ASPEKTI

Generalno nije bas povoljno za ljubav ( i uzivanja) ali naravno mora se jos i gledati sta je ta Venera u natalu, sta i koga predstavlja - tu ce najvise uticati.

Imam ja pitanje. Iako skeptik, uz uvažavanje vašeg bavljenja astrologijom, ne bih pitala da nemam par prijatelja u okolini koji me alarmiraju u vezi sa nečim u mom horoskopu pa da čujem i drugo mišljenje.

Izvinite unapred na možda pogrešnim terminima , prepisujem sa ceduljčeta. Dakle, imam nešto što se zove Veliki T ..mislim krst. Saturn (druga kuća, blizanac) u opoziciji sa Mesecom u Strelcu (osma kuća) a sve to u kvadratu sa R (?) Merkurom u Ribama (11. kuća). E do sada su mi govorili kako je to predikcija užasnih katastrofa kojekakvih, ali sada kada tranzicijski Uran je došao (?) na tog Merkura, svi mi govore da me očekuje kataklizma, sudnji dan i sl. a meni relativno lepo. Kako vi to tumačite?

putzaraj:
uf p anemam pojma,kako to da vidim...koje je kuce vladar i kojih planta?

Venera je prirodni vladar Vage i Bika, ako gledamo znake. Dakle, kuce koje pocinju u ovim znacima, imace za vladara Veneru.
Takodje, planetama koje se nalaze u tim znacima takodje vlada Venera (odnosno ona se u ovom slucaju naziva njihovim dispozitorom).

Salloma:
Imam ja pitanje. Iako skeptik, uz uvažavanje vašeg bavljenja astrologijom, ne bih pitala da nemam par prijatelja u okolini koji me alarmiraju u vezi sa nečim u mom horoskopu pa da čujem i drugo mišljenje.

Izvinite unapred na možda pogrešnim terminima , prepisujem sa ceduljčeta. Dakle, imam nešto što se zove Veliki T ..mislim krst. Saturn (druga kuća, blizanac) u opoziciji sa Mesecom u Strelcu (osma kuća) a sve to u kvadratu sa R (?) Merkurom u Ribama (11. kuća). E do sada su mi govorili kako je to predikcija užasnih katastrofa kojekakvih, ali sada kada tranzicijski Uran je došao (?) na tog Merkura, svi mi govore da me očekuje kataklizma, sudnji dan i sl. a meni relativno lepo. Kako vi to tumačite?
Salloma,
ti koji ti " predvidjaju kataklizmu"...prvo nisu ljudi...da ne kazem "prijatelji"...a ponajmanje su normalni...Nikada ti ni jedan pravi astrolog a ni covek tako nesto nece reci, ma kako grozna situacija da se nazirala, jer to samo po sebi nista ne mora da znaci, vec se gleda cela karta...to pod jedan....a pod dva...sve i da i cela karta deluje lose...opet moze imati vise znacenja...a ne uvek ono " fatalno"...
Pozzz i nedaj da te taj tvoj " R" Merkur...obmanjuje...i " zamagljuje " vidik, jer upravo se tebi to cesto desava...( "R" je retrogradno...odnosno ono sto se krece unazad)
Pozzz

Salloma:

Uh, od cega da pocnem ... :roll: :wink:

Posto se, po sopstvenom priznanju, ne razumes u astrologiju gotovo uopste :wink: da podjemo od toga da NIJE TACNO da ova konstelacija mora doneti ovo ili ono (sta god da tvrdili, samo na osnovu ovih aspekata). Da se sad ne udubljujem preterano kako i zasto, ne znam koliko ce ti to znaciti da ti objasnim astroloski, a vec se o tome govorilo ovde u vise navrata. Uostalom, pitaces sta te zanima :wink:

Konstelacija odnosno konfiguracija koju imas - jeste T-krst ili T-kvadrat ;) - i jeste sastavljena od tzv losih ili bolje reci "izazovnih" aspekata ali sama po sebi, pored verovatno pocetnih teskoca u nekim pogledima, donosi takodje i veliku kolicinu energije da se isti rese. Sta se desava i sta ce da prevagne - o tome govori cela natalna karta tako da na osnovu samo par aspekata - pa makar bila to i konfiguracija u pitanju - ne bih donosila konacan sud o tome sta je moguce a sta ne. Bitno je sta te pojedinacne planete predstavljaju kod tebe u natalnom horoskopu - a to se odredjuje za svakoga ponaosob, i uopste u tumacenju se uvek mora poci od natalne karte pojedinca i gledati celina, a ne izolovane stvari - polozaji, aspekti ... tacno je da ce tranzitni Uran vrlo verovatno doneti neke promene, preokrete, tenziju, ... ali kakav je ishod toga govori tvoj natal, a ne konfiguracija i tranziti sami po sebi.

Ako te nesto konkretnije zanima ( a pretpostavljam da te zanima :wink: ) - da skratim pricu, najbolje bi bilo da ostavis podatke (ako neces ovde, onda mi posalji na pp pa cu ja astroloski ovde objasniti sta je sta), da te sad ne bunim ako se vec ne razumes, da trazis sta je cega vladar, koji su aspekti i sl. ili da se istim pitanjima i odgovorima jurimo u 10 postova ako se sve moze videti za par minuta. :wink:

I, da, potrefila si temu ;) Mogla si i u onoj "Sve sto vas interesuje a ne znate ..." ali i ovde se uklapa, taman cemo obnoviti pricu o konfiguracijama :-D

Elle_77:
Venera je prirodni vladar Vage i Bika, ako gledamo znake. Dakle, kuce koje pocinju u ovim znacima, imace za vladara Veneru.
Takodje, planetama koje se nalaze u tim znacima takodje vlada Venera (odnosno ona se u ovom slucaju naziva njihovim dispozitorom).
hvala na objasnjenju...u tom slucaju venera je vladar samo 3-ce kuce koja je u biku i koja je prazna,a u znaku vage ne pocinje ni jedna kuca ali je cela 8-ma zahvacena...hvala jos jednom

Moze li meni neko da pogleda solar , zabrinjavaju me ovi aspekti sa Saturnom, pre nekoliko godina sam radila horoskop i astrolog mi je rekao da ce mi ova godina biti jako teska, pa sam se bas prepala. Hvala unapred!

Nista xixi....izgeneralizovao je po meni...
To ti je rekao zato sto ti se Saturn vraca na poziciju tj. na isto ono mesto gde je bio u casu tvog rodjenja i samim tim pravi konj. sa istim iz natala...to ej sve...

Iz licnog iskustva ,to sam vec prosla...i nista se znacajno te godine nije dogodilo ( ruzno) cak sta vise , bila je do jedna dinamicna godina...i ako mi je Saturn u ne lepim aspektima natalno ....medjutim to samo po sebi zaista nista ne znaci...gledaj solar, vidi kakva ti je pozicija sunca...gde je asc..i vrh 10te...kakvi su njihovi aspekti....da li se nesto o toga desava i u natalu...jer tek onda mozes da posumljas da ce se nesto stvarno dogoditi odnosno da ima tendencije da se dogodi...
Nije sve tako crno-belo..
Ja imam kao i ti stelijum u prvoj ,ali u Vagi...i vise me plasi tranzit Saturna preko tih planeta za koju godinu , nego taj saturnov povratak koji se sada desava tebi npr...
Mozda malo bude cupavo ako si u braku...ali vise se to odnosi na neka licna "preispitivanja" koja ce te muciti...

Vidim da se ovde vodi interesantna prica o T kvadratu, koji i ja imam, pa me interesuje ova konfiguracija.
SA (Devica 25 stepeni skoro konjukcija sa vrhom seste kuce),180 ME(21 ribe u jedanasetoj), 90 NE (22 strelac, osma kuca), inace je neptun vladar suncevog znaka. Osim toga u 5 imam konjukciju MA i JU (180 SO), pa se pitam da li je to stelijum jer sam procitala negde da planeta na kraju neke kuce (SA kod mene) gleda se kao konjukcija sa sledecom, i tumaci se kao da pripada toj sledecoj kuci.
Volela bih da mi neko malo pojasni ovu kanfiguraciju. Elle, ako si raspolozena... pliz...
Hvala

... a te planete, uključene u T-kvadrat, su vladari kojih kuća ? I na šta si mislila kada si pitala za stelijum - na planete u Devici?
Stelijum predstavlja tri ili više planeta u konjunkciji, tako da ... (ne znam tačno na kom su stepenu sve planete na koje si mislila).

Ok, onda nije stelijum... nije konjukcija 3 planete...samo su u istoj kuci..
A sto se mojih planeta tice koje su u T kvadratu, ME vladalac II(blizanci) i VI,(devica), NE-XII(ribe), SA IX i X (jarac), XI (vodolija). Mislim da je to to!!

Mislim da ti ovaj T-kvadrat može dosta uticati na zdravstveno stanje (... odnosno, na određene zdravstvene probleme koji će se jednom i nekad ispoljiti) zbog Saturna u VI i onda to vuče za sobom sve ostalo ... naravno, i na polju posla i sl. Moj nekakav utisak je da imaš malo problem da se iskažeš i da pokažeš ono što znaš i koliko vrediš, da te drugi - a naročito autoriteti - često pogrešno procenjuju i shvataju pa onda u startu imaš problem (... koji se da prevazici, naravno :wink: ): Sve u zavisnosti od ostatka horoskpa, to ti ipak može dati jako veliku energiju na tim poljima, u stvari pre bih rekla istrajnost da uspeš ali svakako treba da se čuvas svoje konfuzije u mentalnom i intelektualnom smislu, sa ovakvim Merkurom - i još vladarem III i VI polja - može uticati na tvoju efikasnost, i na zdravlje naravno, to sam već rekla :wink:

Kako se snalaziš sa ovim T-kvadratom, kako ga ti doživljavaš?

Pa, bas tako...
Malo sam konfuzna, ne znam sta mislim ponekad... ali samo s ljudima, ako se trude "da mi pokazu gde mi je mesto", onda ja, emotivna riba, mislim ceo svet je dobar, pa uzmem sve argumente u obzir i tako prodje vreme dok ja shvatim da taj fini tip/ica mene podriva. E onda, kad je sve potonulo... ja skupim snagu ne znam odakle i sve ih presisam, a onda me mrze... tako da uvek dobbijem sve sto zelim, uz mnOOOOOOgo vise muke nego sto je potrebno... cesto praceno zlobom, ljubomorom, saplitanjem... Inace sama sa sobom, mogu sve!! Radim, ucim... Za sada nisam imala zdravstvenih prtoblema... na sta mislis konkretno?

Ma, nisam ni mislila da su to sad neki extra specijalni zdravstveni problemi, da bi ti se u ovim godinama ispoljili ... problemi ili tegobe, koje svako ima negde, samo su kod tebe dosta opisani ovim T-kvadratom. Šta bi moglo biti problem - za to moram da vidim celu natalnu, ovo sam samo zaključila na osnovu onoga što si rekla.

Isto komentar i za "zaštitu" od tih aspekata - moram videti ceo natal, ali ovo i sama možeš da zaključiš ... planeta koja dobro aspektuje ove planete iz T-kvadrata može predstavljati pomoć, ili izlaz, ali i generalno dobri aspekti u natalu mogu da na svoju stranu povuku priču u svom smeru, sve zavisi šta je jače i šta preovlađuje. Naravno, jako, jako je bitna i dispozicija tih planeta (odnosno položaj vladara te planete, u odnosu na nju a i generalno) ...

:oops: ako sam dobro razumela.. Znaci, aspekt Venera trigon Pluton.

Venera se nalazi u 6. kuci, u znaku riba a Pluton u skorpiji u 2. kuci

9-ta kuca pocinje u Biku (u njoj se nalaze True Node i Chiron), 2-ga u Vagi.

7.kuca pocinje u ribama, prazna.

nadam se da sam dala potrebne informacije ;)

Back