gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
nasih potomaka skoro da nece ni biti za 500 godina a kamoli 5000 god.
Da, preživeće samo potomci ateista.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nasih potomaka skoro da nece ni biti za 500 godina a kamoli 5000 god.
Pa dobro, biće Kineza - to je valjda sigurno....nasih potomaka skoro da nece ni biti za 500 godina a kamoli 5000 god.
A možda nisi ni primetila! Eto, Jehovini svedoci tvrde da je 1914. i bila nekakva apokalipsa, ali nas niko o tome nije obavestio....Malo,malo pa propast sveta,sve naučno potvrđeno,zna se tačan datum,možda i čas,tu su razne baba Vange i astrolozi da potvrde informaciju,"Treće oko" i slični godišnje bar jednom imaju svedoke koji će ruku u vatru da stave jer,istina je sve što kažu(a što crnje pišu,to je bolja prodaja)...Preživeh najmanje deset apokalipsa,možda ih je bilo i više,a ja ostala neobaveštena.![]()
Nemaju svi istu šansu zato što je svako uslovljen svojim ponašanjem iz prošlog života. Samim tim nismo sasvim odgovorni za ovo što jesmo u sadašnjem životu...
Pitanje je gde počinje lanac...i zbog čega je tako počeo...
pa nece bas biti,ona bi svako imao moralno opravdanje za ono sto cini.Moji preci su bili ubice i ja cu da ubijam,jer to sam nasledio i za to nism kriv.Nece biti.Mozes da imas sklonosti ka tome ali na kraju SAM donosis odluku da li ces nekoga ubiti ili neces.Nece tu odluku za tebe doneti tvoji preci ili tvoja karmaNe slažem se
E, samo da dodam. Karma je nešto što smo nasledili od predaka i što utiče na naše ponašanje a za šta nismo krivi. U svakom slučaju, meni deluje poprilično nefer. Slobodna volja o kojoj toliko pišu filozofi ne postoji.
Ne slažem se
E, samo da dodam. Karma je nešto što smo nasledili od predaka i što utiče na naše ponašanje a za šta nismo krivi. U svakom slučaju, meni deluje poprilično nefer. Slobodna volja o kojoj toliko pišu filozofi ne postoji.
Evo recimo - ja sam svestan da sam nasledio lošu karmu od jednog pretka, ali nije baš tako sirova stvar kao što je ubijanje. Više je razlog zašto mi se neke stvari dešavaju ili ne dešavaju uživotu ( koliko god se trudio da mi se ( ne ) dese ). Dakle, i protiv moje volje mi je stanje takvo kakvo je. Zahvaljujući karmi to je na nivou nesvesnog i ne može baš lako da se ispravi. Nije bitno o čemu je tačno reč, može imati veze sa uspehom u životu...
A što se tiče pojma ''ograničena slobodne volja'', što je ta slobodna volja ograničenija sintagma pod navodnicima je veći oksimoron.
Mislim da stvari ipak nisu baš tako pošteno postavljene prema nama ljudima iako vernici veruju da je bog divan i dobar i da smo mi krivi za sve.
U kokvom god stanju da si, to je posledica TVOJIH prošlih dela. Ne tuđih, već tvojih.
Karmu svako stiče sam, vlastitim delatnostima, a u karmički krug upada odabirom slobodne volje, to nema veze sa predacima. Sloboda volje postoji, ali nije apsolutna već ograničena sloboda volje.
Bice kraj za neke guzonje jer vidim evo polako pocinje kraj kapitalizma. Samo se nadam da ce neko nas produhovljene pogledati.
Bice kraj za neke guzonje jer vidim evo polako pocinje kraj kapitalizma. Samo se nadam da ce neko nas produhovljene pogledati.