Amerika

Svako naselje ima jedan ili vise bazena i prateca decija igralista.Sve je pod kljucem koji imaju stanari naselja.Nista drugo i ne postoji-samo kuce i ti sportski kvartovi.Kuce su slicne,ali ne i iste,sve u neznim bojama i svuda prelepi vrtovi.Za svako naselje postoji,u blizini ,oblast gde su prodavnice,banke,kafici,restorani...do njih se vozis 5',a lako se moze i peske.naselja su odvojena jedna od drugih 10ak min.voznje.Izmedju kuca i dvorista..priroda.tako vam kroz dvoriste protrci zec svaki cas,kaze kuma bilo je i kojota,a u kraju imaju i srne...

To sto pises za 5 nedelja odmora i tamo je relativno. Moja drugarica tamo je jedva imala 10 dana. Kad se porodila mesec dana porodiljsko eventualno ako ima problema pa ginekolog dopusti 2 meseca... Ali na to se gleda jako lose u firmi. Ona je pocela da radi posle mesec dana, rekli joj da joj NEKO donosi bebu na podoj, a ko, muz radi, oni sami u Americi.... Zato zene daju otkaz, pa posle ponovo traze posao... Nije ni tamo svuda isto, zavisi gde radis i sta radis...Ona je imala extra placen posao ali jako lose uslove...

ne znam baš da li to za nalaženje posla spram struke i uspeha baš stoji... mislim ipak da zavisi od toga koja ti je struka. svojevremeno je dosta mojih poznanika otislo preko, neki od njih ni do danas ne rade u svojoj struci, već u marketima i slično. neki su se poprilično napatili dok nisu nostrifikovali svoje diplome. a neki su uspešni i za njihove pojmove... tako da, teško da se može generalizovati.

ove slike zaista odišu uredjenošću i organizovanošću :). kad ih gledam, pitam se baš dal' bih u tome mogla da se snadjem, da mi ne bi bilo možda dosadno... šta ti je navika da živiš 'kao stoka', što ti kažeš. mislim da bih ipak crkla od dosade. il' od nostalgije. ne znam... sve je to meni lepo i slatko, kad god odem negde, super, sve mi interesantno, divim se kako je sve 'pod konac', a onda taj isti 'konac' posle nekog vremena počne žešće da mi ide na živac.
valjda mi upravo fali ta neka frka koja me tera da nešto sama napravim, organizujem... iako, ne kažem, i to ume da me :dash:...

jedino na čemu im stvarno zavidim je organizacija tih nekih 'malih stvari' oko kojih mi svakodnevno gubimo živce...

Da,da...tamo u svakoj novoj firmi dobijas u strtu 2 nedelje odmora,pa na neki broj godina dodaju po 5 dana,ali se cesto menjaju poslovi,ili te otpuste ili dajes otkaz,pa uvek kreces od 2 nedelje odmora.Moja kuma je davno nasla ovaj posao i duuugo je u firmi pa joj je odmor narastao.Blizu joj je,dobro placen...imala je ponude za vece pare,ali zena je pametna i shvatila je da je ovo optimalno...cela njena ekipa(kolege elektroinzenjeri,svi otisli iz Bg.pre 20 god.)se super snasla,postoji par koji je i extremno bogat...Lekari su nostrifikovali diplome i odavno rade svoj posao.A sinoc sam pricala sa mladjom zenom koja je ovde oko 6 god.i jos se muci sa nostrifikacijom-prica kako je to strasan ispit..bla,bla...kad ne bih poznavala sve one koji su to uraili za 1 godinu jos bih joj poverovala! Nisu svi sposobni i spremni za to uklapanje,strasno je,kazu,prvih godina..

Meni ovde prija klima,vedro,suncano,vazduh suv pa se lako dise,prija mi svo ovo rastinje,i pogled na sve uredno,cisto...sigurna sam da mi nebi nedostajala stroka,nered,frka(ipak sam ja u godinama kad mi je dosta takvih "izazova")E,nedostajali bi mi ljudi,zato i nisam otisla davno,kada se to moglo....ali da ovde cesce provodim po 1-2 meseca ne bi mi smetalo,sigurna sam!Ovaj kraj je kao da sam u nekoj banji na moru...

Sad mogu da uporedim pedikirsko-manikirske usluge ovde i kod nas:Sedis u udobnoj fotelji koja masira ledja sve vreme-veci deo procedure sa noktima je kao i kod nas,osim masaze nekim veoma toplim uljima(bar u mom Ks to ne rade)Klasicno lakiranje,a na palcevima nogu slicica-veoma lep cvet-to ukupno kosta 45$(malo skuplje nego u Ks)Inace ovo je veliki salon gde rade Vjetnamke i Vjetnamci,naravno zakazuje se i non-stop je puno.
P.S.Ovo je bila priprema za sutrasnji odlazak u Las Vegas...e,da vidim to cudo...:roll:

Upravo sam pristigla iz Las Vegasa-totalno sam frapirana onime sto sam videla,uskoro cu pisati o tome samo da proberem nesto od 300 slicica koje sam za dva ipo dana napravila...:roll:

Poslednja izmena od moderatora:
:think:Odakle poceti???Las Vegas je pravo cudo!Ono sto sam ja o njemu znala je da je to veliki grad,pun svetlecih reklama,kockarnica...ali tesko se moze zamisliti sve to,ma kako po filmovima vidjali...te velicine,toliko ljudi,svetlosti,ta vrucina napolju...Ono sto nisam znala je da Vegas ima tematske hotele-Venecija,Pariz,Cezar,Luxor...i tu je sve napravljeno kao da si na autenticnoj lokaciji.Videla sam ljude svih rasa,uzrasta-sve to na jednom mestu,svi deluju srecno,niko nikome ne smeta-jer ovo je Diznilend za odrasle!Setaju cerni,beli,zuti,od bebe do mnooogo starih,invalidi,ljudi pored kojih neko ide i vozi im bocu sa kiseonikom koji udisu...neki su u tradicionalnim nosnjama(sari itd)neki picnuti kao za bal,neki skoro goli...nema sta nema!I u svoju toj guzvi,svako ce vam se nasmesiti,reci"molim""izvini"pridrzati vrata...
Al da krenem redom-PUT naravno vodi kroz pustinju...to sam znala,ali da ovoliko moze biti pusto...da nije Dzosua drveta,nista nema da se vidi...ali u sred tih pustih delova(usponi idu i do 1000m)napravljene su oaze sa hotelom,prodavnicama,pumpom,cak i luna parkom.

Ono sto je mene najvise impresioniralo jeste kako su hoteli sredjeni...Mi smo boravile u hotelu Venecija i tu je sve kao da si u Veneciji-u samom hotelu je kanal po kome plove gondole,restorani,tepisi,plafoni-sve imitira Veneciju...i sve je tako ogromno-da se izgubis za cas.U svakom od hotela-citav mali grad!Trgovi,shoping centri,bezbroj restorana,kafea..svuda se igraju neke predstave...Sobe luxuzne,bazeni...slike ce bolje ispricati od mene!I svaki hotel ima plafon-vestacko nebo-u Veneciji je sumrak,u Parizu vece..i skroz se pogubis kad je dan,a kad noc-pa kad posle par sati izadjes na ulicu iznenadis je da je podne i da te saceka +45stepeni.

Back