Android

Poštovani prijatelji
Danas sam na androidu sony xperia M obrisao neke podatke iz interne memorije,a jako su mi bitni.Da li neko može da mi pomogne kako da ih vratim.
Probao sam preko programa EaseUS MobiSaver for Android ali mi on traži da uključim opciju enable USB debugging , a ja ne znam gde je to na ovom telefonu.
Molim za pomoć
HVALA

Ako nisi cuvao nikakav back up ne znam da li ces moci da ih vratis.

Sto se tice usb debugging-a

idi u Menu- settings - nadji sekciju about phone , zatim software information , i pritiskaj opciju build number jedno desetak do 15 puta uzastopno , zatim opet udji settings , i trebala bi da ti se pojavi opcija "developer options , koja je prethodno bila sakrivena (ovo vazi za android 4.2) , udji u nju , enejbluj je i pokreni usb debugging .

Imam problem sa facebook aplikacijom za mob. tel Huawei Y530-U00 / cpu 1,2ghz / RAM 512 MB / rez 480x854 / memor 4 GB.

Naime, koristio sam je do pre 2-3 dana, radila je delimicno dobro, a onda je dosao neki update, koji ja nisam mogao da ubacim. Odlucio sam da obrisem aplikaciju pa da je skinem opet, medjutim, posle toga nisam mogao nikako da je skinem. Za vreme procesa instalacije prijavljuje mi poruku "aplikacija zahteva komponentne koje nema vas uredjaj", nesto tako.

Ne znam u cemu bi mogao biti problem. Ako je neko imao slican problem, i resio, neka podeli ovde..

Ne koristim fejsbuk aplikaciju pa ne znam sta bi tacno mogao da bude problem , jesi li probao da ocistis kes memoriju i tzv. "junk" fajlove uz pomoc neke aplikacije kao sto je "Clean Master" ? Pa da opet probas instalaciju?

Mozda su ostali neki instalacioni fajlovi nakon brisanja koji prave konflikt.

Da, ocistio sam kes memoriju iz gotovo svih aplikacija, koristim ccleaner, cm security, cuvar baterije i tako dalje, znaci sistem mi je cist takoreci.. Ne znam stvarno u cemu je problem :/

Je l' ti se to pojavljuje kad pokušaš da skineš aplikaciju sa Google Play-a? A da probaš da na netu skineš .apk fajl sa nekom starijom verzijom i instaliraš njega?

Kada hocu da povezem telefon na komp da bi koristio net na telefonu (to je valjda tethering), izadje mi obavestenje da ce se ovo mozda dodatno placati. Pa me interesuje kad se to tethering placa, a kad ne?

Kada hocu da povezem telefon na komp da bi koristio net na telefonu (to je valjda tethering), izadje mi obavestenje da ce se ovo mozda dodatno placati. Pa me interesuje kad se to tethering placa, a kad ne?

Da, to je tethering , pa placa se preko sim kartice ,koristi data protok , to je identicno kao kada bi koristio 3g internet na telefonu , koliko mb potrosis toliko ce ti biti naplaceno .

Da, to je tethering , pa placa se preko sim kartice ,koristi data protok , to je identicno kao kada bi koristio 3g internet na telefonu , koliko mb potrosis toliko ce ti biti naplaceno .

Aha, a to vazi ako ja telefonski net koristim na pc-u? Ja sam ustvari hteo da na telefonu koristim net koj imam na pc-u, a ne da preko telefona hvatam wi fi, da bi ga koristio na kompu. Inace imam adsl, nije bezicni.

Poslednja izmena:
Aha, a to vazi ako ja telefonski net koristim na pc-u? Ja sam ustvari hteo da na telefonu koristim net koj imam na pc-u, a ne da preko telefona hvatam wi fi, da bi ga koristio na kompu. Inace imam adsl, nije bezicni.

Moze i jedno i drugo , ako na telefonu iskljucis DATA protok i samo ukljucis wi fi , u tom slucaju ce telefon koristiti wi fi internet koji hvata iz okoline i racunar ce ici preko njega , ako ti je ukljucen data protok u tom slucaju ce telefon koristiti internet sa sim kartice i internet ce biti naplacen . Znaci proveri dvaput da li ti je DATA iskljucen ako ne zelis da ti internet pojede kredit .

- - - - - - - - - -

ps.

Cekaj ja tek sada kapiram da ti kazes da nemas wi fi , ovo gore sto sam rekao vazi SAMO ako je telefon povezan na wi fi u suprotnom ako nemas ruter sa wi fi signalom , neces moci da koristis ADSL preko telefona jer je to nemoguce - jer telefon fizicki mora da bude povezan sa ruterom preko LAN-a (to je neizvodljivo) vec ce iskljucivo koristiti DATA protok preko operatera.

- - - - - - - - - -

pps.

Tethering sluzi samo da telefon DAJE internet racunaru , NIKAKO obrnuto . i mislim da je obrnuta procedura neizvodljiva i nikada mi to nije padalo na pamet , ali provericu jos jednom .

Poslednja izmena:
OK ovde imas objasnjenje kako da prevaris uredjaj i izvedes OBRNUTI tethering (uzimanje internet konekcije sa racunara na telefon) preko 3rd party aplikacije , imaj na umu da ti je za ovo potreban root-ovan uredjaj ako uredjaj nema root , onda neces moci to da izvedes, jer kao sto sam rekao gore nijedan android nije namenjen da uzima internet konekciju preko USB-a, vec samo da je daje racunaru .

http://www.howtogeek.com/117118/how...oid-to-your-pcs-internet-connection-over-usb/

Pozdrav prijatelji ja sam novi korisnik ovog foruma.
Imam Huawei Ascend Y300 i imam jedan veliki problem instalirao sam neku aplikaciju i uz tu aplikaciju su mi dosle neke precice tacnije(Lucky Try i recommned)
i ja sam aplikaciju obrisao i te precice koji su mi dosle uz nju.I sada mi se te precice same stvore na ekranu i svaki pola minute,minut mi se ovo pojavljuje kao sto je dole na slici...POTREBAN MI JE HITAN ODGOVOR , Hvala
screenshot2-1.png

povezala sam telefon preko usb-a za racunar i tako preko racunara kopirala slike sa telefona na sd karticu i obrisala ih sa telefona, medjutim kad sam usla u te slike one su bile unistene,
IMG_20140915_154742.jpg
ovako sve slike, interesuje me postoji li nacin da se te slike vrate na bilo koji nacin?

Pitanje zaključan ekran na Huawei (ako je to bitno za problem) kad je zakjučan nekom greskom je nekako pozvan gadget SMS koji sad ne mogu da obrišem pozadinu mogu da menjam ali ne i taj gadget SMS, kad isključim tu opciju za katanac (zaključavanje) onda je uredu jer nemam više katanac, kad ponovo aktiviram opciju zaključavanje taj gadget SMS-a je tu. Kako da ga izbacim?

zašto nigde ne postoji tema ili pdf unutar pdf-a koji bi se bavili android igricama? :D
a možda bi bolje bilo da to bude u okviru pdf-a Video igre, a ne ovde na telefoniji... :think:

Ova tema je generalizovana sto se tice android uredjaja tako da ako te nesto zanima u vezi igara ili aplikacija slobodno pitaj i ovde , ako zainteresovanost bude bila veca , naravno da uopste nije losa ideja da otvorimo i takvu temu , vec postoje pojedine teme koje nisu lose da se stave kao lepljive ali u ovom trenutku postoji vec poveci broj lepljivih tema na kojima je visoka frekvencija zainteresovanosti pa se trudim da pronadjem neki kompromis :)

Takodje si u pravu i sto se tice pdf- video igre , naravno da se i tamo moze polemisati o android video igrama,video igre su video igre samo ih dele razlicite platforme . U zavisnosti od problematike o video igrama se moze takodje pisati i na jos nekim tehnickim podforummima.
ps.

Ako bilo ko ima neki predlog u vezi bolje funkcionalnsti ovog pdf-a slobodno neka ga iznese , rado cu to razmotriti , ipak su 2 glave pametnije od jedne :)

Poslednja izmena:
mislim da je malo da jedna tema samo bude posvećena androidu, meni bi baš bilo super da postoji poseban pdf Android, baš u okviru foruma Mobilna telefonija... i da u njemu opet budu pdf-ovi koji bi nosili naziv kao i kategorije u Play prodavnici, pa da se o svakoj vrsti aplikacija posebno diskutuje...
zašto to predlažem? verujem da nisam jedina koja kada traži neku aplikaciju nađe gomilu sličnih, a kako su recenzije tamo potpuno bezvezne, ne znam za koju da se opredelim... bilo bi super da jedni drugima predlažemo aplikacije koje smo već isprobali i za koje smo se uverili da su ok...
igrice bi tu bile samo jedan deo toga... :D ja mogu za početak da otvorim neku temu o igricama, ne moraš je lepiti... pa da vidimo kakvo će biti interesovanje...
ja trenutno više vremena provodim na androidu nego na windowsu i volela bih baš da imam gde da ćaskam o tome sa drugima...
eto, ja sam obrazložila svoj predlog... pa mislite o tome... :D

ajd sad svaki sajt i forum na netu da ima temu Android postoji na drugim sajtovima specijalizovani za Android

zbog takvih kao što si ti ovaj pdf, kao i oni Kompjuterski, će na krsti uvek da budu zadnja rupa na svirali... uvek negde drugde postoji nešto.. i to nešto je, po pravilu, uvek bolje i lepše nego na krsti...
iskreno, X puta sam na drugim forumima tražila rešenja za komp/telefon... ali me je uvek mučila misao- zašto to ne bih mogla i na krsti?

Back