Anonimnost na forumu

Podstaknut prizorom da na forumu (a pogotovu na PDF-u psihologija) postoje ljudi koji vole da razmenjuju mišljenja, dele savete i sl. i da pritom ne osete neugodnost što pričaju o oblasti u koju se ne razumeju, niti strah da će ,,ispasti glupi'' jer im je zagarantovana anonimnost otvorio sam ovu temu. Dakle, šta mislite, koliko bi se sam koncept foruma i forumske diskusije promenio i u kom pravcu bi išla ta promena ako bi svako od nas morao da navede svoje pravo ime i prezime, JMBG...adresu...šta god, dakle ako ne bi imali mogućnost da budemo anonimni?

A sta bi to promenilo ne kapiram?ovde sam sreo 2-3 osobe koje znam uzivo pre foruma i iste ove stavove je mogao cuti svako uzivo..mada ne mislim da je njima bitno gde zivim i koji mi je br licne karte

Ovde je samo vise tema na jednom mestu koje u rl ne pominjemo..pa su samo ta misljenja nova za nekog ko nas zna..opet kazem sve to nema veze sa licnim podacima koje uopsteno nikad nikom ne dajem..ono i kad menjam broj moba ili fixnog ne javljam svima nego odredjenom broju bitnih ljudi

Bas zato sto je svima omoguceno da budu sve i svasta, zato je i tako. Naizgled fino mesti i fini ljudi. A sve je zapravo...samo ne to. Upravo ta anonimnost dopusta svakome da se razmase kako i u kojoj meri zeli, da bude sta jeste ili nije, sta zeli biti ili se uzivi u ono sta nikada ne moze postati, tako da ima nas raznih. I tako to treba i prihvatiti; kao neku laku zabavu, ubijanje vremena i ne opterecivati se, jer kao i u relanom zivoti, ko isteruje pravdu,ostane kratkih rukava. :kiss:

Back