Anime i Crtaći - Razlika

Razlike:stil crtanja(kosa,oci,boje donekle...),prica(moze biti mnogo vise komplikovana,ili za odrasle,moze biti vise tuzna,ili mnogo happy),onda po brutalnosti i borbama(moze imati mnogo vise sikljanja krvi odsecanja ruku,glave...).To je ono sto anime izdvaja od crtaca.Crtaci su za decu dok su anime i za decu i za odrasle

Eo ovako crtaci su namenjeni za sve uzraste,ali neke anime nisu namenjene za sve uzraste npr ja gledam Bleach i pise da bleach nije za decu ispod 13 godina a ja imam 14 (u junu punim) i slazem se da naruto spada za decu jer nema nikakvih strasnih likova,a bleach ih ima npr Kenpachi,Nnoitra ili neki Hollow tako da je velika razlika.

Eo ovako crtaci su namenjeni za sve uzraste,ali neke anime nisu namenjene za sve uzraste npr ja gledam Bleach i pise da bleach nije za decu ispod 13 godina a ja imam 14 (u junu punim) i slazem se da naruto spada za decu jer nema nikakvih strasnih likova,a bleach ih ima npr Kenpachi,Nnoitra ili neki Hollow tako da je velika razlika.
Bleach na početku ima elemente urbanog horora,ali od početka soul society arc-a pređe u klasični shounen.Mada i Naruto ima strašnih/odvratnih momenata,tako da nije baš za djecu.
A nemožemo reći ni da su svi crtaći za djecu.Spawn nije anima pa ima oznaku 18+.Zbog psovanja,nasilja i krvi itd.

Bleach na početku ima elemente urbanog horora,ali od početka soul society arc-a pređe u klasični shounen.Mada i Naruto ima strašnih/odvratnih momenata,tako da nije baš za djecu.
A nemožemo reći ni da su svi crtaći za djecu.Spawn nije anima pa ima oznaku 18+.Zbog psovanja,nasilja i krvi itd.

Naruto TEK nije za decu s obzirom da je anime prepun mentroske filozofije, odnosno smrti, rata, bola i tome slicno. Ironicno, anime koji se najvise pljuje dok je tematika, likovi, dela, pouke vredni knjizevnih dela.

Kojih problema ima Naruto anime?

Fileri? Mizerna stvar u poredjenju s onim sta se kroz sve epizode provlaci i naglasava, a to su domen teologije, filozofije, mentorstva, roditeljstva, odnosno uopstenih ljudskih faktora koji su naglaseni uz kako vrline tako i mane. Za razliku od ostalih Shonen-a se tu veoma uzdize, konceptualno. Osim toga - tu ima i dosta simbola same japanske, odnosno kineske mitologije.

Zbog toga smatram da ovaj anime nikako nije za decu s obzirom da je ipak potrebno malo mucnuti glavom, a bogami i izgubiti voljenu osobu pa tek onda razumeti tezinu same price. Naocigled je to i suptilna poruka, borba protiv demona u nama.

Svaki anime koji sam gledao vuce neku poruku za sobom, dobro, mozda Devil is a part timer ne : P ali i dalje za jedan shonen koncept je savrsen. A to sto neko vise voli Seinen pa pljuje sve shonene osim One Piece-a je druga stvar.

Kojih problema ima Naruto anime?

Fileri? Mizerna stvar u poredjenju s onim sta se kroz sve epizode provlaci i naglasava, a to su domen teologije, filozofije, mentorstva, roditeljstva, odnosno uopstenih ljudskih faktora koji su naglaseni uz kako vrline tako i mane. Za razliku od ostalih Shonen-a se tu veoma uzdize, konceptualno. Osim toga - tu ima i dosta simbola same japanske, odnosno kineske mitologije.

Zbog toga smatram da ovaj anime nikako nije za decu s obzirom da je ipak potrebno malo mucnuti glavom, a bogami i izgubiti voljenu osobu pa tek onda razumeti tezinu same price. Naocigled je to i suptilna poruka, borba protiv demona u nama.

Svaki anime koji sam gledao vuce neku poruku za sobom, dobro, mozda Devil is a part timer ne : P ali i dalje za jedan shonen koncept je savrsen. A to sto neko vise voli Seinen pa pljuje sve shonene osim One Piece-a je druga stvar.

Matori upravo si opisao 90% shounena ne samo naruto: moć prijateljstva i porodice, heroj koji je izgubio blisku osobu, suočavanje sa svojim strahovima, azijska mitologija/istorija... Znači nema shounena koji se ne sastoji od ovoga.

Poslednja izmena:
Matori upravo si opisao 90% shounena ne samo naruto: moć prijateljstva i porodice, heroj koji je izgubio blisku osobu, suočavanje sa svojim strahovima, azijska mitologija/istorija... Znači nema shounena koji se ne sastoji od ovoga.

Jbg, Japan voli svoje heroje koji zderu k'o Popaj. No ipak je Naruto dosta mracniji u tom pogledu. Goku je izgubio Dedu, planetu etc, ali nikada o tome ne prica niti govori kroz sentimentalni dozivljaj. On se samo naljuti, nesto kaze i bije. Luffy je malo sentimentalniji u tom pogledu, ali on je Goku v2 sto se tice carefree licnosti. Ichigo aj da kazemo je dosta kompleksnija licnost od Goku-a i Luffy-ja, ali on ima porodicu, nema majku, no kroz anime se to nikada ne potencira do te mere, a da ne spojlujem - u animeu o tome jos nije bilo reci, ali je on svakako kompleksnija licnost od ostalih, dok se u naruto bas potencira emotivni outburst i odluke koje se cine, ceo taj "Bond making" pocevsi od monstruma pa sve do veoma cenjene osobe, a to je san mnogima te se mnogi i mogu poistovetiti, a Naruto kada je video oca, odnosno majku su barem na mene imali daleko jaci uticaj nego li ostalo sto sam video u tim glavnijim shounen-ima. FT recimo, sta, izgubili zmajeve, jaka stvar. MAGI izgubio memoriju pa je vratio + magi se ni ne racuna u tu pricu zbog perverzne licnosti, al'ajde.

Poslednja izmena:
Odosmo sa teme ali Ichigova majka SE SPOMINJE.Grand Fisher?Memories in the Rain OVA?Čitav trenutni arc mange.Bila je quincy i to.
FT Zmajevi ili ljudi bili su im očinske figure.
OP Ace-ova smrt?Svi iz posade su izgubili nekog u životu.
Fazon je nije Naruto izmislio da glavni lik izgubi roditelje,to je oduvjek kliše u pričama.

Back