e hvala stvarno istina osjecao sam da ce mi se glava raspuknut stvarno je bio velik pritisak
a zvuk koji sam cuo je fenomenalno jasan stvarno sam se zapanjio sa tim zeljeznio piskutavim zvukom da sam ga barem snimio :-D ..e sad autogeni trening ti je ustvari auto hipnoza sa opustanje u njemu ti je obuhvaceno valjda sve meditativne vjezbe sa istoka konverzirano od psihijatara sa zapada ono bas za zapadnjake ima 2 stupnja za koje ja znam 1 stupanj sluzi da dovedes tjelo u stanje totalne opustenosti ono pred vibraciju a 2 stupajn ti je vizualizacija to nisam zavrsio..e sad 1 stupanj ti se bazira na sljedecem
1: sebi sugeriras tezinu u rukama i nogama i u cjelom tjelu osim glave (to ponavljas u sebi recenice moja ruka je ugodno teska ili nekako drugacije kako ti je lakse)
2:sugeriras si toplinu prvo u rukama pa nogama pa u cjelom tjelu
3:sugeriras si toplinu u trbuhu meni najbolje to ide da si zamislim da pijem neko toplo pice
4:sad osmatras svoje srce i sugeriras si da ti kuca lagano i ritmicno
5:kad i to uspijes svoju paznju usmjeris na disanje duboki udah i izdah kad udises zamisljas da udises pozitivnu energiju pranu a kad izdises odbacivas sve negativnio
6 sad se baziras na svoju glavu kojoj sugeriras da je hladna i proba zamislii vjetar koji je hladi i time odbaciva sve misli probaj da ne mislis nista...
eto to ti je to na 2 stupnju si sugeriras boje i likove itd...ja obicno na 4 vjezbi zaspim ko top
svaka od ovih vjezba ti traje 5 min a cilj ti je postici da kasnije u 5 min postignes svih 6 vjezbi,..eto to je jedna od tehnika makar najbolja tehnika je izlezavanje do boli u podnevnim satima