Ante Gotovina i Mladen Markač oslobođeni!

Kakva ce biti odluka zalbe hrvatskim generalima u Hagu ?

• Tuzba ce biti odbacena, a kazna potvrdjena.

• Tuzba ce biti uvazena, a kazna smanjena.

• Oslobadjajuca presuda.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Interesujeme samo kakvu ce sada presudu da donesu u Shesheljevom slucaju... Posle svega ovoga i tamnicenja od deceniju , suditi mu za verbalni delikt je u krajnju ruku idijotski... Pritom zanemarujem moja licna osecanja prema ovom pojedincu. Ja licno smatram Vojislava Seselja za istinskog genija i odlicnog retoricara ali generalno neuravnotezenog ludaka koji bez obzira na sav svoj geniji nije kadar da vodi jednu ozbiljnu drzavnu funkciju. On za mene pak predsavlja savrsenu opoziciju ko god vlast bila jer, po meni, opozicija je bitna koliko i sama vlast samo u drugom pravcu i na drugojacije nacine. Elem zanemarivsi sve to, ne mogu se oteti utisku da se ovde radi o nasem zemljaku i coveku koji u Haskom tribunalu predstavlja sebe ali i nas narod jer, kao sto vidimo ovde, svet poistovecuje Gotovinu i Mrkaca sa Hrvatskom borbom i time im daje legitimitet za sve sto su oni kao pojedinci i Hrvatska kao drzava uradili... Ovo i naredne presude definitivno ce izazvati duboku destabilizaciju regiona i potpalice stare rane i otvoriti nove u narastajima koji svakako imaju uvid u nepravdu koja se ovim cinom i slicnim stvara u drustvu.... Kada na sve to dodamo i trenutnu tesku situaciju unutar zemlje.... Bure baruta je ponovo puno i spremno da explodira ... Medjunarodno pravo.... pravo.... Kakva sprdnja. Svetom odavno vlada zakon jaceg ali ovakvi javni samari koji traju godinama i ovakvo teranje sile definitivno nam oduzimaju svaku nadu u bilo koji vid institucija... Celokupnih institucija i celokupnog sistema koji danas kao takav postoji, jer ovo je srz, ovo je bit koja daje smer svemu ostalom... Posle svega ovoga pusto ostrvo deluje tako idilicno. Govoriti o bilo cemu drugom gubi svaki smisao jer ocigledno nema nacina da pravda pobedi u svetu u kom danas zivimo...

I ja sam razmisljao na tu temu i gotovo sam siguran da ce se sada zbog gusenja nezadovoljstva Srba doneti neka odluka tipa oslobadjanja Seselja posle 10 godina bez presude ili mozda smanjenja kazne nekom Srbinu kome ne preostaje vise od par meseci zivota.
Zivi bili pa videli!!!

Interesujeme samo kakvu ce sada presudu da donesu u Shesheljevom slucaju... Posle svega ovoga i tamnicenja od deceniju , suditi mu za verbalni delikt je u krajnju ruku idijotski... Pritom zanemarujem moja licna osecanja prema ovom pojedincu. Ja licno smatram Vojislava Seselja za istinskog genija i odlicnog retoricara ali generalno neuravnotezenog ludaka koji bez obzira na sav svoj geniji nije kadar da vodi jednu ozbiljnu drzavnu funkciju. On za mene pak predsavlja savrsenu opoziciju ko god vlast bila jer, po meni, opozicija je bitna koliko i sama vlast samo u drugom pravcu i na drugojacije nacine. Elem zanemarivsi sve to, ne mogu se oteti utisku da se ovde radi o nasem zemljaku i coveku koji u Haskom tribunalu predstavlja sebe ali i nas narod jer, kao sto vidimo ovde, svet poistovecuje Gotovinu i Mrkaca sa Hrvatskom borbom i time im daje legitimitet za sve sto su oni kao pojedinci i Hrvatska kao drzava uradili... Ovo i naredne presude definitivno ce izazvati duboku destabilizaciju regiona i potpalice stare rane i otvoriti nove u narastajima koji svakako imaju uvid u nepravdu koja se ovim cinom i slicnim stvara u drustvu.... Kada na sve to dodamo i trenutnu tesku situaciju unutar zemlje.... Bure baruta je ponovo puno i spremno da explodira ... Medjunarodno pravo.... pravo.... Kakva sprdnja. Svetom odavno vlada zakon jaceg ali ovakvi javni samari koji traju godinama i ovakvo teranje sile definitivno nam oduzimaju svaku nadu u bilo koji vid institucija... Celokupnih institucija i celokupnog sistema koji danas kao takav postoji, jer ovo je srz, ovo je bit koja daje smer svemu ostalom... Posle svega ovoga pusto ostrvo deluje tako idilicno. Govoriti o bilo cemu drugom gubi svaki smisao jer ocigledno nema nacina da pravda pobedi u svetu u kom danas zivimo...

Srbi su na zalost mnogo naivan narod da ne kazem glup.

Idiotizam je ocekivati da ti pravdu donese neko ko ti je neprijatelj, i ko je u sustini i organizovao Hrvate da cine to sto su cinili Srbima - Nemce i Amerikance.

I ja sam razmisljao na tu temu i gotovo sam siguran da ce se sada zbog gusenja nezadovoljstva Srba doneti neka odluka tipa oslobadjanja Seselja posle 10 godina bez presude ili mozda smanjenja kazne nekom Srbinu kome ne preostaje vise od par meseci zivota.
Zivi bili pa videli!!!

Posle ove svinjarije jedno što bi moglo da priguši nezadovoljstvo Srba jeste potpuna abolicija svih osuđenih Srba i da im se isplate milionska obešetećenja za neosnovano robijanje.

A i ono svođenje saradnje sa Hagom na tehnički nivo je smejurija.

Napičiće gazde Ivicu i Tomu i za dva dana će vratiti saradnju na nivo redovnih aktivnosti.

Mi smo smešan narod.

Ja sam pre 10tak godina upoznao jednog Srbina iz Dalmacije izbeglicu i on mi je rekao da je 1995 bio na polozaju na Velebitu , i da su ih bombardovali americki razaraci iz Jadrana.

Isto tako su bombardovali i jedini aerodrom u RSK

Mi Srbi smo mogli u ratu u BIH kompletno da unistimo Bosnjake ali to nisu dozvoljavali Amerikanci

Na primer Sarajevo je moglo da padne u roku od 6 meseci, jer je bilo u totalno nasem okruzenju ali Amerikanci to nisu dozvoljavali i Srbi su zbog Amerikanaca morali da dozvole snabdevanje Bosnjaka u opkoljenom Sarajevu

Isti je slucaj sa Bihacem koji je prakticno bio oslobodjen grad, ali su se Srbi morali 1994 povuci iz Bihaca na naredbu Amerikanaca sto nam se kasnije obilo o glavu vec 1995 svi znamo kakve je zlocine pocinio 5 korpus ARBIH protiv Srba u zapadnoj Krajini u Republici Srpskoj

znam da bi tebi bilo i bit će ti suludo ako kažem da znam dosta srba koji ni u ludilu nebi otišli odavde. al tako je. je znam da ti je teško vjerovat

moguce da postoje takvi ali to nisu pravi Srbi, vec neki anacionalni ,kojima je jedino bitno sopstveno dupe.

Ja recimo nikada ne bih mogao da zivim u vasoj ustaskoj NDH, cak ja bih i mogao , jer sam duhovno jak - ali sa kim bi se tamo druzila moja deca isla u skolu - pa razume se jedini izbor bi im bile te iste ustase i samim tim bi smo bili ugrozeni. Sa kim bi se sutra moja deca vencavala nego sa Hrvatima i tako bi ustasluk usao i u moju kucu .

Zato je bolje svako da zivi sa svojim narodom najmanja glavobolja i najsrecniji su i jedni i drugi.

Naravno uvek ce biti ljudi kojima nece smetati da zive medju Hrvatima ili Srbima , ali takvi su teska manjina.

Браћо Срби игноришите усташе! Сваки пут кад конверзујете са њима пристајете на фашизам! Хебао им пас матер фашистичку свима!

Brate Srbine i sa neprijateljima se mora razgovarati i ja mislim da je jedino resenje sukoba sa ustasama , humana razmena stanovnistva, uz nezavisnost Republike Srpske .

E sad tu je problem sto licemerna hrvatska vlast se protivi tome, i da ne bi se srbi ujedinili , oni za to zrtvuju 500.000 hrvata u FBIH

No dobro,

Ako ne budu Hrvati hteli da se dogovore sa nama o podeli BIH mi cemo se na kraju dogovori sa Bosnjacima

Video sam da bi vecina Bosnjaka pristala na dogovor sa nama Srbima o podeli BIH po principu 50-50%

Na kraju ce i tako biti jer se Hrvati iz FBIH vecinom iseljavaju u Hrvatsku i sve ih je manje.

Brate Srbine i sa neprijateljima se mora razgovarati i ja mislim da je jedino resenje sukoba sa ustasama , humana razmena stanovnistva, uz nezavisnost Republike Srpske .

E sad tu je problem sto licemerna hrvatska vlast se protivi tome, i da ne bi se srbi ujedinili , oni za to zrtvuju 500.000 hrvata u FBIH

No dobro,

Ako ne budu Hrvati hteli da se dogovore sa nama o podeli BIH mi cemo se na kraju dogovori sa Bosnjacima

Video sam da bi vecina Bosnjaka pristala na dogovor sa nama Srbima o podeli BIH po principu 50-50%

Na kraju ce i tako biti jer se Hrvati iz FBIH vecinom iseljavaju u Hrvatsku i sve ih je manje.
Ne pitaju se Hrvati ni za šta, niti smeju da donose bilo kakve odluke bez odobrenja TUTORA... :)

Ради се о топничким дневницима. Против Готовине се оптужница базирала на гранатирању. Управо тзв. топнички дневници су ту били кључни доказ. ЕУ је једно време инсистирала да се они доставе али у једном тренутку одустају од тога. Како они нису дошли остављена је могућност да се тумачи гранатирање како се хоће. Такође, судије и тужилаштво су свесно минимизирале оптужницу.
Тужилаштво и судије(у оба степена) су намештали овакав сценарио од почетка. Мора да се поведе истрага о томе. Мора и у Србији, да би видели да ли је неко овде помагао у томе.

Back