planiranju i pripremi astronomskih posmatranja. Astrologija nebi mogla da funkcionise da nije detalnih astronomskih proucavanja i utvrdjivanja polozaja planeta,odnosno efemerida.

Deseta Planeta,,,heh
Sedna,tako su je nazvali astronomi ,ali s' obzirom na to da jos uvek nije svrstana u red Planeta i niko je ne priznaje ,ni astronomi ni astrolozi ne mogu da je koriste.

Hvala za efemeride, lepo je nauciti nesto novo. ;-)
A sto se tice Sedne, nisam znao da astronomi je ne priznaju? Mozda bi bilo dobro da pises Nasi da ne bi trebalo da dopusti da se 10-ta planeta izucava na koledzu. A pored toga i nasem pmf da je izbace iz gradiva kao planetu.

Evo kako su nova otkrica uticala na izrade natalnih karti:
Znaci, da Uran nije otkriven covecanstvo nikada nebi pocelo normalno da zivi pa i na nesvesnom nivou?

Znaci,planete nemaju uticaja na ljude sve dok ih ljudi ne oktriju bez obzira sto su one tu?

Dakle,kada dodje do potvrdjenog otkrica nove Planete,astrolozi je koriste u tumacenjima,jer svaka nova Planeta pokrece novi svetski poredak.Svako novo astronomsko otkrice pomaze astrologiji u tumacenju vremena koje dolazi.

Bez teksta sam. Za tumacenje vremena koje dolazi ne treba ti astrologija vec jedna cvsrca stolica i malo zivaca i vremena da posmatras svet, razvoj svesti, nauku i religiju. A to da novi poredak dolazi sa otkricem novoe planete je senzacionalna izjava koju mislim da necu lako zaboraviti. Otkrice neke planete moze da utice na naucnike u smislu da pobudi radoznalost i usmeri istrazivanja a ne ratovanja.
Po tebi da Uran nije otkriven, i da planete nisu bile u tom polozaju u kojem su pile, Hirosima i Nagasaki nikada nebi bile bombardovane? Ovo bi bilo zanimljivo saopstiti Japanu da za Hirosimu i Nagasaki su krivi polozaji planeta koji su direktno uticali na svest ljudi i doslo je do nuklearnog napada.
Pored toga, mogu da primetim da je uticaj planeta iznad slobodne volje. Znaci li to da ako bih ja obio banku, mogao slobodno da se na sudu branim izjavom da je takav bio raspored planeta i da je to van moje moci???

Sta je sa vansolarnim planetama? Ni njih jos nisu priznali jel?

Iskreno, ne znam. Postoje samo dva moguca nacina za tako nesto ili astronomski (na osnovu minimuma dobijenih podataka - sto nije bio slucaj) ili si taj podatak ili nekakav orjentir pronasao u nekim njenim postovima na krstarici. Pitam se, kako meni nisi umeo da odredis datum rodjenja, nego si "samo" pravilno i intuitivno uocio slicnost i gle cuda oboica smo rodjeni u istom znaku.

P.S. Pre nisi tako govorio. Rekao si da si citao nesto o Rakovima (i ostalim znacima) i da si uspeo da uocis slicnost.

U tvojim postovima i tebi prepoznao sam neke svoje osobine, to stoji i to ne poricem. Dakle, ako sam ja riba sa ovakvim osobinama moguce je da je i on riba. A to zaista nema veze sa planetama. Mogli smo otici kod nekog dobrog psihologa koji ce odredjene karaktere nazvati : daska, mistrija, kriska, blajmbrcna... i slicne, i da svkom od tih znakova pridruzi odredjeni karakter. Ako ja pripadam (lupam sad ) kriski, a ti imas dosta slicnosti samnom ocigledno je da cu pomisliti da ti pripadas istoj.

A sto se tice neogeo, jesam citao za rakove, i mogu ti reci da ono sto sam procitao zaista opisuje njene osobine ali to opet ne objasnjava uticaj planeta vec i dalje tvrdim da je to psiholoska podela sa kojom ona ima slicnosti.

proximo:
U tvojim postovima i tebi prepoznao sam neke svoje osobine, to stoji i to ne poricem. Dakle, ako sam ja riba sa ovakvim osobinama moguce je da je i on riba. A to zaista nema veze sa planetama. Mogli smo otici kod nekog dobrog psihologa koji ce odredjene karaktere nazvati : daska, mistrija, kriska, blajmbrcna... i slicne, i da svkom od tih znakova pridruzi odredjeni karakter. Ako ja pripadam (lupam sad ) kriski, a ti imas dosta slicnosti samnom ocigledno je da cu pomisliti da ti pripadas istoj.
:) Pa sta si ti sad rekao, hajde razmisli malo :) . Nije poenta u nazivu (mogli smo biti i krokodili) bitno je da smo oboica rodjeni u periodu od 19.2 do 20.3. kada se Sunce nalazi tacno pod odredjenim uglom prema Zemlji sto ljudima "poklanja" jedne te iste osobine, naravno iz domena Sunca jer njega i posmatramo u ovom slucaju. O tom pravilu i zakonitosti ja govorim.

proximo:
A sto se tice neogeo, jesam citao za rakove, i mogu ti reci da ono sto sam procitao zaista opisuje njene osobine ali to opet ne objasnjava uticaj planeta vec i dalje tvrdim da je to psiholoska podela sa kojom ona ima slicnosti.
Ali otkud to poklapanje. Zasto je nisi svrstao pod Lavove na primer? O tome ti pricam. Nadji mi 10 osoba rodjenih u periodu od 22. juna do 23. jula i svi ce odgovarati tom opisu koji si procitao za Rakove. Ako ti sad nije jasno, onda nikad nece.

@proximo
"Znaci, da Uran nije otkriven covecanstvo nikada nebi pocelo normalno da zivi pa i na nesvesnom nivou?"

I ova je daleko od smisla.....

A ima li smisla tvoja izjava na osnovu koje sam ja izne svoj zakljucak?

Citat:
Original postavio proximo

Ova tvoja izjava nema smisla.
Mozda za tebe kao astrologa.

proximo:
Mozda za tebe kao astrologa.

Ja sebe ne nazivam astrologom .Astrologiji sam dala sansu i shvatila da funkcioise.
Tvoja izjava je besmislena za svako zdravorazumno bice,jer ti kazes da si osobine neogeo pronasao u osobinama rakova,ali onda tvrdis da to nema veze sa planetama vec sa psiholoskom podelom.Po toj tvojoj izjavi svi koji te citaju mogu samo da zakljuce da ne znas o cemu govoris....Kakva psiholoska podela ,mislis na astro psihologiju? Dali ti uopste znas o cemu govoris?

Pa sta si ti sad rekao, hajde razmisli malo . Nije poenta u nazivu (mogli smo biti i krokodili) bitno je da smo oboica rodjeni u periodu od 19.2 do 20.3. kada se Sunce nalazi tacno pod odredjenim uglom prema Zemlji sto ljudima "poklanja" jedne te iste osobine, naravno iz domena Sunca jer njega i posmatramo u ovom slucaju. O tom pravilu i zakonitosti ja govorim.

Moja sestra koja ima vise slicnosti sammnom nego bilo koja riba je recimo rak u horoskopu. Bukvalno se poklapamo u svakom smislu i osobinama. Ja bih nju stavio u isti kos kao i mene i tebe. I bilo koga ko nam slici.
Drugo moja majka je rodjena u novembru i takodje su nam osobine skoro preslikane. A brat koji je rodjen kao vodolija, ne da je susta suprotnost mene vec abnormalno. Gde je tada bio polozaj sunca kada je razlika izmedju mene i njega samo 15 dana???
Zamisli sada da ja nisam niakad cuo za astrologiju. I saznam da ljudi koji imaju te i te osobine priadaju nekoj grupi koja se zove riba. Analizirajuci tu grupu rekao bih da ja spadam u tu grupu, da spada moja sestra, da spada moja mama i ti da spadas. Razumes sta hocu da kazem? Dakle nije bitno kog si datuma rodjen, svejedno ti mozes imati osobine ribe ili bilo koje druge grupe sve zavisi od geneticke osnove i od vaspitanja. To je ono sto ja mislim.

Ali otkud to poklapanje. Zasto je nisi svrstao pod Lavove na primer? O tome ti pricam. Nadji mi 10 osoba rodjenih u periodu od 22. juna do 23. jula i svi ce odgovarati tom opisu koji si procitao za Rakove. Ako ti sad nije jasno, onda nikad nece

Evo kako, kao sto sam vec rekao ona pripada grupi rak po svojim osobinama koje odgovaraju toj grupi ali, to sto je ona bas rodjena kada astrologija predvidja da je ona rak to je slucajnost. Opet kao sto rekoh, postoji mnogo ljudi koji imaju osobine neogeo koji su mozda i preslikani ona, ali nisu rodjeni u tom periodu koji po astrologiji odgovara raku.
Za nju sam reako da je rak jer sam mislio da sam imao tacan datum. Ali vidim da sam pogresio jer nije rodjena 13 jula tako da sam njen znak pogodio slucajno.

Sto se tice Sedne,u Nasi su se svrstali u grupu planetoida.Nedovoljno je velika da bi bila planeta,mada se i dalje o tome diskutuje.
Mislim da bi ti ovo dobro doslo ,govori o definiciji planete...
"While there is much disagreement between current definitions of "planet", most focus on three general criteria: that it must orbit a star, be above a certain size (usually large enough to be rounded by its own gravity), and yet not be large enough to commence nuclear fusion. Each of these criteria has been challenged by various discoveries, outlined below."

Kad smo vec kod casova astronomije......
boli tebe uvo ,eto danas si saznao sta su efemeride,kako se definise planeta...verovatno si i dosao do nekih momenta za razmisljanje ,mozda malo spoznao svoje greske (znam da neces priznati,ali sve jedno ,ja znam da jesi)......
Bilo bi lepo kada bi rekao nesto sto bi podstaklo nase razmisljanje......ovo sto si do sada rekao je daleko od poznavanja astronomije....
Evo bas sad razmisljam sta me kod tebe podstice na razmisljanje....Mozda tvoja indirektna izjava da posedujes osobine vidovnjaka.....
heh

Ja sebe ne nazivam astrologom .Astrologiji sam dala sansu i shvatila da funkcioise.
Tvoja izjava je besmislena za svako zdravorazumno bice,jer ti kazes da si osobine neogeo pronasao u osobinama rakova,ali onda tvrdis da to nema veze sa planetama vec sa psiholoskom podelom.Po toj tvojoj izjavi svi koji te citaju mogu samo da zakljuce da ne znas o cemu govoris....Kakva psiholoska podela ,mislis na astro psihologiju? Dali ti uopste znas o cemu govoris?

Bez ljutnje mislim da ti ne razumes o cemu ja govorim. Pokusaj da razjasnis sta je primer a iza cega je zaista astrologija.

Neogeo je devojka sa kojom sam se dopisivao ranije. Njen mail pocinje sa jednim brojem i nakon cega ide jul...koji je deo i njenog imena da sad ne objavljujem sve. Nikada nisam ni znao da li je rodjena tada niti sam je to pitao. Samo sam analizirao nacin na koji se ona predstavlja i pokusao da zakljucim da li bi datum rodjenja stavila u deo maila.
Toliko o tome.

Reci sad ti meni, ja nisam astrolog i nevidim sebe u tome i zaista ne znam nista o planetama u tmo smislu, na osnovu cega sam ja mogao da zakljucim da je ona rak? Rak sam predvideo kao grupu kojoj pripadaju odrejdene karakterne osobine. To da li ce se ta grupa zvati rak ili nekako drugacije je sasvim nebitno. Ona je verovatno slucajno se rodila u tom periodu u kom astrologija obelezava znak raka, ali njene osobine su nesto drugo.

Ali evo, sad cu ja tebi dati sansu da mi objasnis na osnovu cega astrologija funkcionise? Hocu sintezu izmedju coveka i planete, pokazi, dokazi objasni.

proximo:
Moja sestra koja ima vise slicnosti sammnom nego bilo koja riba je recimo rak u horoskopu. Bukvalno se poklapamo u svakom smislu i osobinama. Ja bih nju stavio u isti kos kao i mene i tebe. I bilo koga ko nam slici.
Drugo moja majka je rodjena u novembru i takodje su nam osobine skoro preslikane. A brat koji je rodjen kao vodolija, ne da je susta suprotnost mene vec abnormalno. Gde je tada bio polozaj sunca kada je razlika izmedju mene i njega samo 15 dana???
Zamisli sada da ja nisam niakad cuo za astrologiju. I saznam da ljudi koji imaju te i te osobine priadaju nekoj grupi koja se zove riba. Analizirajuci tu grupu rekao bih da ja spadam u tu grupu, da spada moja sestra, da spada moja mama i ti da spadas. Razumes sta hocu da kazem? Dakle nije bitno kog si datuma rodjen, svejedno ti mozes imati osobine ribe ili bilo koje druge grupe sve zavisi od geneticke osnove i od vaspitanja. To je ono sto ja mislim.

Ti ,tvoja mama i tvoja sestra spadate u grupu vodenih znakova (rak ,skorpion i riba),logicno je da imate slicne osobine,gledajuci povrsinski ,odnosno praveci generalnu podelu na 4.elementa.
Tvoj brat koji je u znaku vodolije spada u grupu vazdusnih znakova (vodolija,vaga,blizanci),ciji je element vazduh.
Zato ste ti i tvoj brat suste suprotnosti.

Back