Ljudi od nauke i strucnjaci na tom nivou, o kome ti pricas, su jako mali procenat imigracije. Visokotehnloske procese (HA-HA), od sad ce morati da idu u Kinu, odavno su sve mocne industrije sa svim svojim procesima proizvodnje iseljeni na Azijski kontinent, ono malo sto je ostalo... veruj mi da ne cekaju vise intelektualce sa Balkana, za takve poslove, mozda nekad, danas vise ne.
Ovo sto se tice naucnih radova i istrazivanja, nisam siguran i ne mogu da komentarisem, ali opet kazem to je jako sitan procenat ljudi. Mozda su nekad vise cenili nauku, danas su to drustva kapitala, koja cene globalno trziste i ekonomiju. Ako neko izmislis go-vno i ono donosi neverovatan profit, ti koji si izmislio lek protiv neke teske bolesti a to preti nekim trzisnim magnatima, gledaju kako da te sklone.
Pa dobro slazem se, ipak je bolje da ti nadredjeni bude kapitalista nego partijski kadar, doduse to u praksi jako zavisi, uglavnom od posla kojim se bavis.
Bolje sklovanje ?? Ne znam, nekad sam mislio da jeste bolje, dok i sam nisam zavrsio koledz na zapadu. Deca bogatih idu na skupe fakultete, da bi upoznavali bogatu decu i da bi sutra zajedno mogli da kontrolisu kapital i novac.
Sto se tice zivota u svetskoj metropli, ni tu nisam pametan... zavisi od coveka do coveka. Ziveo sam u Torontu, Otavi bio turisticki u Njujorku, Vankuveru, Londonu, Berlinu, ja bez dobrih primanja ne bih zeleo da zivim ni u jednoj metropoli. Hteo sam da navedem te ljude, koji su pobegli od ratne situacije, ogroman broj takvih sam upoznao u Kanadi i oni su definitivno druga vrsta imigranata, nsita gore nego kad moras od metaka da bezis... Sto se tice kriminalaca koji beze od zatvora

... pa ima ih, nije da nema. Vecina je ipak ona koja je dosla zbog posla i zivota.
Sustina je da se na zapad ide zbog bolje standarda zivota i to je kraj price, niko ne ide tamo zbog vremenske prognoze ili sredjenih parkova.
Dobro upravu si, ipak imas bolje sanse tamo, kao sto si rekla, vece je trziste vise novca cirkulise, postoji daleko veca sansa da te ukaki nesto, vise nego negde u provinciji Srbije naprimer. Kazem samo da u neki jaci biznis, tipa proizvodnja necega, nikad neces moci da udjes bez brdo kesa, mozes da se bavis nekim biznisom kao vrstom samo-zaposljenja ili eventualno nekom vrstom usluga ili ugostiteljstva.
Pa naravno da ima reketa u Srbiji, najveci problem Srbije i jeste trenutno totalno korumpirana birokratija vezana za privredu, ne mozes da se maknes nigde nazalost...
Jeste losa fransiza, kad bi znala koliko kosta ta fransiza.... of 600 000 do 1 000 000$ je tim Hortons, kako mislis da to zapocne jedan obican smrtnik, intelektualac u Kanadi, bez poseda nekretnine ?? Pa nikako.
Kakvu razradjenu radnju ? Bitna je samo lokacija, sta meni znaci sto drzim razradjeni TimHortons u Torontu, kad tamo ima jos mali milion takvih istih TimHortonsa, izdavanje nekretnine kosta u tri lepe na dobroj lokaciji, ako nemas dobru lokaciju, taj fransizni biznis umire pre nego sto je i poceo i moze da se desi da bude ogromna muka, a nikakva zarada.
Mesas, generalnu distribuciju i fransizu. Nikakav prestiz, nije dobiti fransizu, platis je i imas je. Kad dobijes orden generalnog zastupnika velikih kompanija, tipa za bmw, mercedes, audi, najk, adidas... e to jeste prestiz, zato sto se vec podrazumeva da si finansijski jak kao stena i to te oslikava, ali to su igre ekstremnih bogatasa, a ne nas sl-epaca koji diskutujemo na Krastarici.