HAHA,

, I ja se smejem glupostima o Plejadancima! A smešan mi je još više tvoj pokušaj da omalovažiš sajt Aurora pomoću ovog citata. Jer, taj tekst je napisao član foruma na Aurori a ne ja! Tom članu je na toj temi posle ovog citiranog posta lepo objašnjeno da su Plejadanci lukava prevara (videti ovde:
http://tinyurl.com/plejadanci ) ali ti to nisi ovde naveo tako da bi ljudi pomislili kako ja tamo zastupam Plejadance. To je podmukla i kvarna metoda izvlačenja nekog citata iz konteksta da bi se dobilo potpuno drugo značenje, metoda koju ti primenjuješ... Eto tako rade obični manipulatori, spremni na svašta da bi dokazali da si u pravu i kad nisu i da bi omalovažili sagovornika. Nema u tebi duha istine...

Ali bar će LJUDI videti s kim imaju posla.
Ti si tražo takav stil razgovora, prosto si plakao za njim, al si mslio da ćeš smo ti podbadat a drugi će se pokupiti otići zbog tvog ne-fer donosa. e pa neće!

Samo velim kakvi se ljudi iskupljaju tamo da je na osnovu uvoda jasno kakva je “spiritualnost u pitanju” Nisam ja ni tvrdio da je tekst tvoj, a ni ti nisi sajt. Ništa ja nisam izvukao iz konteksta, ovlaš sam pogledao sajt i naveo čovek koji kritikuje i religiju generalno i Hrista a zastupa nekakv zozon ideje tipa plejadanaca. To šta je neko drugi njemu odgovorio na to je stav neke druge osobe, a ja sam doslovno citirao osobu da bi ukazao na tip osoba sa tog sajta, nisam ničim izmenio značenje onoga što je on rekao. Čak ga nisam ni tumačio samo sam ga copy-paste. Ne pada mi na pamet da isčitavam čitav sajt pa d ga ovde citiram i analiziram. Pročitao sam uvod u kome se sajt ograđuje od religije a poziv se na nekakvu tobož noviju “naučnost” “spiritualnost”
Iz uvodene stranice
"Ovaj sajt je posvećen svim osobama koje zanima spiritualnost, buđenje svesnosti i energija skrivenih u nama. Ovde se ne propagira ni jedna religija ili ideologija već savremeni naučni načini duhovnog razvoja koji uključuju meditaciju i razne druge načine direktnog pristupa izvoru "svega što jeste" - kosmičkoj svesti, vibraciji energije koja sve prožima i stvara i koja izgleda zadnjih godina utiče na pojačano interesovanje ljudskih bića za duhovnost i objektivnu stvarnost. Pod uticajem eteričkog zračenja koje je 1987. god. iz centra naše galaksije pristiglo na našu planetu i deluje preko sunca, dogodille su se velike promene u kolektivnoj svesti čovečanstva. Pad berlnskog zida, globalne geopolitičke i… bla bla…. truć truć…
To mi je i više nego dovoljno da bi video koji je to nivo “spiritualnosti” gomila spekulacija.
A što se tiče omalovažavajućeg tona, velm ti - to si ti započeo. Nisam ja pljuvo po ničijim svetinjama i rugo im se već ti. Šta s očekivao? Da ću cvećem da te zaspem? Bio biti pristojan kad se ne slažeš s nečim, pa to izrazi n rgumentovan čvrst način ako takvi argumenti postoje, ako ne postoje niko te opet ne tera d to prihvatiš, kži nije ti u volji, nešto ti je drugo u volji i kaži šta i gotovo. A ja sam pristojan dok je druga strana pristojna, kad nije ona - onda – prema njoj – nisam ni ja. Nisam za takav način al to tako onda mora ići. Vratio sam ti merom za koju znam da ti se neće svideti, iako opet nisam nikakvu svetinju vređao. Osim ako taj tvoj sajt ne smatraš svetinjom

al to si sam tražio, ja za to nisam. Al neću ni oćutati na huljenje.
Videće ljudi ono šta oni žele da vide. Svačije viđenje zavisi od njegove vizije. Niti imam nameru niti mogu otimati tuđu volju. Izlažem određeno učenje pa kom se svidi, svidi, kom se ne svidi nek poljubi pa ostavi, široko mu polje na volju mu.
„O Prithin sine, u ovom svetu postoje dve vrste stvorenih bića. Jedna se nazivaju božanskim, a druga demonskim. Već sam ti opširno objasnio božanske odlike. Sada od Mene počuj o demonskim.“ (BG. 16.6)
Ja sam parafrazirao taj citat. Značenje je potpuno isto, tako da nije jasno šta po tebi tu nije u redu.
Stavio si znake navoda kao da je citat, a bila je parafraza. Nisam ti ni prigovorio na smisao. Rekao sam
“A i taj tvoj
kvot nešto nepoznat
u tom obliku.” - dakle da mi taj oblik nije poznato kao biblijski, pa sam ti naveo izvorni stih koji se odnosi n to. Nebitno.
HAHAHA,

Pa ja sam to i opisao, detinju čednost - smeh, radost i igru! Odakle tebi pravo da mi nabacuješ da sam govorio o detinjoj pameti i nestašluku? Ti ili vidiš nepostojeće stvari (što je ozbiljan problem) ili namerno ubacuješ neistinu... U svakom slučaju, potrebna ti je pomoć...
Pravo iz istog onog izvora iz kojeg si ti našao da popljuvavaš tuđe svetinje! Šta si očekivao?! Kako ti onda, kada si nepravdu čino, nije palo na pamet priča o pravu na koje se pozivaš. Ako ti sam sebi nešto daješ za pravo kako to isto pravo možeš nekom osporavati? Kamo onda da se brineš o istini i pravu kad je ti izvrćeš i kad činiš nepravdu? A? Kamo onda? Mogao sam ja o tome govoriti i na umereniji način (iako je to priča o nekakvom ličnom projektu nekakvog pojedinca, niša naročito uzvišeno ili sveto), ali obzirom da si ti prekoračio svaku meru pristojnosti, dobio si samo malu packu. Nastavi tako pa bi te moglo snaći i gore. U razgovor sam ušao konstruktivno, al tebi nije do toga. A takav razgovor (okretanje na lično i zlosmrdivo anti-popagandno bukanje) ne vodi ničem konstruktivnom. A ti ga se drži ako hoćeš.
Radi ti tako ako hoćeš, to je tvoja stvar, al zlo raditi a dobru s nadati to može smo budala.
Eh, sa time da je u pitanju dečija lakomislenost - plitkost, nemudrost se ne slažu hiljade posetioca ovog sajta i neki značajni autoriteti na polju savremene spiritualnosti kao što je Max Igan i još neki o kojima ne bih sad, da ne ispadne da se hvalim...
Ih, veliki autoriteti… malte ne u rangu sa Isusom, Biblijom i Mojsijem. Sa dvanaest mahajana i Brahmom, Všnuom i Šivom. Malkice si zalebdio… to su stvari koje se ne mogu porediti.
Ja znam sve o tebi jer te
vidim. Čak znam stvari o tebi koje ni ti ne znaš.
O svevideći

Ne poznaš ti ni svoj um, bio veseo, a kamoli da znaš tuđi, ni um, a kamoli dušu! Ne zanosi se i ne puvaj se ko ćuran u prazno. Šta ti je to kad neko o sebi misli uzvišeno a o drugom nisko. I to je duhovno, jel de?
Eh moj Krišnamurtiću

Kod sungazinga se neprekidno gleda u sunce a kod piramide je u pitanju samo jedan kratki i brzi pogled da bi smo postavili sunce u centar piramide. Posle toga nema gledanja. Kod te solarne joge, sama suština je u gledanju u sunce a kod piramide ne. Tako da opet ti tu nešto pokušavaš da izmuljaš, da isforsiraš nepostojeći argument da su te dve stavri isto, ali razumem te tako zahteva povređeni ego...
Znači ipak se gleda u sunce, kratko ili dugo ne da se ne gleda. Suština je ista, akumliranje sunčev energije. Tehnički postupak izvođenja te suštine može da se razlikuje u detaljima, al to ne menja suštinu. Jedan sasvim sporedan postupak, koji verovatno ima nekakvo dejstvo, može nekom malkice da pomogne (to nisam imao niti imm nameru da opovrgavam – p i u materijalnom svetu tako puno tog ima nekakvo dejstvo, ali je on kao celina – iluzoran) , al kao što rekoh to je plivanje po plićaku, valja preći okean a ne se brčkati po plićaku i umišljati da si kapetan prekooekanaskog broda.
Argumente? Ti misliš da za sungazing i za tu tvoju piramidu treba nekakav ozbiljan argument? To je nivo zabavišta od spiritualnosti. Ne odričem mu je nikakvo mesto, samo to je – zabavište. Za malI decA.