- Poruka
- 589
Ova poređenja svakako nisu u redu i nisu prihvatljiva.
To što neko voli pse do te mere, da ih drži u stanu, krevetu,... svakako je neko lično pravo. Međutim, kada u zgradi imate 100 stanara, a od toga, njih 1-2 drže psa, koji još budu i takvi, da svojim ponašanjem ometaju ostale stanare (lajanje npr., koje vas budi,...) onda se postavlja pitanje ko je tu u pravu? Stanari, koji traže da se pas ukloni iz zgrade, ili taj jedan stanar, koji psa drži!
Kada je u pitanju ugrožavanje ljudi od strane pasa, treba se setiti deteta koje je rastrgnuto, ako se ne varam u Pančevu, deteta iz Valjeva koje su psi unakazili (pored ostalog, odgrižen deo usta i obraza,...) Imajte u vidu, da je samo u Kraljevu (ako se ne varam-možda je u pitanju Kruševac ili Kragujevac) skupština opštine isplatila preko 30 miliona dinara građanima koje su psi napali i ozledili,...
A pošto psi ne poznaju Zakone, normalno je da nas unakaze, a mi ćemo im oprostiti, jer eto, ne poznaju Zakone?!!!
Moj apel je krenuo od toga, da pse lutalice, jer su i potencijalno i stvarno opasni po ljude, posebno decu, treba što hitnije ukloniti sa ulice, slažem se uz primenu svih raspoloživih humanih sredstava. Ali ako toga nema, moraju se preduzeti i druge mere. Jer dozvolite, moj unuk ili bilo čije dete, draže mi je, ako sam doveden u tu situaciju da se opredeljujem, od bilo kog psa lutalice.
Nikako ne slažem sa tim, neka njih na ulici, neka nas ujedaju, neka nekoga obogalje za ceo život, a mi ćemo ih ukloniti sa ulica, u azile,... kada za to bude sredstava. To je neprihvatljivo!!! Prihvatljivo je da se uklone sa ulica odmah, da prestanu da budu opasnost, opeć ću podvući, pre svega za decu.
Sto bi rekli neki....POTPISUJEM.

ops: