Stigville
Početnik
- Poruka
- 27
planiram da odem u usa na mesec, dva najvise ostao bih kod prijatelja koji je dobio green card i od prosle godine zivi u new yorku(pozvao me je da dodjem kod njega).e sad zanima me kako da dobijem turistichku vizu imam 31god. fakultet sam zavrsio pre 5god. radim grafichki dizajn honorano za nekoliko marketing agencija, nikad nisam bio stalno zaposlen, imam stan i auto i mogao bi da prevedem josh jedan stan na svoje ime, para imam dovoljno (za put odvojio sam 5000e),nemam nameru da ostajem ilegalno u americi znachi chisto turisticki idem, voleo bi da vidim kako izgleda to sve tamo i kao sto rekoh smestaj nebi morao da platim jer bih boravio kod prijatelja i voleo bih da iskoristim ovakvu priliku.dali ima sanse da dobijem vizu? posto nisam zaposlen za stalno, kako da im dokazem da imam chvste veze sa srbijom i da kao sto rekoh idem chisto turistichki da se provedem i potrosim pare,mogu da dobijem potvrde od firmi za koje radim ili sam radio, dali je to dovoljno? ako neko zna na koji nachin da pristupim tj imam najvece sanse za dobijanje vize molim za savet,posto vidim da dosta ljudi na forumu je upoznato sa procesom, ja bih prvi put sad aplicirao za americhku vizu.hvala unapred na pomoci
Iz licnog, a i iz iskustva iz mog okruzenja najbolji dokaz za veze sa Srbijom je posao. Bio sam prisutan kad su ljude sa mnogo papira, posedovanja suma i kuca bez problema odbijali. Devojka i ja radil, dosli sa 3 papira i dobili vizu bez problema. Tvoji stanovi, i da ih je 5, njima nista ne znace. Takodje, "necu da ostanem, majke mi" ne pije vodu

Moj savet ti je da pojuris neku od tih agencija i da se na neki nacin "ucvrstis" sa nekom od njih, odnosno sa kim imas najbolji odnos. Bilo koji vid nekog Ugovora, potvrdu o ranijim poslovima obavljanih za njih,... Kako god bilo, juri u tom pravcu, stanove i kola batali.
Sve najbolje!!!