Anksioznost

Da li si razmisljala da ides 1-2x nedeljno na casove joge? Ima doduse i na youtubu klipova koje su vezbe za anksioznost
preporucljive, ali ja mislim da bi vezbanje uz socijalne kontakte ( kafic posle joge sa tebi simpaticnim zenskama)
bilo jos produktivnije.
Jesam. Ali nisam jos uvek spremna za socijalizaciju te vrste. Jedan od mojih problema je, da kada sam anksiozna ili imam napade panike, izbegavam ljude. Ali jesam razmisljala o jogi. Mogla bih da potrazim nesto po YouTube za pocetak.

Imam pitanje za vas dve @Fly08 i @Vlad Dragulija
Jeste došle do nekog zaključka idući na psihoterapiju? Šta je to što je u osnovi kvarno pa izaziva tegobe koje se samo manifestuju kroz anksiozni poremećaj?
Naravno, ne očekujem da iznosite lične stvari, već samo onako okvirno.

Psihoterapeuti su uglavnom dosli do istog zakljucka kao i ja bez njih .Sve potice i ima korene jos iz mladosti .Rekla sam nekoliko puta da je GAP [to mi je dg]autoimun , jer se stalno vraca .Lekove sam pocela da pijem sa 15 godina .U pitanju je bila depresija i dva pokusaja suicida .Izvukla sam se .Imam ponekada neke depresivne epizodice , ali nista alarmantno .Mogu sa tim da izadjem na kraj .Ja sam po par godina u redu I onda mi nesto ponovo pokrene sve te simptome , tako da mislim da su oni ceo zivot u meni , stalno prisutni , samo treba nesto da ih izazove .Napade panike davno nisam imala .Naucila sam da ih iskontrolisem .Neprijatnost , nelagodnost , strepnja...Sve je to prisutno svakodnevno.Uz fizicke simptome koje necu nabrajati , svi ih dobro znaju .Vezbe radim sama ,Misicnu progresivnu , disanje , fitnes vezbe...Od lekova imam samo brom PP i kantarion kapsule.AD sam batalila .Nisu mi pomogli onako kako sam htela .Svesna sam ja da nikada necu biti ono sto sam bila nekada , nikada vise necu putovati necim drugim nego svojim autom , eto , gura se nekako , koliko moze.

Jesam. Ali nisam jos uvek spremna za socijalizaciju te vrste. Jedan od mojih problema je, da kada sam anksiozna ili imam napade panike, izbegavam ljude. Ali jesam razmisljala o jogi. Mogla bih da potrazim nesto po YouTube za pocetak.

I ja izbegavam ljude , guzve , okupljanja.Zato i radim sama te vezbe kod kuce .Imam neke svoje terapije :psi , slikanje , pisanje , muzika...Neke sitnice da me ispune .Jer praznina je gadna stvar.

FLY
Imas li nekoga uz sebe kao podrsku , nekoga sa kim mozes da razgovaras a da te ne osudjuje i kritikuje?
Mama mi je bila najveca podrska. Imam prijatelje, sestru, svi oni kao kapiraju, ne osudjuju, podizu me, ali mi nesto to nije to. Ali da bi ti neko pomogao, nekad moras i da zatrazis pomoc. Ja nikad. A kao sto rekoh, kad naleti to ,,ludilo,, i od njih se sklanjam. Tako da, obrni okreni, borim se sama.

Moja sestra je jedina osoba kojoj mogu sve , ali sve da kazem.Niko vise .Ali kada mi je bilo najpotrebnije , roditelji mi nisu pruzali podrsku , tako da mi ni sada nije potrebna .Muz govori da razume , ali ne konta on nista.

Moja sestra je jedina osoba kojoj mogu sve , ali sve da kazem.Niko vise .Ali kada mi je bilo najpotrebnije , roditelji mi nisu pruzali podrsku , tako da mi ni sada nije potrebna .Muz govori da razume , ali ne konta on nista.
Moj bivsi muz isto nije kontao nista. Tako nekog bliskog, kao sto ti imas sestru, kome mogu ama bas sve da kazem i da osetim da razume potpuno, nemam.

Za ranije ne znam. Zadnje tri godine je gubitak majke i nesposobnost da se pomirim sa cinjenicom da je vise nema. Zadnjih mesec dana mi se stanje pogorsava ( imam opasne napade panike) jer je terapeutkinja pocela da ceprka i da me navodi da se suocavam sa svojim strahovima i realnoscu ( moje misljenje ). Moram jos da napomenem da meni dosta pomaze meditacija.
Mislim da treba da istraješ u psihoterapiji i koliko god bila ta čačkanja od strane psihologa neprijatna, izguraj. Jer zaista može da pomogne. :)

Da li si osoba koja se lako otvara?Verovatno nisi .To je meni bio problem na seansama .Rekli su mi da ne mogu da dopri do mene .Verujem .
Da li si osoba koja podnosi forsiranje?Verujem da nisi.Mene su citav zivot forsirali .Pa su me posle i terapeuti forsirali .Nisam mogla .Nije mi prijalo .Iscrpljivalo me je , bila sam i umorna i besna .A menjala sam .Bila sam kod nekoliko .
Zelim ti da nadjes dobrog , zainteresovanog terapeuta koji ce se potruditi oko tebe .

:)

Da li si osoba koja se lako otvara?Verovatno nisi .To je meni bio problem na seansama .Rekli su mi da ne mogu da dopri do mene .Verujem .
Da li si osoba koja podnosi forsiranje?Verujem da nisi.Mene su citav zivot forsirali .Pa su me posle i terapeuti forsirali .Nisam mogla .Nije mi prijalo .Iscrpljivalo me je , bila sam i umorna i besna .A menjala sam .Bila sam kod nekoliko .
Zelim ti da nadjes dobrog , zainteresovanog terapeuta koji ce se potruditi oko tebe .

Trebalo bi i da pacijent bude zainteresovan da nadje sa terapeutom neku finu komunikaciju. Tu uvek
i nastane problem jer pacijent misli ( ima takav osecaj) da ga terapeut kao maltretira, hoce da cuje od njega
i neke tajne o kojima pacijent ne zeli da prica i onda je u takvoj situaciji cela prica pala u vodu.

Nisam i nisam :)
Ali drugacije gledam na terapiju. Za sada me ne iscrpljuje, sta vise, prija mi. I ja sam ih izmenjala. Predzadnji terapeut me je izludjivao. Samo je klimao glavom i jedino sto je izgovarao je ,mhm pricajte dalje,,
Sada sam nasla terapeutkinju koja me ( imam osecaj ) razume, podstice me da razmisljam, da se suocavam sa strahovima, sto mi se ne svidja da budem iskrena, ali vidim to kao deo terapije i deo procesa. Ne forsira me. Ja sam ovaj put cvrsto resila da se otarasim napada tj da naucim da ih drzim pod kontrolom. Znam da cu biti anksiozna ceo zivot i sa tim koliko toliko mogu da zivim. Ali ne mogu sa ovim napadima. Remete mi zivot. Kvalitet zivota mi je nikakav. To je ono sto ne zelim.

Ni slucajno na Jogu znaci ni slucajno. Joga je tehnika za prizivanje demona, o tome govori i Hriscanska Pravoslavna a i Katolicka crkva. Moze se poslusati i na youtubu ispovest coveka koji je primenjivao jogu i meditaciju i sta se lose sve desavalo. Video se zove Skriveni Svet.

To su gluposti i price koje prosipaju razni Miroljubi i slicni sarlatani koji nemaju pojma o tome , to nema nikakve veze sa crno-magijskim seansama i prizivanjem bilo cega vec to su najcesce samo vezbe za fleksibilnost misica kao i za opustanje zivaca i misica , mislim covek moze da sedne pored reke i gleda u vodu , camce kako prolaze i patke kako se igraju i to je takodje neka vrsta meditacije ili recimo dok lezi na kaucu i gleda TV da obrati paznju na pravilno disanje, pa jel i to prizivanje demona, budalastine, inace meditacija ima slicnu ulogu kao molitva zapravo jer i jedno i drugo ima za cilj da umiri i opusti coveka i da mu rad mozga spusti na nize frenkvencije.

Inace takve stvari uglavnom se vezuju za istocnjacke religije i kulture, a sad i crkva kao globalna korporacija (verovatno i najprofitabilnija organizacija na svetu) koja smatra da ima monopol nad duhovnoscu uvek je gledala da sve ono sto ne potice od crkve i nad cime nema jurisdikciju i monopol da maksimalno ocrni i demonizuje i sve sto ne odgovara interesima crkve i nad cime nema kontrolu i monopol da proglasi za jeres, djavolju rabotu ili sta vec, ono po principu jooj ovi su bezboznici, ovi su satanisti, ovi su onakvi, ovi su ovakvi ali zato dodjite kod nas i primite nase dogme mi smo ono pravo, kad vam mi kazemo a zapravo radi se samo o borbi za politicki i finansijski uticaj , ono sto vise vernika to veca politicka i finansijska moc crkve.

Back