Pogledaj bar jednu emisiju na Disqavery u kojoj pricaju o tome da svakog casa moze neki asteriod da udari u Zemlju. Ne pricaj gluposti, gledas VB, farmu i tako to.
Не ударају астероиди тек тако.
А валидност Дискаверија је пре свега, бар у њихивим очима, одређена гледаношћу.
Отуд претеривања, адреналин, паника итд.
Иначе никакав пажње вредан, не астероид(то је већ повелика зверка од више десетина км пречника, каква није звекнула у последње 4 милијарде година, можда само неколико пута), већ ни метеор пречника (додуше они се пре кромпирасти него лоптасти) неколико километара неће пасти на Земљу.
Таква тела се могу уочити на време и прате се, а каменчићи од неколико стотина метара могу збрисати велики град, али то нема везе са уништењем људске врсте.
No comment. Ti imas svoj stav ja svoj. Zasto ti smeta tudji stav? Meni tvoj ne smeta niti bilo ciji. I ovo sto sam ja reko tj citirao astronome iz naucnih krugova. Mozda ti i oni smetaju, ne sumnjam. Postoje takvi kao ti. . pametnjakovici! zZ
У еzгзактним наукам став се доказује тиме што се брани од постављених питањa, а позивање на став сам по себи...
Па за тако нешто је рецимо астрологија, бајање, враџбине, пророчанства итд.
После саме математике и квантне механике, астрономија је вероватно најматематизованија научна дисциплина.
Ако тај твој став не можеш математички да поткрепиш, а не можеш, онда је он тек нешто више од ништа, тј најобичнији маркетинг као ,,оно" црвено...
А веруј ми да се и начници баве маркетингом, чак и преварама.