ANTISEMITIZAM iz Prištine: Supruga Azema Vlasija napala Jevreje i Vuka Jeremića

Realan011

Zainteresovan član
Poruka
238

Naslovna.jpg
Pre nekoliko dana, “Intermagazin” je o tome izveštavao, u ambasadi Izraela u Beogradu uručena su priznanja jevrejske države ljudima koji su za vreme Drugog svetskog rata i holokausta nad Jevrejima, spasavali pripadnike tog naroda i sami rizikujući sopstvene živote. Među dobitnicima su Nurija i Devleta Pozderac, iz Cazina, koji više nisu među živima, a medalju “Pravednik među narodima” u ime Pozderaca primio je Vuk Jeremić, praunuk Nurije i Devlete Pozderac, inače trenutno predsedavajući Skupštine Ujedinjenih nacija. Njegova majka Sena je iz porodice Pozderac.

Taj događaj žestoko je razljutio i uzdrmao neke Bošnjake koji nisu u stanju da shvate kako je to Vuk Jeremić Srbin, iako mu je majka Bošnjakinja, ne pitajući se kako se Vukova majka uopšte nacionalno izjašnjava. Tim povodom oglasila se i Nadira Avdić Vlasi, supruga Azema Vlasija, nekada predsednika Socijalističke omladine Jugoslavije, Titovog miljenika, a danas specijalnog savetnika u kabinetu takozvanog predsednika Kosova.

Azem i Nadira žive u Prištini, Nadira vodi nekakvo udruženje Bošnjaka Kosova i povremeno piše za određene medije. Loše piše. Početnički. Polupismeno. Ali, ima uticajnog supruga pa… Takva je bila i kao dopisnik zagrebačkih listova nekada iz Beograda. Nadira je rođena u Bjeljini (Republika Srpska) a netrpeljivost, pa i mržnju prema Srbima, iskazuje već 25 godina. Istrajna je u tome.

Dakle, Nadira se spomenutim povodom oglasila na sajtu “Balkanpost” koji bi, po tamo plasiranim tekstovima, mogao da ima bazu u Sarajevu. “Balkanpost” ima dva cilja; da svim raspoloživim snagama, za sada bledunjavim, radi protiv Srbije i da se bori za bošnjačku stvar. Sa Kosova za taj sajt pišu Azem Vlasi i njegova žena Nadira, Bošnjake iz Bosne predstavlja profesor Ferid Muhić a iz Beograda su zastupljeni Sonja Biserko i neki Tomislav Marković. Sve ih spaja nekontrolisana mržnja prema Srbiji i Srbima. Dovoljno je da pročitate samo jedan jedini tekst, bilo koga od navedenih osoba.

Da ne bi prepričavali, a nema ni potrebe, prenosimo u celini, bez ijedne intervencije, tekst Nadire Avdić Vlasi, objavljen pod naslovom “Pozderci i njihovi nasljednici”. Ali…S obzirom da se u tom tekstu, uz mržnju prema Srbima, pojavljuje najblaže rečeno netrpeljivost prema Jevrejima, neko je procenio da bi to moglo da predstavlja opasnost, ili štetu, za Nadiru, Azema, Sonju…ceo “Balkanpost”, tekst gospođe Vlasi skinut je sa sajta. Nema ga. Srećom uredništvo “Intermagazina” reagovalo je na vreme i snimilo ne samo tekst već i celu stranu na kojoj je on objavljen. Zlu ne trebalo... CEO TEKST, KAO I TEKST SUPRUGE AZEMA VLASIJA, NADIRE...OVDE -> http://www.intermagazin.rs/antisemitizam-iz-pristine-sramotan-napad-nadire-avdic-supruge-azema-vlasija-na-jevreje-i-vuka-jeremica/

Prilozi

• Naslovna.jpg
    Naslovna.jpg
    120,9 KB · Pregleda: 2
ja ovo znam odavno. i u cemu je problem? za mene je samo jedan, i ovaj coveculjak se pravi vecim papom od samog pape kao i onaj emir/nemanja. sve je tako kako je napisano. zajebo si se sto si otvorio ovu temu. ili je nisi shvatio, sto....Pozderci i njihovi nasljednici
Muzej holokausta Yad Vashem donio je odluku da se Nurija i Devleta Pozderac iz Cazina nagrade medaljom “Pravednik među narodima” za spašavanje Jevreja u Drugom svjetskom.
Najprije, to znaci da Jevreji i dalje tragaju za onima koji su im pomogli i odaju im zbog toga počast cak i poslije 70 godina. Ali tragaju i za onima koji su izvrsili genocide nad njima. Dopunjuju liste i jednih i drugih! Za svaku pohvalu! Da se ne zaboravi, da se nikom nikad ne ponovi. Jevrejima sigurno nece. Ponovilo se, po ko zna koji put, Bosnjacima. Moze se opet ponoviti jer jos nisu naucili tu jevrejsku lekciju o pamcenju. Niti je uce! Niti prave svoje liste i jednih i drugih. I dalje zaboravljaju…
U konkretnom slucaju ne radi se o nepoznatim ljudima. Niti obitelji. Pozderci! Ljuti Krajisnici! Cudno, pedantni Jevreji nisu pronasli taj podatak za zivota rodjene Nurijeve brace, Hamdije Pozderca ili brata mu Hakije. Pa da ovim istaknutim ljudima o cijoj sudbini se jos sve ne zna, ali zna se kome je posluzila Hamdijina smrt, predaju priznanje?
Da podsetimo, Hamdija Pozderac je jednom davno rekao da ce nacela Ustava iz 1974. godine biti promjenjena i polozaj Kosova kao federalne jedinice “samo preko mene mrtvog”! Dok je on bio predsjednik Komisije za promenu Ustava zaista Srbija nije mogla ostvariti svoje nakane. Ali smislila je aferu Agrokomerc, natjerala Hamdiju na ostavku i on je ubrzo umro! Oduzeli su status federalne jedinice Kosovu nasilno i to zaista preko njega mrtvog! Za velikosrpske planove, otisao je u pravom trenutku. Inace u Milosevicevo vrijeme govorilo se o nekakvoj “izraelskoj kahvi”! Popije covjek kahvu i dobije srcani udar koji izgleda kao prirodni. Kazu, cak i prilikom obdukcije nije moguce naci tragove otrova niti onoga sto je infarkt zaista prouzrokovao.
No necemo sad o seriji infarkata koji su pogodili neke visoke duznosnike u tom periodu i to bas one koji su zbog neceg zasmetali Milosevicu. To je vec tema za ozbiljno istrazivanje.
Nego nesto drugo je povod za ovaj tekst. Vijest je saopstila Izraelska ambasada u Beogradu. Pozdercima su visoka odlikovanja dodijeljena zbog hrabrosti i plemenitosti koju su iskazali spašavajući Jevreje upućene u ustaški koncentracioni logor Jasenovac. Zahvaljujući njihovoj pomoći, oni su preživjeli holokaust i generacije nasljednika tih Jevreja svoje postojanje zahvaljuju Bosnjacima – Pozdercima.
Nurija Pozderac rođen je1892. godine u Cazinu. Bio je sin Murat-age Pozderca, vladara Cazinske krajine pred kraj Osmanskog carstva u Bosni i Hercegovini. Nurija Pozderac, inače učitelj, u NOB-u je učestvao od 1941. godine. Bio i potpredsjednik Izvršnog odbora AVNOJ-a na Prvom zasjedanju 26. novembra 1942. u Bihaću gdje su udareni temelji Bosni i Hercegovini. U toku Pete neprijateljske ofanzive 1943. godine u blizini Sutjeske, Nurija Pozderac je teško ranjen.Umro je četiri dana kasnije.
Imao je, prenose bosanski mediji, osmoro djece, četiri sina i četiri kćeri. Dvojica sinova, Hamdija i Hakija, bili su poznati u bivsoj SFRJ.
Ko zna koliko bosnjackih potomaka ima Nurija od svoje osmoro djece? Ali, srbijanski mediji su pronasli jednog jedinog, i to Srbina, Vuka Jeremica. Cak su prenjeli da je priznanje dodjeljeno Nuriji i Devleti Pozderac , pradjedu i prababi Vuka Jeremića, predsedavajućeg Generalne skupštine UN!
Namece se pitanje: Da li se Muzej holokausta sjetio Nurije i Devlete Pozderac zbog njih, zbog onog sto su uradili prije 70 godina ili zato sto su pradjed i prababa Vuka Jeremica? A nisu ih se sjetili kad je bio brat Hamdije i Hakije Pozderca? Dobro, bolje ikad nego nikad. Tesko je odgovoriti na ova pitanja.
Vuk Jeremić, poznat po svojim velikosrpskim stavovima i politici kad mu zatreba istice da “jeste Srbin i pravoslavac, ali da se ponosi i svojim bošnjačkim porijeklom”. A kako se to ponosi? Evo njegove price: “Elem, moj daleki predak, moj čukundeda, Murat-aga Pozderac, dobri i čestiti vladar Cazinske krajine, jedan od poslednjih aga Otomanskog carstva na Balkanu, imao je običaj da kaže: Bujrum, rajo, čini što ti drago, ali plati harač, metni dukat u carske bisage, pa onda serbez, široko ti polje! Imam ja vladarsko iskustvo, genetika je to… Bilo je u familiji diplomata, narodnih heroja, ali ja se uvek vraćam na pretka moga, premudrog krajiškog agu Murata Pozderca, koji je pre sto pedeset godina rođen i ceo život je proveo u islamskoj veri i šerijatu… Eee, da mi je danas jedan takav u vladi Srbije, ne bi mi imali muke ni sa Kosovom ni sa Bosnom. Sve bi bilo naše!”, napisao je Jeremic!
Gle, on je ne samo sebe vec cak i svog dalekog pretka iz Cazina, direktno stavio u funkciju velikosrpskog cilja da vlada Kosovom i Bosnom!
To je zapravo prica o Bosnjacima. Udavale se Bosnjakinje za Srbe i radjale pametnu djecu da sluze srpskim ciljevima. A kakvi su to ciljevi jos od Garašanina, vidjeli smo u neposrednoj prošlosti.
Eh, da je nama jos pametnih izdajnika svog naroda, pa ne bi bilo muke sa Bosnom i Kosovom. Jah! Rahatluk! I Bosna i Kosovo bi bili Srbija! Zato se Vuk Jeremic tako cesto grlio sa Dodikom. “Prirasla” mu Bosna za srce zbog predaka. Pa kad je nesto “priraslo” za srce, javi se zelja da to uzmeš.
Pa čak i da otmeš!
Priča je jednostavna. U vrijeme bratstva/jedinstva koje je poslužilo i asimilaciji bezimenih Bošnjaka, sestra Hamdije i Hakije Pozderca, Sadeta Pozderac, koja je živjela u Beogradu i bila direktorica Prve beogradske gimnazije, udala se za diplomatu Šerifa Buljubašića. Imali su sina Seada i kćerku Senu. Kćerka Sena se udala za Mihajla Jeremića i rodila sina Vuka.
I tako Mihailov Vuk se ponosi svojim precima žaleci što mu ne mogu pomoći u vladi Srbije, pa kako rece “ ne bi mi imali muke ni sa Kosovom ni sa Bosnom. Sve bi bilo naše!” Čije to “nase” Pozdercčevo praunuče? Pa zna se, srpsko! U mezaru se prevrcu čestiti Bošnjaci Murat-aga, Hamdija, Hakija i svi Pozderci koliko ih ima… Na ovom i na onom svijetu! Posebno Nurija Pozderac koji je aktivno učestvovao u obnavljanju bosanske državnosti, na skupu na kojem su postavljeni temelji nove Jugoslavije i BiH kao posebne republike u njoj. A njegov praunuk Mihailov Vuk bi da ta Republika Bosna i Hercegovina medjunarodno priznata 1992 godine, bude njihova. Srpska! Krug je zatvoren u ovoj nevjerovatnoj tužnoj priči o Bosnjacima

Pogledajte prilog 277150

Ту сарај'вску хануму су утрпали Азему када је "издувала" више КИЛОМЕТАРА кожних фрула,
него што је до тада автобусом побосни про'одила...

Шта лупета Надира избосне, потпуно је неважно за пристојну тему...
:(

Vuka ili volis ili ne. Tako je i u Beogradu .U firmama koje su na budzetu grada ili republike javna je mrznja prema njemu. Mrze ga na B92,i na mnogim medijima. Smatraju da im ugrozava interese tj. radna mesta. Ali to je Vuk Jeremic,svoj i jedinstven. Kaze on da je Srbin ali nikoga ne uvredi jer zna i ima meru .Svidja mi se kako je podneo ovo izbacivanje iz stranke.

U cemu je frka? Pozderci spasavali Jevreje u BiH posto je u to vreme Srbija bila proglasena za "Judenfrei '' !

Frka je u tome sto je to porodica aga ,a sin im otisao u partizane. Velika vecina muslimana u BIH je bila na drugoj strani ,kao i Alija Izetbegovic. Ali eto neki su bili u partizanima a zna se ko je najvise bio zastupljen tamo. Cak je bilo i nekoliko Albanaca u komunistickom pokretu ,inace su bili masovno uz Nemce i Italijane. Kao takvi obozavali su Jevreje.Izrael kao drzava to zna. A i ti treba da znas da su posle Jevreja i Roma najvise stradali Srbi. Srbi ne zive samo u Srbiji.Najvise Srba je stradalo na podrucju Hrvatske i BIH.

U cemu je frka? Pozderci spasavali Jevreje u BiH posto je u to vreme Srbija bila proglasena za "Judenfrei '' !

За разлику од Хрватске и Босне у којој су Хрвати чистили НДХ од Јевреја, у Србији су Немци чистили Србију од Јевреја.
Само што то албански фашистички мозак не може смислити.

ja ovo znam odavno. i u cemu je problem? za mene je samo jedan, i ovaj coveculjak se pravi vecim papom od samog pape kao i onaj emir/nemanja. sve je tako kako je napisano. zajebo si se sto si otvorio ovu temu. ili je nisi shvatio, sto....Pozderci i njihovi nasljednici

Ti, i slični tebi, znaju i iznose istorijske podatke i za vas istorija počinje samo od momenta kad vama to odgovara.

Demokratija - izvorno se misli na staru Grčku, danas se misli na Ameriku (u kojoj živi veći deo Jevreja)
Antisemitizam - izvorno se misli na MRŽNJU PREMA PERSIJI, (to nisu Ješe) ali su oni taj izraz NELEGALNO PRISVOJILI DA SE MISLI NA NJIH

Antisemitizam je mržnja prema nekom narodu
Recimo mržnja prema Hrvatskoj, prema Sloveniji, prema Makedoniji

A i naš zakonodavac tup ko jevrejski i ne zna šta znači antisemitzam
Pa dobro, neka je antisemitizam zamenica za Jevreje... ajd nek bude...
ali, DA LI JE DOZVOLJEN SEMITIZAM?

Pošto svetski tokovi novca zavise od Jevreja a lenjguzo-jajarska Srbija voli pare više nego rodjenu majku
onda mi ne smemo kao narod da mrzimo Jevreje inače ćemo da crknemo bez para tj kredita
gde za papiriće dajemo konkretno - gradjevine, hektare, izvore.

Poslednja izmena:

репка!

- - - - - - - - - -

Judenfrei su bile hrvatska,albanija,madjarska itd.

... и Недићева Србија.

То је, нажалост, историјска чињеница.

репка!

- - - - - - - - - -

... и Недићева Србија.

То је, нажалост, историјска чињеница.

.. je bila sta?

Militärverwaltung in Serbien iliti - svapska vojna uprava.. svabe su trebile Jevreje ...

Nego bre Mustafa, pardon Osmanlija , ostavi se ti corava posla

И шта си тиме хтео рећи? Ко је постигао то "јуденфреи" доносиоци слободе и демокрације из Баварске или Срби? Ја бих пре рекао они први, уз то помагали су им и неки домаћи издајници, ништа у већој мери него издајници у другим окупираним земљама....
То што је Србија била јуденфреи не значи да је за то и одговорна, биле су и учионице гимназије у Крагујевцу ослобођене од српске и јеврејске деце, били су бацани Срби под лед на Дунаву у Новом Саду,убијана су српска и јеврејска деца маљем у Јасеновцу......
Ово што си ти изрекао је срамо , да има Срба међу модовима добио би доживотну банану!

Back