fabian
Ističe se
- Poruka
- 2.252
Postoji impuls (koji je umni, a ne karnalni) ka razumu u svakom mentalno razvijenom coveku ali razum nije impuls vec slobodno i ispravno funkcionisanje uma.I razum je (na neki način) običan instinkt.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Postoji impuls (koji je umni, a ne karnalni) ka razumu u svakom mentalno razvijenom coveku ali razum nije impuls vec slobodno i ispravno funkcionisanje uma.I razum je (na neki način) običan instinkt.
Postoji impuls (koji je umni, a ne karnalni) ka razumu u svakom mentalno razvijenom coveku ali razum nije impuls vec slobodno i ispravno funkcionisanje uma.
U praksi se dete nece zaceti iz prvog pokusaja, ali u teoriji da.
Nisi. Ako neko koristi polne organe van njihove svrhe ili se predaje zelji da to radi, to je onda lose.
Uzivanje u hrani kao cilj promasuje svrhu jedenja.
Nema razloga da mi smeta. Samo nek tebi ne smeta kada te razumni ljudi budu tretirali kao sto se i ponasas- kao zivotinju.
MathPhysics
oziman
Da si procitao temu ne bi lupetao ovakve gluposti. Jedenje i pijenje radi utoljavanja gladi i zedji je kao koriscenje polnih organa radi reprodukcije. Svako koriscenje polnih organa van toga i opsednutost polnim uzivanjem su seksualnost. Seksualnost je ono sto se u vezi sa jedenjem zove prozdrljivost, stomakougadjanje- promasivanje svrhe. Jedenje koje nije radi utoljavanja gladi promasuje svrhu jedenja, isto tako i koriscenje seksualnih organa van reprodukcije sa partnerom u stabilnoj vezi.
Ljudi se bave ukusnoscu hrane, a ne prvenstveno njenom svrhom utoljavanja gladi i njenim efektom na zdravlje i zato i postoje sve te gurmanske gluposti. Hranu koristi radi utoljavanja gladi i birati je po njenom efektu na zdravlje a sto se tice spremanja dovoljno je da bude lako jestiva i primamljivog ukusa (da ne bude odbojna), i to je to. Uzivanje u hrani kao nusproizvod zadovoljavanja gladi je dobro, ali jesti sa ciljem uzivanja u hrani je ono sto je lose.Ako jedemo iskljucivo da zadovoljimo glad, zasto solimo hranu, zasto je przimo, zasto je cinimo ukusnijom, zasto uzivamo u njoj?
Zato sto hleb i voda nemaju sve nutritivne elemente dovoljne da covek bude ziv, zdrav i jak.Zasto onda celog zivota ne bi ziveli na hlebu i vodi
Istrgnuto od konteksta ovo mnogo čudno zvuči.
Ne želim da znam kako si došao do toga.
I razum je (na neki način) običan instinkt.
(Moja veca je maher i kaže da je sve stvar vežbanja...
-zamisli
)A ako je on dobar za njih,a oni nemaju pojma?Svako može da bira! Ako svojim izborom ne škodi drugima - svaki je izbor ispravan!
Bitno je da svoj izbor ne natura drugima!

Karnalni impulsi su bioloskog porekla, impuls ka razumu i vrlini je umnog.
Sve uzviseno je u suzdrzavanju, sve nisko je u zadovoljstvu ako je ono postavljeno kao cilj.
Kroz koriscenje razuma, nalazenjem da svet nije apsurdan.
Svakva ovakva teza porazava samu sebe. Ako ti sebe smatras bioloskim robotom, nema razloga ni da pricam sa tobom, a kamoli da prihvatim nesto sto kazes. A samim tim sto pokusavas (neuspesno, ali pokusavas) da imas razuman razgovor sa nekim ti samim tim pokusajes priznajes da nisi robot i samo parce materije koje funcionise po bioloskim i fizicko-hemijskim zakonima, vec da imas slobodni um koji ima kapacitet da ucestvuje u razumnoj raspravi.

)Nisi trebo-sa će se skenjati...
premija na svemirskom, lotou...
(Koja se istina brzo spizdi,ali čuvaj je malo...)

Ma ja sedim (jedan) natom vruu brda i gledim kako kotrljate...To ti ona mudrost Lao Cea...Pa upravo je Kami našao smisao u slobodi prihvatanja apsurda.
I s tim se donekle slažem s tim što tu slobodu ne bih nazavao smislom, nego našom snagom.
A i ta moć je nepotpuna, jer iako ti biraš šta ćeš izabrati ne biraš šta će ti biti ponuđeno.
Prihvatanjem apsurda se uzdižemo iznad njega, ali i dalje nismo logički opravdali našu egzistenciju, samo smo uspeli da se vinemo iznad nje.
Mada, to nije "samo". To je stvarno krupna stvar, a možda i vrhunac ljudske saznajne moći.
S tim što moram priznati da taj apsurd nije toliko univerzalnan koliko je istina našeg razuma.
Kao što rekoh, svi naši zaključci su samo primena algoritma, a mi kao i bilo koji računar ne možemo biti svesni toga da li je on pogrešan ili ne.
Ipak, ono što je najapsurdnije u životu jesu pokušaji čoveka da mu se da smisao.
Eto, neko se posveti askezi, hvalospevima mudrosti, lamentaciji o niskosti zadovoljstva...
Sve zarad izmišljenih ideala, tzv. viših vrednosti.
Samo da sebi da značaja, da opravda svoju besmislenost.
A pri tom je samo biološki mehanizam, skup ćelija, gomila čestica...
Tom robotu prirode je pripala uloga Sizifa, on ne može da se pomiri s tim, pa umesto kamena uobražava da drži zlato.
Umesto da zavoli kamen, ovakvog kakav je, i nastavi da ga gura uz brdo.
Nema veze što će se skotrljati, svet ne bi bio smisleniji ni da kamen ostane na vrhu brda.

MathPhysics
I ti si biološki robot. Potreba za ovom raspravom je i tebi i meni ubačena u program. Da, svako od nas je obično parče materije.
Говори у своје име. Оно што налазим у себи и што је најближе појму "ја" није материја, која је узгред обичан опажај у свести и не постоји као таква изван свести. Тако да то ваше матерјалистчко потезање материје , као да Декарт, Баркли, Кант итд. нису никада постојали... само показује вашу заробљеност у сирови материјализам и несопосбност поимања простог факта... да матерјални свет не посотоји као такав изван свести.

Ja veoma cenim tvoje pisanje, i posle mi bude bzv. kad napišeš ovako nešto.![]()
Hajde da pretpostavimo da si u pravu oko zadnjeg.
- zašto ta svest mora biti baš naša, tj. ljudska?
- da li bi svest postojala van materijalnog sveta, ili joj je on potreban kako bi se ona mogla manifestovati?
Nastavite na nekoj temi koja se bavi epistemologijom i idealizmom, ne spamujte ovde.
Ja sam dualista. Koliko je ocigledno da sam ja dusa, toliko je ocigledno da postoji i materija.( у које, узгред, спадаш и ти сам)
Epistemoloski idealizam (/solipsizam) nije znanje, nego (samo-kontradiktorno) sranje, ali o tome mozemo da nastavimo na temi koja se bavi time. Ovo je tema o antiseksualnosti.Пошто си ти далеко од тих знања
Epistemoloski idealizam (/solipsizam) nije znanje, nego (samo-kontradiktorno) sranje, ali o tome mozemo da nastavimo na temi koja se bavi time. Ovo je tema o antiseksualnosti.
Другачије речено, мишљење са којим уђеш у расправу оно је са којим и изађеш из ње. Тако за тебе и даље постоји слобода воље у деловању иако ти је доказано у расправи да не постоји. Такође, за тебе су боје и даље на предметима око нас иако ти је доказано да осим честица атома које се крећу нема ту и неке боје поред њих. Џаба. За тебе су боје и даље на предметима. итд.итд
.
oziman
Nema nikakvog bezanja, strah je takodje emocija, i treba je izbegavati. A da li je nesto normalno je nebitno, bitno je da li je ispravno.Inače, ta antiseksualnost me nekako asocira na neko bežanje od žena i tome slično. Ne znam koliko je baš to normalno...