Antropologija: Kastaneda

Sunce proizvodi senku iako na suncu nema senke. Senku (pomračenje svetla) vidiš onda kada okreneš leđa suncu, tj svetlosti. Tamu vidiš kad okreneš leđa Bogu, iako tame u Bogu nema ;)

Pa nisam ja kriva što neki ovde više vole da im sunce greje dupe neg da gledaju u njega.
0002031F.gif

Sta ce dete medju besne pse kakvi ste vi to ljudi kad vam deca setaju medju besne pse,psi su besni kad su uplaseni od koga od kojekakvih psihopata ,psi su besni kad su gladni i psi su besni kad su bolesni.za sve ste krivi vi ljudi koji gledate samo svoje male zivote pa vam gladni psi raztrzaju decucu,dok vi optuzujete kojekakve zle dejmne da su ih zaposeli.
Znas onaj crnjak: red rude,red koksa, rad albanaca,A duse traze svoje.
I znam uvek neduzni stradaju prvi kao ta deca djavo one glavne ostavlja za kraj.

SVE SE VRACA SVE SE PLACA SVAKA TVOJA ZLA MISAO VEC TI LEBDI IZNAD MONITORA:heart:

Poslednja izmena:
Da ti nisi nekim slucajem "lav"u horoskopu, kada si toliko iskritikovao ovog macka? :mrgreen:

"Bik" i to razjareni :mrgreen: ...znaci da bi mi odgovaralo da svi lavovi budu pacificirani kao ovaj....shala...Bik koji se okruzen lavovima bori za zivot ...u stvari kada na Animal planetu gledas bitku bika okruzenog lavovima ...gledas shamanski ples ...Magicna bitka bika i lava borba za zivot sada ih spaja ...smrt im je stalno za petama ...biku fakticka...lavovima u obliku gladi ...i bik i lav su u stvari "toltecki ratnici" jer zive sa svesti o smrti svakodnevno...stalno nesto vrebaju ili ih nesto vreba ...

...mi sa nasim civiliziranim zivotima i brigama smo mali "ratnici" za njih ...Kao sto je rekao Dzim Morison ...elektricni shaman - " Tek u prisustvu smrti osecas se najzivljim"

Most people have no idea what they're missing. Or society places a supreme value on control -- hiding what you feel. Our culture mocks "primitive cultures" and prides itself on supression of natural instincts and impulses.

Jim Morrison

To je cini mi se i glavna premisa indijanskog shamanizma ...da ne sabijas svoje primalne impulse ...sve ostalo je drvljenje kur*a ...

Adios

Poslednja izmena:
Bože, Bože, kad će ljudi već jednom shvatiti da su LJUDI a ne bikovi, lavovi, majmuni, zmije itd ?? Sve im je bolje nego da budu ono što jesu, da budu ljudi... To je zato što mrze sami sebe, tako su ih naučili NE - LJUDI.
Ako si stalno svestan smrti onda ne možeš uživati u životu. Smrt je samo prelazak u drugu oblast i to je sve. Ali dok ne dođe taj trenutak prelaska, treba se radovati životu i svetlosti duha. Opsednutost smrću stvara mračne šamane, vračeve i ostale ne-ljude. Ono čime su opsednuti, to će i doživeti.

Ja sam izabrao svetlost i radost života. No svako bira sam za sebe, neki su se rodili za smrt a neki za večnost.

Bože, Bože, kad će ljudi već jednom shvatiti da su LJUDI a ne bikovi, lavovi, majmuni, zmije itd ?? Sve im je bolje nego da budu ono što jesu, da budu ljudi... To je zato što mrze sami sebe, tako su ih naučili NE - LJUDI.
Ako si stalno svestan smrti onda ne možeš uživati u životu. Smrt je samo prelazak u drugu oblast i to je sve. Ali dok ne dođe taj trenutak prelaska, treba se radovati životu i svetlosti duha. Opsednutost smrću stvara mračne šamane, vračeve i ostale ne-ljude. Ono čime su opsednuti, to će i doživeti.

Ja sam izabrao svetlost i radost života. No svako bira sam za sebe, neki su se rodili za smrt a neki za večnost.

Iz ovoga proizilazi logičan zaključak da nas neprestana svest o tome da smrću prelazimo iz jedne oblasti u drugu čini nesrećnim u životu.:eek: :dontunderstand:logiku.

Jedno je biti neprestano svestan smrti, a drugo je neprestano se plašiti smrti.

I možeš ti da se koprcaš koliko hoćeš, ali i ti si, pored toga što si preuzvišeni ČOVEK ujedno i prah, i biljka i životinja. Možeš biti i bogočovek, ali ćeš i dalje sadržati u sebi i prah i biljku i životinju. Prema tome mogao bi pokazati, u najmanju ruku, malko poštovanja prema tom delu sebe. Ali ti si navikao izgleda da voliš separatno, kako sebe, tako i druge.

I Stalki, koga više ubeđuješ da si izabrao svetlost i radost života? To se ne bira. U tome ili jesi ili nisi...lav ( :lol:)

Kako se to raduješ životu kad neznaš za šalu BRE...:)

To samo zavisi na koji način koristiš svest o smrti i tu rpstu činjenicu da će mo svi umreti. Možeš da biraš šta hoćeš, al smrt ti što bi se reklo, ne gine :mrgreen:

Smrt je jedna od tačaka znanja nema potreba da se pretvara u opsednutost, ali zdrava svest o smrti je vrlo korisna.

Što bi rekla Hekete : Jedno je biti neprestano svestan smrti, a drugo je neprestano se plašiti smrti.

I možeš ti da se koprcaš koliko hoćeš, ali i ti si, pored toga što si preuzvišeni ČOVEK ujedno i prah, i biljka i životinja. Možeš biti i bogočovek, ali ćeš i dalje sadržati u sebi i prah i biljku i životinju. Prema tome mogao bi pokazati, u najmanju ruku, malko poštovanja prema tom delu sebe. Ali ti si navikao izgleda da voliš separatno, kako sebe, tako i druge.

Sve su uslovljene duše međusobno iste, samo im se materijalna tela razlikuju. A ona su ionako privremena, dok su duše večne.

Pa, izgleda da ti NISI u svetlosti ljubavi iako se tako predstavljaš već u pokvarenoj svetlosti duhovnog otpadnika i razbojnika - stare zmije.

To si jasno pokazala nedavno kad sam ovde napisao kako su besni psi napali dete od 2 godine i teško ga povredili i da nisu naišli neki ljudi oni bi ga rastrgli.

Tvoja reakcija i Golubicina je bila sažaljenje prema pobesnelim psima!! Dok sam to čitao, nisam mogao da verujem jer sam ipak mislio da se iz vaših nadimaka kriju ljudska bića. Ali ne, ono što je stravično je da vas dve niste NI JEDNOM rečju izrazile žaljenje i saosećanje prema jadnom detetu, već ste žalile životinje... Čak je "golubica" dodala zlu energiju na tu priču tako što je napisala kako je moj grad proklet, lutaju tu neki zombi i negativna karma je na delu i mi smo ovde zaslužili da nas rastržu psi... :eek: O nesrećnom detetu koje je ostalo invalid - ni reči, ali je spomenula "jadne pse". Baš joj hvala što me je utešila a zahvalni su joj i mnogi ljudi i žene iz mog grada koji prate ovu temu i jedva čekaju da njoj i njenoj prijateljici iskažu zahvalnost.

Pozdravljam sve čovekoljubive učesnike i pratioce ove teme i želim im puno svetla, ljubavi i radosti života.

Treba voleti sva živa bića i ne činiti nepotrebno nasilje nad bilo kojim od njih.

Kad je u pitanju ljudski život ili životinjski život (u okolnostima apsolutne nužnosti - jedno ili drugo) - onda je pretežniji ljudski život, manja je šteta ako strada životinja, kad već neko mora.

Iz ovoga proizilazi logičan zaključak da nas neprestana svest o tome da smrću prelazimo iz jedne oblasti u drugu čini nesrećnim u životu.:eek: :dontunderstand:logiku.

Ne, to znači da nas neprestana svest o neizbežnom kraju boravaka na ovom svetu sprečava da uživamo u životu koji nam je POKLONJEN da bi se radovali i ŽIVELI. Živite, život nije opasan po život! Neprestano isčekivanje smrti bilo to sa strahom ili ravnodušnošću prema njoj, ometa život da se ispolju u punom sjaju.

Jedno je biti neprestano svestan smrti, a drugo je neprestano se plašiti smrti.

Tačno, ali to je svejedno. U oba slučaja si opsednuta smrću umesto da ŽIVIŠ punim plućima.

Možda ti i još neki jadni LJUDI pokušavate da budete i životinje i biljke i prah... Ja ipak želim da budem ono što i jesam - ČOVEK. Da sam trebao biti životinja, rodio bih se kao životinja. Ali to ne znači da ne poštujem životinje i da ih ne volim. Međutim, ljubav prema njima ne znači da trebaš da se pretvoriš u životinju. Ah, kako je nekima teško da budu ono što jesu... "Teško je biti čovek..." :(

I Stalki, koga više ubeđuješ da si izabrao svetlost i radost života? To se ne bira. U tome ili jesi ili nisi...lav ( :lol:)

Grešiš... To se bira. Postoje neki koji mrze činjenicu da su živi i samim tim mrze i onoga koji im je dao život i svesnost. Ko ne voli i ne prihvata sebe onakvim kakav jeste, ne voli ni tvorca i pljuje na taj neprocenjivi poklon.

Kako se to raduješ životu kad neznaš za šalu BRE...:)

Ima nekih stvari sa kojima se ne valja šaliti... :think:

Poslednja izmena:
Sve su uslovljene duše međusobno iste, samo im se materijalna tela razlikuju. A ona su ionako privremena, dok su duše večne.

Ovo nije istina. Sve duše se razlikuju, svaka je neponovljivi original. Čak i među istom vrstom, naprimer, svaki je čovek original - ne postoje dve iste duše. A razlika između duše životinje i duše čoveka je neopisiva. Njihova svetlost je sasvim drugačije konfiguracije i to svaki vidovnjak vidi. Dakle razlke nisu samo u materijalnom telu već i u duhovno - svetlosnom telu koje nazivaju duša. Ali, to što si napisao proizilazi iz verovanja u reinkarnaciju koje je iluzija i prevara. Ima nekih ljudi koji mogu da u transu pročitaju životno iskustvo nekoga ko je nekad živeo na zemlji i onda to iskustvo pogrešno shvate kao sećanje na prošli život. A ustvari su samo odgledali trodimenzionalni film - hologram nečijeg tuđeg života. Taj hologram demoni koriste da bi nas ubedili u reinkarnaciju.

Poslednja izmena:
Težak je to posao :mrgreen:

Ne ulazi se u carstvo nebesko pre nego čovek da sve od sebe i oslobodi se svake, pa i najmanje materijalne vezanosti. A njih je bezbroj, ponekad vrlo suptilnih i samo zaodenutih u ruho duhovnoti i svetlosti.

Ne trebaš se ničega oslobađati. Dovoljno je da se celim bićem, celim SRCEM otvoriš prema izvornoj svetlosti tvorca. Kad to učiniš, sve "materijalne" vezanosti će nestati same od sebe.

"Ko čuva moju reč, neće smrti ugledati nikad." - Hrist.

Ja pod smrću nerazumem prestanak života. Već napuštanje jednog materijalnog tela, stalno rađanje i umiranje u materijalnom postojanju. A onaj ko se vrati Bogu, on više ne obitavau smrtnosti, već u besmrtnosti. A večan je uvek, i ovako i onako, samo što je u materijalnom svetu večan u smrtnosti, a u duhovnom u besmrtnosti.

Ne trebaš se ničega oslobađati. Dovoljno je da se celim bićem, celim SRCEM otvoriš prema izvornoj svetlosti tvorca. Kad to učiniš, sve "materijalne" vezanosti će nestati same od sebe.

Pa u tome je i problem.Retki to postignu upravo zato što im je srcena drugoj strani. To jeste u principu prosto, al se u praksi, u ovom dobu, retko dešava. Naš pad je veliki.

"Јер где је ваше благо, онде ће бити и срце ваше."

"Ko čuva moju reč, neće smrti ugledati nikad." - Hrist.

Sta si se primio na tog jevejskor rabina koga nam poturi car Komstantin.

Nadji nam nekog naseg Slovensog mudraca pa ga citiraj uistinu.
http://www.***********/file/210357326/3c093481/Jurij-P-Miroljubov-ArijevciRG-.html

http://www.***********/file/210315470/f2db1d3f/Vesna_Pesic_Precutana_istorija.html

Poslednja izmena:
Ovo nije istina. Sve duše se razlikuju, svaka je neponovljivi original. Čak i među istom vrstom, naprimer, svaki je čovek original - ne postoje dve iste duše. A razlika između duše životinje i duše čoveka je neopisiva. Njihova svetlost je sasvim drugačije konfiguracije i to svaki vidovnjak vidi. Dakle razlke nisu samo u materijalnom telu već i u duhovno - svetlosnom telu koje nazivaju duša. Ali, to što si napisao proizilazi iz verovanja u reinkarnaciju koje je iluzija i prevara. Ima nekih ljudi koji mogu da u transu pročitaju životno iskustvo nekoga ko je nekad živeo na zemlji i onda to iskustvo pogrešno shvate kao sećanje na prošli život. A ustvari su samo odgledali trodimenzionalni film - hologram nečijeg tuđeg života. Taj hologram demoni koriste da bi nas ubedili u reinkarnaciju.

Nisi pravilno razumeo kazato (što je čudno obzirom na predhodna izlaganja, da si ih pratio nikako ne bi mogao pomisliti na taj zakčljučak) . Ja ne kažem da duše nisu različite individue, jesu. Već velim da su duše svih živih bića jedne iste prirode.

Ne postoji "ljudska duša " i "životinjska duša" isti je tip duše utelovljen u različita materijalna tela. (Uzgred, to savremeni hrišćani poriču,ali nemaju biblijskog osnova za to poricanje, naprotiv.)

Razlike između duše čoveka i duše životinje nema. Ima razlike između njihovih tela i uslovljenog stanja svesti, ali ne i suštinske razlike. Sve uslovljene duše su istog tipa. Svetlost koju spominješ se ne odnosi na dušu već na suptilno materijalno telo - kojeje, iako suptilno, ipak materijalno. Naravno da postoje razlike i između suptilnih tela (između osobina duha čoveka i duha životinje, ali ne i između duše utelovljene u telo čoveka i duše utelovljene u telo životinje (pa i biljke). Vudovnjak ne vidi dušu, već energetsko sutpilno materijalno telo.

Mi imamo tri tela: grubo materijalno, suptilno materijalno (linga-sarira) u kojem sanjamo, i telo same duše, čistu duhovnu dušu bez tih materijalnih prekrivača. Grubo telo seodnosi na fizički nivo (sthula-sarira), suptilno materijalno (dvojnik, linga-sarira) na matefizički nivo, i duhovna duša na transcendentalni i duhovni nivo. Mešaš suptilno telo sa dušom. - duh sa dušom.

Ne, reinkarnacija nit je prevara nit je iluzija, već teološka činjenica o lutanjima živog bića u smrtnosti, u materijalnom postojanju. Učenje o reinkarnaciji nije bitno za spasenje, jer ono govori o lutanjima u uslovljenom, materijalnom postojanju - o karakteru životne sile u smrtnosti, a ne o karakteru životne sile (duše) u besmrtnosti. Ono nije osnovano na iskustvima nekakvog čoveka ili vidovnjaka, već je osnovano na Božijoj reči, datoj kroz vedsku objavu.

Biblija, reinkarnaciju niti poriče niti potvrđuje (iako ima mesta koja se implicitno mogu protumačiti da idu u prilog reinkarnaciji ili da je naizgled osporavaju, ali samo implicitno, eksplicitno biblija o reinkarnaciji - ĆUTI a tumači biblijski se zaleću pa o toj temi govore ono što im biblija ne kaže, a oni sami ne znaju. ;)

Poslednja izmena:
Pa u tome je i problem.Retki to postignu upravo zato što im je srcena drugoj strani. To jeste u principu prosto, al se u praksi, u ovom dobu, retko dešava. Naš pad je veliki.

"Јер где је ваше благо, онде ће бити и срце ваше."

Ma to je savim jednostavno. Lažu nas da je teško i nemoguće. Ono što nas odvaja od izvorne svetlosti su naši strahovi i nemiri. Kad se potpuno smirimo i totalno prihvatimo sebe i svoju situaciju onakvu kakva jeste, tada će nam se otvoriti srčana čakra i videćemo svog tvorca umom srca, srešćemo se sa njim jer on je u centru našeg bića, a energetski to je srčani centar. Izlaz je u potpunom smirenju u prihvatanju postojanja i života onakvim kakv jeste SADA I OVDE. Samo smireni će videti Boga.

"Mir vam svoj ostavljam." - Hrist.

http://www.***********/file/210357326/3c093481/Jurij-P-Miroljubov-ArijevciRG-.html

http://www.***********/file/210315470/f2db1d3f/Vesna_Pesic_Precutana_istorija.html

Hrist nije samo čovek koji je nakada živeo na ovoj zemlji, Hrist je sjaj božanskog duhovnog sunca. Tvorac je sunce a Hrist su zraci tog sunca. Hrist je eksplozija energije koja stvara ceo svemir, suštinska sila kreacije koja je bila jako izražena u čoveku koga zovu Isus. Ta sila kreacije je LJUBAV. Ako nema stvaranja i rađanja, nema ni Ljubavi. Ali džabe ja to tebi pričam. Ti voliš neke druge stvari... :think:

Poslednja izmena:
Ma to je savim jednostavno. Lažu nas da je teško i nemoguće. Ono što nas odvaja od izvorne svetlosti su naši strahovi i nemiri. Kad se potpuno smirimo i totalno prihvatimo sebe i svoju situaciju onakvu kakva jeste, tada će nam se otvoriti srčana čakra i videćemo svog tvorca umom srca, srešćemo se sa njim jer on je u centru našeg bića, a energetski to je srčani centar. Izlaz je u potpunom smirenju u prihvatanju postojanja i života onakvim kakv jeste SADA I OVDE. Samo smireni će videti Boga.

"Mir vam svoj ostavljam." - Hrist.

Jasno je to, slažem se ja s tobom u toj konstataciji, Ljubav prema Bogu je neusiljena i prirodna, samo ti velim pogledaj u praksu i vidi da je to ono što se vrlo retko dešava danas. Prosta činjenica i jedno i drugo.

Ne, to znači da nas neprestana svest o neizbežnom kraju boravaka na ovom svetu sprečava da uživamo u životu koji nam je POKLONJEN da bi se radovali i ŽIVELI. Živite, život nije opasan po život! Neprestano isčekivanje smrti bilo to sa strahom ili ravnodušnošću prema njoj, ometa život da se ispolju u punom sjaju.

Tačno, ali to je svejedno. U oba slučaja si opsednuta smrću umesto da ŽIVIŠ punim plućima.

Svest o smrti i življenje života punom dahom idu ruku pod ruku, nisu ni u kakvoj kontradiktornosti. Uostlaom oboje su činjenični. Ne vidim tu nikakvu porblematiku sa smrći ni sa životom.

Možda ti i još neki jadni LJUDI pokušavate da budete i životinje i biljke i prah... Ja ipak želim da budem ono što i jesam - ČOVEK. Da sam trebao biti životinja, rodio bih se kao životinja. Ali to ne znači da ne poštujem životinje i da ih ne volim. Međutim, ljubav prema njima ne znači da trebaš da se pretvoriš u životinju. Ah, kako je nekima teško da budu ono što jesu... "Teško je biti čovek..." :(

Stvar je u tome da ti nisi čovek, već ćista duhovna duša, sluga Boga.

Da, mi smo po krvi, kao i ostali indo-evropski narodi, - arijevci. kao i "Obredne pesme Drevnih Srba iz Indije" Stari spis, nađen u manastiru bođani.

Hrist nije samo čovek koji je nakada živeo na ovoj zemlji, Hrist je sjaj božanskog duhovnog sunca. Tvorac je sunce a Hrist su zraci tog sunca. Hrist je eksplozija energije koja stvara ceo svemir, suštinska sila kreacije koja je bila jako izražena u čoveku koga zovu Isus. Ta sila kreacije je LJUBAV. Ako nema stvaranja i rađanja, nema ni Ljubavi. Ali džabe ja to tebi pričam. Ti voliš neke druge stvari... :think:

Jedna od bezbrojnih ovaploćenja beskonačnog Boga, samo je pitanje koje je kategorije to ovaploćenje (inkarnacija, avatar), obzirom da se mnogi spore oko toga, mada je to oko čega se spore od sekundarnog značaja... bitno da je božija inkarnacija i da vodi Bogu.

Ne, reinkarnacija nit je prevara nit je iluzija, već teološka činjenica o lutanjima živog bića u smrtnosti, u materijalnom postojanju. Učenje o reinkarnaciji nije bitno za spasenje, jer ono govori o lutanjima u uslovljenom, materijalnom postojanju - o karakteru životne sile u smrtnosti, a ne o karakteru životne sile (duše) u besmrtnosti.

Učenje o reinkaranaciji je u nepomirljivoj suprotnosti sa hrišćanskim učenjem o vaskrsenju. Na kraju vremena, svi mrtvi od prvog stvorenog čoveka pa do poslednjeg koji je umro će ponovo oživeti u svom fizičkom telu. Ako postoji reinkarnacija to bi značilo će svaki čovek oživeti u stotinama ili hiljadama tela prilikom uskrsnuća što je totalna besmislica.

Ono nije osnovano na iskustvima nekakvog čoveka ili vidovnjaka, već je osnovano na Božijoj reči, datoj kroz vedsku objavu

Ne bih rekao, mladiću... ;) Vedsku objavu su primili ljudi - vidovnjaci od nekih duhova pa je onda zapisali i proglasili Božjom rečju. Osim ako sam Bog nije seo i napisao pa razdelio spise ljudima. :mrgreen: Isto važi i za Hrišćansku objavu, imamo ljude koji su tvrdili da im Bog govori te su onda preneli ostalima. Ali pitanje je s kim su govorili. Rešenje tog problema verodostojnosti je kad se potpuno smirimo i otvorimo srce i onda ćemo se sami osvedočiti u prirodu tvorca i svog odnosa sa njime. Objave su samo putokazi kraj puta koji bi trebalo da nas dovedu do ličnog i živog iskustva komunikacije sa Bogom. A naše srce nikad ne laže, ono što laže je iskvareni raz - um kome srce često poveruje. Bolje je direktno komunicirati sa svojim izvorom nego verovati prorocima, vidovnjacima, spisima. I još ti kažu "to je reč Božja i gotovo, nema rasprave".

Poslednja izmena:

Back