Anksioznost

Ja svoje roditelja postujem koliko mogu .Ljubav ne osecam , samo gorcinu .Odrzavam normalan kontakt sa njima , oprostila sam mnoge stvari , zaboravila ne i necu i ne mogu .
I ne zelim .
I to sto sam oprostila nema neki znacaj , jer oni nisu toga svesni , nikada nisu shvatili u cemu su gresili i koja je njihova krivica .I danas smatraju da su bili i ostali savrseni roditelji .

Njih krivim za sve sto sam postala .Uopste mi nije potreban nijedan psihijatar koji bi mi to rekao .Nema sta da se kopa i cacka , kod mene je sve vec iskopano .Znam ko je kriv .Oni su pokretaci moje deformisanosti , kasnije se samo slagalo .Sloj po sloj.
Poznata mi je ta gorcina,jer sam sa 19 godina otisao od kuce,zbog macehe i oca,koji nije hteo da me saslusa nikad.Srecom brzo sam se zaposlio,tada je to bilo mnogo lakse.Tako da sam uspeo da potisnem te lose dogadjaje.Za macehu nemam nikakav osecaj,ali kada se setim oca,setim se tih nepostenih grdnji,ali ostalo je i nesto lepo iz jos mladjih dana.

O tom dogadjaju nisam hteo da se poverim ni psihologu, u svakom slucaju 10-ak dana uzastopnog stresa, stresa od kojeg sam se jezio sav. I tad je sve pocelo. A imam tripove da dotacinjem stvari, opterecen sam vremenom stalno gledam na sat i stalno mi je tesko kada vreme prodje a ja ne uradim nista korisno, takodje moram da pomirisem novine, knjige, casopise pre nego sto pocnem da citam. Imam verovatno i socijalnu fobiju, preosetljiv sam na buku, jaku svetlost, i neke mirise, vetrim kucu svaki dan cak i na minus 10,imam nagle promene raspolozenja, svakodnevni bes, strah, nervozu. Obicno mi je muka kod lekara/zubara. Ali nisam depresivan, volim da zivim, srecan sam sto sam ja ja i zadovoljan sam svojim zivotom, ali ovo svakodnevno preskakanje me ubija.
Ja bih ti toplo preporucila knjigu MOC PODSVESTI od Josepha Marfija.

Poznata mi je ta gorcina,jer sam sa 19 godina otisao od kuce,zbog macehe i oca,koji nije hteo da me saslusa nikad.Srecom brzo sam se zaposlio,tada je to bilo mnogo lakse.Tako da sam uspeo da potisnem te lose dogadjaje.Za macehu nemam nikakav osecaj,ali kada se setim oca,setim se tih nepostenih grdnji,ali ostalo je i nesto lepo iz jos mladjih dana.
I ja sam sa 19 otisla od kuce.Nikada razgovora , podrske , saveta , a sa druge strane su me drzali kao ukras , forsirali me u svemu , neapravili od mene asocijanog idiota.

Jel vas radi pun mesec?

To kod belih ljudi ( ajd da tako nazovem Evropljane i Amerikance) ne fukcionise.
Ali na Istoku, u Aziji to je stvrano strava i uzas, ljudi jednostavno izgube razum,. bilo
kakvu samokontrolu.
Ja ponekad imam problem sa spavanje i onda kad kroz prozor vidim pun mesec na licu
mesta uzimam tableticu jer znam da cu cele noci razmiljati o punom mesecu i kriviti bas njega
za svoju nesanicu.

To kod belih ljudi ( ajd da tako nazovem Evropljane i Amerikance) ne fukcionise.
Ali na Istoku, u Aziji to je stvrano strava i uzas, ljudi jednostavno izgube razum,. bilo
kakvu samokontrolu.
Ja ponekad imam problem sa spavanje i onda kad kroz prozor vidim pun mesec na licu
mesta uzimam tableticu jer znam da cu cele noci razmiljati o punom mesecu i kriviti bas njega
za svoju nesanicu.

Pa nema to veze sad beli, crni, Azijati , mislim poznato je da gravitacija meseca utice na vodu a poznato je da je voda izvor zivota i da oko 70% naseg organizma cini voda (takodje negde se cak otkazuju i hirurske intervencije u periodu punog meseca osim ako se ne radi o hitnim slucajevima jer se povecava malo zapremina krvi ja mislim (poput plime) i malo teze se zaustavlja krvarenje) , takodje mislim da je vec i naucno dokazano da pun mesec posebno utice na rad nadbubrezne zlezde koja luci adrenalin , sad kod nekog je to izrazenije malo vise kod nekog manje, sve zavisi od osobe i koliko je nervno i psihicki stabilna, ali iz tog razloga nekad pun mesec moze biti razlog zasto se nekad osecamo malo napetije, nervoznije ili nas nekad malo muci neka nervoza, nemir, nesanica, mada opet to zavisi koliko covek i obraca paznju na to , ukoliko je zaokupljen nekim drugim stvarima i ne obraca paznju previse na to onda nece to previse osetiti.

Pa nema to veze sad beli, crni, Azijati , mislim poznato je da gravitacija meseca utice na vodu a poznato je da je voda izvor zivota i da oko 70% naseg organizma cini voda (takodje negde se cak otkazuju i hirurske intervencije u periodu punog meseca osim ako se ne radi o hitnim slucajevima jer se povecava malo zapremina krvi ja mislim (poput plime) i malo teze se zaustavlja krvarenje) , takodje mislim da je vec i naucno dokazano da pun mesec posebno utice na rad nadbubrezne zlezde koja luci adrenalin , sad kod nekog je to izrazenije malo vise kod nekog manje, sve zavisi od osobe i koliko je nervno i psihicki stabilna, ali iz tog razloga nekad pun mesec moze biti razlog zasto se nekad osecamo malo napetije, nervoznije ili nas nekad malo muci neka nervoza, nemir, nesanica, mada opet to zavisi koliko covek i obraca paznju na to , ukoliko je zaokupljen nekim drugim stvarima i ne obraca paznju previse na to onda nece to previse osetiti.

O tome se zapravo i radi, u Aziji se prave nekakve fiejeste jos pre punog meseca, mi to ne registrujemo, narocito ako je oblacno
vreme, ali pa opet svako od nas, ako se nocu probudi i vidi pun mesec zapita se da li se normlano ponasa, oseca.
Barem ja tako, ali i zapsim posle toga pa i zaboravim da je pun mesec.

Pa dobro sad to je vec kulturoloski fenomen, mnoge stare kulture su bastinile kult meseca, recimo i simbol Islama je onaj polumesec, kao sto su neke drevne paganske kulture odrzavale kult sunca (kao Egipcani, Maje, Asteci, Heleni, pa i stari Sloveni, itd ) tako su neke odrzavale kult meseca.

Iskustva raznih imam...
Sad kad bih sve ispričao tri knjige ladno bih mogao napisati sa po 437 stranica :)
Ima li iko probleme tokom dana da mu se samo spava nije samo razmišlja o nekim glupostima i slično.. Meni se to u poslednje vreme dešava.
Imaće sam pio AD i ksalol,ali to više ne pijem najmanje 6 godina samo po potrebi kad primetim da me hvata luda popijem 1mg klomazapam nekad djeluje,a nekad ne...

Iskustva raznih imam...
Sad kad bih sve ispričao tri knjige ladno bih mogao napisati sa po 437 stranica :)
Ima li iko probleme tokom dana da mu se samo spava nije samo razmišlja o nekim glupostima i slično.. Meni se to u poslednje vreme dešava.
Imaće sam pio AD i ksalol,ali to više ne pijem najmanje 6 godina samo po potrebi kad primetim da me hvata luda popijem 1mg klomazapam nekad djeluje,a nekad ne...
Sta znaci ,,kad te hvata luda,,? Ja imam momente kad mi se samo spava, ali ja imam nizak pritisak ceo zivot, tako da mogu da spavam kad hocu.
Zar nije klonazepam za epilepsiju?

Sta znaci ,,kad te hvata luda,,? Ja imam momente kad mi se samo spava, ali ja imam nizak pritisak ceo zivot, tako da mogu da spavam kad hocu.
Zar nije klonazepam za epilepsiju?
Luda znači kad me počne neka panika da me hvata iz čista mira ne znam šta bi sam sa sobom... A klomazapam mi je davno propisan od psihijatra kaže da je za smirenje i pijem ga po potrebi,a nikad epilepsije nisam imao... Pritisak mi je uvjek 130 ili 140 sa 70 i 80 Možda me malo i on nosa više koče znati.... Utripovao sam da imam ovo ono idem svakih 6 mjeseci kod kardiologa uvjek je sve ok ne znam šta više da radim od sebe.. Danas dobar dva dana nesto umisljen i sve tako u krug.

Luda znači kad me počne neka panika da me hvata iz čista mira ne znam šta bi sam sa sobom... A klomazapam mi je davno propisan od psihijatra kaže da je za smirenje i pijem ga po potrebi,a nikad epilepsije nisam imao... Pritisak mi je uvjek 130 ili 140 sa 70 i 80 Možda me malo i on nosa više koče znati.... Utripovao sam da imam ovo ono idem svakih 6 mjeseci kod kardiologa uvjek je sve ok ne znam šta više da radim od sebe.. Danas dobar dva dana nesto umisljen i sve tako u krug.
Osecaj , kada te uhvati neka unutrasnja teskoba i nemir , pocne da ti pulsira stomak i dodje ti ili da raskidas sebe ili da se sklupcas u neki cosak i umres?
Pritisak ti je u redu , ne znam da li imas tahikardiju .Zbog cega ides kod kardiologa?

Kazes 12,godina.Koliko dugo si pio AD ove .?
Da li su ti menjali terapije?

Back