ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ima film o tome
Mislim silovanju Nemica
mnogi Berlinci su pola Rusi jer su silovane skoro SVE žene
Da napomenem, da opet ne bude zlurade pogrešne interpretacije
Ne podržavam silovanje
Ne mrzim Ruse
Ne branim Nemce
Žao mi je što se odvratni rat ikad i odigrao!

Svakako, ali moraš da razumeš stanje svesti ruskih vojnika koji su 4 godine bili u možda najbrutalnijem ratu ikada, i koji su tokom oslobađanja svoje zemlje nailazili na nezamisliva zverstva nacista.

Moć, kao što reče Agata. Ali takva moć ne može dugo da se zloupotrebljava. Runa S, odnosno Sowilo ili Sigel, služi, pored ostalog, kao simbol jedinstva između sveta mrtvih, sveta bogova i srednje zemlje.Sam njen oblik ukazuje na to. E sad, jedna magijsko-filosofska paradigma u kojoj je ta runa imala velik značaj jeste Lebensphilosophie, čiji je tvorac nemački filosof Ludwig Klages, član tzv. Kosmiker-Kreisa (kosmičkog kruga/kružoka) čiji su članovi bili Schuler, Jung i još neki. Oni su zastupali pgansku ideju "offenes Leben", odnosno ideju da mrtvi još uvek žive i sa njima je moguće kontaktirati ne u smislu prizivanja duhova, već kao sa svestima koje su oslobođene ograničenja i koje služe kao prenosnici mudrosti i znanja nama koji smo još uvek u telu.To je ukratko o tome. E sad uporedite tu filosofiju sa filosofijom SS koja je podrazumevala seksualni odnos između plavog, viskog esesovca sa plavom, visokom Nemicom na grobu nekog od nemačkih junka ili ratnika, kako bi duh i sila tog ratnika ušla u novozačeto dete....

Da, to je skroz tacno. Potvrda je upravo poslednja recenica jer su se takvim radnjama zaista bavili. Imali su niz seksualnih akta preko okultizma sve u cilju dobijanja super-vojnika i prosirenja arijevaca. Moderna verzija janicara...

I Rusi su s jedne strane imali Staljina, a s druge strane Hitlera. Ako te ne ubije jedan, hoce drugi.

Svakako, ali moraš da razumeš stanje svesti ruskih vojnika koji su 4 godine bili u možda najbrutalnijem ratu ikada, i koji su tokom oslobađanja svoje zemlje nailazili na nezamisliva zverstva nacista.

Naravno da razumem koliko su poludeli i kakva su zverstva doživeli od Nazija
I znam koliko je MILIONA Rusa stradalo od Nemaca
Ja u stvari jako volim Ruse
I gledala sam njihove ratne filmove iako ne volim tu tematiku

Poslednja izmena:
Zanimljivo je to kako je stradanje Jugoslavije nekadasnje dovelo do stagnacije Hitlerovih planova. Umesto da napadne ruse, napao je nas jer smo mu rekli "ne". Krenuo je na ruje i pozdravio se sa Sneskom Belicem. Istim onim s kojim se pozdravio i Napoleon.

Kod mene se ništa nije promenilo. Ko me je gotivio dok sam bila mod-gotivi me i sada, ko me nije ni onda baš najbolje vario- tek sada mu ne prijam :lol:
Mislim da je tako sa svima koji neko vreme moderišu.
Čovek (nik) ili ti prija po senzibilitetu, načinu razmišljanja, reakcijama, pisanju ili ne. I teško se ovde razgraniči da mod treba da bude nepristrasan,uglavnom svako očekuje subjektivnost, umesto objektivnosti-kada je reč o sankcijama (poenima) ili briskanju.
I moderatori su ljudi, tako mogu imati sopstveni stav, kao i svaki drugi korisnik.
Ne znam šta mi bi da napišem ovo, a mogla sam i haiku :lol:

Kod mene se ništa nije promenilo. Ko me je gotivio dok sam bila mod-gotivi me i sada, ko me nije ni onda baš najbolje vario- tek sada mu ne prijam :lol:
Čovek (nik) ili ti prija po senzibilitetu, načinu razmišljanja, reakcijama, pisanju ili ne. I teško se ovde razgraniči da mod treba da bude nepristrasan,uglavnom svako očekuje subjektivnost, umesto objektivnosti-kada je reč o sankcijama (poenima) ili briskanju.
I moderatori su ljudi, tako mogu imati sopstveni stav, kao i svaki drugi korisnik.

Hvala draga
Ma šta god napisala isto se hvata kad je neko preplavljen jedom
Ko hoće da se svađa naći će razlog,makar mu se svi smejali ili ga ignorisali

Poslednja izmena:
Nacistički simbol se u javnoj diskusiji održavao na relaciji istorijske analize u kombinaciji sa mnogim svastikama koje su se koristile kroz istoriju. Nacistički simbol će se pronaći i u udžbenicima osnovnih škola kao jedan podsetnik na to šta se radilo.

Bilo kakav stav da bilo ko ovde propagira nacizam je ozbiljna uvreda i velika neistina.

S druge strane, Mile Dupor je pisao o svastici koju su nemci koristili u svojoj knjizi ''Astrološki i hermetički spisi''.

SVI SIMBOLI su domen astrologije i antropologije i kao takvi ostaju domen istraživanja i diskusije. Tu nema dalje priče.

Poslednja izmena:
U pravu si, ignorisaću ga skroz. A da se neko žali na to što postavljam srpsko nacionalno jelo, neće da može. :ok:

Pisao sam već na kontu toga koliko stranci vole srpsku kuhinju. Kao recimo ovaj amerikanac

Komentarisanje rada moderatora na temama je zabranjeno.
Ko ima primedbu na agathu kao moderatora molim da mi se
obrati na pp ali argumentovano. Obrisala sam citavu raspravu,
cime ocekujem da nastavite u tolerantnijem tonu...hvala

da bi ti mogla da brineš tuđu brigu....
zvala sam te da budeš i ti mod....
i trebala sam da te kaznim kad si ovde psovala drugog moderatora
nisam....eto nesposobna sam....
postaješ baš dosadna sa tim prozivkama
ajd napiši nešto konstruktivno, duhovito, neku zanimljivost, umesto tih sitnih provokacija
i nisam ja dragstor da dežuram od 00 -24h

gut...
ne zelim...
nemam pojma o chemu prichash ali moguce da jesam...
ne bih rekla da tako neshto ima veze sa sposobnoshcu...
moguce, verovatno mi malo fali egona...
bice da ne umem...
hm, deluje suprotno, al dobro...

ako se ti ne menjash onda je i normalno da je tako...
tachno, s tim shto bih dodala da je i kod korisnika ne samo tako vec i da ono shto jednom korisniku prija/ne prija, za vreme nechijeg moderisanja moze biti malo pojachano, jer se vishe susrece sa dotichnom osobom, te hteo ne hteo vidi je bolje u odnosu s drugim korisnicima, te npr. ako sam mishljenja da ti nisi u redu po pitanju ne znam koga ovde tako neshto ce mi istinski zasmetati tek sa tvoje pozicije moda jer sve drugo je u domenu sukoba izmedju dvoje ravnopravnih...

DSC_0177.jpg
DSC_0187.jpg

DSC_0189.jpg

- - - - - - - - - -

DSC_0191.jpg

- - - - - - - - - -

DSC_0193.jpg

- - - - - - - - - -

DSC_0194.jpg

- - - - - - - - - -

shteta da je par njih bash mutno, al ybg.ga...
eto, to su moje boje sa josh par izmena, nevesta zna o chemu pricham...
sad znate kako izgleda pa mozete na kafu...:p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back