Anđeli i demoni

Daj bolji izvor ako imas.
Бољи извор за шта ? Да реинкарнација не постоји ?
Evo voditelj-strucnjak navodi preciznu statistiku: 0,07% ljudskih bica su inkarnirani andjeli.
То није статистика. Анђели су бестелесна бића, они се не инкарнирају.
Ово је за теорију завере, не за овај форум.
Prosecan andjeo ima 4-5000 inkarnacija. Na zemlji upadaju u zamku, tama ih stavlja u teske situacije da bi kupila energiju. Koji % iznetih informacija je tacan i/ili logican?:kafa:
Ово није доказ.
И како то да се Богородица јавила људима у 21 веку, 2000 година се није реинкарнирала ? Како је то могуће ?
Теорија ти је пуна нелогичности.
Шта су се анђели реинкарнирали, сваких 10 година ? Ко је то бројао ? Ово што си написао је у нивоу прецизности равне земље, тј. нигде доказа.
Ти немаш познавање основа хришћанства, зато и пишеш све ово и верујеш овим бесмислицама када не познајеш хришћанство.
Где нема нирване, нема ни реинкарнације, сама реинкарнација је блиска источњачким религијама и не постоји нити је икада постојала у хришћанству.

u prevodu (u svemiru postoje mnoga energetska polja koja mi ne možemo lako opaziti. neka polja imaju duhovna bića koja mogu delovati na duše ljudi. kakogod, duše ljudi ne postoje od rođenja, kako tvrdi pravoslavna crkva. duše ljudi mogu biti donene u postojanje tehnikom vođenog posmatranja samog sebe. kakogod, ovo se retko postiže jer čovek ima jedinstvenu osobinu da dozvoljava da mu se odvlači pažnja sa svakodnevnim glupostima!)
Ово није истина.
Управо си написао да поједини људи могу да створе душу ? Дакле поједини људи су као Бог и могу да створе душу ? Не знам где си прочитао ово, али овде је промашено много тога.

Poslednja izmena:
Dokaz da brojke nisu tacne, po hriscanskoj teoriji zna se samo da je trecina andjela pala i da se to desilo davno. Sta je sa medjuvremenom ;) Gde je dokaz o tim trecinama a i dokaz da andjeli postoje uopste?
Reinkarnaciju ne dokazuje Balkan info nego razni naucnici...
I duse su bestelesne pa sta? Kad dusa nije inkarnirana po cemu se razlikuje od andjela i demona,
сама реинкарнација је блиска источњачким религијама и не постоји нити је икада постојала у хришћанству.
Postojala je u ranoj crkvi
Rana hrišćanska crkva je prihvatala učenje o reinkarnaciji. Tumačili su ga gnostici i brojni crkveni oci, Klement Aleksandrijski i slavni Origen (obojica iz III veka), kao i slavni Jeronim (V vek).
Leta Gospodnjeg 553. na Drugom Saboru u Carigradu to učenje je prvi put proglašeno herezom.
U to vreme, mnogi su hrišćani smatrali da učenje o reinkarnaciji ostavlja čoveku isuviše vremena, pa ga stoga ne potiče da odmah nastoji oko svog spasenja. https://novasvest.com/vesti?id=843&v=hriscanska-crkva-reinkarnacija
Шта су се анђели реинкарнирали, сваких 10 година ? Ко је то бројао ? Ово што си написао је у нивоу прецизности равне земље, тј. нигде доказа.
A gde ti je dokaz za okruglu zemlju u hriscanstvu? Sve govori suprotno...
поједини људи могу да створе душу ? Дакле поједини људи су као Бог и могу да створе душу ? Не знам где си прочитао ово, али овде је промашено много тога.
Ne pojedini nego svi, jer ukoliko se deca radjaju a nema reinkarnacije, nastaju i nove duse, ljudi odlucuju da li ce da ih rode ili ne

Poslednja izmena:
Dokaz da brojke nisu tacne, po hriscanskoj teoriji zna se samo da je trecina andjela pala i da se to desilo davno. Sta je sa medjuvremenom ;) Gde je dokaz o tim trecinama a i dokaz da andjeli postoje uopste?
Reinkarnaciju ne dokazuje Balkan info nego razni naucnici...
Ако ти верујеш у реинкарнацију, веруј, не могу ти ја ништа, а ако покушаваш да објасниш да је то доказано и да је везано за хришћанство, није, јер су хришћани увек мислили исто - а то је да нема реинкарнације.

I duse su bestelesne pa sta? Kad dusa prestane da se inkarnira po cemu se razlikuje od andjela i demona,
Душа се не реинкарнира. Ако ти желиш да верујеш, веруј, да би нешто доказао потребно је да имаш научно истраживање, а не мишљење једног човека.
Мишљење није доказ.
Нпр имаш књигу "Живот после живота" Рејмонд Муди, где је обрађено шта се дешава са људима након смрти. То је истраживање оних који су имали сећања након клиничке смрти.
Ти овде покушаваш да неког убедиш у реникарнацију на основу мишљења једног научника ?
Научно дело се објављује као научни рад, садржи референце, коришћену литературу, дужину експеримента, увод, и закључак.
То је научни рад.
Ово о чему ти говориш је теоретисање, никакву науку није ни видело.

јер су хришћани увек мислили исто - а то је да нема реинкарнације.
Pre 553. nisu, jedino ako si ziveo u to doba pa mozes da osporis saznanja istoricara i posvedocis da jesu :cool:
да би нешто доказао потребно је да имаш научно истраживање, а не мишљење једног човека.
Нпр имаш књигу "Живот после живота" Рејмонд Муди, где је обрађено шта се дешава са људима након смрти. То је истраживање оних који су имали сећања након клиничке смрти. Ти овде покушаваш да неког убедиш у реникарнацију на основу мишљења једног научника ? Научно дело се објављује као научни рад, садржи референце, коришћену литературу, дужину експеримента, увод, и закључак. То је научни рад. Ово о чему ти говориш је теоретисање, никакву науку није ни видело.
Ima mnogo istrazivanja tome, nisam citirao nijednog naucnika ali su dokazi opstepoznati u parapsihologiji
Душа се не реинкарнира.
Ako se ne reinkarnira onda je jos vise nalik andjelu/demonu kad napusti telo, tj. moze se reci da je covek 99% bestelesno bice

Pre 553. nisu, jedino ako si ziveo u to doba pa mozes da osporis saznanja istoricara i posvedocis da jesu :cool:

Ima mnogo istrazivanja tome, nisam citirao nijednog naucnika ali su dokazi opstepoznati u parapsihologiji

Ako se ne reinkarnira onda je jos vise nalik andjelu/demonu kad napusti telo, tj. moze se reci da je covek 99% bestelesno bice
Kako to da ja nemam takva iskustva?

Tako i na temi na kome je teret dokazivanja Boga; sada ovde ''dokazi da ne postoji''!
Radi se nedostatku naucnog i konceptualnog pristupa, vec se samo gura svoje; a sta ako je druga strana u pravu?

Ovde drzim stranu tebi, jer zasto bi postojala reinkarnacija, samo zbog losih djaka, kojima je 1 zivot malo?
Zar Bogu nedostaje dusa, pa da moraju jedne te iste da se reinkarniraju? Ne, dusa ima sasvim dovoljno da se svaka inkarnira po jedanput, radi se o ovim losim djacima, lenjim ucenicima, i kao takvima mi im ne branimo da veruju u reinkarnaciju, samo trazimo da kazu motive, pa bi posle videli ko je u pravu

Isto i na temi [bibl. pitanja] o postojanju Boga, i sad bas citam kako glasnik ubedjuje mr.infija...
Ne, za neke je bolje da ne veruju u Boga, nije im u interesu, a kada bi videli motive, onda bi bilo jasno ko je u pravu

Moramo da imamo postepeni pristup, naucni, konceptualni.
Meni ni kao hriscaninu nije smetala reinkarmacija drugih, a onda sam nasao bolji koncept... sad, jasno nemate razloga da mi verujete, ali opet ja nemam drugog nacina, nego da ispitujem motive, ''zasto'', jer to ''kako'' oni misle, to mi je donekle jasno

nisam se ja reinkarnirao u sebe, nego sam ja licno postao adam

Poslednja izmena:
nisam se ja reinkarnirao u sebe, nego sam ja licno postao adam
da sam bio bolji hriscanin ostvarila bi se ona Hristova da ce On i Otac doci i nastaniti se u mene, ali ja sam ucio postepeno, razvlacio sam, istrazivao konceptualno, i ne mogu da kazem to, na moju zalost...

al tada sam shvatio da reinkarnacija sluzi kao zamena za ovo sto pokusavam da vam kazem, NECE DOCI, osim da se nastani u nekome od ljudi, to je nas zadatak u ovom zivotu

Ti si neka znacajna figura u svetu nauke i duhovnosti? :D
od hriscanina se trazi da se odrekne sebe, ali ne da bi se ubedio da je neko drugi iz proslosti, jer onda bi morao i toga da se odrice

da se odrekne sebe znaci da bude NISTA, a ne napoleon ili ja adam, prvi covek - jel pratis?

buda, prosvetljeni je shvatio prirodu samsare, prokletstvo reinkarnikanja - znaci, cilj je ne reinkarnirati se vise
pa zasto onda od toga praviti religiju, i konceptualno ugradjivati neki pravican princip, na primer:
  • bio si alav, sad si siroma'
  • nisi bio sebican sad si bogat
iz navedenog koncepta samo proizilazi opravdavanje nejednakosti, a ne nikakvo razumevanje njeno
u ovom zivotu su neki alavi i grabe, a neki ne, u ovom zivotu mi imamo i uzrok problema i resenje, a ne u nekom proslom, jer ako samo trpimo posledice, i tezimo nedelovanju da ne uzrocavamo sami vise, porobice nas, a ne da cemo zaustaviti prokletstvo reinkarnacije koju je buda shvatio, mozda u idealnom slucaju tek svoju, ... ali vecina, ceo svet ostaje u nedelovanju dok mu biva sve gore

`da si ti u pravu, dao bi nam neki primer kao sto ja bas kao tvrdim da sam adam, prvi covek, nije se adam reinkarnirao u mene, nego sam ja adam postao naknadno, uselio se prvi covek u mene sad skoro, nema par godina
Daj bolji izvor ako imas. Evo voditelj-strucnjak navodi preciznu statistiku: 0,07% ljudskih bica su inkarnirani andjeli
pali andjeli su zapravo demoni, sta ce to nama hriscanima? u nas treba da se inkarnira sam HRISTOS I BOG OTAC, PO OBECANJU, A NE DA NAS SMETNES REINARNACIJOM, koji ce nam djavo pali andjeli u nama, za ciju vajdu?

mene je andjeo Boziji poducio, a nije trrazio da ulazi u mene, bestelesni, nekompatibilan sa ljudima
upravo, tako, ali kako mi da znamo da ovi reinkarniolozi ne zagovaraju zaposedanje palim andjelima ljudske rase, da nam opet prave divove, kao u moje adamovo vreme? opet ja i moj rod moramo da satIremo i bijemo se SA PODNEBESNIM, pa nece biti potopa opet, Bog RECE.

Poslednja izmena:
koji ce nam djavo pali andjeli u nama, za ciju vajdu
Nisu pali nego se inkarniraju sa najlepsim namerama, ali im onda tama crpi energiju. Jesi poslusao strucnjaka - cista andjeoska energija je narocito cenjena. Samo 8% njih ostvari postavljene ciljeve.
Naravno u kombinaciji sa vsokim moralnim kvalitetima ide i naivnost bog cega upadaju u zamku.

Isto, mozda, vazi i za obicne ljudske duse. Mozda one uopste nisu gresne i problematicne, nego su zarobljene ovde od strane sila tame da bi posluzile kao farma energije.

Nisu pali nego se inkarniraju sa najlepsim namerama, ali im onda tama crpi energiju. Jesi poslusao strucnjaka - cista andjeoska energija je narocito cenjena. Samo 8% njih ostvari postavljene ciljeve.
Naravno u kombinaciji sa vsokim moralnim kvalitetima ide i naivnost bog cega upadaju u zamku.

Isto, mozda, vazi i za obicne ljudske duse. Mozda one uopste nisu gresne i problematicne, nego su zarobljene ovde od strane sila tame da bi posluzile kao farma energije.
nisam poslusao, izvini, ali na bazi toga sto ti pises ti repliciram

ko god je upao u zamku, po hrisscanstvu, konceptualno je neprijatelj; podvlacim, Hristos se sam predao, i kasnije hriscanski mucenici, nisu ''upali u zamku'', cak iako tako izgleda

koncept po kome su dobri zarobljeni od tamnih je po definiciji duboko problematican, tj. izopacen, a hriscanski koncept je da su zarobljeni ti pali andjeli, svezani u lance... ovo na zemlji je nasa misija, a nije inkarnacija zarobljenistvo kako bi ti voleo, bezveze postavljas nekakve %, jer ko ima uvid u sve duse, i bestelesne, odakle tom tvom ''strucnjaku'' %? on je lazov, a ne strucnjak, prodaje m za b, ne gubi mi se vreme na takve, a ti izvini, nisi u obavezi da polemises sa mnom.

• naivnost i lukavost su 2 pola jedne iste djavolske druzine, ...
  • a nasa hriscanska, sa 2 pola, je: bezazlenost-mudrost, Hristos nas poduci
pa, ako mozes uvidi razliku

Poslednja izmena:
bezveze postavljas nekakve %, jer ko ima uvid u sve duse, i bestelesne, odakle tom tvom ''strucnjaku'' %? on je lazov, a ne strucnjak, prodaje m za b, ne gubi mi se vreme na takve, a ti izvini, nisi u obavezi da polemises sa mnom.
ma on to viskom dolazi do informacija...video sam ga da to radi u jednoj emisiji...on se pouzda u tako dobijene informacije a pitanje je odakle one dolaze

• naivnost i lukavost su 2 pola jedne iste djavolske druzine, ...
  • a nasa hriscanska, sa 2 pola, je: bezazlenost-mudrost, Hristos nas poduci
pa, ako mozes uvidi razliku
lepo uočeno

to je djavolski, unesreciteljski koncept; a hriscanski je da se zarobljavaju i svezuju u lance pali andjeli tj. demoni
e sada djavo bi da izopaci nas koncept, da smo kao mi ljudi i dobri andjeli zarobljeni - nadam se da uvidjas sta ti objasnjavam, kako si prevaren

ma on to viskom dolazi do informacija...video sam ga da to radi u jednoj emisiji...on se pouzda u tako dobijene informacije a pitanje je odakle one dolaze

lepo uočeno
ja kada pisem pokusavam kao da vam nacrtam, zbog lakseg uocavanja, i sporazumevanja
a to da neko sastavlja upit i onda na taj nacin dolazi do ''informacija'', meni je jasno, postoje razni nacini, a ne samo visak, i sam sam sagresavao sa njima, dok nisam postao hriscanin, tako da su mi mnogi nacini poznati - radi se o PRAKTICNOJ, O REALIZOVANOJ konceptualizaciji

pazi, ja ne mislim da je taj ''strucnjak'' gresniji nego sto sam ja bio svojevremeno, ali ja priznajem svoje zablude [konceptualne, a i prakticne prirode]

Ti si neka znacajna figura u svetu nauke i duhovnosti? :D
ja sam, prvi covek, adam, dok jos nije postojalo sporazumevanje recima, pojmovima, i. konceptima koji su zapravo spoj nauke i duhovnosti

dakle, trazim da se vratimo definisanju pojmova, jos u vreme njihovog nastanka, pa da onda iz definisanih pojmova analiziramo koncepte

konkretno mislim da ne bi trebali olako da predjemo preko ZAROBLJAVANJA, koje ti pomenu, a ja sam ga naceo samo: kako, sta, odakle, zasto? da vidimo ko koga i zasto i kako, sta koja strana tvrdi, i koja strana govori istinu, a koja laze

da li sam ja adam bio zarobljen u raju?
da li su ne samo ljudi nego sva ziva bica zatvori za duse? izadjes iz zatvora - umres - pa zasto bih to radio, rodio sam se da zivim, a ne da umirem? reinkarniracu se? pa ako je do bude, ne bih trebao, reinkarnacija je prokletstvo, zacarani krug iz koga valja izaci
da se zaletim u zid i poginem, misleci da tako unistavam zatvor? nisam li lud?
ako sam izasao iz zatvora jedanput, zasto se vracam u zatvor, nazad? nije li to bezumlje, sto vi zagovarate?
  • MATEJ 12,43 ~ LUKA 11,24 A kad nečisti duh [OTK. 1,10; 4,2] izidje iz čoveka ide kroz bezvodna mesta [OTK. 21,1] tražeći pokoja i ne nadje ga (vidi AVAKUM 2,5)
  • 12,44 Onda reče: da se vratim u dom svoj otkuda sam izišao i došavši nadje prazan, pometen i ukrašen. [OTK. 4,3; 21,19]
  • 12,45 Tada otide i uzme sa sobom sedam drugih duhova gorih od sebe [OTK.1,4 i 20; 2; 3; 4,5; 5,6; 8,6…] i ušavši žive onde i bude potonje gore čoveku onome od prvoga. Tako će biti i ovome rodu zlome. https://www.geocities.ws/svetopismo/

Poslednja izmena:
da sam bio bolji hriscanin ostvarila bi se ona Hristova da ce On i Otac doci i nastaniti se u mene, ali ja sam ucio postepeno, razvlacio sam, istrazivao konceptualno, i ne mogu da kazem to, na moju zalost...

al tada sam shvatio da reinkarnacija sluzi kao zamena za ovo sto pokusavam da vam kazem, NECE DOCI, osim da se nastani u nekome od ljudi, to je nas zadatak u ovom zivotu
Kakav si ti to hrišćanin ako se Hristos i Otac nisu naselili u tebi, ako ne pričaš sa njima i ne jedeš sa njihove trpeze u carstvu nebeskom?

Back