Arhiva recepata

meni ako zafali mase - topim sta dodje pod ruku, od JO-JO bombonica do onih na meru! Bilo bi lepo da su sve bele, inace dobjes neku bljak smesanu boju... tope se 10sek na najacoj temperaturi.
ako nije dosta ti ponovi .. :)

Ja glupava, koje su to jo-jo bonbonice:dash::rotf:
Iskreno, uopste ne jedem kupovne bonbone, pa i neznam koje da kupim!

Hocu da mesim neku pokrivku za tortu ali mi treba glukoza.
Sad sam u apoteci pitala i imaju samo neku 10%-tnu...
Da li je to to ili mi treba nesto drugo, gusce.....
Znate li gde to da nadjem?

glukoza je glukoza to što je tamo neki pakuju samo za izradu figurica, fondana itd, nema veze, slobodno kupite ili u apoteci ili po ovim prodavnicama ili prod zdrave hrane kao ona na Kaleniću koja je dobro snabdevena..:bye::heart:

imam ja dve kantice po kilo pa ko hoce mogu da mu donesem kad budem dolazila ...meni ona nije neophodna _sad kad imam firmu_uuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhh sto sam jaka............a ta skupa radnja ...ja svaki put kad dodjem to zatvoreno...znam da se ulazi sa parkinga i uvek poljubim vrata ....mislim da sam najveci baksuz_deplasiram se cak do tamo i na kraju sip mica_....

Hocu da mesim neku pokrivku za tortu ali mi treba glukoza.
Sad sam u apoteci pitala i imaju samo neku 10%-tnu...
Da li je to to ili mi treba nesto drugo, gusce.....
Znate li gde to da nadjem?

I ja sam se namucila da u ovom nasem kraju kupim glukozu, jedni cak nisu hteli da mi prodaju, ne znaju da li se jede! :dash:
Ako ne nadjes ima u apoteci pored ulaza za Eurovilt na Cukarickoj Padini, originalno zapecaceno pakovanje ! Super je!

Marshmallow fondan

pola kg belog marshhmallow-a
1 kg secera u prahu
3 velike kasike vode
malo biljne masti (Crisco)

Marshmallow potopiti u vodu i staviti u mikrotalasnu. Potrebno je da se ne otope u potpunosti ali da budu vruci i lepljivi (oko 30 sec. na 600W). U ovu smesu dodate pola kg secera u prahu i dobro promesate a onda dodati i drugu polovinu i mesite prvo u nekom sudu za mesenje a onda na foliji za fondan (ili mushemi, bitno je da se ne lepi). Ukoliko je masa lepljiva namazati ruke biljnom mascu. Mesiti dok se ne dobije glatka masa kada je umesite uvijte je u prozirnu foliju da se ne bi susila.

FONDAN

1 KESICU ZELATINA POTOPITI U 4 VELIKE KASHIKE VODE OSTAVITI DA MALO ODSTOJI
100 GR FRUKTOZE (VOCNI SHECER) SA 1 VELIKOM KASHIKOM VODE POMESHATI I OTOPITI NA TIHOJ VATRI DA DOBIJESH SIRUP, ALI NE DA PROVRI. DODATI ONAJ ZELATIN, 1 KASHIKU GLICERINA (IMASH GA U APOTEKAMA I NIJ OTROVAN:hahaha1:)
2 KASHIKE BILJNE MASNOCE, JA KORISTIM SADA PALMINU MAST, IMACE MOZE 2 KASHIKE NEKOG BILJNOG MARGARINA SAMO DA NEMA PUNO MASNOCA I DA NIJE ZUT,IZMESHAH , ISKLJUCISH I OSTAVISH NEKIH 5 MINUTA.ZA TO VREME SPREMISH 1 KG SHTO SITNIJEG SHECERA I ODVOJISH POLOVINU U NJU SIPASH ONU MASU I MESHAH, A ONDA MESIH I IZRUCISH NA STO U ONAJ PREOSTALI SITAN SHECER.NEKADA MI ODE CEO KG, A NEKADA, SKORO 800 GR.

Eto to ti je to.Najbolje je da masu umesish danas za sutra, malo je ugrejesh u mikro i radosh dalje.Mozesh je cuvati dugo u zatvorenoj posudi u nekom najlonu uvijenu u frizideru.Pozdrav:bye:

Super. Sve si detaljno objasnila. Jel ovo moze da se koristi i za figurice i koliko im treba vremena da se osuse?

Back