antidepresivi

• Začetnik teme Začetnik teme radoznalost
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mladenovac:
anakin:
e ima nesto novo i odlicno za depresivna stanja i to radi samo jedan tip u BGD-u (i Novom Sadu, tip zivi na dva mesta).
metoda se zove Feldenkrajs (probajte da nadjete na netu) i zasniva se na tome da svacije telo fizicki moze da oseti zdravlje i da promeni neke stvari koje je zasr.o mozak :wink: . terapija izgleda tako sto vas feldenkrajs terapeut pomera na prijatan i delikatan nacin, ali prilicno cudan (jer su to pokreti koje inace ne pravite)....poenta je u tome da su ljudski pokreti odraz psihickog stanja i da se promenom tih pogresnim pokreta automatski manjaju i popravljaju stvari u mozgu. ova terapija leci i teske psihicke bolesti (moj brat npr. ima ostecenje mozga i epilepticar je i ovo mu je pomoglo, bio je manje nervozan, bolje je spavao, hodao) pa cak i se moze poboljsati stanje nepokretnih ljudi.
probala sam i na svojoj kozi pa znam sta preporucujem!
necu ovde da dajem telefon coveka koji radi...ako vas interesuje, pisite mi. tip je potpuno siguran, profesor je na univerzitetu,kanadjanin je, terapija nije skupa a definitivno pomaz bez hemije, lekova....
Zanima me to o cemu si pisala,jer imam psihicke probleme,u vidu strahova.Da li bi tu mogao da pomogne profesor. Kako moze da se dodje do njega,moj broj telefona je 0642367735,ako zelis javimi gde radi.
a

111111:
Nedavno sam imala veoma mucan period u svom zivotu,mozda najgori.Imala sam vise vrsta strahova,pa sam se obratila lekaru.Uz ksalol sam se osecala bolje(resio mi je miran san),ali i dalje nisam svoj najgori problem.Ne uzimam vise lekove jer smatram da svoj problem treba da resim sama.,mada to moze da bude velika greska.Imam averziju prema lekaru pa i vise ne idem.Sada razmisljam da ponovo krenem,a ne kod istog lekara.Mislim da su mnogo bolji razgovori i diskusije sa dobrim lekarom uz kombinaciju lekova.Pa zato pitam imali neki dobar lekar u Nisu.
savetujem ti da ne prekidas sa pijenjem ksalola.nemoze da ti skodi samo moze da ti pomogne,i ako treba postepeno povecavaj dozu ali vrlo polako.on ce da ti pomogne da se uspostavi hemijska ravnoteza u mozgu,ali treba vremena mozda i dosta vremena.ali koliko znam taj osecaj nije opasan jedeno sto je dosta neprijatan,od cega i ja patim. sto se tice osecaja u stomaku to uglavnom sve prati.sta je posledica a sta uzrok neznam.u svakom slucaju savetujem ti da ostanes mirna i to bukavalno da u napadu neprijatnosti pokusas da ostanes mirna znaci bez nervoznih pokreta i uznemirujucih misli.

Sve te diskusije pročitao sam pažljivo i skoro sve se svodi na jedan zaključak.
Največi potrošač elektrike u čoveka jest mozak. Gotovo preko 60% te koriste za svoje funkcionisanje moždane čelije, pa nije čudo, da čovek, koji ima mozak stalno napregnut u rešavanju problema u nekom momentu padne u depresiju. A drugim slovima to znači, kad se isprazni akumulator, mozak avtomatski smanji delovanje, kako ne bi došlo do najgoreg.
A da se kod nekog pojedinca akumulator prazni brže od drugog, zavisi jedino od kapaciteta akumulatora i mogučnosti generatora, srca, kakvom brzinom može da puni akumulator.
Na fiziološko mehanskom nivoju, čoveči organizam jest mašina, kako reče več davno vaš veliki naučnik Tesla.
I to je sasvim tačno. A kako kapacitet akumulatora, kao i funkcionisanja srca zavisi od zaliha prirodnih elektrolita u organizmu, to i rešenje problema depresije mora da se rešava u tom pravcu. Stalnim obnavljanjem prirodnih elektrolita preko ishrane, pošto ljudski organizam ne ume da pravi nijednog od njih, ni vitamina C, a svi su u stvari potrošni material u procesu pretvaranja hrane u energiju.

Sve te diskusije pročitao sam pažljivo i skoro sve se svodi na jedan zaključak.
Največi potrošač elektrike u čoveka jest mozak. Gotovo preko 60% te koriste za svoje funkcionisanje moždane čelije, pa nije čudo, da čovek, koji ima mozak stalno napregnut u rešavanju problema u nekom momentu padne u depresiju. A drugim slovima to znači, kad se isprazni akumulator, mozak avtomatski smanji delovanje, kako ne bi došlo do najgoreg.
A da se kod nekog pojedinca akumulator prazni brže od drugog, zavisi jedino od kapaciteta akumulatora i mogučnosti generatora, srca, kakvom brzinom može da puni akumulator.
Na fiziološko mehanskom nivoju, čoveči organizam jest mašina, kako reče več davno vaš veliki naučnik Tesla.
I to je sasvim tačno. A kako kapacitet akumulatora, kao i funkcionisanja srca zavisi od zaliha prirodnih elektrolita u organizmu, to i rešenje problema depresije mora da se rešava u tom pravcu. Stalnim obnavljanjem prirodnih elektrolita preko ishrane, pošto ljudski organizam ne ume da pravi nijednog od njih, ni vitamina C, a svi su u stvari potrošni material u procesu pretvaranja hrane u energiju.

U zivotu me nisu interesovali forumi,nisam mnogo ni znala o njima ali se ne kajem sto sam pocela da ih citam-dosla sam na onaj pravi!Sve sto su prethodni napisali osecam i ja i bila sam kod psihijatra-zene koja me je pitala ono pitanje "koje je moje prvo secanje iz detinjstva" o roditeljima i kad sam joj rekla da tu nema niceg posebnog,prepisala mi je flumirin ili tako nesto bez ikakvog objasnjenja...Otrcala sam odmah u apoteku jer nisam vise mogla da podnesem da se plasim,da se tresem,da placem za najmanju sitnicu,ali posle dva dana osecala sam se jos gore,nisam mogla da stojim na nogama,stalno sam negde propadala i bilo mi je grozno,GROZNOOO,prestala sam da uzimam to jer ocigledno nije bilo za mene...u medjuvremenu sam kao jos neko sa foruma otkrila tragove Koksakija u krvi,ali nije ostavio traga na mom srcu...zvucim kao poeta ali zaista nije lako. Nekad pokusavm da se smejem sebi i mom stanju i u tome nalazim neku utehu-do kolike mere sam sebe ogranicila da mi put u Pariz ne predstavlja zadovoljstvo kao pre nego se pitam kako cu tamo,sta cu tamo,da li ce da mi padne neka saksija na glavu ili cu da se srusim u Luvru iznenada i umreti ...eto tome se smejem i mislim da ne gresim, treba se svim atacima na licnost nasmejati u lice, to ih slabi...Ipak strah se vraca i ne znam kako da ga se resim.
Sad mi je lakse jer znam da ima jos ljudi koji imaju iste ali neverovatno iste simptome,jedino mi je zao sto su me svi prijatelji napustili jer se vise nisam ponasala "normalno"-odbijala sam da izlazim,plasila se mesta sa puno ljudi ali negde u podsvesti znam da mi takvi prijatelji koji ne mogu da me razumeju i ne trebaju.

Ne moj da te to cudi...ali ja sam po tom pitanju dobro prosla, imala sam apslulutnu podrsku mojih ali i najboljeg druga...s tim sto je jedan, isto tako dobar prijatelj...u pocetku reagovao: ti si luda...onda sam pokusala da mu objasnim sta je to i kako se to dobija, da sam ja ona ista, samo preplasena itd....seo je pricao sa mamom (koju inace obozavam, jer je zena super)...posle pala sata zvao i rekao...izvini, izvnini...ja sam se jednostavno uplasio jer mi je to skroz nepoznato itd, itd...evo sada posle dosta godina zivota sa agorafobijom, i dan danas se vidjamo, odem do njega, on kod mene...ali uz prozak...sve je super kad ljudi kazu to se samo razgovorom leci...ne uopste nije tacno...ja sam 4 godine svake nedelje isla po sat vremena na seanse i nista...na kraju mi je prepisan prozak...probaj....ali ne znam kako pijes, ja sam pocela sa 10mg samo ujutru...nekih 6 meseci, i ja sam primetila da sam jako nervozna kada popijem celu kapsulu....i zato sam sama odredila, 10 ujutru, 10 pred spavanje...naravno to cu lekaru reci, posto imam zakazano tek za mesec dana...eto to ti je to!!!!

Meni su se proredili napadi. Tako što je moj tata svaki dan govorio ti si zdrava, zdrava, zdrava...
Najgori trip mi je bio rak debelog creva.I stvarno sve simptome sam imala.Pa rak ovoga onoga. Pa sam mislila da sam zakačila koksaki. Pa sam se bojala da odem i do drugarice na kafu jel bi mi odmah pozlilo. Svima vama poznato. E sad kad osetim popijem čaj od kantariona pustim muziku i igram.PROBAJTE DA IGRATE.

Pocelo je pre dve godine...pocela sam da se osecam sve umornija i napeto i tadasnji decko mi je predlozio da podelimo dzoint.Nije bilo lose u pocetku ali odjednom sam se gadno utripovala i prosto sam pozelela da me nema i bilo je jos gore.Ni sama ne znam da li je trava uticala na to da pocne pa da kazem desio se hemijski disbalans u mozgu i eto depresije ili je nesto sasvim drugo,koksaki,neka trauma(zar ih je bilo malo do pre par godina?!?),itd.
Za Staneta jer me je pitao nisam menjala nista u nacinu ishrane i navika sem te trave :(
Za ANksioznost sa el.panike ,hej i ja tripujem da sam bolesna od multipleks skleroze, raka debelog creva, svega najgoreg i neizlecivog...
Prijateljica inace specijalizirala psihologiju,upravo danas je rekla interesantnu stvar da svi koji boluju od agorafobije ustvari boluju od straha od tudjih procena,misljenja...delimicno se slazem jer ovo je stvar samopostovanja i odbrane svojeg ja od drugih i same sebe.Ipak dijagnoze prepustam lekarima i pomalo nama samima jer svi negde duboko u sebi znamo uzrok svog stanja ali ga ne priznajemo.
Moj decko je rekao da me razume,srecom,(mama mu je psiholog) i da je i on ponekad depresivan ali je definitivno mnogo jaci od mene.
Drago mi je da me i vi razumete,pozdrav

Pocelo je pre dve godine...pocela sam da se osecam sve umornija i napeto i tadasnji decko mi je predlozio da podelimo dzoint.Nije bilo lose u pocetku ali odjednom sam se gadno utripovala i prosto sam pozelela da me nema i bilo je jos gore.Ni sama ne znam da li je trava uticala na to da pocne pa da kazem desio se hemijski disbalans u mozgu i eto depresije ili je nesto sasvim drugo,koksaki,neka trauma(zar ih je bilo malo do pre par godina?!?),itd.
Za Staneta jer me je pitao nisam menjala nista u nacinu ishrane i navika sem te trave

E, pa to ti je ono, što ja pričam. U traumatskim situacijama mozak mora da radi brzinom 120 minita/sat a time je i potrošnja električke energije dvaput veča.
Ako to traje duže vremena, akumulator ti se potpuno isprazni i počnu da deluju samozaštitni mehanizmi - stani bre, kud ideš! Kod nekog se ovo upozorenje ukaže kao unava, drugog gastritis, trečeg žgaravica itd, a kod tebe to se ukazalo kao depresija. I nemoj da se čudiš, da ti odgovara trava i smiruje te, jer ti pušenje za kratko vreme podigne puls, produkcija električne energije se tim slučajem privremeno podigne i ti imaš osečaj, da si vrlo jaka i snažna. A kako je kapacitet tvog akumulatora smanjen zbog istrošenih elektrolita, taj osečaj je kratkog veka.
I to je to.
A da je traumi bilo mnogo, bilo jih je, ali postavi sebi pitanje, zašto onda nisu svi zapali u depresiju, pošto ovo glupo, bespotrebno, blesavo vreme prešlo je preko sviju, ne samo tebe.

:shock: zacudila sam se borojem ljudi koji su posetii ovaj topic ili barem procitali/citali.....pa recite i vi vasa iskustva.....eto ja sam pokrenula temu...nije me sramota...treba da je sramota ovo drustvo, drzavu..jer se povodom nas vrlo malo prica....vrlo je tezko sa ovim ziveti, a pogotovo raditi....zaradjivati za zivot....ovom prilikom pitanje za dr...koja su prava nas "agorafobicara" jer ste upoznati sa zakonima EU....
Bilo bi vreme da o ovome pocne da se prica kao i o HIV-u, Dijabetesu...i svim drugim bolestima jer ovo jeste bolest....
pozdrav svima i sredni praznici (kako kome!!! :? )

radoznalost:
:shock: zacudila sam se borojem ljudi koji su posetii ovaj topic ili barem procitali/citali.....pa recite i vi vasa iskustva.....eto ja sam pokrenula temu...nije me sramota...treba da je sramota ovo drustvo, drzavu..jer se povodom nas vrlo malo prica....vrlo je tezko sa ovim ziveti, a pogotovo raditi....zaradjivati za zivot....ovom prilikom pitanje za dr...koja su prava nas "agorafobicara" jer ste upoznati sa zakonima EU....
Bilo bi vreme da o ovome pocne da se prica kao i o HIV-u, Dijabetesu...i svim drugim bolestima jer ovo jeste bolest....
pozdrav svima i sredni praznici (kako kome!!! :? )
Na zalost ne znam na koja prava mislis,nasi zakoni su pod stalnim izmenama pa nisam sigurna da li ta vrsta poremecaja se vodi pod pravom na invalidsku penziju,morala bih da proverim pa da ti javim.

hvala dr......sigurna sam da ih imamo ali se o tome ne prica....i ako se "prica" onda se zloupotrebljava, znam mnoge ljude koju su na tu foru dobili invalidske penzije....mada njima na dusu....pa zato sam za to da se pravda istera na cisto....ne mogu da se pomirim sa tim da neko ko puca od zdravlja sedi i dobija inv. penziju koja i nije tako mala....a ja i mnogi drugi koji se stvarno borimo godinama sa tom bolescu...ni ne znamo koja su nasa prava u smislu npr. da mozemo da radimo 4 sata dnevno i slicno...nadam se da me razumete na sta mislim, jer mene to iskreno toliko iscrpi da se oporavljam posle nekog radnog dana od 8 sati sigurno nedelju dana...a da ne pricam da sam mnoga radna mesta napustila jer jednostavno nisam mogla da izdrsim..

hvala u svakom slucaju i ako nesto saznate javi te nam......

Verujte nisam imala ni koga da pitam,sad su svi nesto isprepadani kad pitate za penziju,te komisije te revizija postojeceg sistema.A ta varijanta rada od 4 sata vise ne postoji jer se ide na to ili ste za penziju ili vas prekvalifikuju za neko slicno radno mesto koje nije toliko stresno za vas.
U poslednje vreme je toliko ljudi kojih je bilo na 4 sata radnog vremena pozivano na reviziju odluka i dobar deo njih je vraceno na puno radno vreme.
Dakle ako zelite da se borite za neka svoja prava,kreneta od lekara opste prakse pa pnda kod psihjatra...ide se na neku komisiju pa ako oni ustanove da je vas poremecaj toliko tezak da zaista niste za rad predlazu penziju pa onda opet neka komisija...verujte mislim da ni oni vise ne znaju ko je nadlezan za to.

minasofijaptt.ju:
volela bih da saznam da li je neko koristio amizol
To je moja prijateljica pila, zbog gutanja, kao da je imala neku knedlu u grlu, pocela je da mrsavi, inance i to je antidepreiv, probala ga je i necu da plasim imala je cele noci utisak kao da joj je neko dao anesteziju u jezik, i od tada pije samo bromazepam jer je on kazu dobar za taj njen problem! U ostalom pitaj lekara, da ti prepise neki antidepresiv koji se bolje podnosi. prozak, seroxat, zoloft, paxil....sada ih ima i ima. Ko zna sta ce jos smisliti!

interesuje me da li uopste postoji slucaj da se neko izvukao iz ovih problema, ali u potpunosti. moj psihoterapeut tvrdi da takvi slucajevi postoje. inace patim od anksioznosti i idem na psihoterapiju vec vise od godinu dana. :)

mh:
interesuje me da li uopste postoji slucaj da se neko izvukao iz ovih problema, ali u potpunosti. moj psihoterapeut tvrdi da takvi slucajevi postoje. inace patim od anksioznosti i idem na psihoterapiju vec vise od godinu dana. :)
Šta znači u potpunosti? To ne znači da te bila kakva terapija niti lekovi mogu izvući iz života i problema koje on donosi. Išla sam na terapiju dve godine i mislim da sam se izvukla. Ne znam da li potpuno i da li je to trebalo od sebe da očekujem. Htela sam da mi bude bolje, da živim lakše, da se osećam kao gospodar nad svojim životom, pa i svojim nedaćama. Uspela sam u tome. Ni sada se ne osećam idealno, žulja me po malo ponekad život i sve to, ali ja sam se definitvno promenila. I zadovoljna sam time.
Želim svima da postignu makar toliko.
Mora dosta da se radi i da se odvoji vreme i snaga i volja za tu edukaciju, ali se isplati.
Pozdrav svima.

Pozdrav svima!
Ne mogu da ne citiram jednog od mojih desetak psihologa, koliko sam do sad prosla:
Tebi ljubavi treba, a ne lekova! Moli Boga, dace ti se...
Jos nesto. Svako od vas je licnost za sebe, pa ne mora svima sve d pomogni, a pogotovo ne uvek. Menjajte lekare i psihologe dok ne nadjete srodnu dusu koja ce vam odgovarati. Do tad, trazite ljubav, meni je to najvise, nemerljivo pomoglo.

Cao

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back