Arapizacija Bosne

Како је земљиште на Златишту постало власништво арапског шеика

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=227527

Земљиште на Златишту, гдје је требало да буде подигнут споменик убијеним сарајевским Србима, сада је власништво сарајевског предузећа ДОО Емиратес, чији је посредни власник шеик из Уједињених Арапских Емирата

У јанауру су купили готово 40 дунума земље и шуме, укључујући и аустроугарску кулу, које припада општини Источни Стари Град.

О продаји територије на ентитетској граници, која је у отаџбинском рату одбрањена уз велике жртве, говоре бивши и садашњи сарадници начелника општине Боје Гашановића који је ту земљу продао.

Далеко од очију јавности у катастарске књиге Републике Српске, као власник близу 36 дулума земље и шуме на обронцима Требевића, тик изнад Сарајева, уписало се предузеће ДОО Емиратес, чији је индиректни власник арапски шеик Мохамед Алкасеми.

- По првом сазнању да је могућа продаја земљишта, грађани МЗ Требевић су изразили јасан став да су против продаје и изградње нових објеката и викенд насеља, каже Васо Капор,предсједник МЗ Требевић-општина Источни Стари Град.

Распродаја земље у Источном Старом Граду постала је заштитни знак начелника Боје Гашановића. Његови некада најближи сарадници, кажу грађани општине Источни Стари Град, нису имали користи од те продаје

- Оно што мене посебно мучи је то да је на овом простору много крви проливено. Много људи је изгинуло, мени је жао да је Бојо то искористио с обзиром на то да није био борац као ја и мислим да је том човјеку само лично богаћење интерес, прича Славко Васић, предсједник СО Источни Стари Град (2004-2010).

Шеик Мохамед Алкасими већ је у близини откупљеног земљишта направио забавни парк Саниленд који масовно походе Сарајлије.

Које су му намјере, није познато али је сигурно да неће подићи крст и саградити цркву убијеним сарајевским Србима на Златишту што је прије неколико година била идеја.

Arapi su nasa krv i nasa vjera. Arapi mogu kupovati kuce i imanja u Bosni jer Arapi zele provoditi vrijeme u zelenilu i vegetaciji. Toga u njihovom kraju nema. Oni zele da nasele Bosnu i ujedno da nauce Bosnjake kako se klanja i kako se moli Allahu. Bosnjaci mogu da se arabizuju i da prime arapski jezik kao svoj jezik i da se odbaci bosanski jezik. Arapski jezik je vazan za sve muslimane jer na arapskom jeziku se moli Allahu i biva se hafiz.

"Повластице за Кувајћане преседан и дискриминација"

Министарство правде ФБиХ није добило никакав приједлог Амбасаде БиХ у Кувајту да држављани те земље као физичка лица буду изузети из реципроцитета, односно да им се омогући стицање права власништва над некретнинама без обзира на то што наши држављани то не могу у Кувајту.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=232757

Kuvajcani dobijaju bh drzavljanstvo

Арапи масовно насељавају Влашић

Арапски држављани масовно насељавају срце туристичке дестинације Влашић, потврдили су мјештани за "Дневни аваз".

Алем Мехић из Мудрика тврди да су држављани земаља Блиског истока до сада купили више од 150 дунума земље и изградили 20 кућа.

"Купују масовно све што виде. Углавном су то мјеста издвојена од центра, гдје је некад било православно становништво", рекао је Мехић.

Он каже да Арапи сада купују земљу од ФИС-а. "Овдје су плаћали 10.000 КМ по дунуму, а горе ближе скијашким стазама, плаћали су 38.000 КМ", додаје Мехић.

Директор Туристичке заједнице Средњебосанског кантона Мирослав Матошевић тврди да они немају информације да Арапи досељавају на Влашић, али да у протекле двије године долазе у великом броју да љетују.

Ферзо Мехић из села Мудрике каже да је продао Арапима за 80.000 КМ два дунума земље и кућу.

"Прије двије године продао сам им кућу. Дође човјек овдје, буде 20 дана, а мени је дао кућу и да ту живим и чувам је. Продао сам му и земљу, а сада ће ме и пријавити", рекао је Мехић.

Извор: Срна
http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=236992

Иза арабизације Босне стоји Саудијска Арабија како је то лепо професор Јевтић објаснио у овој емисији:

Циљ је претварање БиХ у исламску, шеријатску државу. То је више него јасно и за то се улажу саудијске паре и доводе Арапи.

Muslimanska opasnost se nadvija nad Evropom.
I deo forumasa sto prizeljkuje da Evropa propadne pod muslimanima je u zabludi da ce nas opasnost zaobici.

Ali samo nek nastave da se zajebavaju sa ovim Germanima, oni su i pre drugog svetskog rata bili zeznuti igraci>
Teutonic_Knight_A-copy-968x649.jpg

Ti ako nisi primetio, mi smo vec propali. Arapi ili ne Arapi, nama se isto 'vata. Bolje da bude ne moze, moze samo gore. Ali ipak je satisfakcija da propadne i pirgava stoka zapadna.

Skoro svaki dan u stampi izadje neka vest kako Arapi kupuju zemlju oko Sarajeva, Citam danas da je na planini Vlasic prodato 20 tak imanja sto d prvoslavacasto od muslimana, Kaze jedan da je imanje i kucu prodao za 40 000evra,i da je ostao d cuva i ziiv u kuci jer novi gazda boravi samo 20 dana u njoj, Cene su dosta realne uopste nije to neka velika para kao npr,na Zlatiboru ar kosta 30 000evra, Eto taj covek ostao tamo da zivi ali sad ima 40 000evra vise,nema kucu ali ima posao,npravice novu za pola novca,

DERVENTA: Arapi novi susedi u Miškovcima

ce9c6bc46c42b57047e096c0933a8cea_L.jpg

Da su arapi već duže vreme zainteresovani za kupovinu zemljišta u BIH nije ništa novo, ali da ih interesuju i nekretnine oko Prnjavora, sigurno niste znali!
Naime, stanovnici derventske MZ Miškovci, koja se nalazi na putu od Dervente ka Prnjavoru, iznenađeni su pojavom arapa, tačnije državljana UAE, koji su pre nekoliko dana, zajedno sa prevodiocem iz Prnjavora, obilazili vlasnike zemljišta u Miškovcima i raspitivali se za cene zemljišta.

Najviše su, kako meštani tvrde, bili zainteresovani za zemlju uz Ukrinu.

http://dobojski.info/drustvo-i-politika/item/16100-derventa-arapi-novi-susedi-u-miskovcima

Arapi se "prelili" u Srpsku. Mada ovo nije prvi slucaj jer su preuzeli grunt u Srpskoj na Trebevicu i oko Sarajeva.
U Miskovcu su preuzeli masu kuca od lokalnih Srba. Nude ogromne svote na koje lokalni seljaci ne mogu reci ne.

Back