Salloma:
Imam ja pitanje. Iako skeptik, uz uvažavanje vašeg bavljenja astrologijom, ne bih pitala da nemam par prijatelja u okolini koji me alarmiraju u vezi sa nečim u mom horoskopu pa da čujem i drugo mišljenje.
Izvinite unapred na možda pogrešnim terminima , prepisujem sa ceduljčeta. Dakle, imam nešto što se zove Veliki T ..mislim krst. Saturn (druga kuća, blizanac) u opoziciji sa Mesecom u Strelcu (osma kuća) a sve to u kvadratu sa R (?) Merkurom u Ribama (11. kuća). E do sada su mi govorili kako je to predikcija užasnih katastrofa kojekakvih, ali sada kada tranzicijski Uran je došao (?) na tog Merkura, svi mi govore da me očekuje kataklizma, sudnji dan i sl. a meni relativno lepo. Kako vi to tumačite?
Uh, od cega da pocnem ...

:wink:
Posto se, po sopstvenom priznanju, ne razumes u astrologiju gotovo uopste :wink: da podjemo od toga da NIJE TACNO da ova konstelacija
mora doneti ovo ili ono (sta god da tvrdili, samo na osnovu ovih aspekata). Da se sad ne udubljujem preterano kako i zasto, ne znam koliko ce ti to znaciti da ti objasnim astroloski, a vec se o tome govorilo ovde u vise navrata. Uostalom, pitaces sta te zanima :wink:
Konstelacija odnosno konfiguracija koju imas - jeste T-krst ili T-kvadrat

- i jeste sastavljena od tzv losih ili bolje reci "izazovnih" aspekata ali sama po sebi, pored verovatno pocetnih teskoca u nekim pogledima, donosi takodje i veliku kolicinu energije da se isti rese. Sta se desava i sta ce da prevagne - o tome govori cela natalna karta tako da na osnovu samo par aspekata - pa makar bila to i konfiguracija u pitanju - ne bih donosila konacan sud o tome sta je moguce a sta ne. Bitno je sta te pojedinacne planete predstavljaju kod tebe u natalnom horoskopu - a to se odredjuje za svakoga ponaosob, i uopste u tumacenju se uvek mora poci od natalne karte pojedinca i gledati celina, a ne izolovane stvari - polozaji, aspekti ... tacno je da ce tranzitni Uran vrlo verovatno doneti neke promene, preokrete, tenziju, ... ali kakav je ishod toga govori tvoj natal, a ne konfiguracija i tranziti sami po sebi.
Ako te nesto konkretnije zanima ( a pretpostavljam da te zanima :wink: ) - da skratim pricu, najbolje bi bilo da ostavis podatke (ako neces ovde, onda mi posalji na pp pa cu ja astroloski ovde objasniti sta je sta), da te sad ne bunim ako se vec ne razumes, da trazis sta je cega vladar, koji su aspekti i sl. ili da se istim pitanjima i odgovorima jurimo u 10 postova ako se sve moze videti za par minuta. :wink:
I, da, potrefila si temu

Mogla si i u onoj "Sve sto vas interesuje a ne znate ..." ali i ovde se uklapa, taman cemo obnoviti pricu o konfiguracijama :-D