Antropologija: Kastaneda

... da je dobra vest za tebe
i plavog
da će ans neko vreme biti
odsutan s foruma :per: tako da
ćete na budućim forumskim stranicama imat
oslobođeno dovoljno praznog
prostora od nekih 80-90% ansove
sadašnje uzurpacije kako je to plavi zid lepo plavo i
precizno preračuanao i da ćete ovo ...

Pa nemoj ondaK da se ponavljaš ans, spekulacija je gora od smrti :) :!:

vidi karti ans
se neprekidno ponavlja obnavlja farba maže premazuje teče i
cirkuliše :);)
kroz uvek nove i sveže obojene spekulacije koje
vidi kao
voljno sigurno i pouzdano sredstvo za
voljno
sigurno i pouzdano pokretanje skupne tačke i
njeno pretakanje iz tačke u točku il točak il okrugli
ekran svesnosti vedam ...

Dragi Ans

posljednjih nekoliko stranica tvoji postovi zauzimaju 0% foruma.
dragi moj plavi to nije dovoljno moraš se više
truditi ako želiš postati APSOLUT ovog foruma, moraš

Sa 0% sam NIHILUT pa kako onda da stignem do APSOLUTA?
Za razliku od tebe, koji od APSOLUTA ne vidi samog sebe, a time ni njega.

OHRABRITI i ove preostale da slobodno i nesmetano pišu do mile
volje i OBESHRABRITI one kojima smeta to što nečiji
postovi na posljednjim stranicama
zauzimaju 80-90% foruma i što pišu

Jedini način da se oslobodiš opsjednutosti je da uroniš do kraja u nju (u opsjednutost dragi Ans).
Zato ti piši, piši APSOLUTE.

kao da su
veći deo dana u erekciji

Pa ćeš je se osloboditi.

uz duboki naklon
i izraze krajnjeg štovanja,
imaš li (I)ŠTO da kažeš o temi? ah
da
što su to ruke što je redovno i što to bješe pranje?

I neće biti potrebe da ih tako često pereš.

eh plavi ansu
se taman učinilo da si počeo
da se odziđuješ ... :(

:super::ok:

Dragom Ansu, (koji i ooooodlaziiii kao što i pišeeeee), zar si zaboravio!?
Ti i ja smo samo manifestacije APSOLUTA i time u APSOLUTNOJ SINERGIJI!
Ili možda, hm, ne postoji ništa osim APSOLUTA, pa ti, KOJI JESI APSOLUT, samo razgovaraš sa samim sobom!? :dash:
Ma kako ti odgovara! Svakako se vrati, ali ne prije nego što oooodešššššš. :dontunderstand:

˝Sloboda za sve!˝ - reče miš i izvuče se ispod mačje šape.:ok:
˝Sloboda za sve!˝ - reče mačka i pojede miša.:per:

Kako se zove Ans koji odlazi? :think:
Evita PERON. :brus:

... bi da protragaš po svojim postovima video da gotovo ništa ne pričaš
o temi
nego pretežno tragački “ljubazno” prekorevaš
pisce (uglavnom ansa i kartija)
i nalaziš im iverje u očima ;) :) a ne primećuješ
cele
balvančiće ;) u sopstvenim dobro je ...

Ovo je istina:) . Hteo sam u ime sinergije koju možemo ostvariti pomoći da se otrebi iverje i oslika pravo znanje. Ja naravno nemam pravo znanje, niti mistična iskustva, a ni svete spise.
Eto ti nevolje: imam i balvane u očima. Vrlo ljubazno si to i rekao.
Na meni je da se staram o "ogrevu" a ti se obavezno vrati :bye:
Vrdalamo Jargi.

Ans,vidim te ovde napadaju samo tako a i ovo nadjoh na galaksiji na temi kontejnirana svest gde te je pokretac dobrano isprozivao -

Način manipulacije se odvija preko portala za koji postoji ubjeđenje da je ljubazan, susretljiv, komunikativan i pun ljubavi i razumjevanja prema drugim ljudima.

Sredstva su: nefunkcionalna i pri tome uvjerljiva jezička izražavanja, manipulativno djelovanje preko emocija i direktno kodno programiranje.

Portal (egzekutor): Ans i Eva Jargi.

Nemam pojma kakav beef imate ti i Om,ali ako je u necemu u pravu to je da stvarno pises mnogo kitnjasto do tacke izazivanja mucnosti kod ljudi koji citaju tvoje postove.Postovi su ti leprsavi kao da ih je pisala pcela na prvi dan proleca ili hiperaktivno dete,i ja sam primetio da ih u zadnje vreme u potpunosti preskacem ...

Moj dobronameran savet je da pokusas da ih malo "uspartanizujes" ...malo laganog lakonskog dijaloga nije na odmet ...makar pokusaj za nas koji smo kalibrisani na drugaciji nacin komunikacije ...

Pozz

Dragi Ansić!
Ovo što ti se dešava na ovom forumu, već ti se desilo i na Galaksiji i na ucenjedonhuana i desit će ti se opet, ma gdje otišao. Do sada ti ni na jednom forumu nisam rekao ni a, ali drugi jesu. U čemu je pogreška? U tebi ili u nama?
Draga Eva, jednom si napisala da ti se ne sviđa termin ratnik. Draži ti je izraz ˝čovjek od znanja˝. U tome je tvoj problem.
Jer, draga moja Eva, ratnik=učenik, to nije titula, to je naziv za patnika koji iz dana u dan rekapitulira, radi tensegriti, sanja itd., naziv za čovjeka koji potpuno prihvaća sve elemente učenja i izvodi ih iz dana u dan, iz godine u godinu, uz pužev napredak. To je naziv za čovjeka koji se sustavno, stalno, mukotrpno bori protiv svog ega, moja Eva, a možda krajnjeg rezultata nikad ne bude. Ratnik ne odabire: neću raditi tensegriti, meni se ne rekapitulira, ... Takav ˝ratnik˝ neće uspjeti, on će zauvijak ostati čovjek od ega, razmaženo derište.
A Vi bi, dragi Jargijevi, preskočili ovu fazu, Vama se to ne sviđa, Vi bi odmah bili ˝čovjek od znanja˝=majstor. Bez muke. Pa ste za sada samo čovjek, a znanja nema.

˝Sto se zbiva s covjekom koji je na taj nacin porazen, don Juane? Umre li on zbog toga?˝
˝Ne, ne umre. Njegov drugi neprijatelj samo ga onemoguci da postane covjek od znanja; umjesto toga takav covjek se moze pretvoriti u poletnog ratnika ili klauna

I tako, na svakom forumu, cijediš li cijediš, suhu drenovinu, u beskraj. A šta u stvari cijediš, dragi Ans? Svoju energiju! A meni to, dragi Ansić, ne smeta. Ovaj puta sam odabrao da to napišem, kao što sam u predhodnim slučajevima odabrao da odšutim. Ludost tragača bi trebala biti kontrolirana. Okreni zadnjih par stranica, pa zaključi sam. Je li to kontrolirana?

˝Lovac koristi svoj svijet stedljivo i s ljubavlju, pa bio to svijet stvari, biljaka, zivotinja, ljudi ili moci. Lovac se prema svom svijetu odnosi prisno, a ipak je nepristupacan tom istom svijetu.On ga koristi umjereno, ostaje onoliko koliko je potrebno, a zatim hitro odlazi, jedva ostavljajući trag.˝

I onda, kada ti se kaže ono što ti se ne sviđa, odlaziš.
Draga Eva, shvati ovo moje baljezganje kao izraz naklonosti a ne kao zlobu. Ne mislim da sam bolji od tebe. Ja sam ratnik=učenik-mučenik.
U svijetu ratnika, suprotno tvojim tvrdnjama, nema zakona, nema morala. Ali ima nešto jače od svega toga sranja: ima srca, osjećaja.

˝To je tvoj svijet - rece, pokazujuci uzurbanu ulicu ispred prozora. - Ti si covjek toga svijeta. I tu, u tom svijetu, tvoje je loviste. Nemoguce je umaknuti djelovanju nasega svijeta, stoga ratnik pretvara svoj svijet u svoje loviste. Kao lovac, ratnik zna da je svijet stvoren zato da se koristi. Zato on koristi svaki njegov dio. Ratnik je poput gusara koji se ne ustrucava uzeti i iskoristiti sto god zeli, s tom razlikom sto ratnik ne mari ili se ne osjeca uvrijedenim, kad njega iskoriste i uzmu.˝

˝Cilj opravdava sredstvo.˝ , dragi Jargijevi, je ljudska baljezgarija, pokušaj da se formalo opravdaju. Ratnik ima samo jedan cilj: produžiti svoje postojanje. I samo jedno sredstvo: svoju energiju. Sve ostalo su ljudske ludosti.
Duboki naklon

dr.gonzo svaka čast - pun pogodak

"Ja u jednoj recenici kazem ono zasta su drugima potrebne cele knjige" - Fridrih Niche

"U razgovoru treba češće postavljati pitanja nego li izražavati mišljenja; i kad govorite, treba pre iznositi podatke i činjenice nego li uverenja i sudove" - Frensis Bekon

Kada bi se ljudi pridrzavali ovoga,ovaj forum bi bio za milina citati ...

"Ono sto se razume je izvrsno,po cemu zakljucujem da je i ostalo tako,al da bi se sasvim shvatilo,trebalo bi da covek bude gnjurac sa Delosa" - Sokrat o Heraklitu a moze i Bodyexumf o Ansu ...

Ljudi bi trebalo malo da olabave komunikaciju ovde,sto bude jednostavnija to ce biti i jasnija ...

Jel to neko od njih imao mistične snove? Ako jeste do koje mere (kapije)?

Karty, ne bih dao takav odgovor da nisam siguran u to sto odgovaram.
Naravno da su neki od njih (govorim o ljudima slepim od rodjenja) imali i imaju "misticne" snove, kao i da su pojedini posle mojih pitanja, razgovora i istrazivanja nastavili tu i tamo, ovako ili onako, cesce ili jace da se bave sanjanjem ili astral/mental putovanjima, sretnemo se tu i tamo. Pitanje sta ja, sta ti, sta ko drugi podrazumeva pod "misticnim" snovima? , ali kazimo da je to nameravano svesno sanjanje, gde znamo da sanjamo i imamo "kontrolu" sta radimo i gde idemo i sirimo svest i...tako to.
Do koje kapije? Pa ovako, jedan moze da , pazi sad ne mogu da kazem da moze da vidi sebe ali mogu da kazem da moze sebe da oseti, cak i da se opipa, moze da po volji predje iz sna u san, i da stvori san koji hoce.

Zanimljivo da ljudi ne slepi od rodjenja sanjaju "vizualno".

Plavi:
Jer, ratnik=učenik, to nije titula, to je naziv za patnika koji iz dana u dan rekapitulira, radi tensegriti, sanja itd., naziv za čovjeka koji potpuno prihvaća sve elemente učenja i izvodi ih iz dana u dan, iz godine u godinu, uz pužev napredak.
Samo bih dodao uz ovo:
"naziv za čovjeka koji potpuno prihvaća sve elemente učenja i izvodi ih"
jos i ovo: da ih osim prihvatanja i izvodjenja, jos i proverava, ispituje, preispituje i cak unapredjuje.

Točno tako Danez.

Galaksija:
Korisno bi bilo napomenuti da je Ansi proces manipulacije započeo u junu 2006.----kada je otvorio novu temu Skriveno jezičko blago ili tajne poruke u našem jeziku. Snimanje situacije i skeniranje potencijalnih žrtvi, je kroz tu temu provedeno prema naredbi modela. Međutim, taj se događaj iskusnim članovima činio kao ponašanje dvanaestogodišnjaka. U tome se ogleda nesposobnost modela zbog višeznačnosti da postavi situaciju na odgovarajući intelektualni nivo. Tu je portal odradio ulogu koja mu se nametnula identično klovnu u cirkusu koji zabavlja publiku da ne primjete namještanje nove scene. Tim procesom, u toj sferi djelovanja uspio je nabaciti pozitivno mišljenje o sebi, što mu je stvorilo bazu za daljnje djelovanje.

Još jedan događaj je značajan iz tog perioda. Nakon izvjesnog vremena po otvaranju te teme, na niskom intelektualnom nivou u sadržajnom smislu, i istovremeno bogatim kitnjastim jezičkim izrazom aktivirao se u drugim temama sa diskusijama koje se nisu sadržajno uklapale u njihov smisao. Poslije upozorenja koje nije prihvatio bio je baniran. Ta lepršavost i bezazlenost kojom se tada eksponirao izazvali su žaljenje zbog toga, pa je na njegovu molbu da ga vrate na forum i istovremenu intervenciju iskusnih članova kroz proces izazivanja griže savjesti, vračen. Jedan duži period nije bio aktivan na forumu i nakon toga se postepeno uključivao u diskusije.
I onda nastupa hiper aktivnost u širenju svog uticaja i djelovanja koje je u moralnom i opštem intelektualnom smislu iz naprijed izloženog razloga daleko ispod intelektualnog nivoa ovog foruma.

Meni se, eto, baš dopada Ansov način izražavanja, zbog toga što je neuobičajen, različit.. To što je neko ‚‚kalibrisan za drugačiji način komunikacije‚‚ i što nekoga mrzi da bude ‚‚gnjurac sa Delosa‚‚ je njegov problem, a ne Ansov. Uostalom, otkud vam to da čovek napušta forum zbog uvredjenosti. Ja uopšte nisam stekla takav utisak.

Karty, ne bih dao takav odgovor da nisam siguran u to sto odgovaram.
Naravno da su neki od njih (govorim o ljudima slepim od rodjenja) imali i imaju "misticne" snove, kao i da su pojedini posle mojih pitanja, razgovora i istrazivanja nastavili tu i tamo, ovako ili onako, cesce ili jace da se bave sanjanjem ili astral/mental putovanjima, sretnemo se tu i tamo. Pitanje sta ja, sta ti, sta ko drugi podrazumeva pod "misticnim" snovima? , ali kazimo da je to nameravano svesno sanjanje, gde znamo da sanjamo i imamo "kontrolu" sta radimo i gde idemo i sirimo svest i...tako to.
Do koje kapije? Pa ovako, jedan moze da , pazi sad ne mogu da kazem da moze da vidi sebe ali mogu da kazem da moze sebe da oseti, cak i da se opipa, moze da po volji predje iz sna u san, i da stvori san koji hoce.

Zanimljivo da ljudi ne slepi od rodjenja sanjaju "vizualno".

Da, mistični snovi su oni kada je neko svestan da sanja - dok sanja ( a ne nakon što se probudi da je svestan da je sanjao)

Istraživanja (malo sam se raspitivao u vezi sa tim) kažu da ako je neko izgubio vidpre 5 godine, ond nema vizuelne snove, (smao retki slučajevi imaju). Akoje između 5-7 godine, onda neko ima neko nema. A posle 7 godine obično svi imaju vizuelene snove ali sa starošću se vizuelna elementa sna polako gubi. Ljudi rođeni slepi, nemaju vizuelne snove, mada neki kažu da mogu imati u snu viziju svetlosti (a postoje i neki izveštaji da su ljudi slepi od rođenja u izvan telesnim iskustvima mogli videti)?!

Šta li biva s onima koji uzmu drogu?

Meni se, eto, baš dopada Ansov način izražavanja, zbog toga što je neuobičajen, različit.. To što je neko ‚‚kalibrisan za drugačiji način komunikacije‚‚ i što nekoga mrzi da bude ‚‚gnjurac sa Delosa‚‚ je njegov problem, a ne Ansov. Uostalom, otkud vam to da čovek napušta forum zbog uvredjenosti. Ja uopšte nisam stekla takav utisak.

Kako kome...jasno mi je da ti verovatno ustreperis kada procitas ovako nesto a sto je meni potpuno nepotrebno i ljigavo -

(zavisno od trenutne pozicije, lokacije ili ćoška iz kojeg voajeriše, ili zavisno od prve, druge ili treće pažnje, neko joj vidi lotosova stopala, neko zanosne none, neko predivna bedra, neodoljivu guzu, ili zamamne dojke, neko prelepo lice, čaroban osmeh, nenadmašan šarm, ... itd., itd. ...)...

...meni se svidja kada je chova jasan i koncizan,kao sto je bio kada mi je odgovorio u postu #1799 - http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=11173249&postcount=1799

...a potpuno mi je iritantan kada dodjem ovde i shvatim da od 25 postova na strani njegovih je u proseku 16 i to ispisanih u haiku stilu -

... za DARMOM o kojoj si rekao vrlo malo i
koja itekako itemnogo ima veze sa
KARMOM
s kojom je tolko nerazdvojno vezana čak više no
koka i jaje tako
da kao da su jedno drugom lice i naličje u neprekidnom smenjivanju:
čas darma rađa karmu, čas
karma rađa darmu pa se stiče utisak da se radi o jednoj istoj
DARMAKARMAJI il o jednom istom KARMADARMARU kao svemogućem zakonu
koji igru/život stvara i uređuje kažu
da je bhima
u giti
rekao judišthiri da sve što
kreira konflikt predstavlja adarmu, a sve što staje
na kraj tome i uspostavlja jedinstvo i harmoniju jeste darma tako
bi po tome jedna od definicija mogla biti
da je
darma vrhovni moralni zakon koji
određuje ona pravila ponašanja koja su
usmerena ka POŠTIVANJU ZAKONA KARME tj ka
uspostavljanju jedinstva i harmonije unutar nejedinstva i disharmonije tragam spekulišem /kako/ ...

... evo ti lepa
prilika cela da se sa citata
konačno
prebačiš na dela da bi ova naša divna vidljiva i
nevidljiva publika bela koja se oko ove naše apstraktne rasprave
već okupila i splela u vidu
vila muza gandarvi i deva konačno videla šta
kartii
zaista zna ume i može s apstraktnim da dela ... speklišem i nadam se
da ansu nećeš zamerit i na ovo malo pesničke
slobodice

...i tako strana za stranom ...

ne znam cemu ovakvi postovi na temi koja se zove Antropologija-Kastaneda?...jer se ovde jure neki bodovi za stil ?

...ako nista drugo covek moze da skapira da na ovaj nacin zagusuje temu i da sve to moze da ubaci u jedan post pa bi ih ako nista drugo bilo lakse preskociti i ne bi vizuelno bilo toliko smeca iscepkanog u komade ...

Pa bi se Freedomseeker i Co' mozda i zadrzavali na ovom forumu ...

Poslednja izmena:
Kao što si i sam rekao one postove koji te iritiraju lako možeš ostaviti nepročitane. But nooooo...tebi se više dopada da praviš čistku...da likvidiraš po kratkom postupku. E pa braco, ne ide to tako u životu.Može, ali ćeš neprestano nailaziti na iritirajuće i ljigavo koje će te uznemiravati. Danas Karti i Ans, sutra neko ili nešto treće. I tako sve u krug Ono što iritira ne nalazi se van tebe, već u tebi. To treba likvidirati, a ne bilo šta spolja....ratniče, učeniče;)

Ratnik patnik relacija koja mi otvorila oči:eek: :)

Patim kad god spoznam samovažnost, patime i više kada neko puisustvuje mojoj samovažnosti povredjenoj ali dobijam izuzetne mogućnosti da spoznam neke od hiljadu glava i da ih odsečeme. Tako mi namere.
Ratnici moji učinite me patnikom i ako od mene nastane ratnik neću vam ostati dužan:).

Kartii iskreno verujem da je upotreba raznih opijata uprno i radoznalo:rumenko: u više od tucet godina za redom:dash: trajno uništilo moju energiju i mogućnost da npr. vidim.
Sa drogama treba biti oprezniji no sa tim tvojim svetim spisima:hahaha: :sad2: :hahaha:

Udario sam u plavi zid pa mi nešto landaraju emocije .:) Izvini.

Back