Astrologija-Bozji znaci ili....

Danka8141

Početnik
Poruka
44
Ne znam da li se o ovome vec pricalo na forumu, ali zanima me sta mislite o ovome sto se pitam.Ne mislim na glupe horoskope iz novina, vec na natalne karte.....koje je odradio recimo neki profi astrolog.
Naime,ako je sve od Boga dato,zivot,materijalno i organsko,voda,vazduh,zemlja....planeta,planete,njihove interakcije...i tako dolazim do uticaja ostalih planeta na Zemlju,da li je onda uticaj tih planeta na coveka neka vrsta posrednog uticaja Boga na coveka?
Ili onaj koji ne zna i nema Boga u sebi,otkriva svoje zivotne puteve(ili put) uz pomoc tamo neke natalne astrologije,koja vidis pogadja neke stvari iz proslosti?
Astrolozi se ogradjuju od vracara,vestica,satane,pasulja,tarota....i kako oni kazu(a svi to kazu,misleci na nase savremene astrologe(drevni astrolozi sa naseg podneblja i ne postoje :) ))ne predvidjaju buducnost,ne prognoziraju vec pruzaju puteve kojima je covek sklon,pa on ne mora da krene nekim od njih.
S druge strane koliko sam upoznata, crkva zvanicno ne priznaje bilo kakve oblike gatanja,pa ni astrologiju kao nauku o planetama i njihovom uticaju na coveka.
Sta vi mislite o svemu ovome?
Pokretanje ove teme na forumu,oblast astrologija,je glupo jer ce je tamo svi podrzati,a mene bas zanimaju oni koji ce se suprotstaviti.
Ako mene pitate,ne znam.Verujem u Boga,a proucavala sam malo astrologiju(znam neke osnove),ali zanima me vise na naucnoj osnovi,proracuni,odnosi.Kazu da je astrologija jos iz doba Vavilona,a da su se njome bavili mnogi:Jung,Nostradamus,Galilej,Njutn,Da Vinci...
Pozdrav

Ja sam lično počela temu pod imenom "astrologija?!" na forumu astrologija, i naravno niko se nije sa mnom složio, ali mi nisu ništa posebno ni odgovorili. Ja sam tamo napisala šta mislim o tome.
Mislim i da je opasna zbog sujeverja, i zbog predodređenja, zbog tzv. sudbine, kao da čovek sam nije taj koji će odlučiti šta će biti sa njim u životu.
Meni je samo interesantno kako toliko mnogo ljudi veruje u uticaj planeta kao nebeskih tela na život nekog čoveka, njegovu budućnost, njegove misli itd., a ne veruju recimo u to da su moguća čuda po Bibliji. A gde ćete večeg čuda od toga da neka planeta u momentu gde se nalazila kada sam se ja rodila (a ne kada je napravljena jajna ćelija ...), utiče na moju sudbinu. U to stvarno treba verovati.
Puno pozdrava!

Sav život na Zemlji oblikovan je pod uticajem kosmičkih sila. O tome govori astrologija. Dovoljno je osnovno obrazovanje da bi se to znalo. Ali nekima je i akademsko obrazovanje malo pa ne znaju da su planete takođe deo celine koja nas sačinjava kao i ćelije našeg organizma.
Treba biti šizofrenik pa 'ne verovati u astrologiju' jer samo takav misli da je izvan univerzuma.
A o tome koliko ljudi imaju slobodnu volju pogledajte malo oko sebe, kad već sebe ne vidite dobro. Koliko je ljudi kojima se dešava ono što ne žele? Koliko njih postižu ono što žele? A i to što su 'postigli' da li se razlikuje od prirodnih nagona? I da ste malo upućeni u astrologiju videli biste da i ono što su postigli lepo stoji u njihovim natalnim horoskopima. Džaba vam da verujete ili ne verujete, astrologija je nauka i treba je naučiti i u praksi proveriti. Sve je u njoj podložno proveri. Tu nema mesta veri.

Što se tiče religije, hrišćanstvo je od samog početka bilo svo u astrologiji, počevši od znaka Ribe, preko svih astroloških simbola u crkvama i katedralama. Ipak crkva zabranjuje astrologiju zbog nemešanja u božije namere. Ko je astrolog da se meša u nečiji život ako je on od Boga tako napravljen? Zato se ne treba mešati u tuđ (Božiji) posao. A i nešto treba da ostane tajna, nije život i sudbina sve što se vidi na natalnoj karti. Iz te tajne upravo proizlazi ono najbitnije što sačinjava život.

Sav život na Zemlji oblikovan je pod uticajem kosmičkih sila. O tome govori astrologija.

Овде је јасно изречено да је астрологија заправо - ОКУЛТНА наука, која претпоставља постојање некаквих "сила" у васељени, али не идентификује их са Богом. Укратко речено:

(1 Тим 4,7) ...поганих и бабских прича клони се и вјежбај се у побожности. :roll:

Verujem da planete uticu na coveka,kao sto i Sunce(kao zvezda) i Mesec(kao satelit) uticu na ljudsko ponasanje.I verujem da svim tim,od vrha ,od samog pocetka utice Svevisnji.
Ali mislim da isto tako,samo Bog zna pravi put na koji ce nas odvesti,a ne neki astrolog.Hocu da kazem da astrolozi(ne svi)daju sebi za pravo da kazu za sebe da su tumaci Bozjih dela i uticaja,znakova, a da je tako gledano astrologija jeres.
Odgovore na sva pitanja treba traziti u Bibliji,tu se slazem sa vama.
Kopka me jedino ona strana cele te price,da to jesu znaci Bozji,ali da sebi niko ne sme da da za pravo da ih tumaci kao jedinu istinu,i da to bude jedina uzdanica.
Hvala i pozdrav

Astrologija nema blage veze sa životom kao što neko reče.

Gomila baljezgarija. Za razliku od "natalnih karti" koje nemaju blage veze sa životom i dosadne su, "dnevni horoskop iz novina" nema blage veze sa životom ali je bar malo zabavniji.

Sve je to jedna ogromna gomila gluposti, veći "uticaj" na novorođenu bebu ima položaj babice nego planete Pluton....

A i zašto baš trenutak rođenja bebe, tj. izlaska iz materice? Zašto ne začeće, ili trenutak kada srce počinje da kuca, ili bilo koji drugi trenutak?

Sr4nje, kao što rekoh.

DA li je astrologija naucno tacna ?

Astrologija tvrdi da sunce, mesec, zvezde i planete mogu da uticu na stvari na zemlji i da konfiguracija tih nebeskih tela u trenutku covekovog rodjenja igra ulogu u njegovom zivotu. Medjutim, naucna otkrica predstavljaju ogromne prepreke:
- Rad asronoma kao sto su Kopernik, Galileo i Kepler jasno je pokazao da zemlja nije centar svemira. Danas je takodje poznato da zvezde koje izgleda da pripadaju jednom sazvezdju cesto u stvari i nisu u istoj grupi. Neke od njih su mozda daleko u svemiru , dok su druge relativno blizu. Zato su zodijacke karakteristike raznih sazvezdja cesto imaginarne .
- Prvi astrolozi nisu znali za planete Uran, Neptun i Pluton zato sto one nisu bile otkrivene sve do izuma teleskopa. Kako su onda uticale na astroloske karte nacrtane vekovima ranije ? Nadalje zasto bi uticaj jedne planete bio dobar a druge los, kad nauka zna da su sve one u osnovi mase bezivotnih stena ili gasova ,koje se kovitlaju u svemiru?
- Nauka o genetici nam kaze da se temelj za nase crte licnosti ne formiraju prilikom rodjenja vec prilikom zaceca, kad se jedan od miliona spermatozoida oca spaja sa jednom jedinom jajnom celijom majke. Ipak, astrologija odredjuje horoskop osobe na osnovu dana njenog rodjenja. Ta razlika od oko devet meseci, prema astroloskim pojmovima, treba da osobi pruzi potpuno drugaciji profil licnosti.
- Vremenski proracun o kretanju Sunca medju sazvezdjima, sa stanovista posmatraca sa Zemlje, danas je u zaostatku od oko jednog meseca u odnosu na pre 2000 godina kad su bile nacrtane astroloske karte i tabele. Znaci, po astrologiji bi osoba koja se rodi krajem juna ili pocetkom jula bila rak ( veoma osetljiva, cudljiva, rezervisana). Medjutim, Sunce se u tom periodu u stvari nalazi u sazvezdju Gemini, sto bi trebalo da tu osobu ucini komunikativnom, duhovitom, pricljivom.
JASNO JE DA ASTROLOGIJA NEMA RACIONALNU NITI NAUCNU POTPORU.

Naucno je dokazano da se planete i zvezde nalaze dovoljno daleko da ne mogu imati uticaj na coveka.
,,Sam broj i sama velicina zvezda uliva strahopostovanje. Procenjeno je da u univerzumu postoji nekih 100 milijardi galaksija ili ogromnih grupacija zvezda.! Procenjuje se da galaksija Mlecni put, ciji je deo i nas Suncev sistem, ima najmanje toliko zvezda . Najbliza zvezda nasoj Zemlji (osim Sunca), jedna iz grupe Alfa Kentauri udaljena je oko 4,3 svetlosne godine. Jedna svetlosna godina je razdaljina koju svetlost predje za godinu dana . To znaci da kada mi gledamo u tu zvezdu , svetlost koja ulazi u nase oko napustila je zvezdu 4,3 godine ranije i tokom tog vremena putovala je kroz prostor brzinom od 299792 kilometara u sekundi. Zamisljanje razdaljine o kojoj se ovde radi prevazilazi nase umne sposobnosti. Ipak , to je tek najbliza zvezda. Neke zvezde su od nase galaksije udaljene milijarde svetlosnih godina. “

Astrologija nije egzaktna nauka , nastala je iz nauke – Astronomije. Iz astronomskih posmatranja moglo se zapaziti da izvesni doadjaji na zemlji izgleda padaju u isto vreme kad i izvesni dogadjaji na nebu .Na primer - promena godisnjih doba , tesno je pratila kretanje sunca, oseka i plima su pratile meseceve faze, godisnje plavljenje Nila uvek je bilo propraceno pojavljivanjem Sirijusa, najsvetlije zvezde. Logican zaklucak je bio da su nebeska tela igrala znacajnu ulogu u izazivanju tih i drugih dogadjaja na zemlji. Zamisao da zvezde uticu na dogadjaje na zemlji brzo je dovela do ideje da se ljudi mogu osloniti na nebeska tela u proricanju buducnosti. Tako je iz astronomije nastala astrlogija.

Poreklo astrologije je iz Vavilona. Do koje mere su se Vavilonci oslanjali na ovaj oblik proricanja moze se takodje videti iz podrugljivih reci koje im je uputio prorok Isaija kad je proricao unistenje Vavilona: “ Ostani ti, dakle kod vracanja svoga i kod mnogih cini svojih , kojima si od mladosti svoje trud svoj posvetila…Nek ustaju sad i nek te spasu ti koji nebo znaju I ZVEZDE GLEDAJU , KOJI PO NOVOM MESECU PRORICU, sve sto ima da te snadje!” ( Isaija 47:12,13).
Iz Vavilona je astrologija bila prenesena u Egipat,Asiriju , Grcku, Rim, iArabiju.Na Istoku, , Hindusi I Kinezi takodje su imali komplikovane sisteme astrologije. “ MAGI” za koje je jevandjelista Matej rekao da su dosli kad se Isus rodio , bili su “ASTROLOZI iz istocnih krajeva”(Matej 2:1,2) Medjutim Grci su ti koji su razvili oblik astrologije koji se danas praktikuje.

S obzirom da je strologija oblik proricanja, kao takva spda u spiritizam – koji je po definiciji saobracanje sa demonima ili zlim duhovima, bilo direktno ili putem nekog ljudskog medija. Zbog toga je asterologija i opasna jer dovodi pod uticaj zlih duhovnih sila. Nije nam nepoznato da Bog preko svoje pisane reci biblije osudjuje svaki oblik spiritizma – 5. Mojsijeva 18:10,11,12 kaze : “ neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, NI KOJI GATA PO ZVEZDAMA ili po pticama, ni urocnik, ni bajac, ni koji zaziva duhove , ni opsenar, ni koji pita mrtve. Jer je gad pred Jehovom ko god tako cini , i za takve gadosti Jehova Bog tvoj tera te narode ispred tebe.
POZDRAV ABIGAIL

Danka:
Kopka me jedino ona strana cele te price,da to jesu znaci Bozji,ali da sebi niko ne sme da da za pravo da ih tumaci kao jedinu istinu,i da to bude jedina uzdanica.

Ствар је јасна: Оно што нам није откривено, ми својим ограниченим људским умом и мозгом не можемо схватити. Оног момента када почнемо да објашњавамо оно што нам није откривено од Бога, постајемо философи, а писано је:

(Кол. 2,8 ) Пазите да вас ко не обмане философијом и празном пријеваром, по предању људском, по науци свијета, а не по Христу. :roll:

Ni ja u astrologiju nisam verovao, a onda sam je upoznao na primerima, na sebi i svima koje znam. I video sam da deluje do neverovatnih detalja. Problem je samo u sposobnosti da se to nauči na pravi način i vidi u pravom kontekstu.
Tu je sve egzaktno, i računanje horoskopa i provera događaja. A predviđanje je stvar zrelosti uvida svakog pojedinačnog astrologa i zato je malo onih koji nešto zaista mogu da vide. Mnogo je više hohštaplera koji tako dolaze do para, sad imaju i neke 'diplome' kupljene od nekog 'astro saveza Srbije' ili 'yu'. Takvi su krivi za lošu predstavu o astrologiji koju imaju oni koji je uopšte nisu ni upoznali a sude o njoj.
Da li planete deluju na nas? Pa da li znate u kakvom i kolikom svemiru postojite? Ista gravitacija koja vas drži na tlu drži i ceo sunčev sistem na okupu. Kada bi celu našu galaksiju uporedili sa našim telom, tada bi udaljenost Jupitera od nas bila slična udaljenosti dvaju susednih ćelija našeg tela.
Mi smo u potpunom jedinstvu sa kosmosom i svim njegovim uticajima, i to nije fatalizam već nešto čudesno. Zahvaljujući tom jedinstvu možemo da vidimo kosmičko bogatstvo svakog bića. Ostaje tajna kako spoznajemo kosmos, imamo svest o tome i kako tom svešću možemo da nadiđemo nesvesno i bezlično jedinstvo i budemo ličnost. To je božanska tajna. Nju ne otkriva astrologija. Ona se bavi onim što je dostupno znanju.

Inače po astrološkim parametrima, hrišćanstvo je religija Jupitera, dok je judaizam religija Saturna. Zato jevreji slave subotu, Saturnov dan, i u taj dan ništa ne rade jer je odlika Saturna da koči sve procese. Odlika Jupitera je progres, milost i ljubav, blagostanje.

za koliko planeta su znali vavilonci.
kojim planetama su pripisavane revolucije pre ove 20-og veka, ako je uran otkriven 1930 (ako se ne varam).
hocu da kazem da je princip konceptualizacije takav, da se nesto prvo determinise i klasifikuje, pa mu se tek onda prida okultni ili vanzemaljski, ali opet materijalni znacaj, predodredjenje.
tako bi neko mogao da iskreira, ili pak prepozna neke drustveno-socijalne ili kakve druge npr. psiholoske barijere pa da se onda pozove na pojas asteroida i umetne ga u horoskope kao "uticaj".
prosto preslikavanje skupova.

na drugoj strani, naisao sam na mnogo vecu "preciznost" drugojacije koncipiranih nazovi horoskopa, ali princip je uvek PODELA, KLASIFIKACIJA, JER IMA NAS RAZNIH, NIKO OD NAS NIJE REPLIKA DRUGOGA, SVAKO JE UNIVERZUM ZA SEBE, I SAMO JE PITANJE STEPENA SLOZENOSTI CELINE KOJA SE KONCIPIRA.

naravno, ukoliko se ne obuhvati celina, ili ukoliko je slozenost manjkava, nadomescuje se po pravilu onim sto bi nazvali vracanje. ne znam da li sam bio jasan: u onom delu gde se zafali potcinjenost materijalnim kosmickim telima, sledi djavolska duhovnost - vracanje.
ima li grdjeg?

Džonja:
Ni ja u astrologiju nisam verovao, a onda sam je upoznao na primerima, na sebi i svima koje znam. I video sam da deluje do neverovatnih detalja.

(Матеј 24,24) Јер ће се појавити лажни христоси и лажни пророци, и показаће знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране.

Опрез ! :roll:

rdeki:
Elizabeta Petrovic:
A gde ćete večeg čuda od toga da neka planeta u momentu gde se nalazila kada sam se ja rodila (a ne kada je napravljena jajna ćelija ...), utiče na moju sudbinu. U to stvarno treba verovati.
Ovo je jako lepo receno. U to zaista treba verovati...
Ja ne mogu. Ko moze, svaka mu cast.

Astrologija je egzaktna. Ona ne trazi verovanje.

...:
OPTIMAS, PA KAKO JE MOGLA DA BUDE EGZAKTNA VEKOVIMA U NAZAD KAD NIJE NI ZNALA ZA POJEDINE PLANETE KOJE SU OTKRIVENE U 20-OM VEKU?

Ko je rekao da je bila egzaktna vekovima u nazad? Egzaktnom se pokazuje danas.
Nisam sklon da olako prihvatam stvari ili u njih a priori verujem. Ali sam bio iznenadjen preciznoscu kojom se u nekoliko navrata izrada i iscitavanje natalnih karti mojih prijatelja pokazalo tacnim. Tacnije - radi se o detaljima koji neznancu niposto ne mogu biti poznati.
Kada govorim o astrologiji naravno da ne mislim na dnevni horoskop u stampi.

pa zato ej maran ata citirao: PAZITE da vas ne prevare. i ja sam analizarao, uporedjivao horoskope, natalne karte, i znam nema coveka sa mojom, samo za mene pasuje, jer smo svi posebni. ali sta ja imam od toga sto niko nije kao ja? ne znam da li me razumes...
cak sam uporedjivao i neke druge vrste "horoskopa" (drugaciji su znaci, nisu planete u pitanju) koji imaju sasvim drugaciju koncepciju, i opet - ne moze se moj zameniti sa tudjim.
ali sta ja ili neko drugi ima od toga?
znam astrologa koji ce i po konstituciji tela, potrefiti koji si znak, banalno, ali je tako.
SVE TO SU KONCEPCIJE RAZDELJIVANJA LJUDI. ALI STA JA IMAM OD RAZDELJIVANJA LJUDI NA BAZI TOGA KADA I GDE SU SE RODILI? TO JE SEGREGACIJA. NA PRIMER: UZMIMO DA NEKI ZNAK IMA PREDISPOZICIJE ZA BOLESTI: DA LI TO ZNACI DA CE IH IZBECI ILI CE JESTI SA DRVETI SAZNAJA DOBRA I ZLA, PA CE IH NA JEDNOJ STRANI OGRADJIVATI, A NA DRUGOJ FORSIRATI? I SVE DUBLJE I DUBLJE SE ZAGLIBLJAVATI: ZAR CU KONSLULTOVATI NEZIVU MATERIJU (PLANETE) ZA LJUBAV, ZA PROFESIJU, ZA DECU, ZA PRIJATELJE, ZA NEPRIJATELJE, ZA OVO, ZA ONO, ZA SVE, DOK NE POSTANEM POTPUNIO BEZDUSAN POTPUNO USLOVLJEN, POTPUNO ZOMBIRAN, POTPUNO HIPNOTISAN/ A GDE CE MI DUSA ONDA, STA CE BITI S VEROM, HOCE LI SIN COVECIJI NACI VERU NA ZEMLJI KAD DODJE?

Danka:
Ne znam da li se o ovome vec pricalo na forumu, ali zanima me sta mislite o ovome sto se pitam.Ne mislim na glupe horoskope iz novina, vec na natalne karte.....koje je odradio recimo neki profi astrolog.
Naime,ako je sve od Boga dato,zivot,materijalno i organsko,voda,vazduh,zemlja....planeta,planete,njihove interakcije...i tako dolazim do uticaja ostalih planeta na Zemlju,da li je onda uticaj tih planeta na coveka neka vrsta posrednog uticaja Boga na coveka?
Ili onaj koji ne zna i nema Boga u sebi,otkriva svoje zivotne puteve(ili put) uz pomoc tamo neke natalne astrologije,koja vidis pogadja neke stvari iz proslosti?
Astrolozi se ogradjuju od vracara,vestica,satane,pasulja,tarota....i kako oni kazu(a svi to kazu,misleci na nase savremene astrologe(drevni astrolozi sa naseg podneblja i ne postoje :) ))ne predvidjaju buducnost,ne prognoziraju vec pruzaju puteve kojima je covek sklon,pa on ne mora da krene nekim od njih.
S druge strane koliko sam upoznata, crkva zvanicno ne priznaje bilo kakve oblike gatanja,pa ni astrologiju kao nauku o planetama i njihovom uticaju na coveka.
Sta vi mislite o svemu ovome?
Pokretanje ove teme na forumu,oblast astrologija,je glupo jer ce je tamo svi podrzati,a mene bas zanimaju oni koji ce se suprotstaviti.
Ako mene pitate,ne znam.Verujem u Boga,a proucavala sam malo astrologiju(znam neke osnove),ali zanima me vise na naucnoj osnovi,proracuni,odnosi.Kazu da je astrologija jos iz doba Vavilona,a da su se njome bavili mnogi:Jung,Nostradamus,Galilej,Njutn,Da Vinci...
Pozdrav

:D

Biblija je autoritet za prave hriscane i u Ponovljenim zakonima 18:10,11 citamo:"Neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama ili po pticama, ni urocnik , ni bajac, ni koji zaziva duhove, ni opsenar, ni koji pita mrtve."

...:
pa zato ej maran ata citirao: PAZITE da vas ne prevare. i ja sam analizarao, uporedjivao horoskope, natalne karte, i znam nema coveka sa mojom, samo za mene pasuje, jer smo svi posebni. ali sta ja imam od toga sto niko nije kao ja? ne znam da li me razumes...
cak sam uporedjivao i neke druge vrste "horoskopa" (drugaciji su znaci, nisu planete u pitanju) koji imaju sasvim drugaciju koncepciju, i opet - ne moze se moj zameniti sa tudjim.
ali sta ja ili neko drugi ima od toga?
znam astrologa koji ce i po konstituciji tela, potrefiti koji si znak, banalno, ali je tako.
SVE TO SU KONCEPCIJE RAZDELJIVANJA LJUDI. ALI STA JA IMAM OD RAZDELJIVANJA LJUDI NA BAZI TOGA KADA I GDE SU SE RODILI? TO JE SEGREGACIJA. NA PRIMER: UZMIMO DA NEKI ZNAK IMA PREDISPOZICIJE ZA BOLESTI: DA LI TO ZNACI DA CE IH IZBECI ILI CE JESTI SA DRVETI SAZNAJA DOBRA I ZLA, PA CE IH NA JEDNOJ STRANI OGRADJIVATI, A NA DRUGOJ FORSIRATI? I SVE DUBLJE I DUBLJE SE ZAGLIBLJAVATI: ZAR CU KONSLULTOVATI NEZIVU MATERIJU (PLANETE) ZA LJUBAV, ZA PROFESIJU, ZA DECU, ZA PRIJATELJE, ZA NEPRIJATELJE, ZA OVO, ZA ONO, ZA SVE, DOK NE POSTANEM POTPUNIO BEZDUSAN POTPUNO USLOVLJEN, POTPUNO ZOMBIRAN, POTPUNO HIPNOTISAN/ A GDE CE MI DUSA ONDA, STA CE BITI S VEROM, HOCE LI SIN COVECIJI NACI VERU NA ZEMLJI KAD DODJE?

Da li to znaci da joj priznajes egzaktnost, ali odbijas da prihvatis njen smisao?

Den:
Biblija je autoritet za prave hriscane i u Ponovljenim zakonima 18:10,11 citamo:"Neka se ne nadje u tebe niko koji bi vodio sina svoga ili kcer svoju kroz oganj, ni vracar, ni koji gata po zvezdama ili po pticama, ni urocnik , ni bajac, ni koji zaziva duhove, ni opsenar, ni koji pita mrtve."

Pa upravo ti koji su "gatali po zvezdama" poklonise se tek rodjenom Hristu i donesose mu na darove zlato, tamjan i mirtu...

Optamas, njen smisao je antivera. Od tebe se ne zahteva da verom pomeras gore, kao sto rece Hristos: gori ovoj da kazete premesti se i bice.
To sto pominjes mage (zvezdare) koji su se poklonili Hristu, proveri jos jednom cinjenice (takodje i u protojevandjelju Jakovljevom). Elem oni su dosli da se polkone zemaljskom caru judejskom, a Irod je znao da je On Hristos - Mesija, te mu je od njih trebalo samo vreme i mesto, a cak ni to nije dobio precizno jer je poguvio decu u rasponu od dve godine.
Dalje, u odnosu na zvezdare, pastiri (vidi Luka...) su vodjeni andjelom Gospodnjim najodgovornije. Vec sam se izjasnio ranije, na drugim forumima: krv pobijene dece svedoci protiv zvezdara i njihove uloge u djavolskom pokusaju da osujeti Spasa.

Umesto P.S.-a,
"... neka stanu sada zvezdari koji gledaju zvezde, koji proricu svakoga meseca, i neka te sacuvaju od onoga sto ide na tebe; gle, oni su kao pleva, oganj ce ih spaliti, ni sami sebe nece izbaviti iz plamena; ..." (Isaija 47,13-14).

Astrologija je sr4nje.

Ni jedan astrolog u kosmosu ne može da predvidi dan nečije smrti.

A kud ćete bitnijeg događaja u životu?

Valjda bi se na taj dan planete nekako naročito sklopile da izazovu najverovatniju smrt. Neka me još neko ubedi da su onih 5000 jadnika koji su umrli 11. septembra u Njujoku imali isti horoskop.

Hahaha. Dan kad je astrologija pala, 11. septembar 2001, dan kad su svi proroci i nadri-(bilo šta) pali na testu. Niko ništa nije ni pomenuo dan pre toga... a valjda se nešto moglo videti.

Back