Antropologija: Kastaneda

cao napasniče...šta se to ovdedešava,mrzi me da čitam?
Naravno, ako te ne mrzi, molim te, ukratko...

ne mrzi me :)
ovde se diskutuje o Kastanedinom (Don Huanovom) ucenju.ja sam slucajno nabasao i procitao o letacima pa sam procitao naka predavanja Kastanedina (imas ih na ovoj temi ) i nesto mi se tu nije svidelo pa sam iskritikovao ta predavanja. a onda sam poceo da citam i knjige da bih video sto se ljudi toliko odusevljavaju.inace knjige su fenomenomenalne :lol: ali to ne znaci da je sve sto u njima pise istina.recimo da su genijalno uputstvo za ljude koji zele nesto vise od zivota i koji osecaju da je svet nesto vise od onoga sto vidimo.
jel si citala nesto od Kastanede?

Poslednja izmena:
kadas bih ja birao pticu mislim da bih bio gavran.Don Huan kaze da carobnjaci diletanti biraju takve ptice umesto orla.ne znam zasto ali svidjaju mi se gavranovi rado bih imao jednog umesto papagaja. eventualno bih bio neka smesna ptica npr. leteci curan:lol: . valjda je to potreba da se razlikujes po principu ako svi hoce orla ajde ja namerno curana.to je verovatno moj ego kriv, potreba da se izdvajam.

Don Huan par puta kaze Kastanedi da dobrotvor (ucitelj) mora ponekad da prevari ucenika da bi ga naucio.ma on je lagao Kastanedu mnogo puta.

možda ne baš lagao

zasto onda Kastaneda ne bi lagao nas?

hajde da kažemo da je prećutao neke stvari dok prilike nijesu sazrele da se o njima govori a takvo ponašanje u okviru traganja je potpuno prihvatljivo:think:
zainteresuje čitaoca, ovaj tumara tamo-amo, prikuplja energiju i kada muda mu počnu odjekivati metalnim zvukom (i ako ih do tada nije pojeo) da mu tenzegritet, da još malo (ili mnoooogo) ojača ne bi li i priču o voladerosima mogao da svari

...problem je sto na kraju ne znas sta je prevara sta ne.

ne ne ne, na kraju znaš ... samo ...:sad2:

...meni moje kaze npr. da reinkarnacija postoji.moze Kastaneda da prica sta hoce.

eh, djeluje utješnije, jeste. :whistling:

ajde pojasni ovo.kao tuzan si sta?i zbog cega si tuzan?

ne baš tuga, a jesu oči malo tugaljive. ovo podrhtavanje usana me asociralo na strah...no...pitaćeš me i za strah.
pretpostavljam da na kraju čovjek "zna". no kasno je, nema popravnog. ni rekapitulacije. ni tezegriteta. ni karlosovih zavrzlama. ničeg više nema... (šta je dvjesta-trista godina, prođu začas).

ne baš tuga, a jesu oči malo tugaljive. ovo podrhtavanje usana me asociralo na strah...no...pitaćeš me i za strah.
pretpostavljam da na kraju čovjek "zna". no kasno je, nema popravnog. ni rekapitulacije. ni tezegriteta. ni karlosovih zavrzlama. ničeg više nema... (šta je dvjesta-trista godina, prođu začas).

da i mislio sam da si mislio na strah ali si ocigledno upotrebio pogresan smajli.necu te pitati za strah to mi je potpuno jasno.
kada je kasno? kada covek umre?
200 300 godina? ? ? sta pa to treba da znaci? ako pises pisi molim te ,malo jasnije. lepo je sto ti znas ali ima onih koji ne znaju. zamisli da je don huan tako odgovarao kastanedi.

ljudi kazu da je ideja smrti koja nam je uvek na dohvat ruke i vreba (pa nas tako tera da napredujemo) nespojiva sa reinkarnacijom.ustvari ono sto coveka zaista tera da napreduje duhovno je zamor. zamor od zivota.u jednom trenutku covek shvati da nista ovozemaljsko ne moze da popuni prazninu koju u sebi oseca i kaze dosta je bilo.. a tada stvari pocnu da se odigravaju na ubrzan i cudan nacin.prema tome to sto ja znam da smrt nije kraj za obicnog coveka ne znaci da cu lenstvovati. ponekad je sama ideja da cu u sledecem zivotu morati opet da prodjem kroz ono sto sam prosao u ovom vise nego dovoljna. e sad ima u mom slucaju jos stvari koje me vezuju za zemlju.devojke su u pitanju:rumenko:
to je valjda i inace najteze odbaciti.

200 300 godina? ? ? sta pa to treba da znaci?

ako bih ja kojim slučajem bio ( ne bilo primijenjeno) "registrovani korisnik SAMOUKA", pa te zamolio da pronađeš stranicu na ovoj temi, na kojoj se govori o trajanju posle smrti raznih

"... ha, šta 'vo bi?"

preko onih

"... iijjaaoooo,mora da sam umro"

pa do

"... he he, to je znači to, a sad samo da proletim kao ptica pored orla",

da li bi to učinio za mene (možda bi bilo korisno i za druge da se podsjete)

ma ucinio bih to za tebe i da si Master Yoda moj "omiljeni" moderator:lol: a kamoli Samouka. znam sad na sta mislis.i inace sam mislio da o tome mislis:rotf: ali si mnooogo nejasan (nejasna) mrzi te da pises pretpostavljam kao i sve.ali mogu i ja o tome da pisem nije potrebno citirati. ako hoces?

e sad ja zamisljam Orla kao Boga sa cime se niko ko sebe smatra carobnjakom verovatno nece sloziti. mislim Boga u hriscanskom smislu. zamislite prema tome izraz na licu Orla kad posle toliko orlova koji su prosli pored njega od pamtiveka, vidi mene curana:rotf:

Back