Anksioznost i benefit

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
84.433

KOJIH 5 “SUPERMOĆI” IMAJU LJUDI SA ANKSIOZNIM POREMEĆAJEM? Istančana percepcija i šesto čulo za opasne situacije​

Ljudi koji pate od anksioznosti često razviju osobine koje im pomažu da bolje razumeju druge ali i da osete opasnost.
 5 supermoći koje imate ako ste anksiozni.
IZVOR: SHUTTERSTOCK
Anaksioznost karakterišu snažne emocije sa kojima veliki broj ljudi u današnje vreme pokušava da se izbori. Pored brojnih izazova sa kojima se anksiozne osobe suočavaju svakodno – one pokušavaju da uprkos svojim strahovima i brigama vode bogate i celovite živote. Stalni izazovi koje anksioznost postavlja pred njima utiču in a razvoj nekih posebnih osobina koje slobodno možemo i da nazovemo “supermoćima”, jer ih svima nama treba što više.

1. Povećan nivo empatije
Kada se osoba nosi sa anksioznošću, to znači da se suočava i sa intenzivnim emocijama. Ovo daje mogućnost anksioznim osobama da bolje upoznaju sebe i svoja osećanja, što takođe rezultira boljim razumevanjem osećanja drugih ljudi. Ovo im pomaže da se bolje povežu sa drugima i stvore dublje odnose.

2. Visok nivo inteligencije
Osoba koja pati od anksioznosti provodi većinu svog vremena proživljavajući događaje iz prošlosti, analizirajući sve moguće situacije i razmišljajući o potencijalnim rezultatima određenih odluka ili planova. To znači da mozak anksiozne osobe svakodnevno obrađuje ogromne količine informacija i detalja - a za to je potrebno razviti viši nivo inteligencije.
3. Sposobnost otkrivanja laži
Zbog svoje anksioznosti, ovi ljudi su oprezniji. To ih čini odličnim detektorima laži. Kada uoče neku nedoslednost u situaciji u kojoj se nalaze, postaće pažljiviji i analizom stvari doći do dna.

4. Instinkti koji spasavaju živote
Kada osoba provodi većinu svog vremena razmišljajući o mogućim ishodima odluka ili planova, mnogo je lakše uočiti potencijalnu opasnost. Studija objavljena u European Journal of Psichology pokazala je da ljudi koji pate od anksioznosti imaju dobro razvijene instinkte, koji u nekim slučajevima mogu čak i da im spasu živote, jer bolje percipiraju i reaguju na pretnje.
Takođe, prema nalazima francuske grupe naučnika, anksiozni ljudi imaju autentično šesto čulo koje može spasiti živote. Otkrili su da su određene oblasti mozga u njihovom mozgu u stanju da otkriju opasnost i pretnje za manje od 200 milisekundi.
5. Osećajući energiju drugih
Ljudi koji pate od anksioznosti imaju pojačanu intuiciju i jak osećaj za ljude oko sebe. Oni mogu brzo da identifikuju da li osoba zrači pozitivnu ili negativnu energiju. Takođe će brže prepoznati da je nekoj osobi potrebno i ponuditi podršku kada drugi ljudi možda i ne primećuju.
Izvor: Sensa.metropolitan.si

Dakle... ljudi koji pate od anksioznsti... su zapravo ljudi koji se ponekad suviše bave sobom.
Ha! Mogla bih i sama imati neki oblik anksioznsti, ali... nemam.
Bavim se time da u nekom svom radijusu motivišem ljude, svoje drage ljude da pogledaju u pravcu u kom ih život bogastvom slika, zvukova, doživljaja nas samih sebe nosi... Nismo hendikepirani, već je ispred nas svih bezdan doborog osećanja, uživanja u životu!
Ma, koje da mi se prekine ovaj film... zagledana sam u ono što će se desiti sledeće!
Ne mogu živeti nikad dovoljno dugo, Bože daj nam svima još jedan dan, pa još jedan, pa još mnogo dana!
Za svaki novi dan zahvaljujem Bogu, hvala veliko... Hej, ovaj život nikad nije dovoljno dug!
Moj dan nije koncentrisanje na to šta sam ja lično, nego-heeej, vidi tamo nekog jadnog i nemoćnog, heeej, mislim da mogu da pomognem!
Hej... danas sam sama sa sobom-vidi kako sebi mogu da sašijem letnju haljinu!
Svrha!
Nikad nisi toliko ništiteljski! Svrha!
Šta ja danas MOGU da uradim?
"Mogu da mrdnem iz mrtve tačke i skuvam supu." SUPER!

Poslednja izmena:
Ja nisam primetio nijednu racionalnu osobinu kod ljudi koji pate od anksioznosti.....jer zaboga anksioznost trazi svoje..

Dakle nijednu od gornjih osobina nisam primetio....

A da osobine mogu da dovedu do anksioznosti, e to jeste tacno , samo onda smo zamenili uzrok i posledicu....nisam siguran da je to princip koji zelim da radim...

KOJIH 5 “SUPERMOĆI” IMAJU LJUDI SA ANKSIOZNIM POREMEĆAJEM? Istančana percepcija i šesto čulo za opasne situacije​

Ljudi koji pate od anksioznosti često razviju osobine koje im pomažu da bolje razumeju druge ali i da osete opasnost.
 5 supermoći koje imate ako ste anksiozni.
IZVOR: SHUTTERSTOCK
Anaksioznost karakterišu snažne emocije sa kojima veliki broj ljudi u današnje vreme pokušava da se izbori. Pored brojnih izazova sa kojima se anksiozne osobe suočavaju svakodno – one pokušavaju da uprkos svojim strahovima i brigama vode bogate i celovite živote. Stalni izazovi koje anksioznost postavlja pred njima utiču in a razvoj nekih posebnih osobina koje slobodno možemo i da nazovemo “supermoćima”, jer ih svima nama treba što više.

1. Povećan nivo empatije
Kada se osoba nosi sa anksioznošću, to znači da se suočava i sa intenzivnim emocijama. Ovo daje mogućnost anksioznim osobama da bolje upoznaju sebe i svoja osećanja, što takođe rezultira boljim razumevanjem osećanja drugih ljudi. Ovo im pomaže da se bolje povežu sa drugima i stvore dublje odnose.

2. Visok nivo inteligencije
Osoba koja pati od anksioznosti provodi većinu svog vremena proživljavajući događaje iz prošlosti, analizirajući sve moguće situacije i razmišljajući o potencijalnim rezultatima određenih odluka ili planova. To znači da mozak anksiozne osobe svakodnevno obrađuje ogromne količine informacija i detalja - a za to je potrebno razviti viši nivo inteligencije.
3. Sposobnost otkrivanja laži
Zbog svoje anksioznosti, ovi ljudi su oprezniji. To ih čini odličnim detektorima laži. Kada uoče neku nedoslednost u situaciji u kojoj se nalaze, postaće pažljiviji i analizom stvari doći do dna.

4. Instinkti koji spasavaju živote
Kada osoba provodi većinu svog vremena razmišljajući o mogućim ishodima odluka ili planova, mnogo je lakše uočiti potencijalnu opasnost. Studija objavljena u European Journal of Psichology pokazala je da ljudi koji pate od anksioznosti imaju dobro razvijene instinkte, koji u nekim slučajevima mogu čak i da im spasu živote, jer bolje percipiraju i reaguju na pretnje.
Takođe, prema nalazima francuske grupe naučnika, anksiozni ljudi imaju autentično šesto čulo koje može spasiti živote. Otkrili su da su određene oblasti mozga u njihovom mozgu u stanju da otkriju opasnost i pretnje za manje od 200 milisekundi.
5. Osećajući energiju drugih
Ljudi koji pate od anksioznosti imaju pojačanu intuiciju i jak osećaj za ljude oko sebe. Oni mogu brzo da identifikuju da li osoba zrači pozitivnu ili negativnu energiju. Takođe će brže prepoznati da je nekoj osobi potrebno i ponuditi podršku kada drugi ljudi možda i ne primećuju.
Izvor: Sensa.metropolitan.si
pre bih rekao da ovo važi za psihotičare, znam po sebi Č:P

Oprosti im Bože ne znaju šta čine.. :pop:
Mislim, šta je cilj ovakvih tekstova? Da prihvatimo anksiozni poremećaj kao
nešto dobro? Iz toga dolaze supermoći? To je baš kul.

Strah je najdalji od ljubavi. Reklo bi se krajnost, mada ljubav nema krajnost.
I u tom najdaljem stanju nečeg dobrog ima, ali to dobro treba iskoristiti da
se u ljubav vratimo, a ne da u strahu ostanemo nabildani supermoćima.
Sve te moći čovek može da ima i kada je u ljubavi i još mnogo više od toga.

Šta je sledeće? Depresija daje supermoći?
Samo vi ostanite depresivni i uplašeni.

Oprosti im Bože ne znaju šta čine.. :pop:
Mislim, šta je cilj ovakvih tekstova? Da prihvatimo anksiozni poremećaj kao
nešto dobro? Iz toga dolaze supermoći? To je baš kul.

Strah je najdalji od ljubavi. Reklo bi se krajnost, mada ljubav nema krajnost.
I u tom najdaljem stanju nečeg dobrog ima, ali to dobro treba iskoristiti da
se u ljubav vratimo, a ne da u strahu ostanemo nabildani supermoćima.
Sve te moći čovek može da ima i kada je u ljubavi i još mnogo više od toga.

Šta je sledeće? Depresija daje supermoći?
Samo vi ostanite depresivni i uplašeni.
Samo alter state daje mogućnost da čitaš ljude, ali može da te odvede
u katastrofu Č:P

Kakva katastrofa Makso? Šta ti je to alter state?

Ovi u članku su pomešali intuiciju sa instinktom. Empatiju razdvojili od
''osećanja energije drugih'' pa naveli to kao dve stavke. A viši nivo
inteligencije ne mogu ni da komentarišem.
Ubio sam se bar dve godine objašnjavajući al ajde Č:P
Alter state povećava inteligenciju jer ti mozak radi
300 na sat, ali nažalost tu mogućnost ljudi ne koriste
u pametne svrhe... eto. drugo kapiraš šta ko
misli po izrazu lica, što je daleko izraženije. itd.

Ubio sam se bar dve godine objašnjavajući al ajde Č:P
Alter state povećava inteligenciju jer ti mozak radi
300 na sat, ali nažalost tu mogućnost ljudi ne koriste
u pametne svrhe... eto. drugo kapiraš šta ko
misli po izrazu lica, što je daleko izraženije. itd.
Dok ti mozak radi trista na sat, sve vreme zapravo od drveta ne možeš
da vidiš šumu. Potrošiš ogromnu energiju da se vrtiš u istom krugu.
To nije inteligencija.
Inteligencija je kada vidiš da si se zavrteo i izađeš odatle.
A onda lagano, samo dođe prava ideja. Umni napor treba iskoristiti
samo da nađeš način da ideju realizuješ.

Dok ti mozak radi trista na sat, sve vreme zapravo od drveta ne možeš
da vidiš šumu. Potrošiš ogromnu energiju da se vrtiš u istom krugu.
To nije inteligencija.
Inteligencija je kada vidiš da si se zavrteo i izađeš odatle.
A onda lagano, samo dođe prava ideja. Umni napor treba iskoristiti
samo da nađeš način da ideju realizuješ.
Pa šta misliš kako sam sve ono silno napisao na religiji?
Da sam samo učio iz knjiga?

umni napor tako umori samog sebe , tako da glavobolja je pesma leta u odnosu na nesanicu i navalu nekontrolisano nadiranje misli koje sami nadolaze, kažeš mozgu , daj lebati odmori , a on još više zasipa novim misaonim informacijama
čudan je ljudski mozak , a još više psihičko stanje

Pa da, al bez alter state-a nikada ne bih skapirao recimo da teolog koristi čistu maštu da bi proglašavao
kosmičke istine, a da je recimo Konstantin sjebao Hrišćanstvo.
retko ko je svestan za postojanje alter state-a , a još manje da ga u kritičnim situacijama ispravno koristi
svest je sada i ovde , nažalost mozak i psiha pate od _šta je bilo i _šta će biti , a ono racionalno šta je u momentu retko ko iskoristi

retko ko je svestan za postojanje alter state-a , a još manje da ga u kritičnim situacijama ispravno koristi
svest je sada i ovde , nažalost mozak i psiha pate od _šta je bilo i _šta će biti , a ono racionalno šta je u momentu retko ko iskoristi
proširiš vidike. Kapiraš ljude i shvatiš da funkcionišu kao automati. Menjaju raspoloženja u zavisnosti od spoljnih
utisaka i uskladiš reakcije, jer možeš da ih predvidiš ČP
I onda super sebi središ život, pa budeš u Raju Č:P

Iskreno pre jedno 6,7 godina sam se baš ozbiljno mučio sa time i to mi je u jednom momentu bas ozbiljno narušilo kvalitet života i svakodnevno funkcionisanje, čak me i skroz gotovo paralisalo u jednom momentu.
Mada iz ove perspektive možda mi je to i dobro došlo jer to mu dodje kao neka katarza , osetiš zaista veliko olakšanje nakon toga, ono osećsš se mnogo opuštenije i spokojnije, mnogo više uživaš u nekim sitnim i jednostavnim stvarima koje si pre uzimao zdravo za gotovo i na neke stvari gledaš drugačije i pristupaš im mnogo ležernije nego pre, ono boli te uvo dal' se tamo neka riba nije javila ili odgovorila na poruku a trebala je, da li ti je neko nešto rekao ili te ogovarao, da li će neko da misli da si dileja, da li možda nisi primljen na posao za koji si konkurisao, da li ćeš ove godine otići na more ili otputovati negde, da li ćeš imati kintu za nove patike ili nov TV, dal' te zajebo samo 1 par u kladionici, ono boli te ona stvar, sve ti ravno do Kosova, opušten si, raspoložen, pun pozitivne energije i bitno ti je samo da si dobro (i tvoji bližnji) a ovo tipa neka cica, more, posao, kinta, nove tike, dal' je prošao tiket ono ako bude nešto super, nije na odmet, ako ne jbga naći ću neku drugu zanimaciju i to je to zabole me...........sad ja pričam iz ličnog iskustva i verovatno da bi se osećao tako kul i opušteno i tako ležerno gledao na sve verovatno moraš da prodješ kroz tu neku "katarzu" i taj proces koji uopšte nije bio prijatan

Back