Apokalipsa 2012 - te, kraj civilizacije...?

Apokalipsa 2012-te, kraj civilizacije...?

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da znas, otkako smo stavili te stedljive sijalice
racun za struju nam se prilicno smanjio
e, sad da li taj...manje je vise princip vrijedi za sve racune... : )))

Stedljive sijalice stete zdravlju. Dokazano mojim slucajem: postavio sam stedljivu sijalicu u kupatilo, a kupatilo u modernoj zgradi, bez prozora, samo ventilator. Nakon nekoliko mjeseci po plafonu i zidovima kupatila izbili su "grmovi" zelenkastih gljivica koje su se ponovo i ponovo javljale nakon svakog temeljitog brisanja.
Promijenio sam stedljivu sijalicu obicnom i vise se gljivice nisu javljale.Unistila ih je normalna svjetlost uzarene niti obicne sijalice.

Osim toga, stedljive sijalice sadrze zivu i u slucaju da vam se u kuci ta sijalica razbije izlazete se velikom zdravstvenom riziku od udisanja zive.

Da li to znači da bi štedljva sijalica u kući(manje rasipanja energije, veći učinak) po analogiji predstavljala post kod čoveka?

Ne znam sta znaci, ali sam se uvjerio da se svjetlost stedljive razlikuje od svjetlosti obicne sijalice, jer njenim uticajem mnoze se neke gljivice. Nisam biolog i ne znam koja se vrsta gljivica pojavljivala, ali sumnjam da njihove spore ne nanose stetu udisanjem u pluca.Sta ako se udisanjem tih spora gljivice razviju i u plucima (i tamo je tama i vlaga, idealno mjesto za rast gljivica)?

Stedljive sijalice stete zdravlju. Dokazano mojim slucajem: postavio sam stedljivu sijalicu u kupatilo, a kupatilo u modernoj zgradi, bez prozora, samo ventilator. Nakon nekoliko mjeseci po plafonu i zidovima kupatila izbili su "grmovi" zelenkastih gljivica koje su se ponovo i ponovo javljale nakon svakog temeljitog brisanja.
Promijenio sam stedljivu sijalicu obicnom i vise se gljivice nisu javljale.Unistila ih je normalna svjetlost uzarene niti obicne sijalice.

Osim toga, stedljive sijalice sadrze zivu i u slucaju da vam se u kuci ta sijalica razbije izlazete se velikom zdravstvenom riziku od udisanja zive.

Moguće, što štedljive sijalice daju svetlost drugačijeg spektra, od klasičnih sijalica, pa tim gljivicama(kao i algama) možda više odgovara taj svetlosni spektar od štedljive sijalice, kao i to što štedljiva sijalica daje "jaču" svetlost, što takođe pogoduje razvoju nekih algi i gljivica.
A nisu ni sve štedljive iste. Imaju one svoje karakteristike, na koje treba obratiti pažnju.
Probaj da prostor, koji je zahvaćen gljivicama, poprskaš rastvorom kuhinjske soli, obično kuhinjska so uništi te alge ili gljivice, ko će znati šta Te je spopalo. ;)

Ne znam sta znaci, ali sam se uvjerio da se svjetlost stedljive razlikuje od svjetlosti obicne sijalice, jer njenim uticajem mnoze se neke gljivice. Nisam biolog i ne znam koja se vrsta gljivica pojavljivala, ali sumnjam da njihove spore ne nanose stetu udisanjem u pluca.Sta ako se udisanjem tih spora gljivice razviju i u plucima (i tamo je tama i vlaga, idealno mjesto za rast gljivica)?

Bem ga, ali u plućima nema svetlosti. ;)

Zazijavalo da ista zna isao bi na forume koji ga zanimaju. Posto nista ne zna, dolazi na Religiju i svo znanje mu je ruganje Bogu.
Samo na Religiji nalazim one koji takođe ništa ne znaju. :mrgreen:

Da li to znači da bi štedljva sijalica u kući(manje rasipanja energije, veći učinak) po analogiji predstavljala post kod čoveka?

Jok. Analogija za post kod čoveka je kada u rezervoar sipaš niskooktansko gorivo umesto stnadardnog. :lol:

sta da ti kazem osim onog sto i sam znas; ne provjetravas stan dovoljno, a to...sasvim sigurno steti zdravlju : )

pa ne bas...tj. donekle; kad ne covjek vodi racuna sta mislim, prica i kako, sta radi...moze ocekivati i veci racun;

Kada kažeš "kad čovek ne vodi računa šta priča i šta radi", da li tu podrazumevaš kada čovek laže i ima zle pomisli?

znas vec...ne postoji besplatan rucak : )

O kakvom ručku je reč, kada kažeš ne postoji besplatan ručak?

Moguće, što štedljive sijalice daju svetlost drugačijeg spektra, od klasičnih sijalica, pa tim gljivicama(kao i algama) možda više odgovara taj svetlosni spektar od štedljive sijalice, kao i to što štedljiva sijalica daje "jaču" svetlost, što takođe pogoduje razvoju nekih algi i gljivica.
A nisu ni sve štedljive iste. Imaju one svoje karakteristike, na koje treba obratiti pažnju.
Probaj da prostor, koji je zahvaćen gljivicama, poprskaš rastvorom kuhinjske soli, obično kuhinjska so uništi te alge ili gljivice, ko će znati šta Te je spopalo. ;)

Poprskas zid rastvorom kuhinjske soli i ode malter u sastavne dijelove.E jest ti savjet, alal cufte.:zskace:

Poprskas zid rastvorom kuhinjske soli i ode malter u sastavne dijelove.E jest ti savjet, alal cufte.:zskace:

Neće brate, rastvoriš u litri vode npr. dve-tri kuhinjske kašike soli, i poprskaš zid sa onom pumpicom-raspršivačem, kao što ima na bocama u kojiam je tečnost za čišćenje stakla. Kada malteru ne smeta gašeni kreč, neće mu smetati ni da je malo slan.
Evo, ako Ti otpadne malter, doći ću za dž da Ti omalterišem kupatilo. ;)

Poslednja izmena:
Neće brate, rastvoriš u litri vode npr. dve-tri kuhinjske kašike soli, i poprskaš zid sa onom pumpicom-raspršivačem, kao što ima na bocama u kojiam je tečnost za čišćenje stakla. Kada malteru ne smeta gašeni kreč, neće mu smetati ni da je malo slan.
Evo, ako Ti otpadne malter, doći ću za dž da Ti omalterišem kupatilo. ;)

Problem sa gljivicama rijesen je promjenom sijalice i nema potrebe za prskanje solju. Ipak, hvala na savjetu.

mislim, u eri kvalitetnih i jeftinih fungicida vas dvojica sjedeite i...gatate
umjesto da odete u farbaru + proracite stan tu i tamo
i koristite sijalice koje ocete...:lol:

realno, ako su ti se gljive zapatile nema shanse da same nestanu - spore su tu
i nema te sijalice koja ce ih...pobiti bez prskanja fungicidom, krecenja i redovnog provjetravanja : )

mislim, u eri kvalitetnih i jeftinih fungicida vas dvojica sjedeite i...gatate
umjesto da odete u farbaru + proracite stan tu i tamo
i koristite sijalice koje ocete...:lol:

realno, ako su ti se gljive zapatile nema shanse da same nestanu - spore su tu
i nema te sijalice koja ce ih...pobiti bez prskanja fungicidom, krecenja i redovnog provjetravanja : )

Promijenjena sijalica, gljivce nestale, obicna sijalica i gljivica nece biti kao sto ih nikad ranije nije bilo.

Kazacu ti jos nesti: gljive nastanu iz podloge i nastanu bez spora, stvore se mada ih nikad nije bilo. Evo primjer: u ovom dijelu planete Zemlje u kojem zivim, nikad, ama bas nikad po bastama, parkovima i u sumi nije bilo gljiva.Nikad do jeseni prosle godine nekoliko vrsta.Naucno objasnjenje? Donio vjetar spore? Zasto ih nije donosio za sve dosadasnje godine?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back