Arapizacija Bosne

Вечерњи: Планско насељавање Арапа ради промјене структуре становништва у БиХ

Многи страни држављани, муџахедини, доведени су у рату у БиХ како би ратовали на страни тзв. АБиХ.

Мислило се да ће отићи након рата. Остали су и наставили и у миру ратовати, неким другим средствима. Годинама су наметали своје вјерске и друге обичаје који се никада нису практиковали у БиХ. Двије деценије након рата значајно су промијенили слику о БиХ.

Некако сумњиво, потихо као муџахедини у рату, тако сада у миру у БиХ стижу неки други страни држављани. Намјере су им сличне. Купити земљиште и (не)легално остати. План је, како тврде неки, населити 500 хиљада Арапа у БиХ. Данас су они главни купци некретнина у Сарајеву и другим градовима, а неколико инвеститора за њих гради милијарде евра вриједна насеља.

У Сарајеву су највеће и најпрепознатљивије грађевине управо арапска здања. Идући мјесец постављају камен темељац за ново насеље на Бјелашници код Сарајева, вриједно више од двије милијарде евра. На Илиџи код Сарајева су чак без тендера Кувајћанима продали атрактивно земљиште уз познато излетиште Врело Босне.

Крши се закон који не допушта продају некретнина држављанима земаља које не дају исто право бх. грађанима. Кувајт, Бахреин и УАЕ су управо такве земље. Бошњачка политика ту појаву правда привлачењем страних туриста и инвеститора, скривајући како су управо право на дугорочни боравак у БиХ, оснивање фиктивних фирми и куповина некретнина пут за стицање бх. држављанства.Баш као што су то некада остварили многи муџахедини.

Због свега тога, треба водити рачуна о посљедицама промјена демографске структуре за укупне односе у БиХ. Први послијератни попис показао је колико је тај унутрашњи омјер бројности народа и вјероисповијести важан за стабилност БиХ.

Ако се настави насељавање држављана арапских земаља у БиХ, тај омјер биће нарушен. На сљедећем попису би Арапа могло бити више него Хрвата па и Срба. Након тога би они могли тражити конститутивност и учествовање у власти. БиХ сваким даном све је мање слична ономе што је некада била. На њеним улицама све је више необично одјевених странаца.

Домаће становништво, након арапских бројева, учи и арапско писмо. Колико год шеици БиХ чинили богатијом, толико је она културолошки сиромашнија и опаснија. Нелегално насељавање Арапа је заправо својеврсна агресија на БиХ. И освајање територија. Куповину и насељавање земље доживљавају пријетњом посебно они којима нови станари нису "браћа".

Зато морају коначно одговарати идеолози нелегалног планског насељавања страних држављана и у рату и миру. Јер, оно на концу за циљ има планско исељавање домаћег становништва. Хрвати и Срби већ Арапима масовно продају земљиште. И одлазе. БиХ добија нове станаре. Егзотичне културе "Блиског истока" и чудне политике "Дивљег запада" БиХ сваким даном чине све више непожељним мјестом за живот њезиних домицилних становника.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=217249

Kada počnu da primjenjuju šerijat i da vas napadaju zato što pijete ili se kladite pitaću te jesu li dobrodošli. Ali neka vam ih. I niste zaslužili bolje. Dobro je Dodik rekao Sarajevo je postalo Teheran.

Nece oni stati na Sarajevu. Oni ce preplaviti celu Bosnu. Ne znaju oni sta je Srpska, ko je ovo ili ono. Oni vide finu ledinu i pitaju posto. Kupe podignu naselje i to je to.

Imao si zadnje vreme nekoliko snimaka kako klanjaju u sred Posusja, Sirokog Brijega, Gruda itd... To ni Bosnjaci ne bi radili. Prvo sto nisu navikli da klanjaju na ulici a drugo sto znaju da su tu vecina hriscani i da je bolje ne traziti probleme. Arapi to ne mare. A uz to su navikli na nasilje Jendostavno imaju demograsku eksploziju i ne mare ako ih zagine par stotina ili hiljada tu i tamo.

Lokalno stanovnistvo je osiromaseno, utuceno i isrcpljeno i nema snage da se nosi sa tako vitalnim i bogatim narodom

Nece oni stati na Sarajevu. Oni ce preplaviti celu Bosnu. Ne znaju oni sta je Srpska, ko je ovo ili ono. Oni vide finu ledinu i pitaju posto. Kupe podignu naselje i to je to.

Imao si zadnje vreme nekoliko snimaka kako klanjaju u sred Posusja, Sirokog Brijega, Gruda itd... To ni Bosnjaci ne bi radili. Prvo sto nisu navikli da klanjaju na ulici a drugo sto znaju da su tu vecina hriscani i da je bolje ne traziti probleme. Arapi to ne mare. A uz to su navikli na nasilje Jendostavno imaju demograsku eksploziju i ne mare ako ih zagine par stotina ili hiljada tu i tamo.

Lokalno stanovnistvo je osiromaseno, utuceno i isrcpljeno i nema snage da se nosi sa tako vitalnim i bogatim narodom

Ti stvarno misliš da će hecegovački Hrvati dopustiti širenje arapa po njihovoj zemlji :D

Neka oni dođu u moju mahalu da im prodam kuću okućnicu a imam i poveliku parcelu obradive zemlje koja je momentalno zarasla u korov sevap bi bilo to prodati nekom ko bi to iskoristio a ne da korov raste po njoj

Bujrum Arapi Srbi Kinezi Cigani Indijanci i svi ostali dam da prodam

Ko god mi ponudi dobru cijenu prodaću mu ne pitam za vjeru ili naciju

Kuća lijepa dobar voćnjak sa raznoraznim voćem

Navali narode dam da prodam

Moja djeca ionako to ne cijene i ne namjeravaju ovdje živitia ovakvih kao ja je pola BiH zato i prodaju

Jasta ce. oni su kao neka sila? Haha. Pa Arapi preuzese London, Pariz i vece sile a da nece preuzeti neku saku jada iz kamenjara?

Evo kako se "spustaju" ka Hercegovini

Amko komerc i Vino Župa prodali Hepok firmi iz Dubajia
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1...rc+i+Vino+Župa+prodali+Hepok+firmi+iz+Dubajia

Да, али преузимају их у твојој глави.

Наиме, ја мислим да тебе ложи БДСМ интеррејшал са Арапима.

Neka oni dođu u moju mahalu da im prodam kuću okućnicu a imam i poveliku parcelu obradive zemlje koja je momentalno zarasla u korov sevap bi bilo to prodati nekom ko bi to iskoristio a ne da korov raste po njoj

Moja djeca ionako to ne cijene i ne namjeravaju ovdje živitia ovakvih kao ja je pola BiH zato i prodaju

Gde je to

Evo vidim da će biti i srbizacija federacije :D

Vlasnik najvećeg imanja na Manjači iz protesta seli u Fedaraciju BiH

Dok mnogi građani RS u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu Švicarske ili Njemačke, Kočić najavljuje da će sa svog pradjedovskog ognjišta, u selu Gornje Ratkovo, opština Ribnik u RS, „emigrirati“ u Federaciju BiH.

Iako ga od entitetske granice dijeli svega nekoliko kilometara, ako se za seobu zaista odluči, biće to pravi poduhvat.

Jer, valja spakovati 13 članova porodice, među kojima je i četvoro male djece, preseliti stado od 1.500 ovaca, 60 goveda i 17 magaraca, te vozni park sa deset automobila, dva traktora, pet prikolica, dva kamiona i dvije cisterne.

http://www.fokus.ba/vijesti/bih/vla...aci-iz-protesta-seli-u-fedaraciju-bih/440597/

Evo vidim da će biti i srbizacija federacije :D

Vlasnik najvećeg imanja na Manjači iz protesta seli u Fedaraciju BiH

Dok mnogi građani RS u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu Švicarske ili Njemačke, Kočić najavljuje da će sa svog pradjedovskog ognjišta, u selu Gornje Ratkovo, opština Ribnik u RS, „emigrirati“ u Federaciju BiH.

Iako ga od entitetske granice dijeli svega nekoliko kilometara, ako se za seobu zaista odluči, biće to pravi poduhvat.

Jer, valja spakovati 13 članova porodice, među kojima je i četvoro male djece, preseliti stado od 1.500 ovaca, 60 goveda i 17 magaraca, te vozni park sa deset automobila, dva traktora, pet prikolica, dva kamiona i dvije cisterne.

http://www.fokus.ba/vijesti/bih/vla...aci-iz-protesta-seli-u-fedaraciju-bih/440597/

Odma nek proda Arapima, pa nek preseli.

- - - - - - - - - -

Kako se svi sele, ima da prodaju.

Ko da oni tame bendaju ove ovdje patriJote s krste. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Kolko love, tolko i slova, zemlje itd.

- - - - - - - - - -

Kad su prodali Kosovo Šiptarima

Pa prodo im je Nikolić i Vojvodinu.

Što ne bi i Bosnu Arapima.

- - - - - - - - - -

Ušićariće ljudi nešto za stan u Beogradu.

Školovati djecu, itd.

- - - - - - - - - -

Prodaš zemlju, i taman kapara za Wohnung u Minhenu..

- - - - - - - - - -

Prodaće oni i Srbiju.

- - - - - - - - - -

To Arapi planski rade.

Prvo Beograd na Vodi.

Pa Apai u Beogradu.

- - - - - - - - - -

Taman tamo negdje u budućnosti kad se završe poslovi i bude gotov.

какав си ти човек кад не обрађујеш своју земљу?

какав си ти човек кад не обрађујеш своју земљу?

Da. Balkan se raspao s demografskog aspekta. Na hilajde sela su napustena ili poluprazna. Nema ko da obraduje zemlju. A drzave su toliko bedne da ne mogu da izgrade ni minimalnu infrastrukturu u selima. Mislim na prohodan put tokom cele godine, struju itd. i normalno da niko nece da zivi

Inace Bakir je taj koji stoji iza ove arapizacije Bosne. Arapi su preuzeli one ostatke ostataka srpske zemlje u i oko Sarajeva. Sada se okrecu Mostaru. Dokaz

Ovde je najavaio da "cemo" preuzeti HEPOK. Ovom porukom on kaze da su Bosnjaci i Arapi jedno te isto.
http://bljesak.info/rubrika/busines...vio-hotel-ruza-se-otvara-1-ozujka-2017/161806

A onda juce ova vest
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1...rc+i+Vino+Župa+prodali+Hepok+firmi+iz+Dubajia

A danas ova
http://faktor.ba/obogacena-stara-gr...otvoren-zanatsko-trgovacki-centar-bazar-foto/

Kao sto je javno najavio Izetbegovic. Ulozicemo ogromne pare u Mostar. Arapski petrodolari se slivaju i potpuno ce istisnuti Hrvate iz Mostara.

Ovo je slika tzv Severnog Logora. Najbolje parcele u Mostaru a koju kontrolisu Bosnjaci.
7108t1.jpg

Tu imaju nameru da izgrad potpuno novo naselje ili grad za 15-20.000 stanovnika. Tu ce naseliti 15.000 Arapa
tapatalk_1424074266465-850x533.jpg

Arapi:Inšallah ,živjet ćemo u Bosni!

startbih_2016072812455004_big.jpg

BOSNA, SVJETSKA A NAŠA

Ayesha i Moza al Muhairi su sestre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Žive u Abu Dhabiju. S ocem Ibrahimom, majkom Alimom, sestrom Fatmom, bratom Saeedom i njegovom porodicom u posjeti su BiH. Odsjeli su u hotelu Evropa.
- Lijepo je! Ljudi su ljubazni, srdačni, spremni da pomognu. Zaustavljali smo dosta ljudi, postavljali razna pitanja, a oni bi, bez izuzetka, stali i odvojili vrijeme da nam pomognu. Obilazili smo i neka mjesta izvan Sarajeva. Dopao nam se Mostar, okolne planine, gdje još ima malo snijega, pa smo se malo i rashladili - veselo će Ayesha.
Kažu, Bosnu i Hercegovinu vide kao evropsku, modernu zemlju sa primjesama islamske tradicije i naslijeđa, pa im se taj jedinstveni spoj posebno sviđa. Imaju prijatelje koji također dolaze u BiH ili je tek namjeravaju posjetiti.

- Čuli smo i da dosta Arapa kupuje zemljište ovdje. Nisam iznenađena. Cijene su pristupačne. Da je jeftino, nije, ali u poređenju sa drugim državama, dobre su. Veliki je to plus - iskrena je Ayesha, a Moza dodaje kako ih ni hrana ni bosanska kafa nisu ostavili ravnodušnim. Primjetila je da Bosanci jedu više hljeba, Arapi, pak, više jedu rižu. Uzgred, Mozarado srče bosansku kafu, a ni pita zeljanica joj nije mrska.

- U Starom gradu prave najbolju kafu koju smo ikad pili, čak smo kupili i džezvu da ponesemo sa sobom, iako vjerovatno nećemo znati napraviti tako dobru kafu u njoj - priča Moza i dodaje kako će sigurno dolaziti opet u posjetu, a nada se da će to biti što prije.

PRVI SNIJEG U ŽIVOTU
Nedugo nakon što sam se pozdravila sa ove dvije mlade djevojke, nailazim na vjerovatno najmnogobrojniju porodicu koju sam do sada imala priliku upoznati. Esmaeil Ahmed, inženjer iz Dubaija sa svojom ženom Haleimah ima osmero razdragane djece: Marwa, Arwa, Sarah, Nada, Ahmed, Mariah, Omar i Hind. Ovo im je šesti put da su u BiH i tu su na dvije sedmice. Sada su već kupili zemlju i kuću u Ilijašu gdje borave kada su u posjeti. Na pitanje šta to privlači Arape u BiH, bilo to na duže ili kraće vrijeme, Esmaeil kaže da je prije svega sve prilično jeftino.

- A imate i prelijepu prirodu! Temperatura je ugodna za razliku od naše pustinjske klime. Hrana je odlična! Svi volimo ćevape. I što je nama važno, svuda nam je lako doći do halal hrane. Zato i ne čudi što Arapi masovno dolaze i kupuju zemlju ovdje. I ja sam to uradio - priča naš sagovornik, dok u isto vrijeme pokušava održati svu svoju razigranu djecu na okupu.

Iako je kupio kuću u blizini Sarajeva, za sada planira dolaziti ovdje samo na odmor jer je ipak teško odvojiti se od kuće i rodnog mjesta. Dopada mu se što je kuća koju je kupio i blizu i daleko od grada.

- Imamo i malo zemlje oko kuće. Baš nam je lijepo! Kuća nije baš velika, ali je sasvim dovoljna za našu složnu porodicu. Prijateljima preporučujem da i oni dođu da me posjete! Kada odem u penziju, dolazit ću na duži period - nada se kaže Esmaeil.

U BiH se, ispričat će nam, osjećaju sigurnim. Znaju da su prihvaćeni, da mogu nositi i oblačiti šta žele. Spominju kako neki njihovi poznanici misle da u BiH još uvijek traje rat i čude se što dolaze ovdje, ali im ipak pojasne da to nije slučaj i da je ovo jedna mirna i sigurna država koju vrijedi posjetiti.

- Teško mi je naći neku zamjerku. Djeca su mi vidjela snijeg po prvi put i bili su oduševljeni. Volimo i vaše shopping centre kao što vjerovatno i sami primjećujete. Lijepo su uređeni i radnje su jeftine. Uvijek obiđemo i Zenicu, to je mjesto u koje smo prvo došli kada smo tek posjetili BiH. Sviđa nam se i prelijepa Baščaršija. Posjetili smo i Mostar i Prokoško jezero. Naš najmlađi sin Omar toliko voli Bosnu da govori svima da se zove Omar Bosinan i on ima želju da živi ovdje - kaže Haleimah uz smijeh, dok se maleni Omar stidljivo skrivao iza nje.

NARUČIVANJE NA ARAPSKOM
Kasnije upoznajem Abdallaha Bakra, iz Qatara, koji je sa ženom i četvero djece prvi put u BiH. Ostat će sedam dana.

- Eto nas opet kad padne snijeg. Hoću da ga djeca vide, da osjete zimske čari. Do sada smo vidjeli stari grad, okolne planine, Mostar, a odsjedamo u hotelu Hollywood na Ilidži. Osjećamo se vrlo ugodno, prihvaćeno. Čak ima nekih mjesta i restorana koji su nam prilagođeni pa možemo pričati i naručivati na arapskom jeziku. To nas je ugodno iznenadilo. Sviđa nam se i hrana, posebno meso. Snijeg je velika promjena za nas, nabolje, naravno - iskren je Abdallah.

Ne dolaze samo porodice iz arapskih zemalja u posjetu BiH. Hamaad Salim, iz Dubaija, došao je u posjetu BiH sa svoja tri najbolja prijatelja. Amal Alhammadi,Abu Suleiman, Omar Alzauroni i Hamaad idu zajedno na fakultet i studenti su hemije na završnoj godini. Salim je već ranije dolazio i sa porodicom, nakon čega je odlučio ponovo doći sa prijateljima.

- Oni su tu po prvi put, pa sam ih morao malo nagovarati da dođemo, ali sada kada su se i sami uvjerili drago im je što su došli. Oduševljeni smo prirodom, a nismo propustili ni priliku da obiđemo atrakcije vezane za nekadašnji Olimpijski grad - veselo će Hamaad.

Od hrane im se sviđa kebab koji je, kažu, ipak nekako bolji i slađi nego u Dubaiju. Odsjeli su u jednom stanu u centru Sarajeva kojeg su našli i iznajmili preko interneta. Kao studentima, cijene u BiH su im podnošljive i kažu da im je ovdje puno bolje nego što bi bilo u nekoj evropskoj metropoli gdje su cijene paprene. Jedino je malo komplikovanije doći u Sarajevo jer nema direktnih letova. Došli su preko srpskog airlinesa gdje su našli povoljniju ponudu, prikladnu za njihov džep. Razgovarajući sa njima osjetila sam neku povezanost i razumijevanje; ipak svi mladi imaju iste probleme i želje za putovanjima, bez obzira odakle dolaze. Još jedan mladić po imenu Hamaad, ali ovaj put Almarzooqi, iz Abu Dhabija, posjetio je Sarajevo sa roditeljima i sestrom.

- Ljudi su ljubazni. Imamo i prijatelja koji je kupio stan u blizini Sarajeva. Ja
se iskreno nadam da će i moji roditelji uzeti kuću ili stan jer nam je jako lijepo
ovdje - priča ovaj mladić
. Bitno im je i što je ovdje islam zastupljen, pa se osjećaju dobrodošlima.

ŠTO NAS IMA, MAŠALA

- Svuda su džamije, ljudi islamske vjeroispovijesti i halal hrana. Naravno, ja
poštujem i druge vjere i družim se sa ljudima drugih vjeroispovijesti, ali ipak
se osjećam ljepše, ugodnije i sigurnije u ovakvoj okolini gdje su svi prihvaćeni.

Posjetili smo dosta evropskih gradova, ali nigdje nije kao u Bosni. Prošle godine smo čak išli i na skijanje i bilo je puno snijega, ali ipak malo prehladno za nas, nismo navikli - prisjeća se Hamaad. Kaže i da bi se rado preselio ovdje, ali tek kada se malo poboljša loša ekonomska situacija.

Nuha i Ismail Nazari su muž i žena iz Kuwaita koji su po treći put u posjeti BiH, ali ovaj su put došli bez svoje troje djece. Hoće da se opuste i uživaju. Sa djecom će u Bosnu kad padne snijeg. Teško im je izdvojiti šta im se najviše sviđa, jer im se sviđa sve. Nuha priča kako je njena mama prva došla u BiH prije par godina i odmah svima preporučila da dođu.

- Nadamo se da ćemo doći i da živimo u Bosni. Sve je tako prelijepo. Odsjedamo u hotelu na Baščaršiji, a kada smo dolazili sa djecom iznajmljivali smo veći stan blizu centra. Ovdje je sve tako blizu, a mi volimo šetati i istraživati, pa smo uvijek u pokretu - slažu se Nuha i Ismail, a potom i mene pitaju kako je živjeti u BiH i da li bih ja voljela posjetiti Kuwait, te insistiraju da im se obavezno javim ako to bude slučaj. Još jedna porodica iz Dubaija je u mjesecu aprilu odlučila posjetiti BiH.

Khaled Elmahdy je sa svojom šesteročlanom porodicom po prvi put u Bosni. Ostaju 10 dana. Khaled se bavi urbanim planiranjem i projektovanjem, dok njegova supruga Azra brine o kući i djeci Muhammadu, Aliu, Isai i Salimi.

- Planiramo opet doći, ali na odmor i bez djece. Ljudi su divni, hrana je odlična, svi volimo ćevape i burek. To su nam postala omiljena jela. Tako nam je lijepo da smo tužni što idemo ubrzo. Mislim da se ovdje može malo bolje razviti turizam, ima toliko potencijala, treba to sve iskoristiti - zaključuje Khaled i dodaje kako će on preporučiti svima da dođu u BiH.

ŽENA SE PITA

Stereotip o arapskim ženama je da su robinje bez puno prava u porodicama sa
mnogo članova ili mnogo djece, ali lično sam se uvjerila u suprotno. Žene se
itekako pitaju za mišljenje, čak i odlučuju u većini slučajeva. Tako je Khaled potvrdio da obilaze mjesta koja Azra odabere, a Esmaeil je pitao Haleimahu da li je u redu da on stane i popriča sa mnom dok je ona u shoppingu. Jedan srednovječni Arapin koji je bio u krugu porodice me dočekao sa širokim osmijehom i vidno raspoložen za razgovor, no kada je pitao svoju suprugu, ona ipak nije dala svoj pristanak, pa su me ljubazno odbili.

UJEDINJENI ILIDŽANSKI EMIRATI
U Bosnu i Hercegovinu od 2011. dolazi sve veći broj turista iz Kuwaita, Qatara i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Prema podacima iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Arapi najčešće odsjedaju u hotelu Hollywood na Ilidži ili u hotelu Bristol, koji je u vlasništvu arapskog kapitala. Oni koji se odluče na kupovinu zemlje to čine većinom u okolini Sarajeva i to na Ilidži, Poljinama, Hadžićima, Trnovu, Ilijašu, Nišićima... Arapski turisti su posebno zainteresirani za Ilidžu. Blizu je aerodrom, ima mnogo zelenila. Tu se otvaraju i arapski restorani, turističke agencije nude ponude na arapskom jeziku, na trgovinama su već odavno istaknuti arapski nazivi i slično. Pojedini stanovnici su čak u šali prozvali ovo naselje „Ujedinjenim ilidžanskim emiratima“.
http://www.startbih.info/Aktuelnost.aspx?id=82347

Hriscanima je odzvonilo u Bosni. Ovi ce preplaviti Bosnu....Njima je to sve jeftino i svi imaju ogromne porodice.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/2432451/erdogan-otvorio-novi-most-preko-bosfora.html

"У Истанбулу је отворен трећи мост преко Босфора, који спаја два континента - Азију и Европу. Изграђен је за само три године и коштао је око три милијарде долара. Носи име султана Селима из 16. века, а отварању су присуствовали председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и бројне званице из света, међу којима и потпредседник Владе Србије Расим Љајић. Удружења за заштиту животне средине протестују..."

Na sajtu je i video materijal samog otvaranja mosta i manjim delom "visokih zvanicnika sa zapadnog Balkana "...

Back