ASTRO CAFFE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono što vidim kod mnogih ljudi je niska svest i nedostatak IKAKVOG potencijala da unaprede sebe...možda grešim.

Ljudi ili nemaju potrebu da pogledaju unutar sebe ili su interspektivno neobjektivni. Idu linijom manjeg otpora, ovdje na forumu se prazne i iskaljuju na drugima, obicno onim koji su najmanje krivi. Svi imaju svoje frustracije i svoje nacine kako se nose sa njima. Ono sto ja vidim u realnom zivotu je sklonost ljudi nekom bjekstvu iz stvarnosti, osudjivanju i okrivljivanju drugih za licne neuspjehe, bijeg od odgovornosti, nedostatak zelje da rade na sebi....

Takodje, puno ih je koji nisu ni svjesni sebe i zivota koji zive a horoskop uzimaju zdravo za gotovo.

Ja licno volim da analiziram, istrazujem, kopam...samo sto brzo gubim interesovanje i prelazim sa jedne "stvari" na drugu. To moram da naucim da promijenim.

o tome da li postoji slobodna volja, ja tvrdim da ne postoji i volim da razglabam o tome jer mi je ta tema jako zanimljiva. :)

Nikad od tebe egzistencijalista :)
Ja se uvek zalažem za slobodnu volju. Iskreno pozivanje na nedostatak iste mi je oduvek zvučalo kao lenjost i potreba da se odgovornost skine sa sebe.
Možemo da razglabamo o tome:D

o tome da li postoji slobodna volja, ja tvrdim da ne postoji i volim da razglabam o tome jer mi je ta tema jako zanimljiva. :)

kako je tebi lako. :D

Nikad od tebe egzistencijalista :)
Ja se uvek zalažem za slobodnu volju. Iskreno pozivanje na nedostatak iste mi je oduvek zvučalo kao lenjost i potreba da se odgovornost skine sa sebe.
Možemo da razglabamo o tome:D

Slazem se.

- - - - - - - - - -

Truman, prepustis se bujici i gdje te odnese?

Постоје астролози који су фаталисти (у виду тренутно опипљивог, спознатог и евидентног домена егзистенције) и то је однос према судбини - ''несвесна нит судбине''. Кажем ''несвесна'' уместо ''невидљива'' с обзиром да се може преко астрологије донекле видети, али како год да се окрене живот нам је дат ради живота, а не ради спознаје судбоносног пута те та малена нит која нас вуче у савршеној анархији (ре)инкарнација не може да се прекине или контролише упркос природи човека да све повлашћује себи живећи с прикривеним страховима који се повремено манифестују у току мисли.
Посматрати судбину је готово узалудно попут намештања два огледала и адекватног угла да би добили одраз у одразу и тако даље.
Постоје астролози који сматрају да је човек, сам по себи, уникат те да као такав може да искористи планете ''за себе'' у смислу да је потребно да ''их активира'' када ''је повољно небо''. Овде је императивно приказивати однос ''Душе'' кроз принцип ''Слободне воље''. У овом случају та ''слободна воља'' није ништа друго до човеков одабир који је изузетно лако видети у наталној карти у комбинацији са транзитима.

Тако да сам ја апсолутно фаталиста, али никако с концептом дефетизма у смислу ''седи у блату и чекај топло млеко'' већ ''ради шта желиш и волиш да радиш'' с обзиром да се тада најлакше и види нечији хороскоп, односно ствари које воли да ради. Људи имају потребу да, познавањем астрологије, своје ''енергије'' спутавају, покушавају да иду против себе само да би доказали себи да ''нису онакви какви су били до тада'' тиме, једноставно, бацају време. Увек је потребно радити онако како природа налаже па макар се то називало ''слободном вољом''.

За неке људе је концепт слободне воље толико битан не зато што им је природа таква, већ зато што нису још спознали висину апсолутног фатализма. Тренутак када се упаљачем запали цигарета те повуче дим, уз све своје нијансе игниције, јесте тренутак спознаје фаталистичког блаженства.
Како људи могу да очекују ''слободу'' када смо у затвору сачињеном од физичких својстава, односно тродимензионалном постојању? Кажем ''затвору'', али можда је и лудница, а можда и школа у којој се нијансе животних путева преплићу као лоптице у лутрији док се не заврши судбоносно коло и не извуку прави бројеви. И ''победници'' су они који претрпе турбуленцију извлачења све док их поново не врате на почетно место.
Круг или спирала, на исто му дође поново.

slika%203.jpg

pic6.png

Nisam fatalista, a opet ne msm da je rad na sebi ,,bacanje vremena" kako tvrdiš (posmatrano kroz astrološki ili nevezano za astroogiju uopšte). Smatram da astrolog treba da je svestan limita i da treba u predikcijama da izbegava reči tipa-svaki,uvek, nikada, sigurno, niko... ili neke druge fraze koje impliciraju konačne i nepromenljive događaje. Značenja u horoskopu su široka i višedimenzionalna, sve je u stalnim promenama, a konačne manifestacije astrološkog simbolizma zavise od zrelosti i stanja svesti natusa. Takođe, astrolozi koji tumače čart u skladuu sa simbolizmom karme -treba da imaju poštovanja prema klijentu kome reinkarnacija nije bliska, tako da će se uglavnom oslanjati na genetsku strukturu.
Moje mišljenje je da astrologija jeste tu da podstiče rast i razvoj u pojednicu. Nije astrolog taj koji će da upire prstom u čoveka i naređuje klijentu, zastrašuje ga ili omalovažava (zbog: odnosa u vezama, sexualnih orijentacija, utd...), već prikazavši situaciju onakvu kakvu vidi iz horoskopa, omogućava mu da vidi uzrok konflikta, preporuči neki plan, saoseća sa klijentovim dilemama, što obavezno vodi ka poštovanju i podršci klijentu da sam donosi odluke.
Predikcije ne treba da se sastoje od loših događaja bez balansiranja sa pozitivnim i alternativnim rešenjima, ako je čovek u nekom težem životnom periodu, naravno da treba ukazati na izazove, ali ukazati i na lični razvoj.
Sve u svemu, ne vidim da je rad na sebi nešto loše za pojedinca. Kanalisanje energije je ok. Ipak smo mi ljudska bića, sa svim svojim vrlinama i manama.
Recimo, zašto bi bilo loše problematičan aspekt koji neko ima, a manifestuje se kao gojaznost (ako je čovek nezadovoljan sopstvenim fizikusom)-ne osvestiti u čoveku (da li hormosnski disbalnas ili nešto drugo, a sve uvek povezano sa psihičkim stanjem, popravljati odnos sam sa sobom), simbolika je beskrajna, od načina ishrane, do buđenja one iskrice koju svako nosi u sebi, jedan banalan primer. Problematične trudnoće , a želja za potomstvom-naravno da može da se usmeri i ukaže na mogućnosti (ako postoje), pod tim ne podrazumevam pričanje bajki i ulivanje lažnih nada.
A predikcije o smrti, načinu smrti, vremenu i sl, uopšte nisu tema razgovora sa nekim.

To su mediokriteti koji ne ulaze u sferu mojih interesovanja, razmisljanja, analize. Ako ti mislis da znas, reci mi.

Već sam rekao - zato što nemaju potencijala. Samim tim nemaju ni slobodnu volju da izaberu da li će se razviti ili ne.
Razmislite malo - da li ste vi birali svoje osobine? Da li možete da izaberete šta ćete da izaberete? Npr, ja uopšte ne mogu da izaberem koja će da mi se svidi...pa kako onda imam slobodnu volju? To važi za sve ljude, nepopravljivo smo determinisani nekim bazičnim stvarima. Zato kažem - slobodna volja je samo iluzija.
Rad na sebi i te kako treba primenjivati ( ja to prvi radim ), ali nekako je zapisano u ''genetskom kodu'' koliko ćeš raditi na sebi i dokle možeš da dobaciš...

Ja smatram da slobodna volja postoji, ali da je u ogromnoj meri ograničena. Npr naš životni put je hodnik koji moramo preći od početka do kraja i jedina sloboda koju imamo je da idemo od zida do zida, ali ne možemo otići dalje od svog puta. Tako sudbinu zabole uvo da li ćemo danas kupiti čips ili smoki, ili ćemo do posla stići pravo ili okolo....

Ма каква расправа, свашта. То тек мало, онако, са стране. Није ни загревање. :mrgreen: Ја не смем да почнем да филозофирам, иначе нећу стати. :mrgreen:

Што рече УлтимаН, подсетило ме је мало на овај клип

То једно ''мало скретање'', управо ''смоки или чипс''. Тај мали ''spark". Мени је и то део астрологије, односно фатализам.

Poslednja izmena:
Па то је то :lol: А мени је то фантастично с обзиром да се враћа онај појам безбрижности какав постоји само током детињства. Због тога је потребно одстранити тај дефетизам који се појављује као примарна реакција на сазнање. Истина да пишем из перспективе Стрелца, но како год да погледаш људске модификације природних (материјалних) добара оне су увек независно стациониране у складу свог постојања, било да је то шоља напуњена кафом или тацна, односно сто испред човека. Кажем ''сто'', али тај сто су правили људи са својим наталним картама, и тај сто има своју наталну карту почевши од оног дана када је почео да се користи за своју намену. На том столу ће сутра да учи нови људски лист, ново биће које ће живети са својим страховима и надањима у боље сутра. За нас се не бринем, за њих се и те како бринем.
Оставити траг не због страха од смрти и судбине, већ због давања, односно пружања, односно напретка. Што је, опет, судбина илити фатализам или ''виша сила'', али битно је да постоји те се сфере нихилизма могу тотално одстранити као појам за рационално посматрање на постојање, само по себи. Није да је човек у стању да схвати апсолутни нихилизам, као што није у стању да схвати апсолутну истину, али битно је дати потврду, па чак и са астролошке стране, ма колико неко сматрао то безвредним или ништавним, да постоји ''нешто више'' у датом постојању, односно да је физички бол једноставно учење душе у материјалном свету, односно постојању, односно школи или затвору зависно од перспективе индивидуе. Неко би на ово посматрао као изговор за оптимистичнији поглед на живот и неке од вредности које су творевина људске маште, односно интуиције, но иако се тај практични пут судбине не може препознати адекватно постоји потврда да постоји и управо у тој мистерији лежи и одговор на питање постојања или, прецизније, кратак корак више ка спознаји виших сфера постојања.

Не знам да ли неко воли Хришћанство или не, али је у многим случајевима ту лепо објашњено да иако постоји судбина нема разлога за дефетизмом, односно страховима. На крају крајева, обичан човек који живи свој живот је управо на правом путу судбине и не мора да се замајава стварима које праве турбуленцију и чине тешке дугове који се после не могу ни кроз наредних десет живота вратити у регуларну линију судбине.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back