Amerika preti Srbiji sankcijama ukoliko ne dozvolimo uvoz americke GMO hrane!

Jesi li ti sposoban da ukapiras da je trenutno to teorija i kako takva razvija se?

A nisu bitne u toj prici o majmunima i Strausu. Jer poredis majmuna kao trenutan oblik a ne onaj koji moze da se razvije i evoluira nakon milion ili vise godina.

Kako da napravim kada nisam u toj sferi nauke. ISto ja tebi da kazem dokazi da Bog postoji i kako je on nastao a ne ono lelemudanje on je apsolut i uvek ga je bilo...

Ja necu da ti dokazujem Boga, nego celo vreme iznosim svoja zapazanja, da nista nije slucjano, a kruna svega je - svest...

A ti si pa spoznao tvorca?Ili nisi ali znas da postoji?ccc

Kao prvo covek na planeti je isto sto i atom na krvnom zrncu a citav kosmos je samo jedna arterija koja je nama nepregledna bas kao tom atomu nas krvotok.

E,a do tvorca ima jos iha ha....

Ja znam da postoji, ne moras meni da objasnjavas velicinu nego onima sto misle da je sve ispalo slucajno.

Amerika pritiska Srbiju: Dolazi GMO
Izvor: Novosti

Beograd -- Ako Srbija ne promeni zakon o genetski modifikovanoj hrani, ona ne samo da neće ući u STO već će ovo biti i prepreka bilateralnim odnosima Srbije i Amerike.

60963317550b5d8d48abd4937401251_640x471.jpg

Viktorija Nibarger iz američke ambasade u Beogradu tvrdi da je upravo zato što GMO ne ulaze u našu zemlju stočna hrana kod nas mnogo skuplja, pa tako i meso.

Naši stručnjaci, pak, nisu složni oko toga da li treba reći stop promeni zakona i dozvoliti GMO istraživanja na srpskim poljima.

Iz Ministarstva trgovine apeluju da se dozvoli promet ove robe, a da se tek naknadno ograniči ulaz genetski modifikovane hrane.

"Niko od nas ne traži da uvezemo GMO, ali ne smemo ni da ih zabranimo, da bismo ušli u STO", kaže Bojana Todorović, pomoćnik ministra trgovine."Hajde da ukinemo zabranu prometa i uvoza, a da onda primenimo restriktivnu politiku, koja neće sve propuštati. Tako je i u Švajcarskoj i Rusiji".

Na ove tvrdnje, Miladin Ševarlić, profesor sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, kaže da, koliko su GMO nebezbedni svedoči činjenica da ni sama Amerika neće da snosi odgovornost za posledice ovako uzgojene hrane.

"Ni SAD nisu potpisale dopunski protokol o nadoknadi štete, kojom bi garantovali za svoje GMO. Evropska banka za obnovu i razvoj dala je 40 miliona dolara za rizike američke kompanije za genetski modifikovanu hranu na tržištu Balkana, što pokazuje koliko im znači da uđu na naše tržište, po svaku cenu", objašnjava Ševarlić. -

Iz Instituta za kukuruz Zemun polje kažu da Srbija ima izuzetno dobre uslove za proizvodnju prirodne hrane, koja će uskoro biti na velikoj ceni.

"Imamo dovoljno mogućnosti da iskoristimo domaći potencijal, jer će cena organske hrane na tržištu samo rasti. Za zemlje koje već kupuju GMO, Srbija sigurno neće biti konkurentna", kaže Života Jovanović iz Instituta.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=24&nav_id=671699

Americki Drzavni terorizam. Ni po koju cenu se ne sme dozvoliti uvoz GMO otrova.

Ne moraju nam zestoko pretiti,dovoljna je samo najva pretnje,i dacemo i vise nego li traze!
Nisu meni krivi Ameri,vec ovi nasi!
Sad ce Miskoviceva zemlja da "proizvodi"GMO!

GMO foods are hazardous to human health, and destructive to our planet. Having tasted organic fruit and vegetables, have you ever wondered why would anyone create GMOs? Not only to GMO often taste very noticeably different than organic foods, they also contain less nutrients and create havoc with our planets vital biodiversity. GMOs also have been linked to many diseases among humans.

It is apparent that GMOs have been inspired by reported regressive alien activities on Earth and their archon operatives. Based upon Alex Collier insights, Manipulative Extraterrestrials on Earth are seeking to use GMO and other manipulations to pursue their agenda to "control life forms". Alex Collier is an Ethical Extraterrestrial contactee.

The Canadian (http://s.tt/17AVt)

ГМО намирнице су опасни по људско здравље, и деструктивно на нашу планету. Имајући окусио органске воће и поврће, да ли сте се икада запитали зашто би ико створити ГМО? Не само да ЦМО често пробају веома значајно другачији него органске хране су, дакле, садрже мање хранљиве материје и створи хаос са нашим планета виталног значаја биодиверзитета. Дакле ГМО су повезани са многим болестима међу људима.

Очигледно је да се ГМО су инспирисани пријављених регресивних ванземаљских активности на Земљи и њиховим оперативним архонт. На "облици живота контрола" на Алек Цоллиер увидима, Манипулативни Ванземаљци на Земљи траже да користе ГМО и друге манипулације да следе своју агенду. Алекс Колијер је Етички Ектратеррестриал контактирани.

Канадски (хттп://с.тт/17АВт)

Mozda za personu koja se zadovoljava takvim odgovorom, za osobu zeljnu znanja a ne rekla-kazala nije :)

Kad shvatiš da se prihvatanje Boga ne kosi sa tvojom željom za znanjem...onda ćeš biti spreman da ti se kaže još nešto na tu temu...
A nekom kome nije dovoljno objašnjenje da vera u Boga se ne dokazuje, zato i jeste VERA...ne znam šta bih dodao...

Kod nas da bude nešto 2-3 puta jeftinije? Ma daj...

S jedne strane, Ameri su u pravu: trgovina se sem zabraniti samo za ono što je dokazano kao opasno po zdravlje. EU propisi su daleko stroži od naših pa ipak ne zabranjuju GM hranu. Drugo, niko neć dovlačiti iz amerike svežeg paradajza ili mesa ali hoće konzervirane proizvode. Koje možeš da kupiš, a i ne moraš.

Ja sam za. Nek dozvole, neka se to sve lepo obeleži pa da vidimo da li ima interesovanja. Što se mene tiče, ja ću i dalje pazariti kod seljaka na pijaci ili ću gajiti svoje i ne zanima me uvoz.

Nećeš...to i jeste cilj kompanija koje rade GMo, potpuna zavisnost od kompanije..oni ti prodaju seme, svake sezone moraš kupiti novo jer biljka ne daje seme koje možeš ponovo zasaditi...o namirnicama životinjskog porekla ne smem ni da pomislim..
Problem kod GMO je kao i kod bilo koje hemije, telo ne poznaje sastav i onda se javljaju razne reakcije organizma kao alergije, tumori i sl...
Problem je što se kod GMO ukrštaju nesrodne vrste, koje nikad u prirodnim uslovima ne bi mogle da se ukrste..tu je razlika u donosu na hibride..
Problem je i preniska cena, uništavanje domaće proizvodnje i potpuna ovisnost od dobavljača semena...zamislite uslovljavanja...ljudi kada budu ovisni od nkog za hranu postaju robovi..
Prevelika upotreba pesticida u proizvodnji, koju danas imamo kod prosečnih proizvodjača u Srbiji, pod velom "nece moja deca jesti" je podjednako opasno i loše i to reba kažnjavati

Back