Američka viza

odkud ti ideja da kazes da si student, ako si zaposlena?
jesi li u aplikaciji navela da si zaposlena, prilozila radnu knjizicu i potvrdu sa posla?
zasto si uopste nosila index?... jedino ako radis negde gde nisi prijavljena, pa su te onda tretirali kao studenta?
da li si konzulu rekla da radis a da studije zavrsavas radi svoje dodatne edukacije?
verovatno nisi, jer nema nista cudno u tome da neko ko radi da bude ambiciozan i da zeli da se doskoluje...
cim je rekao da predugo studiras, ti si mu izgledala kao neko ko ne moze da dokaze cvrste dokaze da ce se vratiti u srbiju

nema zabrane podnosenja ponovne apikacije...ali ako budes i dalje student ...dzabe bacas pare za aplikaciju

Hvala punoo na odgovoru.. razumem sve, ali ja sam mislila da mi ide u prilog to sto i studiram i to sto imam jos jedan ispit do kraja :) sada sam ponovo aplicirala, zakazala razgovor ali u aplikaciji nisam navodila to vezano za studije.. posao mi je prioritet, ovo je samo moj izbor za dalje usavrsavanje.. Svesna sam toga da oni imaju od prethodne aplikacije podatak da sam i student, ali planiram da to obrazlozim ako me pitaju... i necu poneti index :)
Ne znam samo na koji nacin da se izborim sa njima da nesto kazem jer su me prethodni put otkacili da me nista nisu ni pitali, a ni dozvolili mi da kazem...? Hvala..

ja se ne secam formulara, ali priznaces da je nelogicno da neko zaokruzi da je zaposlen i student u isto vreme...
cak iako je to realno pohvalno, deluje krajnje zbunjujuce

prvo, obuci se ozbiljno, kao za razgovor za novi posao
zatim, ponesi samo trazena dokumenta, tipa potvrda o zaposlenu, o visini plate, kopija radne knjizice, rezervacija hotela.
ako imas i neki novac u banci..bilo bi dobro da poneses potvrdu
smeskas se i odgovaras na postavljena pitanja, nema suvisnih objasnjenja....
pitace te gde ides, zasto ides, koiko ostajes....ocigledno im se tvoji odgovori od proslog puta nisu svideli, pa razmisli i o tome
ako te pitaju za proslu aplikaciju, moraces nekako da objasnis..ali opet kratko i bez petljanja

na kraju, stoji to da je vremenska razlika izmenju dve aplikacije mala, a oni to preporucuju samo ako se nesto znacajno promenilo u tvojoj aplikaciji, pa imas osnovanog razloga da ponovo apliciras
a to ces morati sama da procenis, da li ti se isplati

pozdrav,posto vidim ovde da ima ljudi koji su bas upuceni u americke zakone koliko toliko pogotovo vrhunski :) hehe i u ambasadu americku,bilo bi mi jako jako od pomoci nesto,dakle ovako: isao sam 2008. godine na work and travel program pred kraj programa tj mozda 2 meseca pred kraj..upisao sam skolu engleskog u nyc-u i hteo da ostanem...oni su onda prosledili sve za promenu statusa tj j1 vize u f1 vizu,i pre isteka j1 vize ja odustanem i vratim se kuci na vreme,znaci nisam ostao nit ista,ostao sam tamo u procesu i u februaru 2009.taj proces je gotov tako sto su mi odobrili f1 vizu i poslali sve te papire skoli,a skola meni u Beograd,gledao sam pre neki dan papire i ostao mi je i-94 na toj formi f1 vize a i-94 koji sam imao u pasosu od j1 vize su normalno uzeli kad sam napustao usa,sad me brinu dve stvari:da li taj i-94 koji mi je stigao sa svim tim papirima u beograd,taj da nazovem novi i-94...da li sam u problemu zbog toga mozda jer sam mozda trebao da posaljem to nazad ili sam ok zato sto sam sve te papire sacekao u bg-u pa nema veze?i zanima me jos nesto posto bi trebalo da idem ovo leto na work and travel da li cu imati problema u ambasadi oko toga sto sam tamo menjao status i upisao tu skolu bez obzira sto to nisam iskoristio i vratio se pre isteka j1 vize koju sam dobio u ambasadi?ujedno i taj novi i-94 me je zabrinuo zbog intervjua u ambasadi hehe:) nadam se da neko moze da mi da neki ok odgovor na ovo,meni se cine da je sve ok i da nisam u problemu al opet bolje da pitam jer ima neko ko zna bolje...hvala vam puno

ja se ne secam formulara, ali priznaces da je nelogicno da neko zaokruzi da je zaposlen i student u isto vreme...
cak iako je to realno pohvalno, deluje krajnje zbunjujuce

prvo, obuci se ozbiljno, kao za razgovor za novi posao
zatim, ponesi samo trazena dokumenta, tipa potvrda o zaposlenu, o visini plate, kopija radne knjizice, rezervacija hotela.
ako imas i neki novac u banci..bilo bi dobro da poneses potvrdu
smeskas se i odgovaras na postavljena pitanja, nema suvisnih objasnjenja....
pitace te gde ides, zasto ides, koiko ostajes....ocigledno im se tvoji odgovori od proslog puta nisu svideli, pa razmisli i o tome
ako te pitaju za proslu aplikaciju, moraces nekako da objasnis..ali opet kratko i bez petljanja

na kraju, stoji to da je vremenska razlika izmenju dve aplikacije mala, a oni to preporucuju samo ako se nesto znacajno promenilo u tvojoj aplikaciji, pa imas osnovanog razloga da ponovo apliciras
a to ces morati sama da procenis, da li ti se isplati

Hvala puno na detaljnim savetima :) sad sam tek svesna koliko sam pogresila sto sam spominjala studiranje :( ali sta je, tu je... Samo sada ne znam kako da se iskobeljam iz toga tj na koji nacin da im obrazlozim zasto to u ovoj aplikaciji ne spominjem.. Posao mi jeste prioritet, to svakako ali plasim se da je nedovoljno da samo to kazem.. ne znam..
Sto se tice postavljanja pitanja o tome gde idem, na koliko.. to me nije ni pitao, apsolutno nista me nije pitao samo mi vrteo index i rekao mi da sam odbijena..
Eto.. hvala na odgovoru..
p.s. u aplikaciji me sada pitaju da li sam ikada do sada aplicirala i posto sam potvrdno odgovorila, morala sam da objasnim kratko.. Da li je ok da napisem da nisam imala priliku da obrazlozim svoje razloge za povratak? Jel to pregrubo s moje strane?

pozdrav,posto vidim ovde da ima ljudi koji su bas upuceni u americke zakone koliko toliko pogotovo vrhunski :) hehe i u ambasadu americku,bilo bi mi jako jako od pomoci nesto,dakle ovako: isao sam 2008. godine na work and travel program pred kraj programa tj mozda 2 meseca pred kraj..upisao sam skolu engleskog u nyc-u i hteo da ostanem...oni su onda prosledili sve za promenu statusa tj j1 vize u f1 vizu,i pre isteka j1 vize ja odustanem i vratim se kuci na vreme,znaci nisam ostao nit ista,ostao sam tamo u procesu i u februaru 2009.taj proces je gotov tako sto su mi odobrili f1 vizu i poslali sve te papire skoli,a skola meni u Beograd,gledao sam pre neki dan papire i ostao mi je i-94 na toj formi f1 vize a i-94 koji sam imao u pasosu od j1 vize su normalno uzeli kad sam napustao usa,sad me brinu dve stvari:da li taj i-94 koji mi je stigao sa svim tim papirima u beograd,taj da nazovem novi i-94...da li sam u problemu zbog toga mozda jer sam mozda trebao da posaljem to nazad ili sam ok zato sto sam sve te papire sacekao u bg-u pa nema veze?i zanima me jos nesto posto bi trebalo da idem ovo leto na work and travel da li cu imati problema u ambasadi oko toga sto sam tamo menjao status i upisao tu skolu bez obzira sto to nisam iskoristio i vratio se pre isteka j1 vize koju sam dobio u ambasadi?ujedno i taj novi i-94 me je zabrinuo zbog intervjua u ambasadi hehe:) nadam se da neko moze da mi da neki ok odgovor na ovo,meni se cine da je sve ok i da nisam u problemu al opet bolje da pitam jer ima neko ko zna bolje...hvala vam puno

Ma ne treba da brines u opste 101%. Samo jedna stvar verujem da si pomesao posto ti skola izdaje I-20 a carinik na ulazu u zemlju I-94 ili kada si u zemlji a zelis da promenis status onda opet I-94 ali za F1 vizu se izdaje I-20.

101% neces imati bilo kakvih problema zbog odustajanja moguce da ce te pitati u ambasadi oko toga (jedno pitanje max) ali bez obzira kazes predomislio si se itd...mozes da kazes ta skola te je vise navukla svojim marketingom nego sto si hteo da ides u skolu i to je to. Uglavnom sad bi hteo da ides ponovo na par meseci posto si prosli put imao great time in US i to je sve. Ako nista drugo barem si dobio SSN prvi put sto je dobro i srecan put :)

Pozz.

Ma ne treba da brines u opste 101%. Samo jedna stvar verujem da si pomesao posto ti skola izdaje I-20 a carinik na ulazu u zemlju I-94 ili kada si u zemlji a zelis da promenis status onda opet I-94 ali za F1 vizu se izdaje I-20.

101% neces imati bilo kakvih problema zbog odustajanja moguce da ce te pitati u ambasadi oko toga (jedno pitanje max) ali bez obzira kazes predomislio si se itd...mozes da kazes ta skola te je vise navukla svojim marketingom nego sto si hteo da ides u skolu i to je to. Uglavnom sad bi hteo da ides ponovo na par meseci posto si prosli put imao great time in US i to je sve. Ako nista drugo barem si dobio SSN prvi put sto je dobro i srecan put :)

Pozz.

e hvala puno,to me tako kopka,ma imam i i-20 al imam i taj approval notice kao class f1 na kojem ima dole i-94,jer sam ja tamo menjao status a vratio se...a to mi odobreno i to je imigraciona poslala skoli a skola meni u bg,al opet mislim da i taj i94 na tom approval notice F1 nema nikakve veze nitti treba da saljem jer je stiglo u bg sve to,tako da ono...valjda se ne vodim ko ilegalac tamo haha:) hvala puno u svakom slucaju,nadam se da ta promena statusa tamo nece uticati sad na dobijanje vize i ako sam izasao pre isteka moje j1 vize:) u svakom slucaju hvala,laknulo mi je malo

Cao svima,

Evo i meni bi trebala mala pomoc oko dobijanja vize." Pa ukratko" moja situacija. Naime,imam rodjenu sestru u USA koja je americki drzavljanin. Ja sam vec dva puta bila u poseti kod nje.Prvo put '99, drugi put '01. Tada sam bila srednjoskolka i vratila sam se na vreme.2004 sam ponovo zelela u poestu ali nisam imala dovoljno dobre dokaze da cu se i vratiti iako mi je suprug ostajao ovde. 2006 sestra je predala papire za mene i moju porodicu da dobijem green card.
Trenutno sam u stalnom radnom odnosu, imam dva stana u Srbiji i novac na banci.
Kolike su sanse da dobijem vizu, da li ce mi taj zahtev za green card koji je sestra predala negativno uticati? Stvarno zelim samo u posetu jer sam trentuno na trudnickom do avgusta pa mogu ostati barem mesec dana, kad pocenm raditi imam pravo samo 2 ned godisnjeg itd.
Suprug mi je trenutno nezaposlen,stigao je iz inostranstva nedavno. Da li je bolje da svi zajedno predamo ili odvojeno? Koliko oni uopste proveravaju potvrde o zaposlenju?

Znam da je puno pitanja ali unapred hvala svima koji odvoje vreme za odgovor.

Hvala i pozdrav svima
Sanja

Planiram da idem u ameriku dobio sam pozivnicu ili garantno pismo ovde sam stalno zaposlen poslodavac mi je dao radnicku knizicu resenje o godisnjem odmoru da cu za vreme boravka u USA trajati moj godisnji odmor izvode iz banke o stalnim primanjima zadnjih 3 meseca kucnu listu potvrdu da se nevodi krivicni postupak izvadiscu potvrdu o stanju na racunu imam 23 godine kakve su moje sanse da dobijem vizu hvala unapred :))))

odbijen sam za j1 vizu work and travel,taj dan kad sam odbijen zapao sam bas kod konzula na razgovor jer zena vicekonzul nije radila taj dan...odbijen sam jer sam obnavljao godine i ako sam sad redovna godina...razmisljam dal vredi da apliciram opet sad posto znam da ne moze da me pita ista osoba koja me je odbila...?ali ipak odbio me je konzul a ne vicekonzul...i kakvog bi efekta imalo drugo odbijanje da npr.danas sutra hocu da odem na turisticku vizu ili na radnu?mislim da bi posle drugog odbijanja naravno ako budem isao opet...bilo nemoguce dobiti neku vizu vise za usa...nek mi pojasni neko ko je upucen u to dobro,mislim da tesko da moze vicekonzul da preinaci odluku konzula...svog sefa...jer sam siguran da u slucaju i da mi odobre sad vizu morao bi da ponisti odluku prethodnog u mom slucaju konzula..sto je totalno nemoguce po meni da neko ponisti odluku sefu svom hehe.hitno mi treba odgovor stvarno,hvala puno.

Dobila sam preko mejla da sam izvucena za green card, ali nisam slala od 2007 godine. Zanima me da li je to moguce? Traze mi da uplatim preko western uniona 880$. Evo sta sam dobila pa bi molila ko ima iskustva da mi kaze da li ima istine. Ja mislim da je prevara.
U.S. State Department - Resident Card for Marija Aleksovski
...
From:
U.S. Department of State <state.national.gov@consultant.com>
...
Add to Contacts
To: Marija Aleksovski <aleksovskimarija@yahoo.com>
U.S. Department of State U.S. Department of State sent this message to Marija Aleksovski (aleksovskimarija@yahoo.com)
Your registered name is included to show this message originated from U.S. Department of State.
Congratulations, you've won !
Dear Marija Aleksovski ,
Congratulations ! You are among those randomly selected and registered for further consideration in the diversity immigrant program. Selection guarantees that
you will receive a United States Permanent Resident Card(also known as Green Card or Diversity Visa) only if you follow the instructions for further processing.
$title
Acceptance Date: Sunday 17th of April 2011 10:54:15 AM
Winner Name: Marija Aleksovski
Country of Birth: Serbia & Montenegro

Is the Diversity Visa FREE ?
No. There is a big confusion. Only the participation in the Diversity Visa Lottery was free but the winners must pay the visa processing fees.

The fee is used to process your visa related documents and verify your identity.
Fees:

Type of Residence Card Status Amount (per person)
United States Permanent Resident Card Granted! - Waiting for payment of processing fee $880
Processing fees Included
Total $880

INSTRUCTIONS

Please read and follow all the instructions very carefully. With the Diversity Visa (also known as Green Card) you will enjoy all the advantages and benefits of a US permanent resident, including health and education benefits, and employment opportunities along with guidance in your new country, orientation sessions and programs to integrate into mainstream American society. Once received you can use it at any time you want to move in the United States or just travel. The visa must be renewed after 10 years.

Although you will have all the rights that a U.S. citizen has in the United States, without a relative or friend in the United States you may find the relocation difficult and expensive due the lack of experience in the American society. Therefore the U.S. Government helps you with the accommodation and offers you along with each visa Health Insurance (Freedom HSA Direct Individual Health insurance for 1 year), Dwelling(Apartment in any city you prefer, 1 bedroom for 3 months ), a guaranteed job(in the field that you are are currently qualified so you can start working even from the first week you arrive in the United States and get paid as U.S citizen. ) and education (for U.S. Students or Higher Education through EducationUSA. It includes transfer to a U.S college or Univeristy so you can continue your educational study. More details can be found at http://educationusa.state.gov/ .)
We remind you that only the visa processing fee ($880) is mandatory and the visa is guaranteed upon receiving the payment.

Accompanying family members(wife/husband, fiancee, brothers, sisters, children, cousins) may be included in the program and their visas will be provided at the same time with yours so you can travel/move together in the same time. However the fees must be paid per person and each member(e.g wife, brother, parents, children, cousin) must pay $880. There is no discount for children.

Visa Payment processing instructions
The fees must be paid using Western Union money transfer and will be processed by the U.S. embassy in the United Kingdom.

Western Union is a leading provider of International person-to-person money transfer. With more than 150 years experience and 245,000 Agent locations in over 200 countries and territories, Western Union is recognized for sending money quickly, reliably, and safety.
You can send the payment in U.S. dollars or equivalent of your local currency.

Click on the following link to find the nearest Western Union agency and send the fees payment :
Find Western Union Agency
If you are unable to find a Western Union agency near your location, you may ask a relative or friend to pay the fee on your behalf.

After you find a Western Union agency you need to go with cash money, an identity card(e.g passport or national identity card) and send the payment to the U.S. embassy agent address in United Kingdom:

Name : Paul Bibo
Address: 24 Grosvenor Square
London, W1A 2LQ
United Kingdom

The payment must be sent to the above U.S. embassy agent address in United Kingdom because the U.S. Government decided this based on the diplomatic relations with your country.

After you send the payment follow the next steps :

a) Email copy/scan of the Western Union receipt at state.national.gov@usa.com
b) Email at state.national.gov@usa.com with the following details (you can find them on the money transfer receipt):

1) Money Transfer Control Number (MTCN):
2) Exact sender's name on file with Western Union:
3) Exact sender's address on file with Western Union:
4) Exact receiver's name on file with Western Union:
5) Amount sent:

Then wait for the confirmation that the payment was received.

Within 72 hours, you will receive a confirmation via email with your Case Number/Confirmation Number and exact date and time(approx. 2 days) of the final interview. Upon successful interview you will receive your documents and travel information to move in the United States. Under no circumstances your visa status won't be affected by the interview.

Important Notice!

The payment must be sent via Western Union no later than May 2, 2011. You are strongly encouraged not to wait until the last day to pay. Heavy demand may result in system delays.
Under no circumstances can diversity visas be issued or adjustments approved after this date, nor can family members obtain diversity visas to follow-to-join the principal applicant in the U.S. after this date.
The visa processing fee(US$ 880) is mandatory for each person and the U.S. Government doesn't offer any discount, loan or exception.
You have been selected winner of the Diversity Visa lottery so the visa is guaranteed upon receiving the payment fees on time.
A hard copy of this letter will be mailed to your postal address upon receiving the payment fees.
Please be advised that even through you are a winner of Diversity Visa your Case Number/Confirmation Number will be provided only after you send the payment confirmation of the fees. Please do not contact us to ask for the Case Number/Confirmation Number.

If it would be necessary to contact the U.S. Department of state YOU MUST ALWAYS REFER TO YOUR NAME. The email address is state.national.gov@usa.com
Unapred zahvalna.
Marija

Pozzz...svima...imam pitanje i nadam se da mi mozete pomoci...Moj brat je otishao u Ameriku pre godinu i neshto dana,istekla mu je viza,ali je ostao i ozenio se,popunio je aplikaciju za Green Card i naravno sada ceka,pa me zanima,da li moze da aplicira za socijalni broj,pre nego shto dobije GC?Unapred zahvalna!

Cao svima,
veoma koristan forum-ali nisam nasla konkretno ono sto me zanima,pa moram da pitam.
Ukratko,2008-2009 sam bila na programu kao Au-Pair i ispostovala J1 vizu,vratila se uredno u Srbiju.Sad zelim da apliciram za turisticku vizu da posetim porodicu kod koje sam zivela.Imam imovinu na svoje ime,novac u banci,racun u Srbiji i porodicu kao garanciju da cu se vratiti.Apsolvent sam,ali je problem sto sam se u zadnjih godinu dana ulenjila i dala samo dva ispita i nekoliko kolokvijuma(to njima nije bitno,jer ih nema na uverenju,vec samo u indeksu).Interesuje me da li ce to sa faksom biti problem u ambasadi.
Unapred hvala!!

Cao svima,

evo da podelim iskustvo sa vama.Americka ambasada je cisti lopov. Juce sam bila na razgovoru za vizu i naravno odbijena sam.Imam dva stana na svoje ime, stalno zaposlenje vec 5god, putujem sa dvoje dece, suprug mi ostaje imam para na racunu....
Bila sam vec 2 puta pre 10 godina i redovno se vratila. Njen odgovor je bio da ona misli da ja nisam turista i da zelim da ostanem tamo.Znaci ostavicu svog muza s kojim sam u braku 9 godina,razdvojiti decu od oca, ostaviti nekretnine i stalan posao da bi zivela u USA nelegalno.Mislim smesno stvarno.KAo zadnji put kad sam bila ostala sam dosta dugo.Ja dobila vizu 2001 na 6 meseci a ostala sam 5.Znaci nisam preksila zakon. Sestra mi je predala zahtev za green card 2006 i cekam da to dobijem bas iz ovih razloga, bacila sam 450$. Ne zelim tamo da zivim, samo da vidim sestru i njene klince. Moji i njeni klinci su se videli 2 puta u zivotu jer i ona se ubija od posla i nema kad da dodje.Mama mi ima green card ali ne zivi tamo samo povremeno odlazi da pomogne sestri oko klinaca. Totalno sam sokirana, ne znam sta sve treba da imam da bi otisla turisticki u USA. Pa svake godine idem na letovanja pa nisam nigde ostala.
To je cisti bezobrazluk nista drugo.Donela je odluku samo na osnovu svog misljenje i zanemarila je sve moje papire.To je totalno neprofesionalno. Zalila sam
se ambasadi i zalicu se i dalje kome god budem mogla jer ovo je nedopustivo.Nisam je krimos, ni terorista ni ne znam ni ja sta.... Znaci ne verujem da nas non stop ponizavaju i obezvredjuju svi redom.Gde god dodjes neka prepreka jer si iz Srbije.
Totalno sam revoltirana jer nemam kome ni da se pozalimo, nekim svojim institucijama, da nam pomognu i podrze. Pitam se da li bi to tako samo proslo u nekoj uredjenijoj drzavi.

Ne znam ni sama da li da probam opet, nisam sestru videla od 2007 god mada mi se gadi to sve i ne idem mi se kod njih.Mislim da cu ipak negde dole juznije na neku lepu pescanu plazu gde pokazuju vise postovanja!
Pozdrav svima

Idem na razgovor u Ponedeljak,sve sam spremio od dokumentacije ali na indeksu mi pise velikim crvenim slovima DUPLIKAT jer sam vadio novi indeks a takva je procedura kod nas,Da li neko ima slicna iskustva u ambasadi ili je cuo nesto,da li mozda prave problem.Pozz

Back