Anketa kod matičara...

Kod matičara bih rekla da

• zadržavam svoje prezime.

• zadržavam svoje i dodajem njegovo prezime.

• uzimam njegovo prezime.

• uzimam onako kako najlepše zvuči.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Tsutomu:
Naravno da ću se boriti svim sredstvima.
Ono ko njega kamenom ti njega hlebom, ili ko uništava vrednosni sistem
ti mu ćuti k'o ***** ne prihvatam, a ti (pogledaj gore) si takođe takva ako
ti je ovo kriterijum.
Ja mislim da je to što oni rade loše i boriću se protiv toga, ako se ispostavi da
je dobro, ja sam ispao loš.Ali ti ni ne pokušavaš da kažeš da je to dobro, čak
bih rekao da se slažeš da je loše (pritisci ucene i sl.) ali govoriš kako je realnost
takva i takva pa kao šta hoćeš, da se suprotstaviš širokoj
indoktrinaciji masa...I ne govorim o Srbiji govorim uopšteno, neko je pomenuo da
u Americi ženu zovu gđa. Ričard Etkins.(ilizi žena ričarda etkinsa)
De je prezime tu je i ime.Ni to vam ne bi smetalo?
Nije drugo pakovanje.Već je različito sranje.

Јбт, ти си се стварно погубио.... :roll:

Онима који су нам заиста драги опростићемо и тај фамозни аплауз, а оне друге нећемо ни звати у свадбу - и мирна Бачка...
Oh, zaboga..... oprostiću ja njemu, ali on neće meni :lol: razumeš li?
Tj. hoće, ali ću narednih 20 godina da trpim zajedljive komentare koji će, u jednom momentu, stvarno preći meru..... situacija je imaginarna, moooooolim vas nemojte mene konkretno nadalje savetovati kako da nekom dedi objasnim svoje stavove (važi za sve).

Ali evo jedne koja nije imaginarna - čovek lepo živi sa ženom, a cela familija joj se popela na nos jer nije mogla da rodi dete. Ustvari, oni nikada nisu ni rekli do koga je, naravno da je do nje..... valjda treba celu familiju da otera u tri lepe? Pa i ako to uradi, ČEMU TO? Čemu, dakle, takva odvratnost od naroda?
Znam ja savršeno dobro da oni imaju izbora, ali hoće li se nekad nešto promeniti u tim ljudskim idiotskim shvatanjima?

Ovo drugo, nije bitno, pogrešno usmereno.....

Tsutomu:
Naravno da ću se boriti svim sredstvima.
Ono ko njega kamenom ti njega hlebom, ili ko uništava vrednosni sistem
ti mu ćuti k'o ***** ne prihvatam, a ti (pogledaj gore) si takođe takva ako
ti je ovo kriterijum.
Ja mislim da je to što oni rade loše i boriću se protiv toga, ako se ispostavi da
je dobro, ja sam ispao loš.Ali ti ni ne pokušavaš da kažeš da je to dobro, čak
bih rekao da se slažeš da je loše (pritisci ucene i sl.) ali govoriš kako je realnost
takva i takva pa kao šta hoćeš, da se suprotstaviš širokoj
indoktrinaciji masa...I ne govorim o Srbiji govorim uopšteno, neko je pomenuo da
u Americi ženu zovu gđa. Ričard Etkins.(ilizi žena ričarda etkinsa)
De je prezime tu je i ime.Ni to vam ne bi smetalo?
Nije drugo pakovanje.Već je različito sranje.
Ovo o drugom pakovanju sam ja pisala, nije Hellen.

Ali, KAKO ti zamišljaš tu borbu? Protiv čega se boriš, kojim sredstvima? Sad ćeš svaku ženu koja reši (potpuno nebitno iz kog razloga) da uzme muževljevo prezime nekako pokušati da odgovoriš od toga?

Ne, ne ide to tako. To je ono što sam ja napisala i to baš tebi. Vreme će odraditi. Za sada je dovoljno da su ljudi svesni da je aplauz (ovaj iz primera) jedna ružna stvar i što ih više to vidi, pročita i poveruje, to će ih manje tapšati sledeći put.....

Lexa:
Oh, zaboga..... oprostiću ja njemu, ali on neće meni :lol: razumeš li?
Tj. hoće, ali ću narednih 20 godina da trpim zajedljive komentare koji će, u jednom momentu, stvarno preći meru..... situacija je imaginarna, moooooolim vas nemojte mene konkretno nadalje savetovati kako da nekom dedi objasnim svoje stavove (važi za sve).

Ali evo jedne koja nije imaginarna - čovek lepo živi sa ženom, a cela familija joj se popela na nos jer nije mogla da rodi dete. Ustvari, oni nikada nisu ni rekli do koga je, naravno da je do nje..... valjda treba celu familiju da otera u tri lepe? Pa i ako to uradi, ČEMU TO? Čemu, dakle, takva odvratnost od naroda?
Znam ja savršeno dobro da oni imaju izbora, ali hoće li se nekad nešto promeniti u tim ljudskim idiotskim shvatanjima?

Ovo drugo, nije bitno, pogrešno usmereno.....

Лексо, ти би сад и да се ***** и да ти не уђе! :lol:
Имамо следеће могућности:
- да зовемо деду, па да нам чантра
- да не зовемо деду, иако га волимо
- да пробамо деди да објаснимо (ал то је мало теже)
И, шта нам остаје?
Некако ми се чини да бисте и ти ти и овај тип на Т...(ебем ли га како се зове :roll: ) највише волели када бисте могли да деди исперете мозак и да он одједном, после 80 година живота почне да размишља на ваш начин...
А док то не успете викаћете како ***** смрди... :roll:

Да, увек нам смрде туђа говна, то је општепознато... Наша миришу! :wink: :lol:

Имаш ли неку идеју, шта би ти урадила са, рецимо, тим дедом? Како би решила тај проблем и замирисала средину? Постоји ли још неко решење?

Lexa:
Ne, ne ide to tako. To je ono što sam ja napisala i to baš tebi. Vreme će odraditi. Za sada je dovoljno da su ljudi svesni da je aplauz (ovaj iz primera) jedna ružna stvar i što ih više to vidi, pročita i poveruje, to će ih manje tapšati sledeći put.....
Лексо, то је ТЕБИ можда ружна ствар, али ниси портпарол свих жена...другима то можда није ружно, јер једноставно прихватају то као део свадбарског фолклора и не придају томе неки значај...(Заузврат очепе мужа, па му онда џаба и презиме кад ће она бити газда! :wink: :lol: )

(Колико се сећам, код Лала нико никад не тапше после таквих ствари....)

Lexa:
Vas dvoje se razlikujete u komentarima, Tsutomu zvuči ostrašćenije.

Samo bez te prve rečenice, pls, malo koja mi je ogavna kao ta. Otprilike u rangu kao što je tebi ona moja o gownetu.

Ja nisam ovde da tražim rešenje, ponavljam. A i da ga imam, za dedu, ne bih ni postavljala ovaj problem kao problem.

I sad ukapiraš da se radi o problemu i opet moje gowno miriši?
Mrzim da upućujem na postove, ali da se ne ponavljam, #256

havalius:
Ovo o drugom pakovanju sam ja pisala, nije Hellen.
Ali, KAKO ti zamišljaš tu borbu? Protiv čega se boriš, kojim sredstvima? Sad ćeš svaku ženu koja reši (potpuno nebitno iz kog razloga) da uzme muževljevo prezime nekako pokušati da odgovoriš od toga?
Beskrajno banalizuješ.
Neću, samo ću gde se govori o tome da iskažem mišljenje sa intenzitetom
kojim me je tema povukla.
I evo ja se povlačim ne nagovorivši ni jednu, jer me boli uvo šta će ko da 'izabere',
izneo sam svoje 'argumente' pa sad' mož' da čita koga interesuje.

A odoh ja, sve je rečeno mojim i Heleninim prethodnim postom, tj. ne prethodnim
nego mojim 254. i Heeninim koji sam u istom citirao.
Po mom mišljenju opet.Opet vam ga pasivno namećem jel' ? :D

Hellen:
Лексо, то је ТЕБИ можда ружна ствар, али ниси портпарол свих жена...другима то можда није ружно, јер једноставно прихватају то као део свадбарског фолклора и не придају томе неки значај...(Заузврат очепе мужа, па му онда џаба и презиме кад ће она бити газда! :wink: :lol: )

(Колико се сећам, код Лала нико никад не тапше после таквих ствари....)
Stvarno mali broj devojaka (ispod 30) poznajem da im ovo ne smeta (mislim na aplaudiranje). Bitno je koliko imaju godina jer je ovo stvar njihovog doba.
Ranije smo imali g-đu Siminu, i baz zaebancije (ono, ne šali se) jednoj generaciji bi smetalo..... i smetalo bi im što se neke profesije zovu isključivo muški..... smetalo im, prošlo.....

Ja jesam međ' Lalama, ali nisam poreklom..... :smile:

Добро, значи шта радити?

Да чекамо да време одради своје (бојим се да би то било мааалко дуже чекање) и да оне, којима њихово рођено ***** не смрди, убеђујемо како ипак треба да им смрди?
Шта добијамо тиме и зашто бисмо то радили када већ саме имамо могућност да за себе изаберемо оно што нама одговара и да храбро, својим примером а не убеђивањем других, докажемо да је наше право на избор неприкосновено?

Рекох: или јеси или ниси!
Или ћеш се до заиста краја борити против ветрењача, или ћеш ћутати у запећку и угађати традицији, обичајима, туђим хировима...
Па сад, свако од нас бира...
Само је потпуно смешно викати на сав глас против норми и традиције, против примитиваца и патријархалаца, а стално се обазирати на то шта ће они рећи и како ће реаговати....

Ако ти је стало до тога шта ће рећи чаршија - онда поштујеш обичаје, па немаш таквих проблема.
Ако презиреш обичаје - онда шта те брига шта ће рећи чаршија, то те не дотиче!

Tsutomu:
Beskrajno banalizuješ.
Neću, samo ću gde se govori o tome da iskažem mišljenje sa intenzitetom
kojim me je tema povukla.
I evo ja se povlačim ne nagovorivši ni jednu, jer me boli uvo šta će ko da 'izabere',
izneo sam svoje 'argumente' pa sad' mož' da čita koga interesuje.

A odoh ja, sve je rečeno mojim i Heleninim prethodnim postom.
Po mom mišljenju opet.Opet vam ga pasivno namećem jel' ? :D
Ne banalizujem, nego si ti u onom postu koji sam citirala zazvučao kao revolucionar ledenog pogleda koji bi da dođe na pozicije ne zbog opšteg boljitka, već da bi on gazdovao. ******, tako mi zazvučalo. Sad si se lepše izrazio. ;-)

Lexa:
Stvarno mali broj devojaka (ispod 30) poznajem da im ovo ne smeta (mislim na aplaudiranje). Bitno je koliko imaju godina jer je ovo stvar njihovog doba.
Ranije smo imali g-đu Siminu, i baz zaebancije (ono, ne šali se) jednoj generaciji bi smetalo..... i smetalo bi im što se neke profesije zovu isključivo muški..... smetalo im, prošlo.....

Ja jesam međ' Lalama, ali nisam poreklom..... :smile:

Онда их лепо посаветујеш да се договоре са матичарем да се то питање изостави...и готово! :)

У крају из којег је био мој муж обичај је да се пуца на слављима.... А код нас се на то гледа малко са...хмм...ниподаштавањем... као на сељачење... Но пресудно је што ја лично никако не волим пуцњаву и рекла сам мужу да строго забрани својима да пуцају када буду долазили по мене... И стварно - људи су испоштовали и стварно нико није понео ливор! :wink:

Позиваш у свадбу људе који те поштују и који поштују твоју свечаност - то је сва мудрост!

Hellen:
Само је потпуно смешно викати на сав глас против норми и традиције, против примитиваца и патријархалаца, а стално се обазирати на то шта ће они рећи и како ће реаговати....
Ja volim ljude..... i volim ljude koji me vole, njih onako, baš volim :)
Zbog toga treba da se pretvorim u njih?

Bre, Helen, ti kao da bi odma' digla bunu, ovo ja samo Forum. Niko ovde nije iznašao nikakvo rešenje, niti ga uopšte tražimo..... pričamo šta naj me OK, šta nije. Što, uzgred, i ti radiš, čini mi se..... kad te neka tema dotakne i kad u njoj nazreš ličnu nepravdu.

Back