ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ruku na srce, dosta se promenilo. Znaš kako kažu - da Hitler može da vidi ko sada živi u Nemačkoj prevrtao bi se u grobu. Imigracija, multikulturalnost, oslobođenje od poreza za jevreje...
Pre bi im Hitler cestitao, uzeo olovku i papir i hvatao beleske. Ali dobro, to je vec druga tema.
Ja mislim da se karakter naroda ne menja, nikada mi necemo biti vredni kao Nemci npr bez obzira kog datuma bio donesen ustav.
I dalje ne razumem taj koncept Drzave bez naroda.:dontunderstand:

I dalje ne razumem taj koncept Drzave bez naroda.:dontunderstand:

Vidis, za Srbe kazu da su lenji i da nece da rade, stalno navode parametar sedenja radnim danima u kaficima i bastama restorana sto nije slucaj sa zapadnim zemljama. Ali, ovde je nezaposlenost velika, mobing, onaj koji i uspe doci do zaposlenja plata mu je malo veca od 20 hiljada.

A opet pogledaj isti narod za vreme vladavine Marsala, radili su svi. Dva razlicita sveta.

- - - - - - - - - -

Tada smo bili strelac a strelac je visina. U tom znaku i Merkur, pasos je vredeo. Nazalost, vladar strelca Jupiter ugrozen od Saturna, morala se raspasti.

@Elle, pa valjda drzava predstavlja narod :D Ako kazemo da je Srbija Jarac, a nemajuci u vidu narod Srbije, na koga zapravo mislimo?
Država predstavlja narod ali nije jednako narod, to su dve različite stvari ... jer država je formalna, pravna kategorija a narod (nacija) nije (nego sociološka/istorijska, kako već, ovo nije moj fah :mrgreen:), a što se tiče Srbije i Jarca tu se misli na narod, država je bilo mali milion i naravno ne može svuda biti Jarac SO, ASC ili šta već, o detaljima ne bih ni mogla dalje jer mundanu astrologiju niti volim niti znam al' ovo je otprilike to, u najkraćim crtama.

Sta se to promenilo u Nemackoj? Sem sto im metode sofisticiranije danas. I uspesniji su.
@Elle, pa valjda drzava predstavlja narod :D Ako kazemo da je Srbija Jarac, a nemajuci u vidu narod Srbije, na koga zapravo mislimo?

Nije vise Uran u Ovnu. (To jest, izasao je na jedan krug)

Kada je rec o mundanoj astrologiji posmatraju se najvise uticaji predsednika iste drzave, odnosno njegova 10 kuca s obzirom da se toj osobi daje najvisi stepen vlasti nad jednim narodom. Posmatra se polozaj Meseca, zatim. Ipak, to ni na kojoj razini ne menja mentalitet i tendencije jedne drzave. Postoje transformacije koje zavisno od prvobitne karte jedne drzave uticu na adaptaciju drustva novoj sredini, novim otkricima ili, pak, novijim generacijama, ali se nista bitno ne menja. Nemacka je kao i tokom WW2, a i mnogo pre u istoriji i dalje evropska sila, i dalje jedna od najbogatijih drzava, i dalje lider po mnogo cemu. Bitnije je cak gledati natal nekog lidera nego li drzave i njezinog ustava. Najadekvatnije jeste posmatrati drzavni poredak nakon dolaska nekog predsednika, odnosno lidera. No, ipak, to ne menja strukturu jednog naroda niti menja ono sto narod voli da radi. Slave su se slavile i u vreme Tita. Slavice se i u vreme nanotehnologije.

Menja se ustav, menja se horoskop drzave, ali se ne gleda bukvalno ceo horoskop iste, vec se mora uporedjivati sa mnogim stvarima koji se tu pronalaze. Kao sto je neko naglasio, narod se ne menja, krv nije voda. Potrebno je daleko dublje i opsirnije posmatrati celoukupnu sliku ponasanja jednog naroda, njihovih karakteristika, njihovih tendencija. Drzava i jeste narod, narod bira vlast. Ali kada se gleda karta, onda je narod Mesec, a vlast je MC. Drzavne institucije su 4 kuca u tom slucaju, peta su sportske i umetnicke manifestacije, sesta je drzavni posao, sedma su zakoni, osma su banke (zbog kredita). Dakle, struktura posmatranja se menja, ali se narod i ono sta cini jedan narod ne menja. Mozemo da promenimo i 2000000 ustava, to ne menja cinjenicu da smo Srbi i da cemo i dalje da jedemo hleb. Mozda u nekoj drugacijojverziji, ali i dalje ce da bude sve tu.

Da je Srbija u znaku Jarca sa podznakom u biku, jeste i to ne moze niko da ospori ma koliko se trudili da dokazu da to nije tacno. Stavise, ono sto je Kamalele naglasio samo dokazuje da je Srbiji bilo dobro kada je Tito, koji je aktivirao srpski podznak zahvaljujuci njegovoj Veneri u Biku kao i Suncu u Biku, pomogao da se Srbija (tada Jugoslavija) postuje internacionalno. Jugoslavija se nije postovala zbog toga sto je bila u znaku Strelca, vec zato sto je bila najuredjenija socijalisticka drzava kao i peta svetska sila po vojnoj moci.
Da je drzava kao drzava bila jaka, bila je iskljucivo zbog figure kao sto je bio Tito s obzirom da se odmah nakon njegove smrti drzava raspala.

Tito rodjen u Becu

Prvi i osnovni poredak drzave je najjaci i svaki sledeci ustav se uskladjuje prema njemu. Tekst koji je Nikola Stojanovic postavio je tacan, a ovo kamatele moze samo da puca od zavisti sa svojim idejama da je Saturn odgovoran za zemljoradnju. Kod mene si sada kamatele potpuno izgubio kredibilitet bilo kakve vrste.

MC Taurus
Possible careers that individuals with a Taurus Midheaven may consider fall into banking, art, music, finance, agriculture, real estate, landscaping, architecture or conservation.

Sta je trenutno dokazano i evidentirano sto je kamalele odbijao da prihvati, time narusavajuci svoj kredibilitet?

- "Svinja nije venera" - Svinja kao zivotinja provodi 90% svog zivota u blatu, stavise voli da se ukalja u blato. Svinja se smatra donosiocom bogatstva i plodnosti u nekim kulturama. Kada kazemo da je neko pohlepan, kazemo "Svinja". Grcka boginja Demetra se smatra zastitnicom svinja, odnosno agrikulture. Mit o Persefoni, Devici, naglasava da jedne sezone provodi vreme sa svojom majkom Demetrom (Bik, Venera), a druge sezone da provodi kod Hada. To je metafora za digestivni sistem kao i za rast mnogih prehambrenih biljaka izmedju kojih je i psenica bila najbitnija za stare narode. Od psenice hleb. Psenicom se hrani svinja, takodje. S obzirom da je Bik znak koji vlada bankarstvom (Venera) kao i hranom (Venera), znamo da je 2 kuca (2 polje) direktno vezana za licno bogatstvo kao i unos hrane u organizam. Cinjenica je da ljudi sa jakim drugim kucama preteruju u hrani. Kada imamo kasicu za novac, to je cesto kasica-prasica koja je veoma poznatak ao simbol cuvanja novca. Cinjenica je da se svinja ne jede u islamskoj zajednici gde je najprominentnija Skorpija, odnosno Pluton. Zemlje koje imaju narode koji se skorpionski kriju tako da im se vide iskljucivo oci, ne mogu da se vode opozicionom Venerom, odnosno Bikom, odnosno svinjom. Cinjenica je da u Srbiji svinjokolj uvek pocinje kada Venera udje u znak Skorpije.
Dakle, cinjenica je da je Svinja, u stvari, Venera.
sacred-demeter.jpg

- "Bik nije agrikultura" - Ovo je bio nesvakidasnji fail s obzirom da je Bik u svakom mogucem obliku usko povezan za bilo sta povodom zemljoradnje, od postavljanja temelja, preko cveca, izolacije, zastite kao i ociglednog - zemljoradnje. Venera ne predstavlja brdo, Venera predstavlja poljanu kao i ravnicu. Zbog toga je u Srbiji Vojvodina najprominentnija po pitanju uzgoja hrane. Venera je usko povezana sa Hlebom. Venera je egzaltirana u Ribama, u Hriscanstvu dobijate Vino i Hleb kao simbol pricesca.
CommunionBreadWine.jpg
Osim toga sto je Venera usko povezana sa hlebom, hleb mora da dodje od prerade psenice (Venera, Merkur), gde dolazi nakon sto, naravno, nikne iz zemlje (Venera). Psenica ne moze da se gaji na preko 2000m nadmorske visine. Psenica, Hleb kao i hrana nemaju apsolutno nikakve veze s Jarcem, odnosno znakom Jarca. Svako ko kaze da je Saturn usko povezan s psenicom, zapravo ne razume osnovna nacela astrologije i podele prema elementima kao i simbolima koji se koriste u astrologiji. To je takodje i dokaz da se profesionalno ne sme baviti astrologijom. Bik predstavlja prolece kao i sve sto se vezuje za cvetanje, sadnju, zemljoradnju kao i uzgoj celoukupne prirode. Saturn i znak Jarca vladajukada je sneg, kada je uzgoj osiromasen, kada je potrebno preduzeti dodatne mere kako zima ne bi unistila plodove. Saturn vlada kamenim delovima, predstavlja kamen, a svi znamo da niko ne ore kamen osim ako mozda nije Marko Kraljevic, a mozda ni tad. :mrgreen:

- "Srbija nije u podznaku Bik" - :dash:
Prva potvrda - Pljeskavica je srpsko nacionalno jelo. Jelo je sacinjeno od okrugle lepinje ili somuna gde je najcesce okruglo parce mesa, cesto junetina ili svinjetina. U ovo jelo se najcesce stavlja crni luk ili kupus salata. Koliko je to Venere u datim stvarima?
Druga potvrda - Chesnica u koju se stavlja novcic. Chesnica mora biti okrugla da bi bila prava. Chesnica je Venera
Treca potvrda - Slava se slavi iskljucivo u Srbiji. Slavski kolac je iskljucivo okrugao sa razlicitim dekorima (Venera).
Cetvrta potvrda - Stranci obozavaju srpsku kuhinju i ne mogu joj odoleti. Prva stvar koju rade jeste da pojedu nesto domace.
Peta potvrda - Srbi su poznati po tome sto nose hranuna put, te otvore da jedu cim udju u voz ili drugi prevoz. To je mnogo puta karikirano u filmovima i serijama domace produkcije.
Sesta potvrda - Proja i projara se tradicionalno jedu uz kiseli kupus (Venera u Jarcu)
Sedma potvrda - Za srbina se ne moze reci da se najeo dok nije pojeo hleb. Srbija je po konzumaciji hleba odmah iza Turske. Ovo je potvrdila ginesova knjiga rekorda
As of 2000, the country with the largest per capita consumption of bread is Turkey with 199.6 kg (440 lb) per person. Turkish people eat more than three times their own body weight in bread annually.
Turkey is followed in bread consumption by Serbia and Montenegro with 135 kg (297 lb 9.9 oz), and Bulgaria with 133.1 kg (293 lb 6.9 oz)
Osma potvrda - u Srbiji je jede dorucak, rucak i vecera tradicionalno (Venera/Merkur u Jarcu -triput se jede tradicionalno)
Deveta potvrda - u Srbiji se najvise jede hleb. Svi prijatelji Srbije se docekuju sa malo hleba i soli.
fe5967a2d06827d9060e33249840c885.jpg

Potrosnja mesa je veca na selima. Na selima je uveliko bio svinjokolj.

Deseta potvrda - Sarma je fenomen u Srbiji! (Venera/Merkur u Jarcu u 9 kuci).
Jedanaesta potvrda - Manastiri Srbije su cesto poredjani u kruznom vidu sa puno cveca i obradivim zemljistem odakle se monasi prehranjuju. (Venera/Merkur Jarac 9 kuca)
24ep1zk.jpg

Dvanaesta potvrda - Kada idemo u svet, gotovo uvek pokazujemo srpsko kolo i folklor. Bez toga ne prolazi. Kolo je kruzno, potice sa sela, tradicionalno je, ima cesto etno muziku, tradicionalno iskljucivo sa pevanjem ili uz malu frulicu (Venera/Merkur u Jarcu deveta kuca).

Srbija-Tucovic-1070x713.jpg

Ja mislim da sam ovde zavrsio dalju pricu po pitanju toga da li je Srbija u podznaku Bika ili nije, a kamatele moze da se nervira koliko god zeli. Sto se tice Nikole Stojanovica, lik je napisao gomilu tekstova po novinama, imao televizijske nastupe itd, a kamatele prica drugima da su pederkovici i da su seksualno (im)potentni :klap: to je taj nivo svesti, nazalost, jbg.

Poslednja izmena:
Dakle, cinjenica je da je Svinja, u stvari, Venera.

Ovim si sve rekao.

Citao sam malopre na nasim forumima tekstove korisnika koji vole iznositi astro istine, upoznaju se sa osnovnom simbolikom i onda konstatuju - "macka je Venera jer macka je lukava i perfidna, slika zene".

Ako se zeli doci do u ovom slucaju zivotinja u astro, treba biti upoznat sa mitologijom, izucavati spise u kojim kulturama su se javljale zivotinje i koje. Kada se po osnovnoj prirodi nebeskog tela utvrdi podudaranje u vise mitova i legendi moze se povezati zivotinja sa datim telom.

Macka je od nebeskog tela Mesec, divlja svinja je Aresova, crni pas isto, prinosio se njemu. Konji su ne kako se misli od strelca vec Neptuna, Neptun je bog koji je poducavao rimljane vestinama jahanja. Strelac tj. vladar strelca Jupiter ima veze sa konjima ali u smislu eltnih igara u koje su ukljuceni rasni konji, ali nastavice se povezivati iskljucivo sa znakom strelac jer tako jedan rekao, drugi prepisao, a treci proglasava za istinu.

Cinjenica je da ti nisi nista rekao, dokazao, pokazao, primenio, uporedio, verifikovao, potvrdio, argumentovao, usaglasio, validirao i nadasve adekvatno odradio kako bi tvoja rec imala dostojanstvo, odnosno verodostojnost.

"Ovim si sve rekao" - Najociglednija sujeta koja se prozima kroz stvari o kojima pises, a pogotovo kada treba da validiras mehanizam i primenu iza svojih reci. Stvara se prepotentnost, odlazi se od suptilnosti i prelazi u agresiju prosaranu brzopletim i netacnim prognozama i delima u licnom, odnosno profesionalnom zivotu. To se mora dovesti u red, a pogotovo za jednog Bikonju kakav si ti kojem zesce mogu otici nervi u aut te se cak i pojavljivati srcani problemi te onda poceti locha kuvanog vina preko dana, a izjutra dve do tri ture krhkog propranolola. Jos po ceo dan radis, sedi, odmori. Sto ides na forum kada gajis u saksiji pelcer mizantropis generalis. Biljke ne mogu da kontriraju. :mrgreen:

Kako ti se cini tranzit Marsa preko Asc? :mrgreen:

Jasno ko ima sujetu, lepo ti se ukaze da neke konstatacije nisu dobre i prebacujes teziste na tudju sujetu.

Covece, juce si napisao da Mars ukazuje na genitalije a da je Venera svinja. Saberi se.

Jasno ko ima sujetu, lepo ti se ukaze da neke konstatacije nisu dobre i prebacujes teziste na tudju sujetu.

Covece, juce si napisao da Mars ukazuje na genitalije a da je Venera svinja. Saberi se.

Nista ti nisi lepo "ukazao", ti si negirao i ostavio na nedorecenom. To je sve sto radis - negiras.
Shodno tvojim analizama, odnosno stvarima koje si pisao u poslednje vreme, zakljucio sam da tvoje poznavanje astrologije vidno lose. Siguran sam da su to primetili i drugi astrolozi ovde, ali im je sumorno da se prepiru s tobom. I meni je tesko da stajem na muku nekome ko je samom sebi vec zivot skoro protracio.
Upravo si aludirao na to da Mars nisu genitalije, a da Venera nije svinja. Pitanje koje se postavlja u ovom trenutku glasi - sta TI zapravo znas o astrologiji kada ne mozes da protumacis ovako jednostavne stvari?

Ispisao si se, mashala, puno, dokono, na necemu sto oslovljavas merkurovskim gubitkom vremena (forum). I hoces da te neko ceni zbog toga?

- Bilo bi lepo ako mozes da
1. Dokazes da Mars nisu genitalije, odnosno da se ne posmatraju pozicije Marsa kod muskarca izene prilikom seksa (za seks, oko seksa, radi seksa). Srecno.
2. Dokazes da Venera nije svinja tako sto ces pobiti sve sto sam napomenuo u predjasnjoj poruci. Srecno i sa tim.

Dok to ne uradis, ti nemas kredibilitet. Mislim da je malo tuzno to sto se ponosis forumskim postovima koji su veoma jednostrani, sujetni i ne bas intelektualni na kraju krajeva.

Sumorna je tvoja glava, iza mojih pisanja stoje ostvarene prognoze, iza tvojih konstatacije da je Venera svinja. Podsecas na botove sa Politike koji za sendvic pisu sta im se tog jutra kaze. Tako i ti, pravis ljudima pometnju navodeci skoro svaki dan netacne informacije, od stepenovanja do toga da je Venera svinja. Kao da te neko placa.

4600 do 2450 pr. Kr. prelomna proljetna točka prolazi zvjezdano jato Bika. U to vrijeme svuda seopaža kult bika, a baš Egipat, koji nosi intelektualno vodjstvo svijeta razvija analogno: magiju zemlje, težnju monumentalnog izraza, tromu melanholičnu volju ... i intelekt nalazi svoj najviši izraz u kultu sv. bika Apisa.

2450 do 300 pr. Kr. precezija prolazi jato Ovna, pozitivno vatreno trojstvo: kulturu vode semifski magi i ratnici, oko za oko, tiranija, vatra, krv, magija ubijanja i sve što nose holerična osjećanja našlo je izraza u vjerskom kultu žrtve sv. Jagnjeta.

300 pr. Kr. preceziona točka šeće kroz dvanaesto jato Riba, negativno trojstvo vode. Flegmatični intelekt, premoć osjećanja i intuicije, misticizam, masohizam, mučenja, tama, samostani, kult patnje ispasenja, i - uza svu trezvenost kentumskog roda - sve je opijeno mistikom 12 ribara, kult Krista - Ribe, Sv Križa-presjecišta dva zodijaka.

Od 1850 (ili upravo burne 1848) precezija ulazi u jato Vodenjaka. Vazdušni znak Vremena: čudesna otkrića, mašine, valovi, elektrika, originalne ideje, pokret masa, ćudljiva historija preokreta, novi jasni i smioni intelekt demonski zahtjeva prometejsko oslobodjenje i najviše spoznaje i čeka izraziti simbol arhandjela Vodenjaka.

Sumorna je tvoja glava, iza mojih pisanja stoje ostvarene prognoze, iza tvojih konstatacije da je Venera svinja. Podsecas na botove sa Politike koji za sendvic pisu sta im se tog jutra kaze. Tako i ti, pravis ljudima pometnju navodeci skoro svaki dan netacne informacije, od stepenovanja do toga da je Venera svinja. Kao da te neko placa.

Dakle, ovde mozemo da napravimo presek. Pravu tacku na tvoje poznavanje astrologije s obzirom da nisi u stanju da argumentovano pristupis. ;)

Sta se moze zakljuciti na kontu tvog pisanja o zivotinjama kao sto su konj i svinja?

Prvo, zivotinju konj si oslovio Neptunom, sto nema apsolutno nikakvog smisla s obzirom da se ista koristila u ratu(nova dimenzija ratovanja), najuze je povezana sa simbolom Strelca i putovanja (konj se koristio kao prevozno sredstvo, ujedno se koriste konjske snage u motornim vozilima). Konj je najtipicnija Strelcevska (citaj : Jupiterovska) zivotinja koju mozes zamisliti. Kada vidis kralja na konju kako drzi mac ili skiptar, ti tu u stvari vidis Tri Vatre.
Sve planete koje se nadju u Strelcu, osim mozda Saturna, ukazuju na zivotinju Konj. Saturn u Strelcu ukazuje na slona. Skorpija (benzin, energija, Voden znak) se transformise u konjsku snagu. Nikako se ne transformise u Neptun. Tamo moze samo da zavrsi na kraju voznje kada dotraje na otpadu. Ti si rekao da je Jupiter tu iskljucivo kada idu da se trkaju na hipodromu, takoreci Jupiter odmah povezujes sa igrama na srecu i kockanjem. Nazalost, preuzak ti je pogled.

Drugo, svinja jeste Venera iz razloga koje sam napomenuo gore. Svinjokolj pocinje u Srbiji cim Venera stane na prvi stepen Skorpije. Tu nema apsolutno nikakve sumnje, no cinjenica je da ti ne umes da adekvatno argumentujes nesto na kontu astrologije.

Ponovo, sve sto pises je cista sujeta. 0% argumenata. Pokusavas li da izigravas papagaja? Da me dosadnom sujetom ubedis da si u pravu? :roll:

Vidi ovako, ili argumenti ili nemoj da pises. Postedeces i mene, ali i druge ljude tvojih gluposti. :bye:

"Konj je Neptun" :rotf: Nadam se da znas da cu se smejati ovome veoma dugo. Idi se pomoli "Arhandjelu Vodenjaku" da ti da pamet.

Sto se tice mojih informacija, ja mogu da argumentujem stvari o kojima pisem. Ti samo dodjes, kazes "To nije tako" i ides dalje misleci da si u pravu. Secam se kada si isto tako negirao da je Pluton vezan za viruse. Mnoge stvari, zapravo. Meni je dosadilo da te proispitujem, da ne znam bolje rekao bih da si najobicniji trol, sve mislim iver ne pada daleko od klade, ali izgleda da se to ne moze primeniti u tvom slucaju bas.

Ukoliko ti buduce poruke ne budu imale neku dozu argumenata, ja se povlacim iz diskusije, ako se moze tako nazvati.

Poslednja izmena:
Hehe.

Nego, da se okrenem pozitivnijim temama. Kako ukrasiti desktop kompjutera koji koristi Windows OS za novogodisnje praznike za manje od minuta posla? Program Rainmeter pruza uslugu vuzuelnih mogucnosti kroz podesavanja odredjenih skripti koje podrazumevaju slike i podatke.

Uputstvo za ne bas tako spretne korisnike kompjutera (znam da vas ima i lenjih)

1. Prvo, potreban je program naziva Rainemeter koji sluzi za desktop customization. Program Rainmeter se moze pronaci klikom na ovaj

Srecni praznici! :zelenko2:

536796-bigthumbnail.jpg

Poslednja izmena:
Појешће нас за доручак! z:cry:
Pa tako je Saturn i pojeo svoju decu
Osim Jupitera (Zevsa) koga je majka sakrila i odgajila ga koza -ona je poslužila kao inspiracija za znak Jarca
Jupiter ga je kasnije pobedio i naterao ga da ih izbaci iz stomaka (bili su i dalje živi jer su ipak besmrtni bogovi)

Poslednja izmena:
U mitologiji, ne i u astrologiji. Nisu sve stvari iz mitologije reciprocne astrologiji. Ne moze ni da se uzima zdravo za gotovo, a ne moze ni da se sve validira u astrologiji onako kako su stari Grci radili. To je besmisleno.
Recimo, Zevs koristi munje i eletricitet uprkos cinjenici da isti predstavljaju domen Vodolije.

Saturn se uzima kao malefik iz tog razloga sto je uvek bio signifikator najrazlicitijih bolesti, ujedno se moglo tacno prognozirati necijasmrt pri Saturnovom povratku preko natalnog Sunca primera radi.

image007.jpg

Saturn ni na kom planu ne rukovodi vremenom, a ni satovima s obzirom da vlada materijalnim znakom Jarca. Sve vrste merenja izvrsava iskljucivo znak Device. Pesak sitan je pod vladavinom Device, analogan je okeanu (Ribe). Pescani sat u istoriji kao najprominentniji simbol.

Saturn ne nastupa dok traje vreme, saturn nastupa kada vreme istekne i to je iskljucivo ljudski pogled na simbol Saturna jer smatraju da smrt predstavlja Saturna. To je ponovo pogresno. Smrt je domen Skorpije, odnosno osme kuce.

14o501i.jpg

U stvari je najtacnije to da je srp u stvari simbol Raka. Rak je znak koji predstavlja Grobnicu i zato gledamo IC, dno neba, kada zelimo da znamo kako ce necija grobnica (poslednja kuca) izgledati. Dakle, Saturn nije srp, Saturn drzi srp mitoloski. Isto tako vladar drzi narod i moze da mu zapoveda sta da radi. Ako je vladar posten, narod ce to raditi, ako je vladar neposten, srp se okrece protiv vladara. Mesec jeste dobrodusan i nezan, ali ce da ti presudi kao niko drugi. Mnoga ubistva se desavaju pod naletom i izlivom emocija.

boline.jpg

Kamena ploca koja se postavlja na grob je Saturn, krst koji se postavlja na grob je Saturn. Ali saturn to radi u kombinaciji s Mesecom i nikako drugacije. Saturn je iskljucivo simbol krst.

krstaski-rat.jpg

Islam%20reincarnation%20past%20lives%20cresent%20moon.JPG

Krst i Mesec.

U istoriji Saturn se deli na

- Umetnicki Saturn koji jede decu
- Mitoloski Saturn koji ubija ljude kao smrt
- Boga vremena

Najrealnija slika nije ni u istoriji, a ni u mitologiji vec iskljucivo u astrologiji. Da saturn ima bilo kakve veze sa vremenom, odnosno satovima, ja bih se upravo bavio satovima sa svojim Saturnom na Suncu u 6 kuci. satovi su sitna mehanika, precizna, pod vladavinom najbrze planete Merkura. Sat se nosi na ruci (rucni sat, ruke, Blizanac)

$_3.JPG

il_570xN.438391234_svgz.jpg

:ok:

Poslednja izmena:
Ponovicu da Saturn kao planeta nema veze sa Vremenom, pojmom vremena kod ljudi, niti bilo cim sto uslovljava na dojam o vremenu. :mrgreen: U astrologiji se to tako ne moze gledati. Bilo bi lepo da je sve tako prosto kao "Zevs ubija sve munjom, Saturn pojede svu decu koja su nevaljala, Ares ide u rat da nas spase od albanaca", ali nije tako.

Satun je podsetnik da vreme tece. Vlada znakom koji razmislja o dugorocnim planovima. Jarac dolazi posle Device koja oznacava Vreme, ljudski dojam o vremenu i svim onim sto se odnosi na merne jedinice. Saturn, dakle, koristi vreme. MC je kuca koja navodi na to da se nesto postigne u zivotu, dakle predstavlja vrhunac necijeg zivota. Tek tu se postavlja pitanje sta je od zivota nacinjeno, a to se gradi kroz ceo zivot. Kada se umre, pescani sat se okrece. Ako je figura bila od znacaja, Vreme (istorija) ce to uredno arhivirati (Devica) u biblioteku ili gde vec.

Ovaj presek izmedju dva zemljana znaka je veoma tezak ljudima da protumace, takodje, te Saturn vezuju za istoriju iako istorija predstavlja Arhivu kojom vlada Devica. "Vreme leci sve" izreka upravo asocira na znak Device, odnosno 6 kuce koja se tice lecenja ljudi.

Saturn je spor i predstavlja starost. Saturn ne moze da predstavlja Vreme jer je tu rec o Dimenziji, a ne o Materiji. Vreme ima tri segmenta, a ne jedno. Voda ima tri agregatna stanja.

Da ne bude zabune, osnovna podela Zodijaka glasi :

Vodeno trojstvo je trojstvo energije (Rak, Skorpija, Ribe)
Vazdusno trojstvo je trojstvo vremena (Blizanci, Vaga, Vodolija)
Vatreno trojstvo je trojstvo prostora (Ovan, Lav, Strelac)
Zemljano trojstvo je trojstvo materije (Bik, Devica, Jarac)

Merkur (vladar Device) je egzaltiran u Vodoliji koja vlada dimenzijom Vremena. Vodolija predstavlja buducnost. To je cista matematika.

Kao sto rekoh, mitologija nije reciprocna modernim saznanjima astrologije. Velika je zabluda (Neptun) davati Mitologiji (Neptun) toliku vrednost.

Mitologija je nastala zahvaljujuci astrologiji, ne obrnuto. Grcka mitologija nije ni prva, a ni poslednja stanica kada je rec o datim atributima kod razlicitih panteona Bogova.

:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back