Jes, jes 
 "Nakon dugo vremena provedenih 'u vjeri'... shvatio sam da tu nešto ne štima. Počeo sam istraživati i konačno shvatio da je to jedna velika zabluda. Vjerovati u Boga, moliti se, prakticirati obrede itd. Shvatio sam kako je to jedna obična manipulacija i zavaravanje ljudi time da 'vjera spašava' i očekivanja nečeg nakon smrti... (nagrade)
"Nakon dugo vremena provedenih 'u vjeri'... shvatio sam da tu nešto ne štima. Počeo sam istraživati i konačno shvatio da je to jedna velika zabluda. Vjerovati u Boga, moliti se, prakticirati obrede itd. Shvatio sam kako je to jedna obična manipulacija i zavaravanje ljudi time da 'vjera spašava' i očekivanja nečeg nakon smrti... (nagrade)
Sami temelji kršćanstva su jako sumnjivi! Apostoli, sveti Pavao... Petar (papinstvo)... Crkva i djela Crkve kroz historiju... Inzistiranje na vjeri u neke davne stvari - kao jedini (najvažniji) preduvjet. Sakramenti koji se stalno ponavljaju i govore o nevidljivoj milosti itd. Shvatio sam da je to obično zavaravanje i odlučio odbaciti to!
Naišao sam na razna tumačenja postanka vjere i kršćanstva. Čini mi se da su u to upleteni neki entiteti koji su se predstavljali kao Bog - npr. Židovima u Egiptu itd. Što mi je nekako najprihvatljivije objašnjenje, s obzirom na to da se Bog 'objavljuje' jednom narodu, a i drugi narodi istovremeno imaju svoje 'bogove', koji su 'lažni'...
Krist mi baš nije jasan! Mnogi ga negiraju, da je uopće postojao, jer o njemu nema nigdje ništa osim u Evanđeljima... A neki kažu da su njegovo učenje iskoristili i izmanipulirali, da bi ga pretvorili u Boga koji se za nas žrtvuje (poput drugih solarnih božanstava iz prošlosti, Egipta, sumera itd.)
Plejadanci npr. za njega kažu da je on "njihov" i od svjetlosti, ali su ga sile tame iskoristile za svoje ciljeve... Što mi se čini najbliže istini, ali nisam siguran..."]

Plejadanci 

A i taj tvoj kvot nešto nepoznat u tom obliku. Rekao je:
" И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско." mat. 18.3

Ali vama ozbiljnima to nikako nije jasno, kao što piše na naslovnoj stranici tog detinjastog sajta:
Na ovoj planeti živi veliko mnoštvo ozbiljnih ljudi
oni jednostavno ne razumeju kosmički vic.
I neki provode čitav svoj život u ozbiljnom naporu
oko onog što oni nazivaju božanskom istinom.
Ali ja sam od Duha čuo jedan vic ...
Smejanje je istina –
a poenta je ljubav.

Može biti da je taj vic čuo od duha, al svakako ne od Svetog Duha. 

Postoji božanska komedija, al da bi je čovek shvatio mora postati ozbiljan. Ono da  
"И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско" Ne odnosi se na detinju pamet i detinji nestašluk,već na detinju čednost 

Ozbiljni su demoni, smrtno ozbiljni jer su uplašeni. Anđeli i DECA se raduju, igraju i pevaju jer su u miru i harmoniji sa svojim tvorcem. Po tome se vidi kome pripadaju neki "duhovni" ljudi i učeni "mudraci", po tome koliko su kruti i ozbiljni. Eto, zato je taj sajt napravljen u dečijem stilu. 

Ne nabilavaj leba ti, neće ti žongliranje rečima i nabeđivanje drugih u duhu koji im pogrešno pripisuješ pomoći da dođeš do konačne istine. Niti je ozbiljnost ikakva prepreka u duhovnosti (što ne znači da je ona aposlutna i uvek pristuna), ali je neophodana niti je taj sajt napravljen u stili stilu dečije čednosti već dečije lakomislenosti -plitkosti, nemudrosti.

Kažeš da se tamo pljuje na religiju... Ne pljuje se na religiju već na one koji su zloupotrebili i iskrivili religije poput tvojih učitelja! Pročitaj pažljivije šta tamo piše. 

A ti znaš ko su moji učitelji i šta su činili, kako i kad? De reci konkretno da čujem? tu veliku mudrost tvoju  

Da ne bi ti da mi budeš učitelj? 

U tri stiha koja ti citirah sve ti je rečeno kristalno jasno, al nemaš uši da čuješ i nemaš pamet da razumeš nego se okrećeš na besmislene lične sitne zađevice.
"IX. 12: Takve zbunjene osobe privlače demonska i ateistička gledišta. U takvom obmanutom stanju bivaju poražene u svim svojim nadama za dostizanje oslobođenja, svojim plodonosnim aktivnostima i svom nastojanju da steknu znanje."

E, moj Harekrišnoviću, da nisi samo površno prelistao taj sajt i da si pažljivo uporedio "solarnu jogu" - sungazing sa "piramidom sunca" koja je prikazana na Aurori, video bi ta te stvari nemaju međusobno skoro nikakve veze. Te tehnike se suštinski razlikuju u načinu izvođenja i principima koji se koriste, mada je cilj isti, upit u svoje telo energiju sunca. "Piramida sunca" je neuporedivo efikasnija, ono što se njome postigne za jedan dan, ovim jogistima treba godinu dana buljenja u sunce...

Jok ono, nije šija neg je vrat. Pričaj ti to onim tamo, detinjastima na tom sajtu, možda ti to ko i poveruje.

Razlike:
   1. Kod solarne joge se gleda direktno u sunce a kod piramide sunca se ne gleda u sunce.
   2. Kod solarne joge se ne koristi disanje prilikom izvođenja a kod piramide sunca disanje je aktivni deo tehnike.
   3. Kod solarne joge se ne koristi energetski instrument dok se kod piramide sunca koristi - to je piramida koju načinimo svojim šakama.

Jel? 
 "Kada ste to uspešno obavili i osećate energiju u šakama, obratite pažnju na trougao koji ste prstima napravili. To je energetska piramida a prsti sa strane su antene. Sada, okrenite tu piramidu prema suncu i pogledajte na kratko u sunce kroz nju. Namestite ruke tako da sunce bude u centru piramide. Zažmurite i osetite sunce energijom svojih dlanova, prstiju i energijom te piramide, povežite se na taj način sa energijom sunca. "
"Kada ste to uspešno obavili i osećate energiju u šakama, obratite pažnju na trougao koji ste prstima napravili. To je energetska piramida a prsti sa strane su antene. Sada, okrenite tu piramidu prema suncu i pogledajte na kratko u sunce kroz nju. Namestite ruke tako da sunce bude u centru piramide. Zažmurite i osetite sunce energijom svojih dlanova, prstiju i energijom te piramide, povežite se na taj način sa energijom sunca. "
tako tamo stoji 

Osim toga detalji su nebitni poenta je da je i jedno i drugo bazirano na asimilaciji sunčeve energije i svetlosti, i da je i jedno i drugo spekulativna trućarija new age-a, koja je možda bila funkcionalna i važila za neka ranija doba a u ovom dobu ne može pomoći puno. ne možešpreći okean materijalnog postojanja držeći se za rep psa. 

Tako da da, plagijat i to newageovski. I dakako plagijat indijskih učenja, sva je prilika neke sasvim sporedne tehnike u mističnoj yogi, koja je verovatno dok je došla do piramide sunce izvrnuta ko zna koliko puta a odna predstavljena kao tobož preko-okeanski brod, kad ono,pas koji se prćaka po plićaku. Ume on da pliva, al samo po plićaku, o okeanskim dubinama materijalnog postojanja nema ni prestavu.

Tako da moj Harekrišnamurtiću, nisam se nadao od tebe da donosiš čvrste zaključke o nečemu pre nego što ozbiljno proveriš o čemu se radi jer si odavao utisak ozbiljnog i umerenog diskutanta. Ali drago mi je da si se ofirao i pokazao pravo lice kad ti uvredih ljubljenog demona Krišnu. Ti si bio poslednji na spisku šoumena i mađioničara koji ovde pišu a koji nije pokazao svoj pravi lik. Ostalm učesnicima koji ne spadaju u tu estradu, svaka čast. 

Krišnamurti je bio impesonalistički spekulativni filozof, nikakve veza sa vaišnavizmom nije imao osim što je bio Indijac.
Dabome, ja za razliku od tebe pravim razliku između Hrista i onoga koji je tobož "hrišćanin" ili se izdaje i zaista veruje da jeste: ne bi mi palo na pamet da budem toliko budalast pa da kažem nešto protiv hrista. 

I uobičajeno, kad ne možeš oboriti ono šta sagovornik zastupa onda prosto napadneš sagovornika. Pa ako ti se sviđa baš takav stil, što ti ja ne bih preporučio, mnogi su probali pa se loše proveli, - Tresla se gora od stalkera, a rodio se - miš  

teko prikladno 
Vi, 
vi ste jedan običan miš, 
jedan mali preplašen stvor, 
i najbrži ritam je spor 
za vaše srce. 
Znam, 
noć je tamna k'o crni pliš, 
tako rano opusti grad, 
čudne ptice poleću tad, 
nije lako ostati sam. 
Sam na svetu, 
sam protiv svih, 
tad je važno ispasti laf, 
tad je važno ne biti šraf 
u toj mašini. 
Znam, 
zvuči kao kafanski stih, 
ali moraš zgaziti put, 
moraš nos pomoliti svud 
ako želiš stići svoj cilj. 
Priča se po gradu da ste marka,
samostalni, idealni tip.
Ali to je očigledna varka. 
Što se mene lično tiče, 
to su samo prazne priče sve. 
Jer vi, 
vi ste jedan običan cvet, 
mali zečić spreman na beg, 
al' svud zima, vetar i sneg 
i ludi lovci. 
Znam, 
ali kako menjati svet, 
nikom nije stalo do tog, 
svako drži samo do svog, 
svako tera samo po svom. 
Priča se po gradu da ste glavni, 
samostalni, idealni tip. 
Kažu da ste samom vragu ravni.
Što se mene lično tiče, 
to su samo prazne priče sve. 
Ja, 
ja sam jedan običan tip, 
težak slučaj, potpuni mrak, 
mnoga mesta nose moj znak, 
i to je nešto. 
Znam, 
al' ne smeš biti bronzani kip, 
punom parom, to je moj plan, 
jer dok lupiš dlanom o dlan 
već si samo polovna stvar. 
Spisak mojih snova je dugačak, 
al' na prvom mestu sad ste vi. 
Ja sam stari, ofucani mačak, 
ne nudim vam nista loše: 
nove price, stare ploce. 
Vi ste moje sve il' ništa, 
već odavno lovim miša poput vas, 
malog miša kao vi.

Tako da je moja misija raskrinkavanja ovim završena. Javiću se možda ponovo na ovoj temi ako me Duh bude pokrenuo sa novim iskustvima i zapažanjima. A kome je baš nužno, može me potražiti na Aurori gde mi je "kuća".

A šta si ti to raskrinkao? I šta je to od tebe bilo skrivano pa si raskrinkao? 
E, svašta od ljudi...