Sine, absolutno Vam čestitam na kolekciji Kelta. Malo je prilika, da se može na jednom mestu videti toliki broj tako finih tetradrahmi. Ja sam nisam kolekcionar Kelta, ali me oduševljaljavaju vaši komadi. Kelti mi se posebno dopadaju zbog svog stila, strašni su umetnici, niko nezna tako kao oni prikazati linije konja, niko kao oni nezna prikazati život konja, njihovu pokretlivost, njihovu gracioznost, njihovu odanost gospodaru.
Jednom ste napisali "da ste zaljubljeni u Kelte", posle vaših slika, moje su me navele, da pogledam malo oko sebe. Imate pravo, budite zaljubljeni u Kelte, jer su
istinski umetnici . A isto tako, spadaju u istoriju vašeg naroda i zbog toga zaslužuju, da se o njima zna sve.
Koliko sam ja saznao i do sada naučio, ovo pleme Skordiska, je komšija plemena TAVRISKA, to je pleme Kelta, koje na zapadu vaših Skordiska, zauzima teritorije Slovenije do današnjeg brda Nanos, tada zvanog Okra. U kasnije vreme brdski prelaz Okra koristio je i Oktavijanu Augustu na osvajanju Balkana. Poznato je, da su tadašnji Kelti- Tauriski, topili gvoždje, poznate su topionice iznad jezera Bohinj i Bled, a gvoždje se transportitrao u Rim, gde su pravljeni poznati kratki rimski mačevi.
Toliko, na brzinu, za moje prijatelje. Pozdrav svima i nastavite sa objavama.