Antropologija: Kastaneda

Poslednja izmena:
A ono o par hiljada snajki?ajde sto svira ko svira zlo ne misli,pa i ako si vrhovni al opet zaboravila sam broj koliko je sekica povalio Takvog boosa vredi sluziti:worth:

:hahaha:

Broj je 16.108 al nema veze sa tim na šta si ti i svak ko svetovno vidi prvo pomisli u svojoj "zakuženoj" svesti. Tako je to kad bi neko hteo da mu osvane naredni dan pre nego je omrknuo prethodni. :roll:

Svi bi da odmah idu na poverljive zabave između duše i Boga koje ga u iskrivljenj mu svesti podsećaju na dvopolne bračne odnose u materijalnom svetu. Budalasto. Pre nego se pravilno razume prvo filosofija a zatim i suštaina duhovnosti - osoba ne bi trabala ni da pokušava da razume te poverljive zabave, jer će ih SIGURNO shvatiti pogrešno. (osim toga one su opisane tek u nekih 5 poglavlja od 90 pogalavlja desetog pevanja (jednog od od ukupno dvanaest pevanja i 18.000 stihova) Bhagavata Purane. A šta onda sa ostatkom učenja?

Evo ti i hint iz Biblije: :rtfm:

Zapravo ne jedan već puna kola

Pesma nad pesmama :whistling:

“Две су ти дојке као два ланета близанца, који пасу међу љиљанима.
Две дојке твоје као два близанца срнчета;
Узраст ти је као палма, и дојке као гроздови.
Рекох: Попећу се на палму, дохватићу гране њене; и биће дојке твоје као гроздови на виновој лози, и мирис носа твог као јабуке;
Ја сам зид и дојке су моје као куле. Тада постах у очима његовим као она која нађе мир”. (4.5; 7.3; 7.7; 8.10)

2. Да ме хоће пољубити пољупцем уста својих! Јер је твоја љубав боља од вина.
3. Мирисом су твоја уља прекрасна; име ти је уље разлито; зато те љубе девојке.
Песма над песмама Glava 1

Драги ми је мој кита смирне, која међу дојкама мојим почива. – (Песма над песмама, 1, 13.)
Леп ти си, драги мој, и љубак! И постеља наша зелени се.( Песма над песмама, глава 1, 16.)

На постељи својој ноћу тражих оног кога љуби душа моја, тражих га, али га ненађох.(Песма над песмама, глава 3, 1. Песма над песмама, глава 5, 9. )

Уста су му слатка и сав је љубак. Такав је мој драги, такав је мој мили, кћери јерусалимске.( Песма над песмама, глава 5, 16.)

Куда отиде драги твој, најлепша међу женама? Куда замаче драги твој, да га
тражимо с тобом? ( Песма над песмама, глава 5, 17.)

Ја сам драгог свог, и мој је драги мој, који пасе међу љиљанима. – (Песма над песмама, глава 6, 2.)

Ходи, драги мој, да идемо у поље, да ноћујемо у селима. – (Песма над песмама, глава 7, 11.)

Песма над песмама, глава 5
8. Заклињем вас, кћери јерусалимске, ако нађете драгог мог, шта ћете му казати? Да сам болна од љубави.
9. Шта је твој драги бољи од других драгих, о најлепша међу женама? Шта је твој драги бољи од других драгих, те нас тако заклињеш?
10. Драги је мој бео и румен, заставник између десет хиљада;
11. Глава му је најбоље злато, коса му је кудрава, црна као гавран;

Песма над песмама, глава 6
Уста су му слатка и сав је љубак (evpiqumi,a. grčki - strast/strastven/, požuda/požudan/, žudna želja, čežnja) Такав је мој драги, такав је мој мили, кћери јерусалимске. 5.16

Песма над песмама, глава 1, 8.

Мој је драги мој, и ја сам његова, он пасе међу љиљанима.
Песма над песмама, глава 2, 16.

Две су ти дојке као два ланета близанца, који пасу међу љиљанима.
Песма над песмама, глава 4, 5.
Драги мој сиђе у врт свој, к лехама мирисног биља, да пасе по вртовима и да бере љиљане.
Песма над песмама, глава 6, 1.

Ја сам драгог свог, и мој је драги мој, који пасе међу љиљанима. - Песма над песмама, глава 6, 2.

С усана твојих капље саће, невесто, под језиком ти је мед и млеко, и мирис је хаљина твојих као мирис ливански. - Песма над песмама, глава 4, 11.

Да ме хоће пољубити пољупцем уста својих! Јер је твоја љубав боља од вина. - Песма над песмама, глава 1, 2.

Isaija:
Веома ћу се радовати у Господу, и душа ће се моја веселити у Богу мом, јер ме обуче у хаљине спасења и плаштем правде огрте ме, као кад женик намести накит и као кад се невеста украси уресом својим. (Isaija 61.10)
Јер као што се момак жени девојком, тако ће се синови твоји оженити тобом; и како се радује женик невести, тако ће се теби радовати Бог твој. (62.5 Isaija)

A ima i kod Solomona…

Konačno i Isus je poznat kao ženik!.

Samo to sve treba shaviti u pravilnom smislu, pravoj konotaciji, i tačno određenom duhu, onda nema porblema, a ne se zaletati sa priyemnim asocijacijama po svetovnom iskustvu.

Што би рекао апостол Марко:

Марко, глава 4
33. И таквим многим причама казиваше им реч, колико могаху слушати. ;)

Требал још?

Deseto pevanje Bhagavata purane koje u nekoliko (u 5 od 90) poglavlja govori o tim zabavama, govori na pristojniji način. Stoga probaj to shvatii u onom duhu u kome ja kazato. Ništa od “povaljivanja” - u vaišnavizmu je celibat obavezan. ;) Al zato ima nešto bolje od povaljivnja ;)

Poslednja izmena:
REINKARNACIJA prikrivena i u Bibliji :

Isusov brat, nazaren Jakov spominje tocak radjanja ukazujuci da oganj grijeha koji sipa nezauzdan jezik moze da nas baci u
pakao, u plamen gorkih sudbinskih nevolja tokom vise utjelovljenja i rastjelovljenja, tokom vise Eona: >Tako se i jezik nalazi medju
nasim udima, prljajuci sve tijelo i paleci tocak radjanja - ton trohon tes genéseos, i zapaljujuci se od pakla.< (3.6)

Ovo nije citat iz Biblije. Ne postoji tekst gde Jakov spominje točak rađanja niti Eone. Očigledno nisi nikad čitala Bibliju već samo njene demonske kritičare. :(

>Ako smo se samo u ovom zivotu uzdali u Krista, jadniji smo od svih ljudi.< ('Korincanima', I, 15:19).

Ovaj citat se odnosi na one koji ne veruju Hrista i Vaskrsenje. Ali kad se ovako podmuklo izvuče iz konteksta priče, onda može imati sasvim druga značenja kao što je ovo koje mu je pridao demonski sluga čiju knjigu ovde citiraš. Evo o čemu se radi:

12 A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki među vama da nema vaskrsenja mrtvih?
13 I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.

14 A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
15 A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
16 Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
17 A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.

18 Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.

19 I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.

20 Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.

21 Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.

U 'Knjizi mudrosti' (8:20 ) da se procitati sledeci ukaz: "Jer sam bio dobar, USAO SAM U TIJELO BEZ LJAGE." (Kad je bio dobar ? U prethodnoj zivotnoj inkarnaciji)

Ovaj citat se odnosi na Hrista koji postoji oduvek jer je on sjaj samog Boga a ne na nekog čoveka koji se reinkarnirao. Ovo je proročanstvo o Hristovom rođenju.

Neki iz jevrejskog naroda, gledajuci Isusova cudesa, mislili su da je on reinkarnacija proroka Ilije ili Jeremije (Matej, 16:14 ).

Taj stih glasi ovako:

14 A oni rekoše: Jedni govore da si Jovan krstitelj, drugi da si Ilija, a drugi Jeremija, ili koji od proroka.

Oni tu ne kažu da je Isus reinkarnacija nekog od ovih proroka već da je on LIČNO jedan od tih proroka. To je zato što ti proroci NIKADA NISU NI UMRLI. Za Iliju biblija piše da se celim bićem uključujući i fizičko telo "uzneo na nebo" u vatrenim kočijama. Hm, zašto li me ovo neodoljivo podseća na "unutrašnji oganj don Huana...? Izgleda da je ista duhovna škola postojala i u drevnom Izraelu i u dolini Meksika... :think:

Božji proroci i svetitelji nikada ne umiru već odlaze na "nebo", neki čak i telesno a neki ovde spavaju NERASPADLJIVI a mogu i da se vrate u ovaj svet ako im Bog da takav zadatak. Ko nije umro, ne može se ni reinkarnirati...

Za one koji uspjesno zavrse zivotnu skolu u Dolini suza kaze se da ce Bog otrti svaku suzu sa njihovih ociju (Otk. 7:17 ), kaze se da ce postati stub Bozijeg Hrama, "i nece vise izaci napolje" (3:12, up. 22:15 ), u gorki reinkarnacioni tok.

Ne, nego oni više neće izaći među demone, tj. neće više biti iskušavani i napadani od otpadnika i kosmičkih razbojnika. Jer u tom stihu piše:

15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.

Dakle, napolju će verovatno biti i oni koji pišu ovakve laži ako se ne pokaju i okrenu ka suncu ljubavi koje ih je stvorilo...

Ljubljenome uceniku, Ivanu, Krist najavljuje da ce ostati na zemlji, u reinkarnaciono-sluziteljskom toku, sve do Njegovog slavnog Dolaska (Ivan, 21:22),

Stih koji je ovde naveden iz jevanđelja po Jovanu 21:22 glasi:

22 Isus mu reče: Ako hoću da on ostane dokle ja ne dođem, šta je tebi do toga? Ti hajde za mnom.

Hrist kaže da ga može držati u životu na ovoj zemlji sve dok ne dođe opet, to je potpuno jasno. Čuo sam od nekih monaha da taj Jovan eto živi već 2000 godina i čeka ga. Trenutno je u nekom ruskom manastiru. Dakle, nema nikavog spomena o reinkarnaciji.

najavljuje mu da ce se na kraju staroga svijeta opet roditi i opet prorokovati pred mnogim narodima i plemenima i jezicima ove zemlje (Otk. 10:11 ).

Ovo je potpuna laž jer taj stih glasi:

11 I reče mi: Valja ti opet prorokovati narodima i plemenima i jezicima i carevima mnogima.

Možete to proveriti ovde: http://wwwyu.com/biblija/66otk010.htm

Ostatak teksta koji je golubica copy/paste iz neke knjiige ne vredi dalje ni analizirati, dovoljno je i ovo gore da se vidi da je reč o podmuklom izvrtanju i krivotvorenju Biblije, no to nije ništa novo.

Vaskrsenje FIZIČKOG tela svih onih koji su umrli na ovoj zemlji, ne može se pomiriti sa idejama reinkarnacije. Ako smo živeli u mnogo ljudsjih i čak životinjskih tela, koje će vaskrsnuti u dan Hristovog dolaska? Kome će Hrist suditi? Meni u obliku životinje, biljke, čoveka? Suština hrišćanskog učenja je vaskresenje, to je dan kada će SVI ljudi položiti račune za neverovatni poklon života i svesnosti koji su dobili.

Jevereji su očekivali povratak Ilije jer su znali da NIJE UMRO već se uzneo živ na nebo. Isus im kaže da je Jovan krstitelj Ilija ali ne u smislu njegove nove inkarnacije već u smislu da je Jovan imao isti DUH kao i Ilija, vatreni i gromoviti.

Sve u svemu, pokušaj da se reinkarnacija "ugura" u hrišćanstvo je samo pokušaj asimilacije od strane hinduizma koga je antihrist odabarao da bude temelj i osnova "nove svetske religije". Mnogi neoprezni Hrišćani će nasesti na ovu podvalu, no, to je odavnio napisano u Otkrovenju a reč Božja se UVEK ispunjava.

:hahaha:

Broj je 16.108 al nema veze sa tim na šta si ti i svak ko svetovno vidi prvo pomisli u svojoj "zakuženoj" svesti. Tako je to kad bi neko hteo da mu osvane naredni dan pre nego je omrknuo prethodni. :roll:

Svi bi da odmah idu na poverljive zabave između duše i Boga koje ga u iskrivljenj mu svesti podsećaju na dvopolne bračne odnose u materijalnom svetu. Budalasto. Pre nego se pravilno razume prvo filosofija a zatim i suštaina duhovnosti - osoba ne bi trabala ni da pokušava da razume te poverljive zabave, jer će ih SIGURNO shvatiti pogrešno. (osim toga one su opisane tek u nekih 5 poglavlja od 90 pogalavlja desetog pevanja (jednog od od ukupno dvanaest pevanja i 18.000 stihova) Bhagavata Purane. A šta onda sa ostatkom učenja?

Evo ti i hint iz Biblije: :rtfm:

Zapravo ne jedan već puna kola

Pesma nad pesmama :whistling:

“Две су ти дојке као два ланета близанца, који пасу међу љиљанима.
Две дојке твоје као два близанца срнчета;
Узраст ти је као палма, и дојке као гроздови.
Рекох: Попећу се на палму, дохватићу гране њене; и биће дојке твоје као гроздови на виновој лози, и мирис носа твог као јабуке;
Ја сам зид и дојке су моје као куле. Тада постах у очима његовим као она која нађе мир”. (4.5; 7.3; 7.7; 8.10)

2. Да ме хоће пољубити пољупцем уста својих! Јер је твоја љубав боља од вина.
3. Мирисом су твоја уља прекрасна; име ти је уље разлито; зато те љубе девојке.
Песма над песмама Glava 1

Драги ми је мој кита смирне, која међу дојкама мојим почива. – (Песма над песмама, 1, 13.)
Леп ти си, драги мој, и љубак! И постеља наша зелени се.( Песма над песмама, глава 1, 16.)

На постељи својој ноћу тражих оног кога љуби душа моја, тражих га, али га ненађох.(Песма над песмама, глава 3, 1. Песма над песмама, глава 5, 9. )

Уста су му слатка и сав је љубак. Такав је мој драги, такав је мој мили, кћери јерусалимске.( Песма над песмама, глава 5, 16.)

Куда отиде драги твој, најлепша међу женама? Куда замаче драги твој, да га
тражимо с тобом? ( Песма над песмама, глава 5, 17.)

Ја сам драгог свог, и мој је драги мој, који пасе међу љиљанима. – (Песма над песмама, глава 6, 2.)

Ходи, драги мој, да идемо у поље, да ноћујемо у селима. – (Песма над песмама, глава 7, 11.)

Песма над песмама, глава 5
8. Заклињем вас, кћери јерусалимске, ако нађете драгог мог, шта ћете му казати? Да сам болна од љубави.
9. Шта је твој драги бољи од других драгих, о најлепша међу женама? Шта је твој драги бољи од других драгих, те нас тако заклињеш?
10. Драги је мој бео и румен, заставник између десет хиљада;
11. Глава му је најбоље злато, коса му је кудрава, црна као гавран;

Песма над песмама, глава 6
Уста су му слатка и сав је љубак (evpiqumi,a. grčki - strast/strastven/, požuda/požudan/, žudna želja, čežnja) Такав је мој драги, такав је мој мили, кћери јерусалимске. 5.16

Песма над песмама, глава 1, 8.

Мој је драги мој, и ја сам његова, он пасе међу љиљанима.
Песма над песмама, глава 2, 16.

Две су ти дојке као два ланета близанца, који пасу међу љиљанима.
Песма над песмама, глава 4, 5.
Драги мој сиђе у врт свој, к лехама мирисног биља, да пасе по вртовима и да бере љиљане.
Песма над песмама, глава 6, 1.

Ја сам драгог свог, и мој је драги мој, који пасе међу љиљанима. - Песма над песмама, глава 6, 2.

С усана твојих капље саће, невесто, под језиком ти је мед и млеко, и мирис је хаљина твојих као мирис ливански. - Песма над песмама, глава 4, 11.

Да ме хоће пољубити пољупцем уста својих! Јер је твоја љубав боља од вина. - Песма над песмама, глава 1, 2.

Isaija:
Веома ћу се радовати у Господу, и душа ће се моја веселити у Богу мом, јер ме обуче у хаљине спасења и плаштем правде огрте ме, као кад женик намести накит и као кад се невеста украси уресом својим. (Isaija 61.10)
Јер као што се момак жени девојком, тако ће се синови твоји оженити тобом; и како се радује женик невести, тако ће се теби радовати Бог твој. (62.5 Isaija)

A ima i kod Solomona…

Konačno i Isus je poznat kao ženik!.

Samo to sve treba shaviti u pravilnom smislu, pravoj konotaciji, i tačno određenom duhu, onda nema porblema, a ne se zaletati sa priyemnim asocijacijama po svetovnom iskustvu.

Што би рекао апостол Марко:

Марко, глава 4
33. И таквим многим причама казиваше им реч, колико могаху слушати. ;)

Требал још?

Deseto pevanje Bhagavata purane koje u nekoliko (u 5 od 90) poglavlja govori o tim zabavama, govori na pristojniji način. Stoga probaj to shvatii u onom duhu u kome ja kazato. Ništa od “povaljivanja” - u vaišnavizmu je celibat obavezan. ;) Al zato ima nešto bolje od povaljivnja ;)

Znam ja to sve dragi moj i apsolutno si upravu samo znas ja cesto nemogu da obuzdam ono dete u sebi pa se razigram sa stvarima koje su nekome jako bitna .

Znam ja to sve dragi moj i apsolutno si upravu samo znas ja cesto nemogu da obuzdam ono dete u sebi pa se razigram sa stvarima koje su nekome jako bitna .

0002031E.gif
000203F8.gif

Rana hriscanska crkva prihvata ucenje o reinkarnaciji.Tumacili su ga gnosticii brojni crkveni oci,medju njima i Kliment Aleksandriski i slavni Origen(oba iz 3 stoleca)kao i sveti Jeronim(5 stolece).Leta Gspodnjeg 553god. na Drugom koncilu u Carigradu to ucenje je prvi put proglaseno herezom.
Sto se bre zestis Stalker reinkarnacija postoji pa ti si zivi dokaz kud moze iz prve da ispadne tako zamrsena dusa tu se svasta mesalo eonima.E nema ljutnje da si zamrsen jesi zivota mi.

Rana hriscanska crkva prihvata ucenje o reinkarnaciji.Tumacili su ga gnosticii brojni crkveni oci,medju njima i Kliment Aleksandriski i slavni Origen(oba iz 3 stoleca)kao i sveti Jeronim(5 stolece).Leta Gspodnjeg 553god. na Drugom koncilu u Carigradu to ucenje je prvi put proglaseno herezom.
Sto se bre zestis Stalker reinkarnacija postoji pa ti si zivi dokaz kud moze iz prve da ispadne tako zamrsena dusa tu se svasta mesalo eonima.E nema ljutnje da si zamrsen jesi zivota mi.

Ma to je stalker tako čuo, al ne zna on detalje i istoriju u vezi s tim ;)

Postoje i pokvarena i zla deca. To su "pali anđeli". Njihov kraj će biti jadan, dobiće ono što su sejali, po kosmičkom zakonu ogledala... :think:

Teško je zamisliti a kamoli opisati bol i ogorčeno iznenadjenje velikog egoiste kad ga neko izneveri, napusti ili mu učini bilo šta od onoga što je on uvek drugima činio. Isto tako ogorčeno rikne na svoje ubice tigar koji je celoga veka živeo od toga što je ranjavao i ubijao sve oko sebe...

Nešto za Stalkera:
ne valjaju ti brate one vežbe sa skupljanjem sunca ne može se u prljav sud nasilno uliti ništa trajno i korisno.
Ipak neke stvari koje si napisao na poslednje dve strane ovde(naročito ono o smirenju) su ponovo reči koje imaju snagu.
to onda ipak znači da ti površinu svoje konzerve ponekad čistiš i pravim sredstvima za čišćenje :)

I pitanje za sve ovde:

Kako pohvaliti nekoga a da ga time ne navlačimo na gordost?Da li uopšte hvaliti i kako?

Hehe, te vežbe sa suncem su veoma dobre i korisne, provereno u praksi od puno osoba. A naročito ako se prljav sud OČISTI kao što sam opisao ovde: http://aurrora.webs.com/ciscenjesvetlosnogtela.htm

Dakle, naravno da postoji i čišćenje. Osim toga, kada čista energija sunca prodre u naše svetlosno telo kooje je zagađeno štetnim - demonskim energijama, ta neokaljana energija blagoslovljenog sunca deluje kao purgativ (sredstvo za čišćenje) tako da ljudi dožive razne fenomene poput povraćanja, jakih izliva emocija itd. Sve su to simptomi oslobađanja od zlih energija. Neki su čak doživeli viđenje kako iz njih izlaze energetske zmije, žabe, gušteri... To su oni koji su bili pod uticajem crne magije.

Osim toga, naravno dobra je i ispovest i molitva Bogu za oproštenje i milost. Ako smo iskreni, milost u obliku srebrne svetlosti (za one koji mogu da vide) će sigurno sići na nas. Ta svetlost milosti je poput bezbrojnih sitnih srebrnih pahuljica snega, nešto predivno, poput praha vilenjaka... Milost je najjača sila koja postoji na ovoj planeti i jedva čeka da je pozovemo, pa to je njena svrha da odgovori na poziv onih koji su "zaglavili". Zato molite za milost Gospodnju.

Što se tiče kako pohvaliti nekoga a da se ne uzoholi ja to radim ovako:

Hvala ti brate Napasniče zbog velike ljubavi koju Bog ima prema tebi. :)

Poslednja izmena:
Postoje i pokvarena i zla deca. To su "pali anđeli". Njihov kraj će biti jadan, dobiće ono što su sejali, po kosmičkom zakonu ogledala... :think:

Teško je zamisliti a kamoli opisati bol i ogorčeno iznenadjenje velikog egoiste kad ga neko izneveri, napusti ili mu učini bilo šta od onoga što je on uvek drugima činio. Isto tako ogorčeno rikne na svoje ubice tigar koji je celoga veka živeo od toga što je ranjavao i ubijao sve oko sebe...

To je tačno ali pri razmatranju takvih temaipak treba biti više sklon samilosti a manje gnevu "pravednog osvetnika" Bez obzira kakav je ko treba mu biti dobronameran, ali ne naivno, već shvatajući njegovu prirodu i trenutno (palo) stanje. jel treba voleti tigra, ali to ne znači da ću otići da ga zagrlim, ili da ga neći, ako mogu, sprečiti da učini kakavo zlo...

Hehe, te vežbe sa suncem su veoma dobre i korisne, provereno u praksi od puno osoba. A naročito ako se prljav sud OČISTI kao što sam opisao ovde: http://aurrora.webs.com/ciscenjesvetlosnogtela.htm

Dakle, naravno da postoji i čišćenje. Osim toga, kada čista energija sunca prodre u naše svetlosno telo kooje je zagađeno štetnim - demonskim energijama, ta neokaljana energija blagoslovljenog sunca deluje kao purgativ (sredstvo za čišćenje) tako da ljudi dožive razne fenomene poput povraćanja, jakih izliva emocija itd. Sve su to simptomi oslobađanja od zlih energija. Neki su čak doživeli viđenje kako iz njih izlaze energetske zmije, žabe, gušteri... To su oni koji su bili pod uticajem crne magije.

Osim toga, naravno dobra je i ispovest i molitva Bogu za oproštenje i milost. Ako smo iskreni, milost u obliku srebrne svetlosti (za one koji mogu da vide) će sigurno sići na nas. Ta svetlost milosti je poput bezbrojnih sitnih srebrnih pahuljica snega, nešto predivno, poput praha vilenjaka... Milost je najjača sila koja postoji na ovoj planeti i jedva čeka da je pozovemo, pa to je njena svrha da odgovori na poziv onih koji su "zaglavili". Zato molite za milost Gospodnju.

Što se tiče kako pohvaliti nekoga a da se ne uzoholi ja to radim ovako:

Hvala ti brate Napasniče zbog velike ljubavi koju Bog ima prema tebi. :)

Koje su to vežbe. Ima puno raznoraznih tehnika i priča, al to ne radi ni blizu za svakoga.

Ovo životinjsko disanje najvše liči na carsku pranajamu. To jeste vrlo pročišćavajuće (svest se vrlo brzo raščisti ako se diše određenim i pravilnim ritmom, (koji je individualan), ali taj efekat kratko traje, no redovnim praktikovanjem sve to ima kumulativno dejstvo i pa postepeno dolazi do dubljeg pročišćenja. A dobro je i za kratko jer osoba, ako potrefi ritam, uviđa koliko joj je svest zapravo pomućena i ima reper na koji može da se ugleda. Mogao bih možda detaljnije da proverim tu tehniku koju spominješ. Po mom iskustvu bilo koja instant tehnika - za ogromnu većinu ljudi - je u suštini malog ili nikakvog značaja, predstavlja samo zavaravanje.

Bilo šta što je vredno traži dug, naporan rad, postojano u vrlini, uz veliko zalaganje i usredsređenost, bez opsednutosti, bez ostrašćenosti i bolesne ambicije...

Poslednja izmena:
Koje su to vežbe. Ima puno raznoraznih tehnika i priča, al to ne radi ni blizu za svakoga.

Ma jok bre, ne treba ništa vežbati, treba samo čitati "svete" spise bhagavad - kite i pevati pesmu Hare Krišna dok ne padnemo u nesvest. To je jedini način da se spasimo.

P.S. Obaveštenje za pratioce ove teme: Krišna je jedno od imena za Satanu - staru zmiju... To je dokazano ozbiljnim naučnim istraživanjima značenja tog imena na sanskritu. Ali njegovi sledbenici nikad neće priznati te činjenice već upoređuju ime Krišna sa Hrist i traže ti neku sličnost. HRISTOS nije originalni naziv za sina Božjeg, sjaj Božanskog duhovnog sunca. Pravi naziv je Mesiah (Hebrejski se kaže M'šajah) . To nema nikakve veze sa sanskritiskim imenom Krsna ili Krišna, ali podmukli sledbenici sekte i kulta Hare Krišna uporno pokušavaju da asimiliraju (progutaju) hrišćane koji ne poznaju dovoljno svoju veru zbog dugogdišnjeg uticaja komunizma - ateizma i privedu ih svom gospodaru - satani. Najgore je što oni sami nisu svesni kome služe, prevareni su da je njihov bog pravi... :(

Poslednja izmena:
Po mom iskustvu bilo koja instant tehnika - za ogromnu većinu ljudi - je u suštini malog ili nikakvog značaja, predstavlja samo zavaravanje.

Bilo šta što je vredno traži dug, naporan rad, postojano u vrlini, uz veliko zalaganje i usredsređenost, bez opsednutosti, bez ostrašćenosti i bolesne ambicije...

Haha, nigde tamo nije rečeno da je to instant tehnika niti da se sve može obaviti na brzinu. Naprotiv, ova tehnika je samo deo kompleksa znanja koji je tamo opisan i tamo je jasno rečeno da je proces buđenja dugotrajan proces koji može biti mučan i neprijatan kao je to opisano ovde: http://aurrora.webs.com/upomocjamutiram.htm

A da li je sajt moj, tvoj ili Perin nije bitno. Bitno je da ljudima pomaže i mnogi ljudi šalju pisma sa svedočanstvima o tome da su stvari koje su tamo pronašli frapantno pomogle. Ako je nekom pomoglo, radujemo se jer je to bio i cilj. :)

Ma jok bre, ne treba ništa vežbati, treba samo čitati "svete" spise bhagavad - kite i pevati pesmu Hare Krišna dok ne padnemo u nesvest. To je jedini način da se spasimo.

" Bilo šta što je vredno traži dug, naporan rad, postojano u vrlini, uz veliko zalaganje i usredsređenost, bez opsednutosti, bez ostrašćenosti i bolesne ambicije..."

P.S. Obaveštenje za pratioce ove teme: Krišna je jedno od mena za Satanu - staru zmiju... To je dokazano ozbiljnim naučnim istraživanjima značenja tog imena na sanskritu. Ali njegovi sledbenici nikad neće priznati te činjenice već upoređuju ime Krišna sa Hrist i traže ti neku sličnost. HRISTOS nije originalni naziv za sina Božjeg, sjaj Božanskog duhovnog sunca. Pravi naziv je Mesiah (Hebrejski se kaže M'šajah) . To nema nikakve veze sa sanskritiskim imenom Krsna ili Krišna, ali podmukli sledbenici sekte i kulta Hare Krišna uporno pokušavaju da asimiliraju (progutaju) hrišćane koji ne poznaju dovoljno svoju veru zbog dugogdišnjeg uticaja komunizma - ateizma i privedu ih svom gospodaru - satani. Najgore je što oni sami nisu svesni kome služe, prevareni su da je njihov bog pravi... :(

Dokazano :hahaha: Analizom imena :hahaha::rotf: Podložili te ko malog ćiru pa se sve puši... :mrgreen: Kako budalasto... Ovi ko neki ziloti ili talibani. A ja još pomislio da se s tobom može i ponešto ozbiljno razgovarati...pih... iluzije :sad2: ;)

IX. 11: Budale me ismevaju kada siđem u ljudskom obliku. Oni ne poznaju Moju transcendentalnu prirodu kao Vrhovnog Gospoda svega što postoji.

IX. 12: Takve zbunjene osobe privlače demonska i ateistička gledišta. U takvom obmanutom stanju bivaju poražene u svim svojim nadama za dostizanje oslobođenja, svojim plodonosnim aktivnostima i svom nastojanju da steknu znanje.

IX. 13: O Prithin sine, velike duše, koje nisu obmanute, nalaze se pod zaštitom božanske prirode. One su potpuno zaokupljene predanim služenjem, jer Me znaju kao prvobitnu i neiscrpnu Svevišnju Božansku Ličnost."

Poslednja izmena:
Haha, nigde tamo nije rečeno da je to instant tehnika niti da se sve može obaviti na brzinu. Naprotiv, ova tehnika je samo deo kompleksa znanja koji je tamo opisan i tamo je jasno rečeno da je proces buđenja dugotrajan proces koji može biti mučan i neprijatan kao je to opisano ovde: http://aurrora.webs.com/upomocjamutiram.htm

A da li je sajt moj, tvoj ili Perin nije bitno. Bitno je da ljudima pomaže i mnogi ljudi šalju pisma sa svedočanstvima o tome da su stvari koje su tamo pronašli frapantno pomogle. Ako je nekom pomoglo, radujemo se jer je to bio i cilj. :)

Ma sav je sajt detinjast i "instant" "savremeni" "naučni" koji ne propagira ni jednu religiju(al zato pljuje po njima)

A to sa suncem, pa misim, plagijat, to je "solarna joga" (ne verujem baš da ima puno veze sa autentičnom jogom, al tako to njihovi sledbenici zovu).

http://www.google.com/custom?hl=en&...;GIMP:#0000ff;DIV:#336699;&q=gledanje+u+sunce

http://www.google.com/custom?hl=en&...#0000ff;GIMP:#0000ff;DIV:#336699;&q=Sungazing

Potrazi onog decaka u sebi sto si ga nadavno pominjao.On je pravi potrazi svete od njega
za svu tu zbrku i nemir koji si sebi nametnuo time sto pokusavas izpricati neizrecivo.
Bog je neopisiv ti konstantno pokusavas da nam ga pojednostavis .Nadji svog decaka on sve dgovore zna.:heart:

Ma sav je sajt detinjast i "instant" "savremeni" "naučni" koji ne propagira ni jednu religiju(al zato pljuje po njima)

HAHAHAHA.... :hahaha::rotf::hahaha:

Pa naravno da je sajt "detinjast"! :hahaha: Radi se o buđenju božanskog deteta u nama! :rotf: Mi smo svi Božja deca. "Ko nema srce deteta neće ući u carstvo Božje" - Hrist.

Ali vama ozbiljnima to nikako nije jasno, kao što piše na naslovnoj stranici tog detinjastog sajta:

Na ovoj planeti živi veliko mnoštvo ozbiljnih ljudi
oni jednostavno ne razumeju kosmički vic.

I neki provode čitav svoj život u ozbiljnom naporu
oko onog što oni nazivaju božanskom istinom.
Ali ja sam od Duha čuo jedan vic ...
Smejanje je istina –
a poenta je ljubav.

A mi koji smo se setili svog pravog oca pevamo:

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi uzelo moju ruku i učilo me radosti.

Ja zovem dete, koje JA JESAM
da bi me učilo radosti otkrivanja
u svim svetovima u kojima JA JESAM.

Ja uzimam moju ruku i plešem
sa matricama galaksije.
Ja otvaram moje srce i pevam
s matricama majstorstva.

Ozbiljni su demoni, smrtno ozbiljni jer su uplašeni. Anđeli i DECA se raduju, igraju i pevaju jer su u miru i harmoniji sa svojim tvorcem. Po tome se vidi kome pripadaju neki "duhovni" ljudi i učeni "mudraci", po tome koliko su kruti i ozbiljni. Eto, zato je taj sajt napravljen u dečijem stilu. :whistling:

Kažeš da se tamo pljuje na religiju... Ne pljuje se na religiju već na one koji su zloupotrebili i iskrivili religije poput tvojih učitelja! Pročitaj pažljivije šta tamo piše. :rtfm:

A to sa suncem, pa misim, plagijat, to je "solarna joga" (ne verujem baš da ima puno veze sa autentičnom jogom, al tako to njihovi sledbenici zovu).

E, moj Harekrišnoviću, da nisi samo površno prelistao taj sajt i da si pažljivo uporedio "solarnu jogu" - sungazing sa "piramidom sunca" koja je prikazana na Aurori, video bi ta te stvari nemaju međusobno skoro nikakve veze. Te tehnike se suštinski razlikuju u načinu izvođenja i principima koji se koriste, mada je cilj isti, upit u svoje telo energiju sunca. "Piramida sunca" je neuporedivo efikasnija, ono što se njome postigne za jedan dan, ovim jogistima treba godinu dana buljenja u sunce...

Razlike:

1. Kod solarne joge se gleda direktno u sunce a kod piramide sunca se ne gleda u sunce.
2. Kod solarne joge se ne koristi disanje prilikom izvođenja a kod piramide sunca disanje je aktivni deo tehnike.
3. Kod solarne joge se ne koristi energetski instrument dok se kod piramide sunca koristi - to je piramida koju načinimo svojim šakama.

Tako da moj Harekrišnamurtiću, nisam se nadao od tebe da donosiš čvrste zaključke o nečemu pre nego što ozbiljno proveriš o čemu se radi jer si odavao utisak ozbiljnog i umerenog diskutanta. Ali drago mi je da si se ofirao i pokazao pravo lice kad ti uvredih ljubljenog demona Krišnu. Ti si bio poslednji na spisku šoumena i mađioničara koji ovde pišu a koji nije pokazao svoj pravi lik. Ostalm učesnicima koji ne spadaju u tu estradu, svaka čast. :hvala:

Tako da je moja misija raskrinkavanja ovim završena. Javiću se možda ponovo na ovoj temi ako me Duh bude pokrenuo sa novim iskustvima i zapažanjima. A kome je baš nužno, može me potražiti na Aurori gde mi je "kuća".

Pozdrav. :bye:

HAHAHAHA.... :hahaha::rotf::hahaha:

Pa naravno da je sajt "detinjast"! :hahaha: Radi se o buđenju božanskog deteta u nama! :rotf: Mi smo svi Božja deca. "Ko nema srce deteta neće ući u carstvo Božje" - Hrist.

Jes, jes :per:

"Nakon dugo vremena provedenih 'u vjeri'... shvatio sam da tu nešto ne štima. Počeo sam istraživati i konačno shvatio da je to jedna velika zabluda. Vjerovati u Boga, moliti se, prakticirati obrede itd. Shvatio sam kako je to jedna obična manipulacija i zavaravanje ljudi time da 'vjera spašava' i očekivanja nečeg nakon smrti... (nagrade)
Sami temelji kršćanstva su jako sumnjivi! Apostoli, sveti Pavao... Petar (papinstvo)... Crkva i djela Crkve kroz historiju... Inzistiranje na vjeri u neke davne stvari - kao jedini (najvažniji) preduvjet. Sakramenti koji se stalno ponavljaju i govore o nevidljivoj milosti itd. Shvatio sam da je to obično zavaravanje i odlučio odbaciti to!

Naišao sam na razna tumačenja postanka vjere i kršćanstva. Čini mi se da su u to upleteni neki entiteti koji su se predstavljali kao Bog - npr. Židovima u Egiptu itd. Što mi je nekako najprihvatljivije objašnjenje, s obzirom na to da se Bog 'objavljuje' jednom narodu, a i drugi narodi istovremeno imaju svoje 'bogove', koji su 'lažni'...

Krist mi baš nije jasan! Mnogi ga negiraju, da je uopće postojao, jer o njemu nema nigdje ništa osim u Evanđeljima... A neki kažu da su njegovo učenje iskoristili i izmanipulirali, da bi ga pretvorili u Boga koji se za nas žrtvuje (poput drugih solarnih božanstava iz prošlosti, Egipta, sumera itd.)

Plejadanci npr. za njega kažu da je on "njihov" i od svjetlosti, ali su ga sile tame iskoristile za svoje ciljeve... Što mi se čini najbliže istini, ali nisam siguran..."
]

:hahaha: Plejadanci :hahaha:

A i taj tvoj kvot nešto nepoznat u tom obliku. Rekao je:

" И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско." mat. 18.3

Ali vama ozbiljnima to nikako nije jasno, kao što piše na naslovnoj stranici tog detinjastog sajta:

Na ovoj planeti živi veliko mnoštvo ozbiljnih ljudi
oni jednostavno ne razumeju kosmički vic.

I neki provode čitav svoj život u ozbiljnom naporu
oko onog što oni nazivaju božanskom istinom.
Ali ja sam od Duha čuo jedan vic ...
Smejanje je istina –
a poenta je ljubav.

Može biti da je taj vic čuo od duha, al svakako ne od Svetog Duha. :mrgreen: Postoji božanska komedija, al da bi je čovek shvatio mora postati ozbiljan. Ono da
"И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско" Ne odnosi se na detinju pamet i detinji nestašluk,već na detinju čednost :ok:

Ozbiljni su demoni, smrtno ozbiljni jer su uplašeni. Anđeli i DECA se raduju, igraju i pevaju jer su u miru i harmoniji sa svojim tvorcem. Po tome se vidi kome pripadaju neki "duhovni" ljudi i učeni "mudraci", po tome koliko su kruti i ozbiljni. Eto, zato je taj sajt napravljen u dečijem stilu. :whistling:

Ne nabilavaj leba ti, neće ti žongliranje rečima i nabeđivanje drugih u duhu koji im pogrešno pripisuješ pomoći da dođeš do konačne istine. Niti je ozbiljnost ikakva prepreka u duhovnosti (što ne znači da je ona aposlutna i uvek pristuna), ali je neophodana niti je taj sajt napravljen u stili stilu dečije čednosti već dečije lakomislenosti -plitkosti, nemudrosti.

Kažeš da se tamo pljuje na religiju... Ne pljuje se na religiju već na one koji su zloupotrebili i iskrivili religije poput tvojih učitelja! Pročitaj pažljivije šta tamo piše. :rtfm:

A ti znaš ko su moji učitelji i šta su činili, kako i kad? De reci konkretno da čujem? tu veliku mudrost tvoju :mrgreen: :per: Da ne bi ti da mi budeš učitelj? :eek: U tri stiha koja ti citirah sve ti je rečeno kristalno jasno, al nemaš uši da čuješ i nemaš pamet da razumeš nego se okrećeš na besmislene lične sitne zađevice.

"IX. 12: Takve zbunjene osobe privlače demonska i ateistička gledišta. U takvom obmanutom stanju bivaju poražene u svim svojim nadama za dostizanje oslobođenja, svojim plodonosnim aktivnostima i svom nastojanju da steknu znanje."

;)

E, moj Harekrišnoviću, da nisi samo površno prelistao taj sajt i da si pažljivo uporedio "solarnu jogu" - sungazing sa "piramidom sunca" koja je prikazana na Aurori, video bi ta te stvari nemaju međusobno skoro nikakve veze. Te tehnike se suštinski razlikuju u načinu izvođenja i principima koji se koriste, mada je cilj isti, upit u svoje telo energiju sunca. "Piramida sunca" je neuporedivo efikasnija, ono što se njome postigne za jedan dan, ovim jogistima treba godinu dana buljenja u sunce...

Jok ono, nije šija neg je vrat. Pričaj ti to onim tamo, detinjastima na tom sajtu, možda ti to ko i poveruje.

Razlike:

1. Kod solarne joge se gleda direktno u sunce a kod piramide sunca se ne gleda u sunce.
2. Kod solarne joge se ne koristi disanje prilikom izvođenja a kod piramide sunca disanje je aktivni deo tehnike.
3. Kod solarne joge se ne koristi energetski instrument dok se kod piramide sunca koristi - to je piramida koju načinimo svojim šakama.

Jel? :eek:

"Kada ste to uspešno obavili i osećate energiju u šakama, obratite pažnju na trougao koji ste prstima napravili. To je energetska piramida a prsti sa strane su antene. Sada, okrenite tu piramidu prema suncu i pogledajte na kratko u sunce kroz nju. Namestite ruke tako da sunce bude u centru piramide. Zažmurite i osetite sunce energijom svojih dlanova, prstiju i energijom te piramide, povežite se na taj način sa energijom sunca. "

tako tamo stoji :confused:

Osim toga detalji su nebitni poenta je da je i jedno i drugo bazirano na asimilaciji sunčeve energije i svetlosti, i da je i jedno i drugo spekulativna trućarija new age-a, koja je možda bila funkcionalna i važila za neka ranija doba a u ovom dobu ne može pomoći puno. ne možešpreći okean materijalnog postojanja držeći se za rep psa. ;) Tako da da, plagijat i to newageovski. I dakako plagijat indijskih učenja, sva je prilika neke sasvim sporedne tehnike u mističnoj yogi, koja je verovatno dok je došla do piramide sunce izvrnuta ko zna koliko puta a odna predstavljena kao tobož preko-okeanski brod, kad ono,pas koji se prćaka po plićaku. Ume on da pliva, al samo po plićaku, o okeanskim dubinama materijalnog postojanja nema ni prestavu.

Tako da moj Harekrišnamurtiću, nisam se nadao od tebe da donosiš čvrste zaključke o nečemu pre nego što ozbiljno proveriš o čemu se radi jer si odavao utisak ozbiljnog i umerenog diskutanta. Ali drago mi je da si se ofirao i pokazao pravo lice kad ti uvredih ljubljenog demona Krišnu. Ti si bio poslednji na spisku šoumena i mađioničara koji ovde pišu a koji nije pokazao svoj pravi lik. Ostalm učesnicima koji ne spadaju u tu estradu, svaka čast. :hvala:

Krišnamurti je bio impesonalistički spekulativni filozof, nikakve veza sa vaišnavizmom nije imao osim što je bio Indijac.

Dabome, ja za razliku od tebe pravim razliku između Hrista i onoga koji je tobož "hrišćanin" ili se izdaje i zaista veruje da jeste: ne bi mi palo na pamet da budem toliko budalast pa da kažem nešto protiv hrista. ;) I uobičajeno, kad ne možeš oboriti ono šta sagovornik zastupa onda prosto napadneš sagovornika. Pa ako ti se sviđa baš takav stil, što ti ja ne bih preporučio, mnogi su probali pa se loše proveli, - Tresla se gora od stalkera, a rodio se - miš :manikir:

:bye:

teko prikladno

Vi,
vi ste jedan običan miš,
jedan mali preplašen stvor,
i najbrži ritam je spor
za vaše srce.

Znam,
noć je tamna k'o crni pliš,
tako rano opusti grad,
čudne ptice poleću tad,
nije lako ostati sam.

Sam na svetu,
sam protiv svih,
tad je važno ispasti laf,
tad je važno ne biti šraf
u toj mašini.

Znam,
zvuči kao kafanski stih,
ali moraš zgaziti put,
moraš nos pomoliti svud
ako želiš stići svoj cilj.

Priča se po gradu da ste marka,
samostalni, idealni tip.
Ali to je očigledna varka.
Što se mene lično tiče,
to su samo prazne priče sve.

Jer vi,
vi ste jedan običan cvet,
mali zečić spreman na beg,
al' svud zima, vetar i sneg
i ludi lovci.

Znam,
ali kako menjati svet,
nikom nije stalo do tog,
svako drži samo do svog,
svako tera samo po svom.

Priča se po gradu da ste glavni,
samostalni, idealni tip.
Kažu da ste samom vragu ravni.
Što se mene lično tiče,
to su samo prazne priče sve.

Ja,
ja sam jedan običan tip,
težak slučaj, potpuni mrak,
mnoga mesta nose moj znak,
i to je nešto.

Znam,
al' ne smeš biti bronzani kip,
punom parom, to je moj plan,
jer dok lupiš dlanom o dlan
već si samo polovna stvar.

Spisak mojih snova je dugačak,
al' na prvom mestu sad ste vi.
Ja sam stari, ofucani mačak,
ne nudim vam nista loše:
nove price, stare ploce.

Vi ste moje sve il' ništa,
već odavno lovim miša poput vas,
malog miša kao vi.

Tako da je moja misija raskrinkavanja ovim završena. Javiću se možda ponovo na ovoj temi ako me Duh bude pokrenuo sa novim iskustvima i zapažanjima. A kome je baš nužno, može me potražiti na Aurori gde mi je "kuća".

:hahaha: :rotf: A šta si ti to raskrinkao? I šta je to od tebe bilo skrivano pa si raskrinkao?
E, svašta od ljudi...

Poslednja izmena:
A što se tiče tehnike "životinjskog disanja". Poznata u yogi samo u pisanom obliku već najmanje 5.000 godina. Kod nas je još u davana doba o tome pisao Slavinski. Ž.M).

I isto tako poznata i obilato korištena tehnika u psihoterapiji "Primalnog krika" :

Pomalo opisana u devetom poglavlju istoimene knjige (disanje, glas i krik), iz ako se ne varam još davne 1971.(u izdanju nolita)

"Jedna istrazivačka studija od pre skoro četvrt veka nagovestila je moguću vezu između disanja i neprijatnosti. Grupi subjekata koja je dobila uputstvo da misli na prijatne stvari iznenada je rečeno da misli na neprijatne stvari. Došlo je do značajnog povećanja udisaja. Jedno skorije istraživanje problema hiperventilacije otkrilo je da su poremećaji disanja u bliskoj vezi sa anksioznošću. Osim toga, istraživač je za vreme testova hiperventilacije dlanom gurao donji deo grudnog koša da bi podstakao dublje izdisanje. U skoro svim slučajevima to je dovelo do pratećeg emocionalnog oslobađanja, plakanja i otkrivanja značajnog materijala iz prošlosti subjekata.

Tehnika dubokog disanja se, dakle, koristi u primalnoj terapiji da bi se pacijent približio svojim osećanjima. Mnogi pacijenti govore o razlikama u disanju posle terapije; tek pošto su počeli da dišu duboko, shvatili su kako im je disanje pre toga bilo površno. Sada kažu da osećaju kako vazduh ide „skroz do dole" kada dišu. U primalnom kontekstu, to znači da oni ne uranjaju u bol u svakodnev¬nom životu, što sugerira da je jedna od funkcija površnog disanja sprečavanje pojavljivala dubokog bola.

Pravilno disanje bi trebalo da bude instinktivno — najprirodnija stvar na svetu — pa ipak, neurotičari koje sam ja video retko kad pravilno dišu. To je zbog toga što se koriste disanjem da bi potisnuli osećanje; ukratko, disanje postaje deo neprirodnog sistema. Neurotično disanje je dobar primer kako nerealni sistem suzbija realni, jer pacijenti posle primala automatski počinju da dišu duboko i pravilno.

Pošto neurotično disanje služi za potiskivan je bola, prisiliti pacijenta da diše duboko, često pomaže da se podigne poklopac tog potiskivanja.

Rezultat je izlivanje eksplozivne sile, koja je do tada bila razasuta po telu u obliku visokog krvnog pritiska, povišene temperature, drhtavih ruku ili nečega drugog. Primalne tehnike disanja postaju via regia za bol. oslobađajući uz put sećanja. U ovom značaj nom smislu, one su put za nesvesno.
Primamljivo je svesti primalni doživljaj na rezultat sindroma hiperventilacije (to jest, na disanje dublje nego što sistem zahteva, što stvara veću količinu kiseonika i smanjuje ugljen-dioksid u krvotoku). Ali učiniti to, znači ne uzeti u obzir dva značajna faktora. Prvo, istraživačke studije su ukazale na to da osećanje bola ili neprijatnosti samo po sebi produbljuje proces disanja — što su naučni istraživači zabeležili, ali nisu objasnili.

Verujem da primalna terapija objašnjava vezu između bola i dubine disanja. Drugo, u većini slučajeva hiperventilacije dolazi do prateće omamljenosti ili vrtoglavice. Za vreme primala to nije slučaj. Štaviše, ako pacijent govori o omamljenosti, on nema primal."

Tako da nemoj se zanositi leba ti da je to nešto originalno i novo, kao što rekoh to je prežvakavanje već davno prežvakanih stvari i tehnika onih koji bi da probaju sve samo da se Bogu nebi predali. Čak će oni tobož o Bogu i pričati, zarađivati na toj priči, ali Mu se predati neće, većće vazda u samoobmane bežati.

No tebi godi da tamo poziraš kao veliki učitelj. Al upamti dobro, nema ni malog a kamoli veliko učitelja ako sam nije bio učenik, bilo kod velikog bilo kod malog učitelja ali važno da je taj učitelj deo, karika neprekinutog lanca učeničkog nasleđa koje vodi od Boga.Niko ko nije bio verodostojan učenik, ne može biti verodostojan učitelj.

Jes, jes :per:

"Nakon dugo vremena provedenih 'u vjeri'... shvatio sam da tu nešto ne štima. Počeo sam istraživati i konačno shvatio da je to jedna velika zabluda. Vjerovati u Boga, moliti se, prakticirati obrede itd. Shvatio sam kako je to jedna obična manipulacija i zavaravanje ljudi time da 'vjera spašava' i očekivanja nečeg nakon smrti... (nagrade)
Sami temelji kršćanstva su jako sumnjivi! Apostoli, sveti Pavao... Petar (papinstvo)... Crkva i djela Crkve kroz historiju... Inzistiranje na vjeri u neke davne stvari - kao jedini (najvažniji) preduvjet. Sakramenti koji se stalno ponavljaju i govore o nevidljivoj milosti itd. Shvatio sam da je to obično zavaravanje i odlučio odbaciti to!

Naišao sam na razna tumačenja postanka vjere i kršćanstva. Čini mi se da su u to upleteni neki entiteti koji su se predstavljali kao Bog - npr. Židovima u Egiptu itd. Što mi je nekako najprihvatljivije objašnjenje, s obzirom na to da se Bog 'objavljuje' jednom narodu, a i drugi narodi istovremeno imaju svoje 'bogove', koji su 'lažni'...

Krist mi baš nije jasan! Mnogi ga negiraju, da je uopće postojao, jer o njemu nema nigdje ništa osim u Evanđeljima... A neki kažu da su njegovo učenje iskoristili i izmanipulirali, da bi ga pretvorili u Boga koji se za nas žrtvuje (poput drugih solarnih božanstava iz prošlosti, Egipta, sumera itd.)

Plejadanci npr. za njega kažu da je on "njihov" i od svjetlosti, ali su ga sile tame iskoristile za svoje ciljeve... Što mi se čini najbliže istini, ali nisam siguran..."
]

:hahaha: Plejadanci :hahaha:

HAHA, :hahaha::rotf:, I ja se smejem glupostima o Plejadancima! A smešan mi je još više tvoj pokušaj da omalovažiš sajt Aurora pomoću ovog citata. Jer, taj tekst je napisao član foruma na Aurori a ne ja! Tom članu je na toj temi posle ovog citiranog posta lepo objašnjeno da su Plejadanci lukava prevara (videti ovde: http://tinyurl.com/plejadanci ) ali ti to nisi ovde naveo tako da bi ljudi pomislili kako ja tamo zastupam Plejadance. To je podmukla i kvarna metoda izvlačenja nekog citata iz konteksta da bi se dobilo potpuno drugo značenje, metoda koju ti primenjuješ... Eto tako rade obični manipulatori, spremni na svašta da bi dokazali da si u pravu i kad nisu i da bi omalovažili sagovornika. Nema u tebi duha istine... :( Ali bar će LJUDI videti s kim imaju posla. :mrgreen:

A i taj tvoj kvot nešto nepoznat u tom obliku. Rekao je:

" И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско." mat. 18.3

Ja sam parafrazirao taj citat. Značenje je potpuno isto, tako da nije jasno šta po tebi tu nije u redu.

Može biti da je taj vic čuo od duha, al svakako ne od Svetog Duha. :mrgreen: Postoji božanska komedija, al da bi je čovek shvatio mora postati ozbiljan. Ono da
"И рече им: Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско" Ne odnosi se na detinju pamet i detinji nestašluk,već na detinju čednost :ok:

HAHAHA, :hahaha: Pa ja sam to i opisao, detinju čednost - smeh, radost i igru! Odakle tebi pravo da mi nabacuješ da sam govorio o detinjoj pameti i nestašluku? Ti ili vidiš nepostojeće stvari (što je ozbiljan problem) ili namerno ubacuješ neistinu... U svakom slučaju, potrebna ti je pomoć... :think:

Ne nabilavaj leba ti, neće ti žongliranje rečima i nabeđivanje drugih u duhu koji im pogrešno pripisuješ pomoći da dođeš do konačne istine. Niti je ozbiljnost ikakva prepreka u duhovnosti (što ne znači da je ona aposlutna i uvek pristuna), ali je neophodana niti je taj sajt napravljen u stili stilu dečije čednosti već dečije lakomislenosti -plitkosti, nemudrosti.

Eh, sa time da je u pitanju dečija lakomislenost - plitkost, nemudrost se ne slažu hiljade posetioca ovog sajta i neki značajni autoriteti na polju savremene spiritualnosti kao što je Max Igan i još neki o kojima ne bih sad, da ne ispadne da se hvalim... :whistling:

A ti znaš ko su moji učitelji i šta su činili, kako i kad? De reci konkretno da čujem? tu veliku mudrost tvoju :mrgreen: :per: Da ne bi ti da mi budeš učitelj? :eek: U tri stiha koja ti citirah sve ti je rečeno kristalno jasno, al nemaš uši da čuješ i nemaš pamet da razumeš nego se okrećeš na besmislene lične sitne zađevice

Ja znam sve o tebi jer te vidim. Čak znam stvari o tebi koje ni ti ne znaš. :per:

"Kada ste to uspešno obavili i osećate energiju u šakama, obratite pažnju na trougao koji ste prstima napravili. To je energetska piramida a prsti sa strane su antene. Sada, okrenite tu piramidu prema suncu i pogledajte na kratko u sunce kroz nju. Namestite ruke tako da sunce bude u centru piramide. Zažmurite i osetite sunce energijom svojih dlanova, prstiju i energijom te piramide, povežite se na taj način sa energijom sunca. "

tako tamo stoji :confused:

Eh moj Krišnamurtiću :mrgreen: Kod sungazinga se neprekidno gleda u sunce a kod piramide je u pitanju samo jedan kratki i brzi pogled da bi smo postavili sunce u centar piramide. Posle toga nema gledanja. Kod te solarne joge, sama suština je u gledanju u sunce a kod piramide ne. Tako da opet ti tu nešto pokušavaš da izmuljaš, da isforsiraš nepostojeći argument da su te dve stavri isto, ali razumem te tako zahteva povređeni ego... :( Izvor joge je znanje reptilsko - zmijskog porekla a ova tehnika piramide potiče sa drevne Atlantide koja je bila civilizacija slobodnih i potpuno svesnih ljudi, neodvojenih od Boga. Atlantida je u stvari sinonim za raj opisan u Bibliji, svet pre nego što se čovek spetljao sa zmijama i radi toga pao u tamu neznanja i zla.

I još nešto za kraj i više se tebi na ovom forumu neću obraćati jer nema svrhe. Nabacio si indirektno da nemam učitelja. Malo si se prešao, imam učitelja i to više njih a većina nisu sa ovog sveta i oni mi prenose znanje. O njima ti ne možeš ni da sanjaš jer bi te ubilo blještavo belo svetlo u ovakvom stanju u kavom si sada. No, molimo se za tvoju dušu da izađeš iz demonske obmane jer Bog voli svakog čoveka a naročito one izgubljene.

Back