Anonimnost na forumu

Dača R

Aktivan član
Poruka
1.157
Podstaknut prizorom da na forumu (a pogotovu na PDF-u psihologija) postoje ljudi koji vole da razmenjuju mišljenja, dele savete i sl. i da pritom ne osete neugodnost što pričaju o oblasti u koju se ne razumeju, niti strah da će ,,ispasti glupi'' jer im je zagarantovana anonimnost otvorio sam ovu temu. Dakle, šta mislite, koliko bi se sam koncept foruma i forumske diskusije promenio i u kom pravcu bi išla ta promena ako bi svako od nas morao da navede svoje pravo ime i prezime, JMBG...adresu...šta god, dakle ako ne bi imali mogućnost da budemo anonimni?

ko te prihvati, prihvati te takvog kakv si. ko te ne prihvati, nece pomoci ni da si clan mense i/ili najstrucniji u nekoj oblasti.
napravi svoj forum, vezan iskljucivo za psihologiju i ko ti se ne svidja, ne podleze tvojim standardima i merama - banuj ga. jednostavno je. :mrgreen:

inace, ko u rl ima strah od toga da ce ispasti glup, taj isti strah ima i ovde. izbije kad - tad. ma forum izvlaci iz ljudi ono sto nekima ne bi bilo izvuceno u rl, taman klince pod nokte da im zabijaju.

anonimnost ima drugu ulogu. ne moraju svakome biti dostupni neciji podaci, ko zna kakvi sve lutaju forumom. :zper: ni u rl nemaju svi ljudi, koje upoznamo, odmah neciji broj telefona, ne znaju adresu, a kamoli broj licne karte. :roll:

Poslednja izmena:
Podstaknut prizorom da na forumu (a pogotovu na PDF-u psihologija) postoje ljudi koji vole da razmenjuju mišljenja, dele savete i sl. i da pritom ne osete neugodnost što pričaju o oblasti u koju se ne razumeju, niti strah da će ,,ispasti glupi'' jer im je zagarantovana anonimnost otvorio sam ovu temu. Dakle, šta mislite, koliko bi se sam koncept foruma i forumske diskusije promenio i u kom pravcu bi išla ta promena ako bi svako od nas morao da navede svoje pravo ime i prezime, JMBG...adresu...šta god, dakle ako ne bi imali mogućnost da budemo anonimni?

http://forum.krstarica.com/showthread.php/360989-internet-stalking-zanimanje-stalker

ko te prihvati, prihvati te takvog kakv si. ko te ne prihvati, nece pomoci ni da si clan mense i/ili najstrucniji u nekoj oblasti.
napravi svoj forum, vezan iskljucivo za psihologiju i ko ti se ne svidja, ne podleze tvojim standardima i merama - banuj ga. jednostavno je. :mrgreen:

inace, ko u rl ima strah od toga da ce ispasti glup, taj isti strah ima i ovde. izbije kad - tad. ma forum izvlaci iz ljudi ono sto nekima ne bi bilo izvuceno u rl, taman klince pod nokte da im zabijaju.

anonimnost ima drugu ulogu. ne moraju svakome biti dostupni neciji podaci, ko zna kakvi sve lutaju forumom. :zper: ni u rl nemaju svi ljudi, koje upoznamo, odmah neciji broj telefona, ne znaju adresu, a kamoli broj licne karte. :roll:

Zašto govoriš o prihvatanju? Mislim da ljudi ne dolaze ovde da bi zadovoljili potrebu za prihvaćenošću (valjda :) ). Nije suština teme u tome da li meni ti ljudi smetaju ili ne. Prosto, takvih ljudi će uvek biti, čak i da otvorim svoj sopstveni psihološki forum :).

Ne slažem se da kada postoji strah u rl, on postoji i ovde, jer anonimni ste. To ima logike i ako uzmeš u obzir one čuvene sajtove za upoznavanje budućeg partnera. Mnogo je manja anksioznost onda kada chatujes sa nekim nego kada se nađeš uživo lice u lice sa tom osobom. Ovo ipak niste vi već po svemu sudeći neko idealno JA koje se u sve razume i koje je spremno da glasno kaže nešto na temu o kojoj bi zaćutalo da se u rl nađe u situaciji da o njoj diskutuje. Neminovno je da su inhibicije u virtuelnom svetu izbrisane.

A što se tiče uloge anonimnosti, slažem se ja da je ona neophodna ovde i to upravo iz razloga iz kog ti navodiš, ali eto govorimo hipotetski, pa možda nekoga nagna na razmišljanje. :)

Anonimnost sa necijim neznanjem ili pametovanjem,nema ama bas nikakve veze.Nije nuzno da neko bude vanserijski pametan ili iskusan,da bi sebi dao za pravo da komentarise na odredjenim temama,pa cak i da deli savete.Ako mi se dopao neciji komentar,misljenje ili sugestija,to nikako ne znaci da moram znati sta je,ko je,odakle je i sl.Isto vazi i za one kojima se slatko nasmejem na nesto napisano.Dakle,izlazak iz anonimnosti ne menja stvari,jer licni podaci svakoga od nas su samo "sluzbeni" deo nase licnosti.Ovakav vid komunikacije nosi sa sobom slobodu pisanja,i svako od nas bira koliko zeli i hoce da bude anoniman ili dostupan :)

Zašto govoriš o prihvatanju? Mislim da ljudi ne dolaze ovde da bi zadovoljili potrebu za prihvaćenošću (valjda :) ). Nije suština teme u tome da li meni ti ljudi smetaju ili ne. Prosto, takvih ljudi će uvek biti, čak i da otvorim svoj sopstveni psihološki forum :).

Ne slažem se da kada postoji strah u rl, on postoji i ovde, jer anonimni ste. To ima logike i ako uzmeš u obzir one čuvene sajtove za upoznavanje budućeg partnera. Mnogo je manja anksioznost onda kada chatujes sa nekim nego kada se nađeš uživo lice u lice sa tom osobom. Ovo ipak niste vi već po svemu sudeći neko idealno JA koje se u sve razume i koje je spremno da glasno kaže nešto na temu o kojoj bi zaćutalo da se u rl nađe u situaciji da o njoj diskutuje. Neminovno je da su inhibicije u virtuelnom svetu izbrisane.

A što se tiče uloge anonimnosti, slažem se ja da je ona neophodna ovde i to upravo iz razloga iz kog ti navodiš, ali eto govorimo hipotetski, pa možda nekoga nagna na razmišljanje. :)

ne pisem o sajtovima za upoznavanje vec o samom forumu. sirom foruma postoje sukobi, dokazivanja ko je u pravu, a ko nije, borba za dominaciju, prevlast, sve to je potreba da se ostavi utisak. neki se ulepsavaju na druge nacine (tolerantni su, kulturni, ljubazni), ali i pored toga pojedini, nepozeljni delovi izbiju na videlo, kad - tad. pises da ljudi ne haju da li ce ispasti glupi ili ne, ali idealno ja podrazumeva da je osoba i pametna. svodi se na to da ljudi misle da su pametni, sopstvena iluzija. sto je vise pristalica, vece je potvrdjivanje i samopotvrdjivanje. forum je kao vrzino kolo. dala baba dinar da udje, a dva da izadje :lol:, zato sto postane navika. misljenje o ljudima se i ovde formira i ne moze se izbeci, pogotovo ako provodis dosta vremena na forumu i cesto vidjas pojedine nikove, citas ih. a svi koji provode ovde dosta vremena imaju neki hendikep u rl, nesto im fali, jer ne bi bili ovde. makar to bila samo prica o pojedinim temama o kojima nemaju sa kim da pricaju ili su sa poznatim ljudima te price ispricane. za neke teme je zaista mala verovatnoca da ce biti nacete u rl. na kraju, nekada, padaju i forumske kafe i kolaci, a nekada i jos ponesto. forum je manje - vise virtuelno selo. inhibicije cesto postoje. jos ako se sa nekim sprijateljis, moze se stvoriti inhibicija. pre svega inhibicija misljenja, jer mali broj ljudi moze podneti da neko ima razlicito misljenje po nekom pitanju.

sto se tice nemanja anonimnosti mislim da bi pre svega na politici bilo mnogo manje sukoba.

dobro, ako sustina teme nije to da li tebi neko odgovara na ovom podforumu ili ne.

edit postoje inhibicije i pored anonimnosti, a dolaze vremenom, jos vece bi bile i zahvatile bi jos neke delove (prosirile se), ako anonimnosti ne bi bilo.

Poslednja izmena:
Ja totalno razlikujem RL i ovo.
Iz puno razloga....

U realu ljudi ostvaruju svoje fizicke potrebe, ovde ostvaruju svoje dusevne, duhovne, mentalne potrebe....
Prikazivace oni slicne stvari u realu , ono sto ja zovem psihologika, ali psihologija nece biti ista...

U realu cu za pristup hocu otvoreno o svemu dobiti odmah po pi......
Jer lopovi znaju da ce biti otkriveni, seljaci da ce biti razotkriveni, odmah ce hijararhija da proradi i da pokusaju da te ucutkaju tako sto ti pokazu da su poslovno uticajniji, jaci, finansijski jaci, fizicki jaci ili na bilo koji nacin jaci i to ne sitno jaci , nego do poraza jaci...Treba provaliti sta im je granica za poraz, to moze biti totalno nedefinisano podrucje...

Anonimnost iako se moze lako preskociti, jer dovoljno je uhakovati malo i dobices i adresu nekog ko je trenutno ulogovan na krstarici forumu...daje upravo to....
Mogucnost da teren ostane virtualan, tj dusevno duhovno mentalan...
Nemamo onda ni poslovno i ekonomsko ni fizicko...a to su obicno polja gde je najvise primitivizma, zlobe, i "zao mi je ali ja moram da budem takav, takvo je vreme"....

Ovo ti je ono za pocetak, ne bi trebalo da ti treba vise....
Dublje analize, koje obuhvataju siroke socioloske prepletenosti...odnose, modele, organizaciono uredjenje, mentalitet i stereotipe........bi samo tipicno psiholoski zamotale sustinu ove teme....
Obicno ljudi onda posmatraju sve....ali onda vide detalje ne vide sinteticku sliku ili ne razdvoje bas jasno znacaj pojedinih detalja...

Neko je nekad rekao da je inteligencija upravo to , odredjivanje znacaja pojedinih detalja u slici, znaci podrazumevao je da svaka osoba vidi sve detalje slike, da ne postoje razlike u percepciji.
Inteligencija je toliko razlicita kod osoba, vecina je slabijeg kapaciteta , tako da je jasno zasto ne valja dati puno podataka ili cinilaca...

Sigurno bi se koncept promjenio...Mada, ja ne bih imao nista protiv da se objavi moje ime, ili da se mi medjusobno upoznamo, tipa svako postavi svoj fb profil, cisto da vidim kako taj neko izgleda...

Da da ovo sam bas i cekao....

....a onda krecu sikriminacije, halo efekat predrasude i onda bi se na forumu ocenjivali ne kako ko pise i sta nego kakve obrve ima i da li je napucio usta...

FB na forumu - VEEEEEOMA GLUPA STVAR ZA FORUM.....FB JE ZLO..... KOLIKO SE LJUDI SAMO POKACILO PREKO FEJSA....

Eno ja okacio video neki od lika koji svira whitesnake pesmu i zezao korisnika hirajgoagen da sam to ja i vec primio neke komentare - Jao jel si ono stvarno ti, jao kako ti cupava ksa itd, i kada sam rekao da nisam to ja usledili su komentari - Uh pa dobro je pa ja reko 'de onako da izgleda bRu zlI taman posla i slicno hahahahahaha

Eto jedan klip,slika i gotovo VEC JE FORMIRANO NEKO PREDUBEDJENJE ZA TVOJ INTELEKT, PSIHU, DUH NA OSNOVU TVOJE SLIKE, POGLEDA, BORA, FRIZURE, TELESNE GRADJE, MOTORIKE, BOJE GLASA (AKO JE KLIP U PITANJU) I SLICNO.....

ANONIMNOST NA FORUMU JE NUZNO NEOPHODNA ZA RAZVIJANJE OBJEKTIVNOG RAZMISLJANJA I PROCENJIVANJA....Cak su i avatari previse....I oni uslovljavaju halo efekat sto se videlo na temi o avatarima posebno.....

Dok sam nosio namerno avatar Hanibala Lektora i u isto vreme davao dobre i ohrabrujuce savete, pohavle i slicno, ljudi ma je to bila kontradikcija i bukvalno su se nalazili u cudu..... Nisu mogli da prihvate i jedno i drugo u meni...KAko to da covek sa avatarom Hanibala Lektora moze da daje onako dobre savete???

HAha bas se secam Nininog komentara - Prvo se zahvalila za postove i vreme koje sam odvojio za nju a zatim je rekla - Jao sta ce ti onaj odvratni avatar hahahahaha......

Anonimnost je neophodna ovde, zato sam i dosao na Forum Krstarice....Da sam hteo slike video zapise itd BIO BIH NA FEJSBUKU.....Mada i sad jesam ali u jednom indirektnom obliku hahaha.....Bitno je da nemam profil.... :-)

Primetio sam da na nekim ozbiljnijim forumima na kojima su ljudi mahom sve strucnjaci i profesionalci (ali pravi) gotovo i da nema potrebe da se stavlja avatar, nick, slike zapisi itd....Oni cak i ne razmisljaju o tome, ne vuce ih da znaju kako ko izgleda, ko je sta i slicno.....Jedino sto ih zanima i do cega im je stalo je sadrzaj posta, razmena misljenja, dopunjavanje znanja i trazenje odgovora za svoje nedoumice...

Toliko od mene za sada!
Tema je zanimljiva i deobra za diskusiju samo se nadam da je Daca otvorio u naucnom smislu a ne kao izduvni ventil zbog radi toga :-) sto mu ovde mLogi oduzimaju buduci leba !
KAo sto mi je i sam Daca jednom rekao - MA pusti ljude neka lupnu i ostanu zivi, sta ima veze.....E eto ovog puta i ja njemu to porucujem tj porucujem mu sopstvene reci...

Moze biti, ali ne mora da znaci.

Na primjer, ja i jos 5 ljudi smo vrlo aktivni na nekom podforumu, vec odavno diskutujemo, medju nama vlada zdrava atmosfera, da ne kazem da smo kao neki virtuelni prijatelji, i reci ti meni kako da me ne kopka kako izgleda taj neko?

Ne kazem da se trebamo svi svima predstavljati, ali neko ograničeno upoznavanje medju vec forumski upoznatim clanovima ne može da škodi.

Ja sam upoznala ljude koji sebe smatraju strucnjacima a opet govore gluposti i ne mogu se pohvaliti znanjem.
Prestankom anonimnosti bi mozda ljudi ozbiljnije shvatali ono sto je izreceno na forumu ali se kolicina procitanih gluposti ne bi umanjila.

I kao anonimni mogu ispasti glupi, i verujem da se čovek može jednako zastideti što je ispao glup, iako je nešto anonimno napisao.

Veoma često pacijenti me traže da ono što mi kažu ostane u četri oka..takođe veoma često ne žele reći sestri zbog čega su došli (uput, pregled, th. .isl.) već žele da njihove potrebe ostanu privatne koliko je god to moguće ...

Međutim sa druge strane, dok prolaziš parkom od dz-a možeš čuti dr-mi je propiso/la ovo ili ono, dobio sam uput za ovo ili ono - brzo se pročuje kako koji dr 'diše' , a to bi značilo 'koliko je dozvoljeno tražiti' pretraga, lijekova, uputa s obzirom na želje i bolesnost i stvarnu bolest pacijenta... U tim svojim razgovorima, tj. razmjeni iskustava u 60% slučajeva zahtjevi 'nestručnih' ne prelaze ovlaštenja 'stručnih' ..ali ima svakako i onih koji bubnu 'Znate ja bih u onaj tunel da snimim čitav organizam' ..(to bi bio neki njihov zamišljeni potpuno neciljani NMR koji se ne radi nigdje u svijetu..)

Anonimnost i neznanje su sastavni dio čovjeka, odgovornost i jednog i drugog je u najvećem broju slučajeva u rukama drugih, tj. nadležnih (kako u rl. tako i ovdje) iako ljudi u najvećem broju slučajeva nisu svjesni toga..

Ja totalno razlikujem RL i ovo.
Iz puno razloga....

U realu ljudi ostvaruju svoje fizicke potrebe, ovde ostvaruju svoje dusevne, duhovne, mentalne potrebe....
Prikazivace oni slicne stvari u realu , ono sto ja zovem psihologika, ali psihologija nece biti ista...

U realu cu za pristup hocu otvoreno o svemu dobiti odmah po pi......
Jer lopovi znaju da ce biti otkriveni, seljaci da ce biti razotkriveni, odmah ce hijararhija da proradi i da pokusaju da te ucutkaju tako sto ti pokazu da su poslovno uticajniji, jaci, finansijski jaci, fizicki jaci ili na bilo koji nacin jaci i to ne sitno jaci , nego do poraza jaci...Treba provaliti sta im je granica za poraz, to moze biti totalno nedefinisano podrucje...

Anonimnost iako se moze lako preskociti, jer dovoljno je uhakovati malo i dobices i adresu nekog ko je trenutno ulogovan na krstarici forumu...daje upravo to....
Mogucnost da teren ostane virtualan, tj dusevno duhovno mentalan...
Nemamo onda ni poslovno i ekonomsko ni fizicko...a to su obicno polja gde je najvise primitivizma, zlobe, i "zao mi je ali ja moram da budem takav, takvo je vreme"....

Ovo ti je ono za pocetak, ne bi trebalo da ti treba vise....
Dublje analize, koje obuhvataju siroke socioloske prepletenosti...odnose, modele, organizaciono uredjenje, mentalitet i stereotipe........bi samo tipicno psiholoski zamotale sustinu ove teme....
Obicno ljudi onda posmatraju sve....ali onda vide detalje ne vide sinteticku sliku ili ne razdvoje bas jasno znacaj pojedinih detalja...

Neko je nekad rekao da je inteligencija upravo to , odredjivanje znacaja pojedinih detalja u slici, znaci podrazumevao je da svaka osoba vidi sve detalje slike, da ne postoje razlike u percepciji.
Inteligencija je toliko razlicita kod osoba, vecina je slabijeg kapaciteta , tako da je jasno zasto ne valja dati puno podataka ili cinilaca...

Imamo i mi ovde hijerarhiju od skoro u vidu ovih zelenih kvadratica :)

Da da ovo sam bas i cekao....

....a onda krecu sikriminacije, halo efekat predrasude i onda bi se na forumu ocenjivali ne kako ko pise i sta nego kakve obrve ima i da li je napucio usta...

FB na forumu - VEEEEEOMA GLUPA STVAR ZA FORUM.....FB JE ZLO..... KOLIKO SE LJUDI SAMO POKACILO PREKO FEJSA....

Eno ja okacio video neki od lika koji svira whitesnake pesmu i zezao korisnika hirajgoagen da sam to ja i vec primio neke komentare - Jao jel si ono stvarno ti, jao kako ti cupava ksa itd, i kada sam rekao da nisam to ja usledili su komentari - Uh pa dobro je pa ja reko 'de onako da izgleda bRu zlI taman posla i slicno hahahahahaha

Eto jedan klip,slika i gotovo VEC JE FORMIRANO NEKO PREDUBEDJENJE ZA TVOJ INTELEKT, PSIHU, DUH NA OSNOVU TVOJE SLIKE, POGLEDA, BORA, FRIZURE, TELESNE GRADJE, MOTORIKE, BOJE GLASA (AKO JE KLIP U PITANJU) I SLICNO.....

ANONIMNOST NA FORUMU JE NUZNO NEOPHODNA ZA RAZVIJANJE OBJEKTIVNOG RAZMISLJANJA I PROCENJIVANJA....Cak su i avatari previse....I oni uslovljavaju halo efekat sto se videlo na temi o avatarima posebno.....

Dok sam nosio namerno avatar Hanibala Lektora i u isto vreme davao dobre i ohrabrujuce savete, pohavle i slicno, ljudi ma je to bila kontradikcija i bukvalno su se nalazili u cudu..... Nisu mogli da prihvate i jedno i drugo u meni...KAko to da covek sa avatarom Hanibala Lektora moze da daje onako dobre savete???

HAha bas se secam Nininog komentara - Prvo se zahvalila za postove i vreme koje sam odvojio za nju a zatim je rekla - Jao sta ce ti onaj odvratni avatar hahahahaha......

Anonimnost je neophodna ovde, zato sam i dosao na Forum Krstarice....Da sam hteo slike video zapise itd BIO BIH NA FEJSBUKU.....Mada i sad jesam ali u jednom indirektnom obliku hahaha.....Bitno je da nemam profil.... :-)

Primetio sam da na nekim ozbiljnijim forumima na kojima su ljudi mahom sve strucnjaci i profesionalci (ali pravi) gotovo i da nema potrebe da se stavlja avatar, nick, slike zapisi itd....Oni cak i ne razmisljaju o tome, ne vuce ih da znaju kako ko izgleda, ko je sta i slicno.....Jedino sto ih zanima i do cega im je stalo je sadrzaj posta, razmena misljenja, dopunjavanje znanja i trazenje odgovora za svoje nedoumice...

Toliko od mene za sada!
Tema je zanimljiva i deobra za diskusiju samo se nadam da je Daca otvorio u naucnom smislu a ne kao izduvni ventil zbog radi toga :-) sto mu ovde mLogi oduzimaju buduci leba !
KAo sto mi je i sam Daca jednom rekao - MA pusti ljude neka lupnu i ostanu zivi, sta ima veze.....E eto ovog puta i ja njemu to porucujem tj porucujem mu sopstvene reci...

Ma nek bude iz oba razloga :)

Pa ne verujem da bi to izazvalo probleme na pdf "psihologija," ali na pdf "politika" ili "istorija" svakako. Mislim da onda ljudi iz straha ne bi iznosili svoje polit. mišljenje. Ovde, kao i u životu svako daje svoj savet čoveku najbolje što zna. I ako neko sa diplomom pokuša da ospori njegovo mišljenje, ovaj će mu odgovoriti (nestručno, ali isteraće svoje).

Добили би смо квалитетније расправе и много квалитетније изјаве.
Јер би свако од нас покушавао да се прикаже у што бољем светлу односно да направи неку врсту бренда од себе.

Док би се са друге стране многе будале повукле са форума. Или барем из озбиљних тема.

koncept je da postoji paralelan svet koji može da bude sasvim fantastičan, a logično bi bilo da je jedinstven sa onim što predstavljaš u svakoj opciji
mada opet niko nije u potpunosti razokrev nikada
mislim čovek može da igra različite uloge u vraznim segmentima života
anonimno ili ne, činjenica je kada stavri funkcionišu posredno, bez direktnog kontakta ljudi se ponašaju nešto drukčije, možda slobodnije
pa ni ovako ne taržiš svakome LK na uvid

Priznajem mogućnost da govori egotrip snoba u meni; ali i ovo mi je jedna snobistička tema.

Obavezujem se da neću napisati ni reč na bilo kojem pdf-u na kojem se (prethodno) bude zahtevao konkretan (napismen i pečatiran) dokaz stručnosti. Profesionalci bilo koje branše imaju pravo na svoju privatnost.

:mrgreen:

U svakom drugom slučaju ovakvi su mi latentni lamenti sviranje kur.cu. Ogledalce, ogledalce. Bilo šta što sam ikad napisala na krstarici u rl sam (i u lice) rekla svakom ko je pitao i hteo da čuje. U određenom broju slučajeva rekla sam i kad nisu bili radi. Ne razumem izraz "anonimnost na forumu" kad se ne primenjuje na ljude starije od osamnaest godina s bar elementarnom tolerancijom na privatne poruke budala i manijaka.

Što se mene tiče; "anonimnost" postoji prvenstveno zbog manijaka. I moje netolerancije na iste.

Prikrivanje izrečenih stavova u rl?

:zcepanje:

E baš se vidi da sam ovde anonimna.

Znam ljude koji bi platili da me ne poznaju. Ali, šipak. Jer ne postoje pare na svetu koje bih ja dala da ne poznajem njih. Plati pa se klati. :mrgreen:

U RL ne postoji nikakva odgovornost za izreceno.
Ni materijalna, ni moralna.
Zasto bi je trazili ovde?

To je to.

Kad pogledamo na sta lice stvarne aktivnosti (barem ono sto se prenosi na tv) - to je otprilike nivo ponasanja i na forumu.
Maltene svako moze da nicim izazvan krene da se dere i zahteva nesto... Mnogi se pozivaju na prava raznih vrsta.
Niko se ne poziva na obaveze.
Cesto citam bunjavu zato sto ovo ili ono kosta, pa publika nece da plati. Umesto da plati - pa da zilavo i uporno trazi kvalitet usluge, zato sto je platila.

Huh...e ovo bi na mene delovalo stvarno pogubno jer bi me tako zaboleo k***+ac da bih morao da vristim.
Stvar je u tome koliko bolesno dozivljavas forum...samo to.

Te podatke niko ne traži ni u RL prlikom razgovora, zašto bi to onda bio slučaj ovde?!
Svakako da bi sa prestankom anonimnosti ljudi ozbiljnije shvatali pisanje ali u kojoj meri?
Prvenstveno, ako pričamo o Krstarici, ovo je forum ošteg karaktera i nije, ni nema stručnu oblast. Služi isključivo za zabavu, ubijanja slobodnog vremena. Takođe, zavisi i koji je pdf u pitanju.
Sa druge strane iznošenje ličnih podataka neko bi vešto zloupotrebio. Samo pisanje poruka koje je anonimno (u ovom slučaju), neko drugi vešto sve koristi kako bi provocirao, pretio, ismejao i slično. Šta li bi se tek radilo kada bi bili dostupni lični podaci?

Forum i jeste ono što je, kako bi svako mogao da kaže ono što misli.

Back