Anksioznost

Nisam i nisam :)
Ali drugacije gledam na terapiju. Za sada me ne iscrpljuje, sta vise, prija mi. I ja sam ih izmenjala. Predzadnji terapeut me je izludjivao. Samo je klimao glavom i jedino sto je izgovarao je ,mhm pricajte dalje,,
Sada sam nasla terapeutkinju koja me ( imam osecaj ) razume, podstice me da razmisljam, da se suocavam sa strahovima, sto mi se ne svidja da budem iskrena, ali vidim to kao deo terapije i deo procesa. Ne forsira me. Ja sam ovaj put cvrsto resila da se otarasim napada tj da naucim da ih drzim pod kontrolom. Znam da cu biti anksiozna ceo zivot i sa tim koliko toliko mogu da zivim. Ali ne mogu sa ovim napadima. Remete mi zivot. Kvalitet zivota mi je nikakav. To je ono sto ne zelim.

Pa sad sama si navela svoj problem, ono rekla si da ces biti anksiozna ceo zivot, sto je samo predubedjenje a nikako i realnost i ti unapred si vec sebe ubedila u to, takodje dok god to ozbiljno shvatas i ocajnicki se trudis da to stavis pod kontrolu i zaustavis bice ti samo sve gore, ono za pocetak probaj da na to ne gledas kao nesto strasno i mnogo ozbiljno, bavi se nekim stvarima koje te zanimaju i koje ti pricinjavaju zadovoljstvo (nebitno dal kod kuce ili napolju), ono okupiraj um malo necim drugim i videces malo po malo simptomi ce polako poceti da se proredjuju i bivaju sve blazi dok u jednom momentu i u potpunosti ne isceznu, ali dok god ti to shvatas preozbiljno i ocajnicki se trudis da to zaustavis i stavis pod kontrolu od toga nema nista.

Pa sad sama si navela svoj problem, ono rekla si da ces biti anksiozna ceo zivot, sto je samo predubedjenje a nikako i realnost i ti unapred si vec sebe ubedila u to, takodje dok god to ozbiljno shvatas i ocajnicki se trudis da to stavis pod kontrolu i zaustavis bice ti samo sve gore, ono za pocetak probaj da na to ne gledas kao nesto strasno i mnogo ozbiljno, bavi se nekim stvarima koje te zanimaju i koje ti pricinjavaju zadovoljstvo (nebitno dal kod kuce ili napolju), ono okupiraj um malo necim drugim i videces malo po malo simptomi ce polako poceti da se proredjuju i bivaju sve blazi dok u jednom momentu i u potpunosti ne isceznu, ali dok god ti to shvatas preozbiljno i ocajnicki se trudis da to zaustavis i stavis pod kontrolu od toga nema nista.
Ja se zaista bavim drugim stvarima i zaokupljujem svoj um maximalno raznim stvarima koje me cine srecnom ili cine da se osecam prijatno. Ali to u mom slucaju ne sprecava anksioznost i napade panike da se vracaju. Totalno neocekivano i bez vecih razloga. Ja putujem ( sto obozavam ), ja imam prijatelje, citam, fizicki sam aktivna ( sad nisam toliko zbog napada panike, ali generalno jesam). Ja volim zivot. Volim zivotinje. Ljude manje vise. Vrlo sam vedra osoba. Tako sam i gurala sve ove godine. Ali kao sto rekoh to ne sprecava anksioznost i napade da se vracaju. Sto znaci, po mom misljenju, da moram da se pozabavim time malo vise i vidim sta ih pokrece ili kako ih kontrolisati.

To su gluposti i price koje prosipaju razni Miroljubi i slicni sarlatani koji nemaju pojma o tome , to nema nikakve veze sa crno-magijskim seansama i prizivanjem bilo cega vec to su najcesce samo vezbe za fleksibilnost misica kao i za opustanje zivaca i misica , mislim covek moze da sedne pored reke i gleda u vodu , camce kako prolaze i patke kako se igraju i to je takodje neka vrsta meditacije ili recimo dok lezi na kaucu i gleda TV da obrati paznju na pravilno disanje, pa jel i to prizivanje demona, budalastine, inace meditacija ima slicnu ulogu kao molitva zapravo jer i jedno i drugo ima za cilj da umiri i opusti coveka i da mu rad mozga spusti na nize frenkvencije.

Inace takve stvari uglavnom se vezuju za istocnjacke religije i kulture, a sad i crkva kao globalna korporacija (verovatno i najprofitabilnija organizacija na svetu) koja smatra da ima monopol nad duhovnoscu uvek je gledala da sve ono sto ne potice od crkve i nad cime nema jurisdikciju i monopol da maksimalno ocrni i demonizuje i sve sto ne odgovara interesima crkve i nad cime nema kontrolu i monopol da proglasi za jeres, djavolju rabotu ili sta vec, ono po principu jooj ovi su bezboznici, ovi su satanisti, ovi su onakvi, ovi su ovakvi ali zato dodjite kod nas i primite nase dogme mi smo ono pravo, kad vam mi kazemo a zapravo radi se samo o borbi za politicki i finansijski uticaj , ono sto vise vernika to veca politicka i finansijska moc crkve.
Najveci satanista svih vremena Alister Krovli je napisao i jasno odgovorio na to sta je Meditacija i Joga. On je te tehnike opisao kao mocna sredstva za prizivanje necistih sila koja mogu zaposednuti neku osobu..

Najveci satanista svih vremena Alister Krovli je napisao i jasno odgovorio na to sta je Meditacija i Joga. On je te tehnike opisao kao mocna sredstva za prizivanje necistih sila koja mogu zaposednuti neku osobu..
Ja koliko vidim i Vi ste zaposednuti Bogom. Ko Vam je rekao da je to cista sila? Ko uopste odredjuje sta je cista, a sta necista sila?

Ma kakav Alister Kroli on je u sustini jedna dijabola i jedan isto sarlatan koji je u vreme kada je crkva bila veoma jaka uticajna video prkosenje crkvi i hriscanskim vrednostima i tim nekim okultnim i mracnim radnjama zapravo kao priliku da postane slavan i da zaradi neke pare.

Inace te neke istocnjacke religije su stare hiljadama godina i mnogo starije od hriscanstva, pa sad sta sad sve religije i tradicije koje nisu hriscanske su automatski satanisticke, ko to kaze, najobicnija budalastina koja nema nikakve logike, te price su mozda mogl da prolaze samo u srednjem veku kada je narod jos bio nepismen i neobrazovan i kada je kontrola i strahovlada crkve bila na vrhuncu, ono inkvizicija, spaljivanje na lomaci i slicno.
Mislim sigurno da i u tim nekim nehiscanskim religijama i tradicijama ima nekih zanimljivih i korisnih stvari koje bi mozda i mi mogli da primenimo nekad, mislim mudar covek uci i prikuplja znanje gde god moze a oni ispranih mozgova slusaju i slede dogme (nebitno dal crkvene, partijske, politicke, ideoloske, socijalne, itd).

Ja se zaista bavim drugim stvarima i zaokupljujem svoj um maximalno raznim stvarima koje me cine srecnom ili cine da se osecam prijatno. Ali to u mom slucaju ne sprecava anksioznost i napade panike da se vracaju. Totalno neocekivano i bez vecih razloga. Ja putujem ( sto obozavam ), ja imam prijatelje, citam, fizicki sam aktivna ( sad nisam toliko zbog napada panike, ali generalno jesam). Ja volim zivot. Volim zivotinje. Ljude manje vise. Vrlo sam vedra osoba. Tako sam i gurala sve ove godine. Ali kao sto rekoh to ne sprecava anksioznost i napade da se vracaju. Sto znaci, po mom misljenju, da moram da se pozabavim time malo vise i vidim sta ih pokrece ili kako ih kontrolisati.

Pa kako da se pozabavis time malo vise, sta da razmisljas o tome , da cekas napade panike, da konstantno cackas po tome, jednostavno besmisleno je, vec ono probaj da na to e gledas previse ozbiljno i ono dok god se ocajnicki trudis da to stavis pod kontrolu od toga nema nista, ono sto se vise opires vise boli , vec ono za pocetak shvati to kao nesto sto nije nista tako strasno, zatim pomiri se sa tim da ce te to verovatno smarati malo neko vreme (ali nikako ceo zivot kao to ti mislis) i fokusiraj se na neke druge stvari, radi ono sto volis, sto te zanima, cak i ako osetis malo neke simptome ono ignorisi ih i teraj dalje (ukoliko su simptomi bas jaki onda slobodno ponekad drmni jedan bromazepam ili ksalol i opet teraj dalje, ono slicno kao kad te zaboli glava, ukoliko je glavobolja blaga ono ignorises je ukoliko je jaca uzmes neki aspirin,kafetin, nimulid ili sta vec i teras dalje, zaboravljas na to , tako ti je i sa tim) , ono pusti anksioznost da radi svoje a ti idi svojim putem i ono doslovno kad anksioznost "vidi" da joj vise ne poklanjas paznju kao pre pocece polako da se povlaci, to prosto tako funkcionise i videces nakon nekog vreme simptomi se poceti da se proredjuju i da bivaju sve blazi i vremenom ces osetiti da se polako vracas normalu i da se osecas sve bolje.

Hiljadama godina ljudi meditiraju uz jogu, uz muziku, uz molitve i tome pronalaze neki svoj unutrasnji mir sto
je i cilj joge i meditacije , ali i molitvi.
Mani se od ih djavola i akrepa.

Marketi , pijace i trzni centri su mi bili vezba kod terapeuta .Nije mi prijatno , osecam se grozno , uhvati me i drhtavica i preznojavanje i gusenje , o gimenim nogama da ne pricam...Derealizacija , magla u glavi , zamagljen vid , trzam se na zvuke.Ali odradim to .Jedino autobus nisam savladala .

Marketi , pijace i trzni centri su mi bili vezba kod terapeuta .Nije mi prijatno , osecam se grozno , uhvati me i drhtavica i preznojavanje i gusenje , o gimenim nogama da ne pricam...Derealizacija , magla u glavi , zamagljen vid , trzam se na zvuke.Ali odradim to .Jedino autobus nisam savladala .
Isto. Ali potpuno isto. Samo sto ja nista od toga nisam savladala.

Moras da nadjes nesto sto te barem malo opusti .Tapkanje ili muzika [slusalice] , tamne naocare [ja nigde bez njih] .Uvek imam kamencice u dzepovima i kada prigusti , onda ih stiskam , nekada nosim i korice od drveta , smiruje me dodir te hrapavosti...Trudim se da pomognem sebi koliko mogu .Disanje ne pomaze uvek .Vlazna papirna maramica pod nos -jesi li probala to , kada osetis da ce da te drmne napad?

Moras da nadjes nesto sto te barem malo opusti .Tapkanje ili muzika [slusalice] , tamne naocare [ja nigde bez njih] .Uvek imam kamencice u dzepovima i kada prigusti , onda ih stiskam , nekada nosim i korice od drveta , smiruje me dodir te hrapavosti...Trudim se da pomognem sebi koliko mogu .Disanje ne pomaze uvek .Vlazna papirna maramica pod nos -jesi li probala to , kada osetis da ce da te drmne napad?
Disanje meni manje vise pomaze, ali recimo ako se nadjem u guzvi tada mi ama bas nista ne pomaze. Nisam probala maramice. Slusalice ( muzika ) u tim trenucima samo mi jos vise nabija nervozu. Naocare ako stavim onda se potpuno pogubim i kao da gubim ravnotezu.

Nisam jos uvek pronasla nista. Ali dala si mi neke ideje koje mogu da probam. Ja sam do sad, kad god krene panika, bezi napolje, bezi na sigurno, skloni se od ljudi. I onda se smirim.

Nisam jos uvek pronasla nista. Ali dala si mi neke ideje koje mogu da probam. Ja sam do sad, kad god krene panika, bezi napolje, bezi na sigurno, skloni se od ljudi. I onda se smirim.

Poznato mi je .Onda je jedino beg u glavi .Muzika mi ugusi misli u glavi , a ujedno popuni prazninu .Tamne naocare mi daju neku zastitu , kao da nisam toliko ogoljena.

Probaj i ti nesto .Istrazuj.
Koliko sam puta ja pobegla sa nekog mesta .
Posle par panicnih napada sam dala otkaz, kao i ti .Nisam znala sta cu sa sobom .Vise meseci zbog agorafobije nisam izlazila iz dvorista .
Svasta sam prezivela .Sve razumem.

Nisam znala sta cu sa sobom .Vise meseci zbog agorafobije nisam izlazila iz dvorista .
Svasta sam prezivela .Sve razumem.
Ja sam imala momente kad nisam smela da odem sama da se istusiram. Sada mi je sve to lakse, sve mogu da iskontrolisem. Navikla se, naucila, sta god... Koliko toliko. Ali samo taj izlazak i biti okruzena ljudima jos nisam uspela da iskontrolisem. I autobus. Za autobus ne zalim. Ali ti izlasci napolje, market, setnja, to mi bas smeta sto ne mogu nekad.

Back