ASPEKTI

beba_toronto:
Sta je to u tom stelijumu sto me privlaci, jer izgleda da skoro svaki muskarac koji me privlaci ima ovaj stelijum , jedan u lavu , jedan u raku....ovaj u lavu plus u stelijumu sa suncem...a treci konjukciju merkura i venere....znaci merkur i venera u konjukciji...
i kakve to veze ima sa mnom
sta to mene privlaci tu?:)))))))
evo jos slicnosti , neptun trigon sunce, venera u lavu , ili pocetak 7. kuce u lavu ili i jedno i drugo , a venera u lavu to skoro svi imaju...
ovaj drugi ima stelijum merkur , venera i saturn u raku, a sunce je u lavu i tu jako blizu.....
Pa to zavisi i od tvoje karte.Verovatno ti imas nesto vezano za 7.polje sa Merkurom,Venerom i Saturnom sto opisuje tvog partnera ili sve to u aspektu sa Marsom.Merkur-Venera u muskom horoskopu trazi recitu devojku,studenta stranih jezika,laku komunikaciju,ljupkost,umetnicki dar,sarm,itd...Mozda cak i dosta mladju devojku.Saturn je ozbiljnost svega toga.
U Raku dobru domacicu,majku,edipovac,dom...

Mozda te privlaci lepa prica,nenasilna,ali sa Saturnom u kombinaciji mozda postane vremenom teska,sto zavisi od aspekata,ili dublja.Ili vrlo direktna,kako Saturn nekad ume da da.
Prvo radi Venera-Merkur, a posle Saturn sa svim tim.
A ako nisi znala,Merkur je i predigra pa sa Venerom i Raku moze biti puno mazenja i poljubaca ali Saturn opet daje vremensko trajanje,pa sve to traje dugo,ali ponavljam sve to opet zavisi i od ostalih aspekata.
Merkur-Venera-Saturn u Raku voli starije cure kao mladji (majcinski tipovi) a sto je stariji sve mladje devojke mu se dopadaju.
;)
Tako nekako ja to gledam

beba_toronto:
Sta je to u tom stelijumu sto me privlaci, jer izgleda da skoro svaki muskarac koji me privlaci ima ovaj stelijum , jedan u lavu , jedan u raku....ovaj u lavu plus u stelijumu sa suncem...a treci konjukciju merkura i venere....znaci merkur i venera u konjukciji...
i kakve to veze ima sa mnom
sta to mene privlaci tu?:)))))))
evo jos slicnosti , neptun trigon sunce, venera u lavu , ili pocetak 7. kuce u lavu ili i jedno i drugo , a venera u lavu to skoro svi imaju...
ovaj drugi ima stelijum merkur , venera i saturn u raku, a sunce je u lavu i tu jako blizu.....
I jos nesto,
Venera u Lavu voli starije i kompletne licnosti.

Strelica78:
I jos nesto,

hvala ti:))
ustvari ovaj stelijum je u Lavu, u 6 kuci
venera, merkur i saturn su u lavu u bliskoj konjukciji medjusobno,
a sunce je sa njima u malo siroj konjukciji, sunce je u raku
venera 7 stepen Lava, merkur 4 stepen Lava, saturn 5 stepen lava,
sunce 28 stepen raka
vrh 7. kuce na 14 stepenu Lava
vrh 6 kuce na 16 stepenu Raka

hvala jos jednom:))

Ja kazem da sam provalila da venera u lavu voli starije a (za ovo drugo se podrazumeva) a neke nase kolege se cude. Tako Strelice moja!

Gde nagavi ovu bombu, sestro slatka?!

Pa njemu sada i nije bas sj\ajno,Saturn mu tranzitira preko tog stelijuma,kuku...
Moze da pocne vezu koja ce se pretvoriti u brak jer u ovom trenutku mogu samo takve veze da opstanu ili ce mu taj saturn rasterati sve zensko iz okoline,ali stare ljubavi ga ubise...
Posalji mi datum

Neptunijanka:

Ja kazem da sam provalila da venera u lavu voli starije a (za ovo drugo se podrazumeva) a neke nase kolege se cude. Tako Strelice moja!

Gde nagavi ovu bombu, sestro slatka?!
Skinula sam sa nekog sajta.
'Oces da ti posaljem?
Jel da da je slatka? :lol:

Stelijum planeta u jednoj kuci, naravno govori da si orijentisana na stvari koje su u simbolici te kuce. U tvom slucaju to je V kuca, vezana je za : djecu, obrazovanje, vaspitanje, sport, zabave, druzenja,predstave,razonodu, igre na srecu, predbracne veze itd. Ne znam koje su planete u pitanju, ali trebalo bi da si jako drustvena i osoba omiljena u drustvu, da volis djecu. Mozda si talentovana i za neki sport ili se cak bavis nekim sportom. Sve ovo ne mora nista da znaci, jako je bitno vidjeti citav horoskop da bi se moglo reci nesto vise. Za misticni cetvorougao ne znam.

Nisam primijetila da ima tema vezana za aspekte, mozda mi je promaklo... U svakom slucaju zanima me nesto vise o aspektima. Uopsteno vlada misljenje da su sekstili i trigoni dobri aspekti, a opozicije i kvadrati losi, dok konjukcija zavisi od prirode planeta koje je prave. Medjutim, koliko sam mogla da primijetim, samo dobri aspekti ne obecavaju narocito dobar zivot, kao sto ni samo losi ne oznacavaju samo los zivot ili losu osobu isl.Ja licno imam mnogo kvadrata, tacnije imam 3 T- kvadrata i naravno do mnogo stvari ne dolazim bez muke,ali ima primjera horoskopa sa mnogo trigona, a ljudi nisu napravili nista u zivotu.. Postoji i ono da su kvadrati ustvari potrebe, a da su sekstili i trigoni dobre prilike isl. Ko bi mogao da mi kaze nesto vise??

... tema ni u kom slucaju nije prosta... samo je jako opsirna...
... na temu aspekata bi imalo mnogo toga da se kaze... tj. napise... a ti si tako lepo i sazeto rekla ono osnovno... ;)

- aplikacioni - ili ulazeci aspekt je najjaci... nastaje onda kada se prvi put dodirnu orbisi i traje do egzaktnog aspekta...

- egzaktni - ili pun aspekt je kada su dva tela na geometrijski tacnoj udaljenosti 0, 60, 90, 120, 180... stepeni...

- separacioni - ili odvajajuci aspekt je kada od egzaktnog jedna planeta napusta pun aspekt i ide ka odvajanju oba orbisa... brza planeta odlazi... npr: Jupiter na 15 st. skorpije, a Mesec na 20 lava... to je separacioni aspekt, Mesec je brzi i nastupa odvajanje... U svakom slucaju oprez kod retrogradnih planeta...

... primer: aspekt Mars - Uran deluje vrlo brzo, cak kad se dodirnu orbisi te dve planete i nije isto prognozirati taj aspekt recimo osobi koja je riba - devica i osobi koja je ovan - skorpija... svaki aspekt treba da potvrdi jos po neki aspekt, bilo kroz natal, solar, tranzit, pa ako je jos sve to kod tipa ovan-skorpija... uh... taj sedi na buretu baruta i pusi :D :D :D
... aspekt sa Saturnom cak i zakasni... taman mislis "super, proslo je a nista nije bilo..." kad ono Saturn...

... ne veruj previse jednom aspektu i cekaj da ga potvrdi i drugi...

... Algol, zasto Algol ? ... izvini sto sam radoznala :D :D :D :D :D

Sweet mo, hvala na odgovoru:)) Algol,eto to mi je prvo palo napamet,kad sam vidjela da je sve zauzeto sto mi je odgovaralo:)) Inace, vec duze vrijeme pokusavam da otkrijem sta znaci kad se Fortuna nadje na Algolu i niko mi jos nije odgovorio- to ja imam. Cini mi se interesantno, jer Algol se smatra jako losim, a Fortuna je tacka srece, pa sad kako to tumaciti? Ako neko zna...
Sto se tice aspekata, to sam se uvjerila, mora dobro da se potvrdi da bi se ostvario. Koliko sam mogla da zakljucim, svaki aspekt iz natala se nekad ostvari, ali oni iz solarnog traze potvrdu. Ja licno stalno pratim tranzite, solarni i natalni horoskop, uporedjujem i otprilike ostvaruju se najvise oni koji su vezani za licne planete. Ono sto me zanima konkretno je bas to - kako je moguce da neki ljudi uopste ne prozive svoj horoskop, kako to da neki aspekti ostanu tek tako neiskorisceni?Ako je nekome dat lijep horoskop kako to ne obezbjedjuje i lijep zivot??Recimo, u necijem horoskopu se vidi uspjesan partner, lijep bracni zivot, a na kraju naleti na nekog desetog ko i ne podsjeca na onoga iz horoskopa?? E to nikako da razjasnim...

"Ono sto me zanima konkretno je bas to - kako je moguce da neki ljudi uopste ne prozive svoj horoskop, kako to da neki aspekti ostanu tek tako neiskorisceni?Ako je nekome dat lijep horoskop kako to ne obezbjedjuje i lijep zivot??"

e vidis, to je moja nada i uteha...posto moj natal ima prilicno losih i "izazovnih" aspekata...koji me testiraju, iskusavaju, dovode na ivicu...pa zelim da verujem da aspekti "ne moraju" da se ispune, da mozemo da ih kontrolisemo, ukoliko umemo da ih prepoznamo...
dopada mi se ideja da su aspekti zapravo odredjene crte naseg karaktera, i da, ukoliko naucimo da ih kontrolisemo, mozemo da promenimo sopstvenu sudbinu....

mimoza:
"Ono sto me zanima konkretno je bas to - kako je moguce da neki ljudi uopste ne prozive svoj horoskop, kako to da neki aspekti ostanu tek tako neiskorisceni?Ako je nekome dat lijep horoskop kako to ne obezbjedjuje i lijep zivot??"

e vidis, to je moja nada i uteha...posto moj natal ima prilicno losih i "izazovnih" aspekata...koji me testiraju, iskusavaju, dovode na ivicu...pa zelim da verujem da aspekti "ne moraju" da se ispune, da mozemo da ih kontrolisemo, ukoliko umemo da ih prepoznamo...
dopada mi se ideja da su aspekti zapravo odredjene crte naseg karaktera, i da, ukoliko naucimo da ih kontrolisemo, mozemo da promenimo sopstvenu sudbinu....

Pa stvar je u tome da osobe sa mnogo trigona imaju relativno lagan zivot koji im omogucava da imaju sve po malo bez i malo truda. TO je aspekt lenjosti koji vodi u uljuljkanost i pravi od ljudi debile :?
A imati puno kvadrata , znaci da te je zivot predodredio za borbu i za najmaanju sitnicu. To je aspekt AKCIJE! Kvadrate imaju dinamicne osobe, a trigone lenjivci.

Trigoni nisu ni malo najivni, kao ni planete u svom sedistu. Znam za natalnu kartu osobe koja iima silne planete u sedistu u trigonima. Mislis srecnik neki. Kad on dete iz doma sa nekih 18-19 godina nema gde da ode . Nesto je strasno bolestan , dekintiran ostavljen od svih. Ali tek kad pogledas dispozitore tih njegovih planeta u sedistu vidis kako su katastrofalno polozeni. Citava zivotna situacija mu je ZAMASKIRANA. Dispozitori su jako bitni!

Nailazim u nekim tumačenjima na ovaj izraz "ako je ta i ta planeta dobro aspektovana" i nemam pojma šta to znači.

Okvirno, čitala sam da su konjunkcija, sekstil, trigon generalno "dobri" aspekti a kvadrat, opozicija i slično generalno "loši". Ali recimo ako imam Sunce i Saturn u konjunkciji to čini mi se i nije baš dobro. Može li neko to da mi razjasni?

Dobro aspektirana znaci i da li je planeta u svome sjedistu,izgonu ili padu. Konjukcija može biti ili povoljna ili negativna zavisi od prirode planeta. U ovom tvome slucaju može govoriti o problemima sa ocem,teskim odnosima među vama,ali normalno zavisi ipak gdje je saturn u kojoj kuci,planeti tko mu je dispozitor itd.....

Rešio sam da vam pomognem sa još jednom novom temom..
Pišem o aspektima...

1..KONJUKCIJA...rastojanje dva tela 00 stepeni
2..SEKSTIL..........rastojanje dva tela 60 stepeni
3..Kvadratura........rastojanje dva tela 90 stepeni
4..Trijangul.....................................120 stepeni
5..Opozicija....................................180 stepeni
6..Paralel.............ista dužina ali različita nebeska širina

Vaše je da napišete dve planete o koijma vas zanimaju aspekti..
Recimo VENERA/MARS na 60 ili VENERA/MARS na 120
ili SATURN/NEPTUN na 120 itd..

Po jedan aspekt...Jedan aspekt jedan odgovor..
Odgovaram po 3 i zaključavam dok ne odgovorim..
Odgovoriću svima..

Back