Android

Ma mnogo dece hoce nesto da dokazu,a i sami ne znaju sta,a sto im roditelji posle grcaju nekoliko meseci,to nije vazno.Ili primi dve tri plate pa kupi skup telefon,pa nema sta da jede ta tri meseca.Glupost.Razumem one koji imaju te uslove za nove i bolje telefone,ali ne vidim da taj skuplji telefon moze nesto mnogo bolje da uradi od osrednjeg.

Toliko preterano ubrzavaju tempo tehnologije da mladi misle mora to da prate po svaku cenu inače su niža klasa, a posle kad dodju zbog toga u stanje da više ne mogu da podnesu počnu da se drogiraju da bi izdržali još neko vreme da prate trend.

Google najavljuje nove Android funkcije

Google najavljuje nove Android funkcije

Google je najavio nekoliko novih funkcija, koje stižu na Android telefone sada ili u narednim nedeljama. Ove funkcije se odnose na određene aplikacije, ali svakako mogu biti od koristi.

Prvo, Gboard dobija ažuriranje koje poboljšava Emoji Kitchen funkciju. Ovo korisnicima omogućava da kombinuju više emotikona ili vizuelnih elemenata dva emotikona kako bi kreirali prilagođeni emotikon. Sa ažuriranjem, broj mogućih kombinacije će se sa nekoliko stotina povećati na preko 14.000. Ažuriranje je trenutno dostupno u Gboard beta verziji, a stiže na Android 6.0 ili novije verzije u narednim nedeljama.

g2_14.jpg

Google omogućava Voice Access aplikaciju šire dostupnom, nakon što je debitovala na Androidu 11. Aplikacija korisnicima omogućava da kontrolišu svoje uređaje upotrebom isključivo svog glasa. Sada je moguće dodavanje oznaka grupi aplikacija, kako bi se lakše vršila navigacija.

Za Google Maps, sada je tu novi Go tab koji stiže u narednim nedeljama. On omogućava brze prečice za mesta koja se često posećuju. Moguće je dodavanje više lokacija na ovu stranicu kako bi se dobila brza uputstva i informacije o saobraćaju. Pored toga, Google će omogućiti Android Auto dostupnim u više zemalja tokom narednih meseci.

g3_7.jpg

Nearby Share će uskoro dobiti mogućnost deljenja aplikacija sa obližnjim korisnicima. Ovo radi i bez internet konekcije, a može biti od koristi kada želite da pomognete prijatelju da podesi novu aplikaciju bez problema.

Na kraju, fanovi audio knjiga dobijaju novitete. Google za izdavače nudi alatku koja omogućava automatsko prebacivanje tekstualnih knjiga u audio format. Alatka je dostupna u beti i izdavačima će biti dostupna početkom naredne godine.

Izvor: Neowin

Ljudi, oziveo sam iz mrtvih stariji android (4.0.3) telefon.Nakon restarta, nisam ga prijavio na gugl, aplikacije, viber, whatsap fejs lajt sam instalirao mimo gugl pleja.Sve stize, sve radi.Maksimalno sam poiskljucivao guglove servise.Za pregled drugi brauzer koristim, tako da telefon em brze radi, em baterija duze traje.Eto ideje kako da ozivite stariji android i da radi sasvim fino ako niste zahtevan korisnik.
Koristim Gmail adresu. I sad treba da nemam bitnu postu jer gasim Google servise ? Samo jedan u moru primera koliko je to besmisleno...Nesto sto j neko pametan izmislio-ti sad kao "gasis">!?!? Pa ti kupi lepo Windows telefon pa neces morati da gasis Android. Inace baterija mi drzi 2,5 dana malo li je?( i na prethodnom je bilo dan ipo sasvim dovoljno...

Mrzi me da otvaram temu vec volim da koristim postojece.

Imam upozorenje da ce mi sistem zastareti za oko mesec dana i ne znam da li ce i koliko to uticati na rad telefona.
Za update nemam mesta jer prokletinja trazi skoro 2GB.

Da li bi ovo mogla da gura do leta ili da trazim nesto na akciji?
Nemam pojma koja verzija androida je trenutno u telefonu, update je radjen pre 18 meseci.

Koristim Gmail adresu. I sad treba da nemam bitnu postu jer gasim Google servise ? Samo jedan u moru primera koliko je to besmisleno...Nesto sto j neko pametan izmislio-ti sad kao "gasis">!?!? Pa ti kupi lepo Windows telefon pa neces morati da gasis Android. Inace baterija mi drzi 2,5 dana malo li je?( i na prethodnom je bilo dan ipo sasvim dovoljno...
I za to sam nasao reaenje ali me vise mrzi da ti objasnjavam

Znaci-nije jedini primer. Google translate?Odlicna i specificna aplikacija. Google maps? takodje-da ima slicnih ali-nije to TO.
Mogu do sutra da nabrajam...
A kao sto sam rekao-Lumia npr neka malo bolja moze da se rootoje i da se ubaci ANdroid. ALi CEMU tolika jebacina?!? Izmisljati toplu vodu....

Xiaomi Mi Note 10 Lite dobija Android 11, ali bez MIUI 12.5 za sada

Xiaomi Mi Note 10 Lite dobija Android 11, ali bez MIUI 12.5 za sada

Xiaomi je u decembru objavio MIUI 12.5 softver, a prošle nedelje smo videli listu uređaja koji su podobni za testiranje interfejsa u zatvorenoj beti. Dok Mi korisnici u Kini već testiraju novi softver, vlasnici Mi Note 10 Lite modela sada počinu da dobijaju obaveštenja o najnovijem ažuriranju za njihov telefon.

Novi softverski paket donosi Android 11, sa brojnim poboljšanjima sigurnosnih funkcija, ali je i dalje u okviru MIUI 12 interfejsa, s obzirom na to da se nova verzija softvera i dalje testira.

Ažuriranje je "teško" 2.3GB, a pored uobičajenih Android 11 karakteristika i funkcija, nadogradnja implementira i ispravke bagova, optimizaciju sistema i najnoviju sigurnosnu zakrpu.

Mi Note 10 Lite je telefon za globalno tržište i Android 11 ažuriranje bi trebalo da bude dostupno korisnicima širom sveta. Ažuriranje ima verziju sa oznakom MIUI 12.1.1.0.RFNMIXM.

Izvor: GSMArena

Firefox ekstenzije su sada lakše za instaliranje na Android uređajima

Firefox ekstenzije su sada lakše za instaliranje na Android uređajima

Mozilla je pojednostavila proces pronalaska i instaliranja add-on dodataka za Firefox na Androidu. Sa objavom Firefox 85 verzije za mobilni operativni sistem, korisnici će moći da instaliraju ekstenzije direktno sa addons.mozilla.org stranice.

Trenutno, korisnici moraju da odu u Add-ons Manager kako bi instalirali ekstenziju koju žele. Mozilla ističe da je ovaj proces zbunjujući za one koji su navikli na instaliranje iz desktop okruženja. To će se promeniti sa Firefox 85 verzijom, koja stiže 25. januara, a tada će i tasteri za instaliranje biti dostupni na add—ons sajtu.

S druge strane, selekcija dodataka za Android je i dalje limitirana. Mozilla nije proširila listu previše od kako je objavljeno novo iskustvo pregledača, zasnovano na GeckoView endžinu. Na početku je postojalo samo 10 ekstenzija na listi, a sada ih je 12.

Mozilla ističe da će nastaviti na optimizovanju većeg broja add-on dodataka za Android u narednim mesecima. Za sada, korisnici će morati da se oslone na eksperimentalni Firefox for Android Nightly pregledač kako bi instalirali dodatke.

Izvor: Engadget

Back