Američka viza

Sta je bolje za f1 vizu staviti posao iako se radilo na crno u nevladinoj organizaciji ili ne (tj kako to proverevaju-telefonom?) u situaciji kad ima rodjaka u usa(i to bi trebalo staviti)?

Sta je bolje za f1 vizu staviti posao iako se radilo na crno u nevladinoj organizaciji ili ne (tj kako to proverevaju-telefonom?) u situaciji kad ima rodjaka u usa(i to bi trebalo staviti)?

Da li imas neki razlog da lazes? Ako imas, razlog mora biti jak jer je rizik veliki, mogu zbog toga da te odbiju.

Jesi li upisao neki fakultet/koledz ili pokusavas da iskopas vizu na blef?

Trebala bih da idem pred novu godinu u Ameriku,zanima me,ako neko moze da mi pomogne,kako najlakse dobiti turisticku vizu? tek treba da krenem na fakultet pa me zanima da li ce biti problem sto necu imati polozene ispite ili tako nesto,posto sam videla na sajtu da traze index ako studiram...pa ako ima neko sa iskustvom ko moze da mi kaze? unapred puno hvalaaa:heart:

Zdravo svima, nova sam na ovom forumu i zamolila bih nekoga da mi odgovori imala bih par pitanja. U Americi sam bila na W&T, i posle isteka vize sam ostala jos dva meseca da putujem(sto sam i procitala na puno foruma da je dozvoljeno sa J1 vizom ostati jos preko 90 dana). Sada sa verenikom, a pri tom on ima vazecu americku vizu, apliciram za turisticku, isli bismo na Floridu. Imamo zajednicku firmu, tj.sada se vodi na njega(a vodila se i na mene), imam bankovne racune, 5 godina zivimo na istoj adresi, uradicu rezervaciju hotela, karata, i nekog broda tamo, pa me interesuje kakve su mi sanse za dobijanje turisticke vize??? Mi bi zaista isli na tri nedelje na Floridu, tamo imamo i neke prijatelje, a i mozda bi posetili fabriku koja se bavi istim poslom kao i mi??
Hitno mi je potreban odgovor jer sledece nedelje imam razgovor...
Hvala unapred:)

Za pocetak pozdrav svim forumasima, forum je ODLICAN! :worth: lepo od svih koji su otisli sto se trude da pomognu svima koji zele da odu.

Elem, da zapocnem temu, interesuje me koji je proces za dobijanje navedene vize, jer imam prijatelja u Americi koji ima hotel u svom vlasnistvu i voljan je da zaposli mene i devojku, ali ne znam sta mi sve treba sa njegove strane. Sta on treba da sredi od papira i kako ide taj proces? Zeleo bih to da znam. I kolike su sanse za dobijanje ovakve vrste vize??

Hvala svima unapred na odgovorima

mika_hakinen
nije blef usa stvarno nije interesantna nego je skola dobra.
navodno kaze imigracioni propis da iako ispande nesto da ne stima nebitno je ukoliko je preostalo dovoljno za izdavanje vize e sad da li je dosta za nase ljude ako dokaz za 'ties' and 'residence':finansije za boravak u skoli, stan,familija, obecanje dobrog posla po povratku

mika_hakinen
nije blef usa stvarno nije interesantna nego je skola dobra.
navodno kaze imigracioni propis da iako ispande nesto da ne stima nebitno je ukoliko je preostalo dovoljno za izdavanje vize e sad da li je dosta za nase ljude ako dokaz za 'ties' and 'residence':finansije za boravak u skoli, stan,familija, obecanje dobrog posla po povratku

e to "preostalo" je problem jer konzul ima diskreciono pravo da odlucuje da li je dovoljno ili nije. Znam da su u ambasadi jako sumnjicavi jer su slucajevi kao tvoj u izrazitoj manjini. Vecina zeli trajno da "ispari" sa ovih prostora. Licno sam prisustvovao pravom masakru u americkoj ambasadi, redom je odbijeno 20-ak momaka i devojaka koji su pokusavali da doiju vizu. Razgovori su trajali kratko, ljudi su izlazili sa bezizrazajnim licima, potpuno rezignirani. Na kabini nisu bila zatvorena vrata pa sam mogao cuti razgovore. Konzul je bio drzak, resetao je pitanjima. Samo se jedna devojka nije dala, uzvracala je istom merom ali i nju su odbili. Posle je dosla neka baka u dimijama i sa maramom, dobila je vizu za dva minuta. To je za mene bio shok, poceo sam se pribojavati za sebe ali na kraju nisam imao nikakvih problema, tri-cetiri formalna pitanja i grantovana viza.

Dakle, nemoj NISTA da lazes, kazi da si radio u toj NVO, ako te pita za detalje kazi i to da si radio na crno (konzul nije poreski inspektor), ja bih spomenuo i rodjake u USA, to se ne moze precutati, tu se mora lagati jer je pitanje postavljeno u formularu za aplikaciju. Mislim da je najbitnije da se konzul uveri da ti tamo ides da se stvarno skolujes, tj. da skola nije upisana samo pro forme, kako bi se izdejstvovala viza.

pozdrav svima,zaista dosta saveta mi je pomoglo.Jedno pitanje,da li je duzina studiranja bitna,i ako trenutnu godinu imam obnovljenu,a pre toga sam samofinansirajuci student bila?Nisam na poslednjoj godini studija.Hvala unapred

Pozdrav svima! Bio bih zahvalan ako bi mi neko pripomogao sa informacijama u vezi vize. Zavrsio sam fakultet (traje 6 godina), ali me ceka staz jos 6 meseci koji moram da obavim u zemlji Srbiji :) da bih mogao da polazem drzavni ispit i dobijem licencu. U medjuvremenu pre staziranja zeleo bih da odem turisticki u NY. Znaci zeleo bih da apliciram za turisticku vizu. Isao sam na sajt ambasade, sve je poprilicno solidno objasnjeno sem neceg sto oni definisu kao "obaveza" zbog koje se moram vratiti u Srbiju. Navodi se nesto tipa posao, imovina, racun u banci i sl. A kod odeljka za turisticku vizu za studente pise da treba doneti na intervju potvrdu o studiranju (to sam izvadio na fakultetu), spisak polozenih ispita i index. E sad na nekim sajtovima pise da mi treba (ovo je copy+paste sa jednog od sajtova o dokumentaciji)

SPISAK DOKUMENATA POTREBNIH ZA USA TURISTICKU VIZU-
• Formular zahteva za vizu popunjen preko sajta ambasade (popunjava agencija)
• Pasoš ( mora da važi jos najmanje 6 meseci od datuma isticanja vize)
• Fotokopija prve strane pasoša
• Prethodni pasos na uvid
• Pasoši najuže porodice ili njihovi izvodi iz matične knjige rođenih (originali,ne fotokopije- na uvid)
• 1 Fotografija,dimenzije 5 x 5 cm - isključivo na beloj pozadini, ne starija od sest meseci
• Vlasnički list o posedovanju nekretnina (dovoljan je I kupoprodajni ugovor- kopija I original na uvid)
• Fotokopija kreditnih karticica ili potvrda iz banke o deviznim sredstvima (min 100 eur po danu po osobi)

Uz ovo treba priloziti sledecu dokumentaciju:
Za stalno zaposlene :
• Original potvrda o zaposlenju na memorandumu preduzeca sa naznacinim mesecnim primanjima I korišćenja godišnjeg odmora ili slobodnih dana u periodu putovanja.
• Kopija radne knjizice (original na uvid)
• Kopija zdravstvene knjizice (original na uvid)

Za ucenike i studente:
• Dokumentacija oba roditelja ( pod tackama 1-2-3)
• Potvrda iz skole / fakulteta,
• Fotokopija djacke knjizice/indexa (original na uvid)
• Fotokopija zdravstvene knjizice (original na uvid)
• Za studente je potrebno priloziti i potvrdu o polozenim ispitima

Interesuje me sta mi sve, taksativno treba od dokumenata. Bio bih zahvalan ako bi neko ko je aplikovao za turisticku vizu i ko je istu dobio da mi odgovori :)

Jel zna neko iz iskustva da mi kaze,jel ce mi biti problem sto necu imati polozene ispite,samo kolikvijume kad budem predavala,a treba mi obicna turisticka viza,hocu da idem za novu godinu....unapred hvala :)
ne moze niko da ti kaze kako ces proci jer sve zavisi od slucaja do slucaja, evo, moja prica je bila - obnovljena druga godina, a poslednji ispit polozen godinu dana pre apliciranja. ceo intervju se sveo upravo na fakultet i na razloge obnavljanja godine, u mom slucaju to je bio posao. jedna stvar, koja je mozda bila bitna, a mozda i ne, je da sam na racunu imala poprilicno hiljada evra. (koje naravno nisam potrosila jer nisu ni bili moji, ali nije zgoreg pokazati im da niste sirotinja :D ) vizu sam dobila na tri meseca, a na ulasku sam dobila produzenje na 6 sa jednim ulaskom.
kao sto su vec svi rekli, najbitnije je govoriti istinu, tj biti apsolutno siguran u ono sto pricas, doneti trazenu dokumentaciju i ne bi trebalo (kazem, NE BI TREBALO ;) ) da bude problema :)

ne moze niko da ti kaze kako ces proci jer sve zavisi od slucaja do slucaja, evo, moja prica je bila - obnovljena druga godina, a poslednji ispit polozen godinu dana pre apliciranja. ceo intervju se sveo upravo na fakultet i na razloge obnavljanja godine, u mom slucaju to je bio posao. jedna stvar, koja je mozda bila bitna, a mozda i ne, je da sam na racunu imala poprilicno hiljada evra. (koje naravno nisam potrosila jer nisu ni bili moji, ali nije zgoreg pokazati im da niste sirotinja :D ) vizu sam dobila na tri meseca, a na ulasku sam dobila produzenje na 6 sa jednim ulaskom.
kao sto su vec svi rekli, najbitnije je govoriti istinu, tj biti apsolutno siguran u ono sto pricas, doneti trazenu dokumentaciju i ne bi trebalo (kazem, NE BI TREBALO ;) ) da bude problema :)

Malo pojašnjenje: vizu si dobila na tri mjeseca, što ustvari znači da je to rok do kog moraš UĆI u USA a ne koliko možeš tamo ostati. Na ulazu te je dočekao imigracioni službenik koji je odredio DUŽINU tvog boravka u USA (6 mjeseci).

Sa ostatkom priče se 100% slažem, moje prvo iskustvo je bilo dramatičnije, ja nisam imao nikakvih sredstava na računu, nekretnina, čak ni auto.

jos par pitanja, sta tacno moram doneti od dokumentacije mojih roditelja. Uverenje o primanjima, kopija radne knjizice (posto su mi rekli da tesko mogu da uzmu radnu knjizicu ovako), a na pojedinim sajtovima pronasao sam i da treba zdravstvena knjizica sa kopijom. Interesuje me da li moram za sve clanove porodice da se vadim izvod iz maticne knjige rodjenih ili su dovoljni samo njihovi pasosi na uvid?
Posto studiram oroditelji me izdrzavaju, ali sa druge strane rodjaci sa kojima putujem u USA placaju moj put i boravak tamo i obezbedice mi novac dok boravim u USA.
Nasao sam na nekim sajtovima da je potrebna izjava mojih roditelja da me izdrzavaju na putu, pa sam sad mao :dash:
I da li sve kopije moraju biti overene u opstini?

pozdrav zanima me da li mogu da produzim b1b2 vizu tj.da uzmem drugi I-94 ovaj mi istice za 45 dana i da li to moram da uradim u gradu u kojem sam usao u USA ili gde sad boravim sta bi mi trebalo od papira i da li se tesko to dobija ako moze brz odgovor hvala :))

Mada i idem za novu godinu,za praznike svi putuju pa kazu da nece biti frke,da pustaju,dokazacu da nisam sirotinja :D i vezbacu razgovor na ogledalu :D hvala ti puno :* javljam sta sam uradila :)

nema na cemu :) nemoj da se plasis, samo se opusti i skoncetrisi kad dodjes tamo, odgovaraj tacno i tecno :) ako hoces, mogu na pp da ti napisem kako je moj razgovor izgledao

pozdrav zanima me da li mogu da produzim b1b2 vizu tj.da uzmem drugi I-94 ovaj mi istice za 45 dana i da li to moram da uradim u gradu u kojem sam usao u USA ili gde sad boravim sta bi mi trebalo od papira i da li se tesko to dobija ako moze brz odgovor hvala :))

Treba da popunis I-539, uplatis $290 i formular posaljes u jedan od USCIS centara. Gdje ces poslati zavisi od toga koju si adresu stanovanja naaveo u formularu. Detaljne informacije ces naci na uscis.gov.

Dobri ljudi pomagajte...Ja i moj muz smo se prijavili za lutriju za Ameriku sad u oktobru,tj prijavio nas je covek koji je isto izvucen pre sest godina...Zanima me da li neko zna da li cemo sigurno da biti izvuceni jer imamo njegovu garanciju,bar bi tako trebalo...i da li kad popunjavamo formular za posao,oni nam nadju odmah pri dolasku,takodje smo culi da nam nalaze stan i da mozemo da biramo grad....i sta znate o ceni brodskog prevoza stvari...hvala unapred ali pomagajte,please:(

Back