lazar1
Domaćin
- Poruka
- 4.645
Trebalo bi da se dotiče...
E to je vec nesto drugo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Trebalo bi da se dotiče...
Da li je Srbija ratovala 90ih?Sve što se dotiče Srba,ma gdje oni bili,dotiče se i Srbije...Ne znam šta je to tako teško za shvatiti...
generali nisu zločinci, bar ne onakvi kakvim ih se htjelo prikazat, akcija nije bila uzp, , to je moje mišljenje.al koga briga za to, sud je odlučio.i bilo bi to ok da je vijeće bilo jednoglasno, ali 3 protiv 2? znači teška vaga.trebalo je uvjetovat kažnjavanje svih počinjenih zločina u oluji i posli, a i prije s njihovim puštanjem na slobodu. a oni što odsluže dotad. ipak su imali zapovjednu odgovornost, trebali su u to vrime insistirat na kažnjavanju zločina koliko god to tada teško bilo uradit. ebiga zato su generali. koliko god sam uvjeren da je akcija bila opravdana toliko sam i uvjeren da ni hrv nije nevina iz tog izašla.
generali nisu zločinci, bar ne onakvi kakvim ih se htjelo prikazat, akcija nije bila uzp, , to je moje mišljenje.al koga briga za to, sud je odlučio.i bilo bi to ok da je vijeće bilo jednoglasno, ali 3 protiv 2? znači teška vaga.trebalo je uvjetovat kažnjavanje svih počinjenih zločina u oluji i posli, a i prije s njihovim puštanjem na slobodu. a oni što odsluže dotad. ipak su imali zapovjednu odgovornost, trebali su u to vrime insistirat na kažnjavanju zločina koliko god to tada teško bilo uradit. ebiga zato su generali. koliko god sam uvjeren da je akcija bila opravdana toliko sam i uvjeren da ni hrv nije nevina iz tog izašla.
Da li je Srbija ratovala 90ih?
Ove ustase su oslobodjene,a Momcilo Krajisnik je osudjen na preko 20 g.robije.Sta je on uradio?
Trazimo hitno oslobadjanje svih Srba iz Hasog kazamata!!!
Da li je Srbija ratovala 90ih?
Ove ustase su oslobodjene,a Momcilo Krajisnik je osudjen na preko 20 g.robije.Sta je on uradio?
Trazimo hitno oslobadjanje svih Srba iz Hasog kazamata!!!
Није ријеч само о хрватским генералима. Поставља се озбиљно питање (и за оне балване који су вјеровали у исправан рад суда у Хагу) какве су и друге пресуде и на који начин су донешене.
Ово је чист примјер, мада је таквих било и прије, да се тамо доносе политичке пресуде. Командна одговорност постоји само за српске генерале док такве нема за хрватске и муслиманске. Самим тим је онда лако одредити казну и кривца.
Sve Srbe ste proterali a ono malo sto su odlucili ostati - vi ste zaklali , i kazes da vam akcija nije bila udruzeni zlocinacki poduhvat ?
Vas cilj je bio proterati sve Srbe to je lepo rekao i Tudjman u brionskim transkriptima, a preostale pobiti.
I to ste i uradili.
Током акције хрватских здружених снага страдало је 46 војника, 6 полицајаца и 36 цивила. Међу цивилима је 26 особа старијих од 60 година, од тога 17 жена. Укупно је убијено 88 Срба.[5] У овој акцији хрватске војске није било рањених на српској страни.
Припадници УНПРОФОР-а су, из директне борбе, извукли 18 лешева, од којих је већина била измасакрирана и запаљена. Два леша су пронађена касније а један леш су пронашли војници РСК 1994. године. Тек 2000. године је пронађено још 11 (16) лешева скривених у септичкој јами у некада српском делу Госпића. Од 11 лешева, 6 је идентификовано ДНК методом.
Од 88 укупно несталих, 84 је пронађено при чему 8 лешева још није идентификовано.
Cquote1.png
Нисам нашао знакова живота, ни људи ни животиња, у неколико села кроз која смо прошли. Разарање је потпуно, систематско и намерно.[6]
Cquote2.png
— генерал Жан Кот (Jean Cot), 19. септембар 1993.
Године 1994. у рејону Теслинграда (Лички Осик) припадници Личког корпуса заробили су припадника ХВ Јохана Тилдера, који је био учесник догађања у Медачком џепу као припадник извиђачке јединице. У изјави коју је дао описао је читав ток акције, наређења Рахима Адемија и Мирка Норца, сопствено понашања и понашање појединаца. Детаљно је описао сцене масакра и иживљавања над лицима које су се ту нашле. [7]
Суђења
На основу истраге коју је водило до 2004. године, Тужилаштво Хашког трибунала подигло је оптужнице по командној одговорности против начелника Генералштаба Хрватске војске генерала Јанка Бобетка, команданта војног подручја Госпић, генерала Рахима Адемија и команданта Девете гардијске бригаде, генерала Мирка Норца.
Јанку Бобетку оптужница није уручена а он је преминуо априла 2003. године.
До суђења у Хашком трибулану није дошло јер је случај пребачен хрватском правосуђу у септембру 2005. године, а хрватско правосуђе је оптужницу подигло 22. новембра 2006. године. Суђење започиње у јуну 2007. а завршава се 31. маја 2008. године усменим изрицањем пресуде. Током суђења чули су се монструозни злочини и иживљавање над српски становништвом (набијање жене на колац, одсецање главе, распоривање и бацање жена у сопствене куће а затим спаљивање, гађање ножем ретардираног младића који је обешен наглавачке итд.), а такође је доказано да је у самом нападу искоришћено четри пута више артиљеријских граната од потребног броја.
Пресудом је Рахим Адеми ослобођен, а Мирко Норац осуђен због неспречавања убистава цивила, пљачкање имовине те убијање и мучење ратних заробљеника на јединствену казну од 7 година.
nikad se neću složit s tim
naravno da neces jer ti ne odgovara istina da si pripadnik zlikovacke nacije koja je pobila i proterala preko 1.5 miliona Srba iz Hrvatske u 20tom veku.
Pa kod vas svi slojevi drustva podrzavaju klanje i proterivanje Srba tako da to nije nista novo za mene.
Ali cinjenice govore , da gde god ste vi u vojnoj akciji zauzeli neku teritoriju - svi Srbi su tu bili svirepo pobijeni.
I u Medackom Dzepu, i u Pakracu , i u Oluji 1995 - isto ste pobili sve ljude koji su ostali u svojim kucama i nisu otisli u izbeglistvo.
90% poginulih u Oluji su stradali prilikom bezanja , kada ste mitraljirali izbeglicke kolone, i nakon zavrsetka akcije kada su vase snage poklale sve Srbe koji su ostali.
nikad se neću složit s tim
Naravno da se neces sloziti. Sto bi se ti slozio kada su amerikanac, turcin i drugi amerikanac rekli da se i oni ne slazu. Ali, srecom, postoje i neki ljudi koji ne mogu da se kupe.
"Član žalbenog veća Haškog tribunala Fausto Pokar (Pocar) ocenio je da je današnja oslobađajuća presuda koju to veće, uz njegovo protivljenje, izreklo
hrvatskom generalu Antu Gotovini, "protivna bilo kakvom osećaju za pravdu".
Nemoj na taj način da generalizuješ ceo narod samo zato što su se izrodi nakotili i što imaju podršku spolja pa su glasniji od Srba.srbi su jedno smece i djubre od naroda, sramota od srpskih junaka sa kumanova i kajmakcalana u sta su se izrodi pretvorili, kurvini sinovi od azre mi padaju na pamet....
koliko je bilo hrvata na prostoru te tvoje krajine između 91-95? isparili? koj je svirepo pobio i istjerao hrvate s tog prostora? jesi li ti imao prste u tome kad to nikad ne spomeneš? ili ti je to poslužilo da stekneš neki imetak pljačkom hrvatskih imanja?
Neki su otisli sami neki proterani. Ali niko nije te Hrvate nabijao na kolac, sekao im glave, i zenama otvarao utrobe.
Uvidjas razliku ?
Pravo da ti kazem meni je jasno da mi Srbi i vi Hrvati ne mozemo - a i ne trebamo nikad ziveti skupa. Zato sam za humano preseljenje Srba iz vase tvorevine u Republiku Srpsku.
Zasto u Republiku Srpsku? Zato sto je razlika izmedju Srba u Hrvatskoj i Republici Srpskoj to sto ih odvaja reka Sava i nista vise.
Tu bi se osecali najprijatnije.
I time bi nestali razlozi za nove sukobe u buducnosti sa vama, osim ako vi nas ne biste napadali, i nove genocide nad Srbima.