Apokalipsa 2012 - te, kraj civilizacije...?

Apokalipsa 2012-te, kraj civilizacije...?

• Ukupno glasova
    34
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Po broju glasa 18 misli da ce da se desi, 20 ne, 11 su nesigurni!!!!!!!!
Ne mogu da verujem da ima tolko ljudi koji su ubedjeni da ce se nesto desiti 2012 a medju njima 11 nesigurnih!!!!!!
Jedino sto moze da se desi te godine je to da ce na zemlji malo vise biti poplava, zemljotresa, vise ucestalih prirodnih katastrofa a ne do te mere da sve ode u ...........

Proračun za 2012 ima svog astronomskog osnova, dakle može reći da je to promena nekakvog kosmičkog doba koje ima ciklus oko 27000 godina - al predviđati šta to znači to je isto ko kada bi neko rekao da zato što zima nastupa 22 decembra 2009 godine, da će stići ledeno doba. Ima tu nekakvog osnova za predpostavljati, al za znati - nikako. No, zbivanja oko nas nisu baš ospokojavajuća, reklo bi se da zima dolazi, sad hoćel biti ogreva, kolko će viti jaka, kolko će potrajati, hoćel biti ledenog doba... tu ne treba biti prorok pa videti da se događaju velika... ehm....

Poslednja izmena:
Malo,malo pa propast sveta,sve naučno potvrđeno,zna se tačan datum,možda i čas,tu su razne baba Vange i astrolozi da potvrde informaciju,"Treće oko" i slični godišnje bar jednom imaju svedoke koji će ruku u vatru da stave jer,istina je sve što kažu(a što crnje pišu,to je bolja prodaja)...Preživeh najmanje deset apokalipsa,možda ih je bilo i više,a ja ostala neobaveštena.:rotf:

Malo,malo pa propast sveta,sve naučno potvrđeno,zna se tačan datum,možda i čas,tu su razne baba Vange i astrolozi da potvrde informaciju,"Treće oko" i slični godišnje bar jednom imaju svedoke koji će ruku u vatru da stave jer,istina je sve što kažu(a što crnje pišu,to je bolja prodaja)...Preživeh najmanje deset apokalipsa,možda ih je bilo i više,a ja ostala neobaveštena.:rotf:
A možda nisi ni primetila! Eto, Jehovini svedoci tvrde da je 1914. i bila nekakva apokalipsa, ali nas niko o tome nije obavestio.... :hahaha:

Nemaju svi istu šansu zato što je svako uslovljen svojim ponašanjem iz prošlog života. Samim tim nismo sasvim odgovorni za ovo što jesmo u sadašnjem životu...

Pa ako je uslovljen "svojim ponašanjem iz prošlog života", dakle vlastitim ponašanjem (delanjem) - onda je odgovoran i za to što se u ovom sadašnjem životu našao u tom stanju u kojem je? Ne? :)

Ne slažem se :)

E, samo da dodam. Karma je nešto što smo nasledili od predaka i što utiče na naše ponašanje a za šta nismo krivi. U svakom slučaju, meni deluje poprilično nefer. Slobodna volja o kojoj toliko pišu filozofi ne postoji.
pa nece bas biti,ona bi svako imao moralno opravdanje za ono sto cini.Moji preci su bili ubice i ja cu da ubijam,jer to sam nasledio i za to nism kriv.Nece biti.Mozes da imas sklonosti ka tome ali na kraju SAM donosis odluku da li ces nekoga ubiti ili neces.Nece tu odluku za tebe doneti tvoji preci ili tvoja karma

Ne slažem se :)

E, samo da dodam. Karma je nešto što smo nasledili od predaka i što utiče na naše ponašanje a za šta nismo krivi. U svakom slučaju, meni deluje poprilično nefer. Slobodna volja o kojoj toliko pišu filozofi ne postoji.

Karmu svako stiče sam, vlastitim delatnostima, a u karmički krug upada odabirom slobodne volje, to nema veze sa predacima. Sloboda volje postoji, ali nije apsolutna već ograničena sloboda volje.

Evo recimo - ja sam svestan da sam nasledio lošu karmu od jednog pretka, ali nije baš tako sirova stvar kao što je ubijanje. Više je razlog zašto mi se neke stvari dešavaju ili ne dešavaju uživotu ( koliko god se trudio da mi se ( ne ) dese ). Dakle, i protiv moje volje mi je stanje takvo kakvo je. Zahvaljujući karmi to je na nivou nesvesnog i ne može baš lako da se ispravi. Nije bitno o čemu je tačno reč, može imati veze sa uspehom u životu...

A što se tiče pojma ''ograničena slobodne volja'', što je ta slobodna volja ograničenija sintagma pod navodnicima je veći oksimoron.

Mislim da stvari ipak nisu baš tako pošteno postavljene prema nama ljudima iako vernici veruju da je bog divan i dobar i da smo mi krivi za sve.

Evo recimo - ja sam svestan da sam nasledio lošu karmu od jednog pretka, ali nije baš tako sirova stvar kao što je ubijanje. Više je razlog zašto mi se neke stvari dešavaju ili ne dešavaju uživotu ( koliko god se trudio da mi se ( ne ) dese ). Dakle, i protiv moje volje mi je stanje takvo kakvo je. Zahvaljujući karmi to je na nivou nesvesnog i ne može baš lako da se ispravi. Nije bitno o čemu je tačno reč, može imati veze sa uspehom u životu...

U kokvom god stanju da si, to je posledica TVOJIH prošlih dela. Ne tuđih, već tvojih.

A što se tiče pojma ''ograničena slobodne volja'', što je ta slobodna volja ograničenija sintagma pod navodnicima je veći oksimoron.

To bi bio oksimoron kada bi tu stajlo da je apsolutna sloboda volje ograničena. No tu samo stoji da je sloboda volje ograničena. Na pr. Kada se ukrcaš u avion koji ima svoje odredište - Ti u tim putovnim, fizičkim, letećim i ostalim OKVIRIMA možeš raditi šta te volja - al smao u tim okvirma, ne mimo njih. To znači da ti imaš slobodu volje - ali je ona ogrnaičena. Kao svesno biće slobodne volje ti uvek možeš odabrati da li ćeš živeti u materijalnom ili duhovnom svetu, s Bogom u ljubavi ili s Bogom u zavadi.. Ta odluka, naravno nije samo intelektualna ili prosto izraz htenja, već i postupanja, podrazumeva da postupaš u skladu sa proklamovanim izbrom, da budeš dosledan sam sebi, a ne da ne budeš.

Tako da imamo slobodu volje, ali ona nije apsolutna, jer smo mi jako mali. Kakav svetac takav i tropar.

Mislim da stvari ipak nisu baš tako pošteno postavljene prema nama ljudima iako vernici veruju da je bog divan i dobar i da smo mi krivi za sve.

Retko ko od onih koji suna robiji misli da su prema njemu pošteno postupili. Prvo treba biti u položaju (pravnom, moralnom, etičkom, duhovnom, čistog srca) pa onda suditi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back