Arhiva recepata

dragi mirko skrob nikako nije zasluzan za tu lepu masu cak joj i steti ali sta da se radi kad u svaki secer u prahu stavljaju sredstvo protiv zgrusavanja a to je skrob:besna:

Hvala na informaciji,nisam tehnolog i to ne znam.Onda je bolje pronaci sistem kako da dodjes do secera u prahu u kucnoj radinosti,narocito ako secer u prahu koristis u vecim kolicinama.

Hvala na informaciji,nisam tehnolog i to ne znam.Onda je bolje pronaci sistem kako da dodjes do secera u prahu u kucnoj radinosti,narocito ako secer u prahu koristis u vecim kolicinama.

mirko zato sam ja prehrambeni tehnolog i najbolji fondan se radi sa cistim secerom u prahu ali je proces mlevenja komplikovan za kucne uslove pa je mnogo lakse kupiti vec samleven inace kad je veci postotak gustina u fondanu brze se susi lakse puca i pri dodavanju vece kolicine boje pocinje da se kruni ali sta da se radi kad u srbiji nepostoji mleveni secer bez gustina a najmanje ga ima u c seceru u prahu i zato je teze naci c secer a da nije zgrudvan inace u originalan recept za gum pastu ne ide gustin vec tragakant se dodaje rolovanom fondanu ali moze da se prasi povrsina na kojoj se rastanjuje

Fondan za rozen tortu

250 gr prah secera
1 velika kasika ulja
1 " " brasna
to pomesati sa secerom i dodati 2 velike kasike obavezno kljucale vode pa muiti mikserom dok se ne dobije kompaktna masa,ako se grudvice ne razbiju dodoavati po malo vrele vode dok se ne dobije fina masa koja se lepo razmazuje.Po zelji se moze dodati par kapi boje ili arome.

Šećer u prahu i limunov sok miješajte električnom mješalicom najvećom brzinom 10-15 minuta, dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Tako pripremljenu glazuru koristite kod pripreme torti i rolada.

Ako želite glazuru neke druge boje, dodajte nekoliko kapi ekstrakta maline, ruma, jagoda ili ostalih dopuštenih prehrambenih boja.
Sastojci

* 200 g šećera u prahu

* 5 žlica soka od limuna

Ma nesto sam brkala sa ovom porukom.Ovo je sa nekog sajta ali nisam probala

Poslednja izmena:
a da li neko zna kako se pravi lepak od gumarabike?imala sam recept ali sam ga izgubila.bio je na sajtu eurowilta,ali su i oni promenili sajt i ja sad to ne mogu da pronadjem.a treba mi

Wanja08,evo recepta iz SLATKE PLANETE :
2 kasicice gumarabike i 4 kasicice vode razmutiti u manjoj posudi. U jednu posudu staviti vodu da vri,i u nju staviti posudu sa rastvorenom gumarabikom. Dodati 2 kapi alkohola. Masa ce prvo jako da peni,a zatim ce postati prozirna - znaci da je gotova. Sipati masu u manju teglicu i zatvoriti. Gotovu masu drzati u frizideru... :)

original prekucano sa sajta :

2 kašikice gumarabike
4 kašikice vode

ovo razmutiti u manjoj posudi .
U jednu manju posudu staviti vodu da vri i u nju staviti drugu, manju posudu sa rastvorenom gumarabikom .
Dodati 2 kapi alkohola .
Masa će prvo jako da peni , a zatim će postati prozirna što znači da je gotova .
Sipati u manju teglicu i zavrnuti . Gotovu masu držati u frižideru .

E kad si već postavila pitanje , da ja pitam . Prošle godine sam baš u Eurowiltu kupila gumarabiku i nisam nikad uspela da to napravim . Gde sam grešila ne znam , ali se meni dešavalo , ako se dobro sećam , da se to ulepi i skameni još dok " mešam " . Čak sam i njih zvala da ih pitam za savet , ali su mi rekli da sam jedinstvena u činjenici da mi nije uspelo napraviti lepak . Gde sam pogrešila ne znam .... ako si pravila , piši tačno šta si radila , ako nisi , kad probaš ,a Ti opet piši .... baš me interesuje šta sam to zeznula ....

- - - - - - - - - -

Ala Ti Jaco brzo kuckaš ..... :D

original prekucano sa sajta :

2 kašikice gumarabike
4 kašikice vode

ovo razmutiti u manjoj posudi .
U jednu manju posudu staviti vodu da vri i u nju staviti drugu, manju posudu sa rastvorenom gumarabikom .
Dodati 2 kapi alkohola .
Masa će prvo jako da peni , a zatim će postati prozirna što znači da je gotova .
Sipati u manju teglicu i zavrnuti . Gotovu masu držati u frižideru .

E kad si već postavila pitanje , da ja pitam . Prošle godine sam baš u Eurowiltu kupila gumarabiku i nisam nikad uspela da to napravim . Gde sam grešila ne znam , ali se meni dešavalo , ako se dobro sećam , da se to ulepi i skameni još dok " mešam " . Čak sam i njih zvala da ih pitam za savet , ali su mi rekli da sam jedinstvena u činjenici da mi nije uspelo napraviti lepak . Gde sam pogrešila ne znam .... ako si pravila , piši tačno šta si radila , ako nisi , kad probaš ,a Ti opet piši .... baš me interesuje šta sam to zeznula ....

- - - - - - - - - -

Ala Ti Jaco brzo kuckaš ..... :D

Praksa,Kato,praksa :zcepanje: Ali se malo slabije snalazim sa ovim CITIRANJEM :D

samo da vam javim da sam uspela da napravim lepak.jako kratko sam ga kuvala,na pari,kako i pise.cim se izbistrilo,a po obodu serpice je ostala pena,ja sam sklonila.mozgam nesto i razmisljam,mozda je previse gumarabike stavljeno.ja sam krenula kasicicom koja je bila vrske puna,pa sam se setila da ipak bolje da bude ravna.i istom kasicicom sam merila i vodu.i to mi je tako stajalo jedno pola sata dok nisam popila kafu,tek sam ga onda kuvala,maksimum 2 minuta.nisam merila,mozda nije bilo ni toliko.

pa kad je pocelo da vri.i sinoc sam koristila lepak,lepila sam neka srca na zice i super je,odmah ga je zalepilo.

- - - - - - - - - -

Wanja hvala....tako sam nekako i mislila al nije zgoreg pitati...:)[/QUOTE]

pa tu smo da pomognemo jedni drugima i da pojasnimo sta ne znamo.ko pita-ne skita

kupila sam cmc i danas cu probati da napravim smesu.drzite mi palceve

najbolji fondan se radi sa cistim secerom u prahu ali je proces mlevenja komplikovan za kucne uslove pa je mnogo lakse kupiti vec samleven inace kad je veci postotak gustina u fondanu brze se susi lakse puca i pri dodavanju vece kolicine boje pocinje da se kruni ali sta da se radi kad u srbiji nepostoji mleveni secer bez gustina a najmanje ga ima u c seceru u prahu i zato je teze naci c secer a da nije zgrudvan inace u originalan recept za gum pastu ne ide gustin vec tragakant se dodaje rolovanom fondanu ali moze da se prasi povrsina na kojoj se rastanjuje

e sad postoji seceru prahu bez dodataka... mogu da postavim i link,naravno ako je to u skladu sa propisima foruma...

https://www.facebook.com/seceruprahubg
http://www.seceruprahu.rs/

Poslednja izmena:

Back