ASPEKTI

mandrak-21:
jupiter trigon neptun
jupiter trigon venera
neptun trigon venera
tkz.veliki vodeni trigon...a neko mi kaze i lotos
izmedju neptuna i jupitera/ uran konj.pluton i u sekstilu sa jupiterom i neptunom
konj.urana i plutona je u opoziciji sa venerom konj.saturn

Mandrak odgovoriću na svako pitanje ali molim te jedno po jedno..

Psihologue:
Moderna astrologija ovo tumači kao pogoršanje finansijskih uslova tj
obratiti pažnju na možda prekomereno trošenje novca jer ovaj aspekt
baš nije povoljan..Takođe govori i o ideološkim razlikama i stavovima--
Mada onoprvo je bitnije..Paziti na rasipništvo..

bingo!!bas tako se i dogadja..

neznam koliko se ozbiljno bavis astrologijom ali definitivno ti lezi.

Psihologue:
Evo za tebe malo širine...Šta sve ovo može značiti..
Nabrojiću ti detaljno..
- prejake emocije
- strast,svađe i raskide sa starim vezama
- ljubavni i moralni gubici
- osetljivost i čulnost,
- energiočnost za dalje,ljubav po svaku cenu
- sklonost prema crnoj umetnosti
- biseksualnost i ponekad morbidnost
- ove osobe imaju dug život

pa manje-više je dosta točno osim onoga o biseksualnosti-to nisam primjetila :)
iznimno mi je drago onaj dio da ću imati DUG ŽIVOT :)

sanja011:
venera kvadrat saturn :mad: taj aspekt me interesuje ako moze
Ovaj aspekt znači da rušiš svoje veze, nemajući pojma zašto to činiš...na kraju se ispostavi da je to zbog uživanja u patnji...težak aspekt, zahtijeva vječita preispitivanja o onome što uradimo u vezi...

sloc:
Prije svega se pazi prebrzih i bezrazložnih prekidanja veza, tri puta mjeri....bolje ipak bar pet puta...imam taj aspekt...

to je živa istina-ali kod mene se događa da su muškarci ti koji bez ikakvog objašnjivog razloga prekidaju vezu a da ih još nisam stigla ni upoznati-ko grom iz vedra neba!ponekad se pitam jel su opaljeni u mozak ili vidoviti :)

-hvala na odgovoru,to mi nikada nije bilo jasno- možda je kriv aspekt!

nir-vana:
Sunce konj. Venera ?

Da malo dodam i ja pored gosn Sloca...
U principu znaci zabavu,luksuz,pa eros narocito u vatrenim i škorpionu
mada obično bude kroz ovaj aspekt,nesređenost života.
U lavu je prenaglašena strast a u biku novac,dok u raku nemoć odbrane
i podložnost erotskoj mašti..

Jupiter 60 Saturn

Vidi se napredak kroz strpljivi rad,jaka reputacija,znači bićeš sa svojom karizmom
cenjena na poslu,solidnih napora iskazanih u finansijama,ne ćeš imati problema
sa zakonodavstvom jer ti je tu najverovatnije mesto..

Psihologue:
Jupiter 60 Saturn

Vidi se napredak kroz strpljivi rad,jaka reputacija,znači bićeš sa svojom karizmom
cenjena na poslu,solidnih napora iskazanih u finansijama,ne ćeš imati problema
sa zakonodavstvom jer ti je tu najverovatnije mesto..

ovo za posao je istina, o tom delu zivota sve naj naj....

nir-vana:
Sunce konj. Venera ?

To se zove ''opaljena'' Venera ili ''kazimi'' Venera!Svaka planeta u konjukciji sa Suncem (tacnije po nekim autorima sme biti orbis do 18''),omogucava da se najbolje osobine te planete ispolje.
Venera0 Sunce daje kraljice i kraljeve!Preneseno,daje ljude koji postizu vrhunske rezultate u onome sta im simbolise venera.
Poznate su mnoge lepotice,tacnije misice sa tom konjukcijom( u Vagi) ili vrhunski sportisti sa tom konjukcijom u znaku ovna....
Meni je izrazito zanimljiv ''kazimi'' Merkur!Ko ima tu konjukciju,kazu iskusni astrolozi,kao da ima stit!Daje izrazito analiticne osobe,koje mnogo vole da pricaju,dubokog intelekta,superiorne u tom smislu.

lindica:
sunce konjukcija merkur (merkur vladar 8. i 10.kuće a -oboje u 10.kući)

Ja kazimi merkur situaciju posmatram sa dva aspekta. Prvi se tice cinjenice da ono sto je merkurom predstavljeno u horoskopu predstavlja najbolju poziciju te karte. Imam primer osobe sa naglasenom VI kucom, fiksnim T kvadratom koji direktno i blisko povezuje MA, vladara VI u VIII 90 SA 180 VE u skorpiji u VI. Prilicno obeshrabrujuci horoskop. Kako se devojka i sama povrsno bavila astrologijom, kada me je upoznala pitala me je kakvo je njeno zdravlje po mom misljenju i sta mislim o ovom fiksnom T kvadratu u koji su, u losim kucama, ukljucena oba malefika. Pogledala sam kartu pazljivo i videla vladara ascendenta ME u kazimi situaciji. Na njeno iznenadjenje rekla sam da je zdrava osoba, snazne konstitucije (kazimi u fiksnom znaku) i da, verovatno, nije imala vecih problema sa zdravljem iako je u 30-tim godinama. Nije joj bilo jasno kako sam dosla do tog zakljucka na osnovu tako teske karte i priznala da je veoma zdrava, da nikada nije imala ozbiljne povrede tela, niti upadala u neke neprijatne i opasne situacije po njen fizicki integritet. Kasnije me je pitala na sta se onda odnosi taj kvadrat i ja sam ga tretirala horarno. I u toj karti vladar asc je bio dobro pozicioniran, oslobodjen od bilo cega loseg,bez veze sa VI kucom. Pokazalo se da se situacija sa maleficima iz VI odnosi na kraj njenog zivota u dubokoj starosti i neke njoj veoma bliske ljude. Ovo je primer da kazimi konjunkcija predstavlja najbolji od svih astroloskih aspekata i da ono sto planeta u kazimi situaciji predstavlja, moze da iznese najbolje iz sebe. Ovo je izuzetno zastitnicki aspekt.

Sa druge strane kazimi merkur tretiram vrlo slicno kao i situaciju u kojoj je on spaljen od sunca, dakle na rastojanju do 8s od SO. Ako nema planeta u prvoj kuci, onda ME preuzima ulogu vladara prve u domenu ponasanja osobe. Prakticno do izrazaja dolazi samo sunce i osoba ostavlja utisak izblazirane licnosti sklone povrsnim kontaktima, visokih standarda ili predrasuda. Mnogo toga sto se arhetipski vezuje za lava i simboliku sunca primecuje se u ovakvoj situaciji. Osoba zaista mnogo prica, ali samo da bi izrazila sebe i od sagovornika izvukla potvrdu sopstvenih predubedjenja. Takvu osobu tesko je razuveriti, njen je ego natprosecno osetljiv, kada prica iz nje izlazi bujica reci, recenica je smislena i lepa, ali bez sustinske sadrzine. Ova osoba prica mnogo, ali malo toga zaista i kaze. Primetila sam da ne dozvoljavaju, cak ni bliskim prijateljima, da se otvoreno prica o njihovim manama za koje veruju da ih i nemaju. Njihove mane su redovno lose samo po njih, a ne po druge. Sebe ne vide realno i teski su subjekti za ono sto savremena psihologija zove "dubinska psihologija". Ovi ljudi tesko prelaze prag formalnog i uopstenog i cesto su vrlo povrsni, a da toga nisu ni svesni. Primetila sam da imaju neke neobicne nastupe koje ih cine upadljivim. Neobicno im je drzanje, ova moja prijateljica, recimo, redovno pusi na mustiklu, istice svoju kosu i okrece vlasi kose oko prsta i na javnom mestu. O sebi govore u superlativu. Naravno sve ovo zavisi od toga da li u I kuci ima planeta jer samo tada ME O SO ima ovakvo znacenje. Slicna je situacija i sa mladim mesecom, kada su SO i MO u konjunkciji.

Preuzeto sa astroart-a.

Back