Sigurno bi se koncept promjenio...Mada, ja ne bih imao nista protiv da se objavi moje ime, ili da se mi medjusobno upoznamo, tipa svako postavi svoj fb profil, cisto da vidim kako taj neko izgleda...
Da da ovo sam bas i cekao....
....a onda krecu sikriminacije, halo efekat predrasude i onda bi se na forumu ocenjivali ne kako ko pise i sta nego kakve obrve ima i da li je napucio usta...
FB na forumu - VEEEEEOMA GLUPA STVAR ZA FORUM.....FB JE ZLO..... KOLIKO SE LJUDI SAMO POKACILO PREKO FEJSA....
Eno ja okacio video neki od lika koji svira whitesnake pesmu i zezao korisnika hirajgoagen da sam to ja i vec primio neke komentare - Jao jel si ono stvarno ti, jao kako ti cupava ksa itd, i kada sam rekao da nisam to ja usledili su komentari - Uh pa dobro je pa ja reko 'de onako da izgleda bRu zlI taman posla i slicno hahahahahaha
Eto jedan klip,slika i gotovo VEC JE FORMIRANO NEKO PREDUBEDJENJE ZA TVOJ INTELEKT, PSIHU, DUH NA OSNOVU TVOJE SLIKE, POGLEDA, BORA, FRIZURE, TELESNE GRADJE, MOTORIKE, BOJE GLASA (AKO JE KLIP U PITANJU) I SLICNO.....
ANONIMNOST NA FORUMU JE NUZNO NEOPHODNA ZA RAZVIJANJE OBJEKTIVNOG RAZMISLJANJA I PROCENJIVANJA....Cak su i avatari previse....I oni uslovljavaju halo efekat sto se videlo na temi o avatarima posebno.....
Dok sam nosio namerno avatar Hanibala Lektora i u isto vreme davao dobre i ohrabrujuce savete, pohavle i slicno, ljudi ma je to bila kontradikcija i bukvalno su se nalazili u cudu..... Nisu mogli da prihvate i jedno i drugo u meni...KAko to da covek sa avatarom Hanibala Lektora moze da daje onako dobre savete???
HAha bas se secam Nininog komentara - Prvo se zahvalila za postove i vreme koje sam odvojio za nju a zatim je rekla - Jao sta ce ti onaj odvratni avatar hahahahaha......
Anonimnost je neophodna ovde, zato sam i dosao na Forum Krstarice....Da sam hteo slike video zapise itd BIO BIH NA FEJSBUKU.....Mada i sad jesam ali u jednom indirektnom obliku hahaha.....Bitno je da nemam profil.... :-)
Primetio sam da na nekim ozbiljnijim forumima na kojima su ljudi mahom sve strucnjaci i profesionalci (ali pravi) gotovo i da nema potrebe da se stavlja avatar, nick, slike zapisi itd....Oni cak i ne razmisljaju o tome, ne vuce ih da znaju kako ko izgleda, ko je sta i slicno.....Jedino sto ih zanima i do cega im je stalo je sadrzaj posta, razmena misljenja, dopunjavanje znanja i trazenje odgovora za svoje nedoumice...
Toliko od mene za sada!
Tema je zanimljiva i deobra za diskusiju samo se nadam da je Daca otvorio u naucnom smislu a ne kao izduvni ventil zbog radi toga :-) sto mu ovde mLogi oduzimaju buduci leba !
KAo sto mi je i sam Daca jednom rekao - MA pusti ljude neka lupnu i ostanu zivi, sta ima veze.....E eto ovog puta i ja njemu to porucujem tj porucujem mu sopstvene reci...