ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kod mene Venera dupli vladar, dnevno telo ali u osmom polju. Najbolji deo dana sumrak, pred zalazak. Pun mesec mi skoro pa uvek donese dobro raspolozenje, pomracenja budu losa, ili se ne reflektuju nikako ili budu losa.

Nisam znao da je nela podznak skorpija. Oba znaka nocna, ako nema neko jace telo iznad horizonta onda slaba vajda od dnevnog svetla.

sad ste me zbunili....ja mislim da sam podznak strelac...

Ju izvini pobrkala sam
Sećam se Škorpije,verovatno imaš Mesec tamo

da mesec mi je u skorpiji

- - - - - - - - - -

Pun prilikom rodjenja obicno donese los upliv. U aspektu Uranu i transuranima Mesec u zadnjem donece tendenciju ka samoubistvu, Sunce u prvom nezaposlenost. Ako imaju dobre aspekte jaca unutrasnja snaga.

- - - - - - - - - -

Meseceva bica

237fd6dc694d1715040fb857ec717643.jpg

mesec u zadnjem? mislis u zadnjoj kuci?

- - - - - - - - - -

neljutite se ako pitam glupa pitanja...jer meni nisu glupa...jer sam ipak pocetnik

ja te trans ne gledam i mnogo tacnije mi je bez njih
nekad sam gledala i nije mi se mnogo toga poklapalo
direkcije i solar
da i profekcije, firdare i valensove periode
ako se neka planeta istice u vecini ovoga, njen tranzit pratiti, jer je cesto okidac dogadjaja

- - - - - - - - - -

to sa eklipsama sam totalno zaboravila kako i sta

- - - - - - - - - -

u poslednje vreme retko bacim pogled
nije mi bas natalna kako treba pa bolje ne cackati :lol:

Pomračenje Sunca i Mesec uoči rođenja
Svaka osoba koja ima urađen lični horoskop i ima svoju natalnu kartu treba da pogleda gde joj se našla tačka pomračenja Sunca i Meseca uoči rođenja. Nije problem to pronaći u efemeridama, knjigama o podacima planeta ili na bilo kom komjutreskom astro programu. Ta tačka se uvek ponaša kao osetljivo mesto u horoskopu. Naime, pomračenje Sunca i Meseca su se dogodili ( čak i ako je nekoliko meseci pre rođenja, a što je bliži datum datumu rođenja to je uticaj veći) na dan koji odgovara nekom stepenu nekog znaka u Zodijaku. Tako npr. ako ste rođeni 26. februara, vi ste rođeni sa Suncem na 6. stepenu Riba i ako se pomračenje bilo Sunca ili Meseca dogodilo 28. decembra prethodne godine, ono je palo najverovatnije na 6. stepen Jarca i u tom slučaju postoji harmoničan aspekt između vašeg natalnog Sunca i tačke pomračenja. Vama će u tom slučaju pomračenje možda doneti neku sjajnu šansu, ma kad da se dogodi, bilo koje godine, a u okviru onog segmenta života koji simobolizuje znak u koji pada pomračenje. Konkretno ako ste npr. podznak Ovan, pormačenje 28.decembra vam pada u astrološku kuću karijere a u znak Jarca pa će za vas posao i sticanje društvenog statusa biti nešto u šta ćete ulagati najviše energije i to je sfera života koja će se najčešće „pomračiti” bilo u smislu česte promene posla, sukoba sa saradnicima ili ćete strepeti da li ćete odgovoriti na ono što se od vas očekuje.

Kada tačka prenatalanog pomračenja Sunca padne u ženinom horoskopu u astrološku kući koja simbolizuje brak i partnera, ona može očekivati probleme u braku ali ne zbog svoje naravi i neslaganja, već zbog slabijeg zdravlja partnera, on može imati probleme u karijeri. Kada se dogodi obrnuto, da žena ima tačku prenatalnog pomračenja Meseca u svojoj 1., 5.,7. ili 8. astrološkoj kući može biti nesigurna, promiskuitetna, nervno labilna sa brojnim horomonskim problemima i sa mogućnošću da bude često bolešljiva da ima problema sa potomstvom, tj, sa trudnoćama.

Ne samo da imaju značaja tačke pomračenja Sunca i Meseca pre rođenja nego i prva koja su se dogodila nakon rođenja, sa istim značenjem, osetljivim mesta u horoskopu. Kad god neka planeta sa agresivnom simbolikom tranzitra preko njim mogu se očekivati nevolje. Isti princip se primenjuje i kod horoskopa važnih događaja u životu, kao što je zaključenje posla, braka, zidanje kuće i sl.

U horoskopu princeze Dajane tačka prenatalnog pomračenja Sunca se dogodila nad njenim Mesecom ( ostala razvedena žena, deca bila kod oca) dok je tačka pomračenja Meseca uoči rođenja pala na njen Saturn – zla kog, disciplina i ona kao Rak, pod velikim uticajem Meseca pala je ispitu upravo kod discipline i problema sa autoritetom i kraljice i supruga a uz to joj je drugi Rak ( Kamila Parker Bouls) pokvarila sreću i njen društveni status ( Saturn). U oči njenog venčanja pomračenje Meseca je bilo nad asteroidom Psihom u njenom horoskopu a pomračenje Sunca na 8. stepenu Lava na kome je Sunce bilo u vreme njene pogibije. Pomračenje Sunca uoči pogibije je bilo nad asteroidom Karmom u njenom natalnom horoskopu – isuviše simbolike koja je opominjala.

http://astrozenit.com/astro-magazin/astro-magazin-broj-3/pomraenje-sunca-i-meseca-u-linom-horoskopu/

----------------------

našla sam efemeride, ali ne kapiram kako da izračunam tačku pomračenja.

28 pomračenje meseca, pada mi na natalni mesen na IC u ovnu, egzaktni kvadrat sa natalnim marsom i opozicija na konjukciju venera/pluton... baš se radujem. :roll:

ovako... 3 novembra delimično pomračenje sunca, 18 novembra totalno pomračenje meseca u biku...
rođena 14.
sunce na 21 škorpije
pomračeno sunce trigon moj mars
pomračeni mesec opozicija moje sunce
gde je tačka pomračenja?
glupa sam, ne vredi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back