Da li je prilikom apliciranja za h2b vizu potreban stalni radni odnos u Srbiji? Da li je potrebna neka preporuka poslodavca?
Unapred hvala
Unapred hvala
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li je prilikom apliciranja za h2b vizu potreban stalni radni odnos u Srbiji? Da li je potrebna neka preporuka poslodavca? Unapred hvala
Po pravilu, tvoj brat treba da se vrati u Srbiju i da podnesu zahtev za K1 verenicku ili CR1 bracnu vizu. U drugom slucaju se trebaju vencati u Srbiji.Nadam se da neko moze da mi pomogne u vezi sledeceg pitanja.
Da li je moguce aplicirati za americku vizu u Americi ili je nekako promeniti iz C1/D(tj. pomorske) u K ili green card. Moj brat se trenutno nalazi na brodu u americi ali je upoznao devojku kojom bi se ozenio. Da li mora da se vraca u srbiju i odavde aplicira za drugu vizu ili to moze da odradi tamo,kad je vec u americi? Hvala!
Oni koji apliciraju za H2B ne moraju da imaju stalni radni odnos u zemlji iz koje poticu npr u Srbiji jer koja bi to logika onda bila ?Pravo ucesca za H2b imaju osobe koje:
- imaju stalni radni odnos
Ovo isto nije bas tacno. Posto je ovo NE-Imigraciona viza (sto znaci viza za kraci boravak) ambasada nece traziti dokument iz policije i suda o osudjivanosti- nisu krivicno gonjeni ili osudjivani
I prva i druga konstatacija: Ja sam mislila i napisala koji su idealni kandidati. Sve ostalo je SF![]()
molila bi za malu pomoc.imam 2 pitanja;da li mom muzu zaposlenom 10 god,ozenjenom, ima malo dete,. za podnosenje vize treba potvrda o neosudjivanju.i drugo ako sam se vratila posle boravka od 5 meseci u americi u aprilu da li bi imala problema na imigraciji ako bi sa decembru tj.posle 7 meseci.da li bi mi dali na 1, ili 3 ili6 meseci.hvala.pozzz za vrhunskg i miku.h
DA LI ON GRESI AKO NE ZELI DA TRAZIM VERENICKU VIZU I ZASTO?
Gresi. Da li si razmislila o ovome: odbiju te za turisticku vizu a onda odlucis na drugu varijantu, verenicka viza. U zahtevu za turisticku si navela da ne poznajes nikoga u USA pa se kasnije pojavis sa zahtevom da se udas za US citizena. Sta mislis, sta ce ljudi u ambasadi da pomisle? I zasto komplikujes kad za slucajeve poput tvog postoji utaban put kojim su prosli mnogi pre tebe?
Ja licno "tipujem" da on nema US drzavljanstvo
lepo sam ti napisao pozovi ti ovaj broj i proveri.
- Da proveris da li je stvarno US Citizen
Pozovi United States Citizenship and Immigration Service na broj (800) 375-5283. Trazi da pricas sa officerom i daj njegovo ime i prezime i datum rodjenja i dace ti njegov status po pitanju americkog drzavljanstva, kao i to da li je vec ozenjen, da li je bio ozenjen i slicno.
(Ili ga jednostavno pitaj da ti pokaze Americki Pasos).
Jeste, ima drzavljanstvo, to sam sama vec odavno videla, ima pasos.
Ono sto me interesuje je sledece - bavi se inekretninama tamo...da li su porezi problem, ili kakva finansijska situacija?
Moguce je da u tome nije bas iskren. Novac i zarada mu mnogo znace, pitanje je da li mu toliko znace da bi upropastio vezu...
Dakle kojim finansijskim proverama podleze ako se npr vencamo, budemo neko vreme tamo?
Ja bih utisla u statusu imam posao u RS ali ne i u SAD, dakle bio bi odgovoran za mene...