Američka viza

ljudi dobio sam na 6 meseci boravak sve je bilo uredu letio sam iz bg do minhena pa do cikaga jedino sto je let iz bg kasnio vise od pola sata pa sam na pvaj u minhenu dosao knap morao sam trcati po onom njihovom velikom aerodromu pozdrav svima iz wisconsina

Ljudi mala pomoc..Zakazan mi je razgovor za turistcku vizu za 11.07 ,idem turisticki,zaposlena sam,nosim potvrdu o tome,radnu knjizicu,molbu i resenje o godisnjem odmoru,potvrdu iz banke o sredstvima na racunu.Idem prvi put,nikada pre nisam aplicirala niti sam putovala negde sem u Makedoniju,Bosnu,i Grcka grupna viza iz sredje skole.Naime idem kod pijatelja tamo,palniram da ostanem mesec dana jer toliko imam odmor.Da li mislite da ce mi odobriti vizu? Mene brine to sto je prijatelj musko nije ozenjen pa da ne pomisle da idem tamo da se udam. Sta mislite?

I ja imam pitanje... Sakupila sam dokumenta, imam potvrdu o zaposlenju, izvestaj iz banke, stan na moje ime... Sada me zanima da li mi treba i potvrda o imovinskom stanju mojih roditelja, kao neki dodatak? I jos nesto... Izgleda je ispao neki problem sa ti likom kod koga sam trebala da dodjem, a inace sam imala u planu da putujem malo tih mesec dana koliko bih bila tamo, pa ako neko moze da pomogne, da li moram da imam podatke tog nekoga kod koga bih isla ili mogu samo da navedem adresu nekog hotela i da rezervisem sobu tamo ili mi ni to nije obavezno? Molim vas, pomagajte :(

Zdravo svima imam jednu molbu za vas ako znate da mi pomogne te molim vas privremenu radnu dozvolu koja je istekla a posto sma u srbiji a zelim da se vratim nazad jer sam ziveo tamo 20 godina pa bih hteo da znam na koj nacin da se vratim ona ne vazi za povratak nego ga izlazak dal treba da vadim novu vizu ili preko ambasade hvala puno unapored svima

Zdravo svima sjajni ste drago mi je sto hoce te da pomogne te ja imam jedna problem imam austrisku radnu vizu i boravnu pa bi zeleo da idem u ameriku tamo da zivim i radim reci te mi kakve mogucnosti imam i kako i sta da radim molim vas pomogni te mi hvala unapred

E bas si me obradovao :D Nadam se samo da si u pravu i da ce mi dati vizu pa na koliko god ona bila 5 ili 10 heh.Javljam sta je bilo u svakom slucaju :D

Na 5 godina neces dobiti, ili 10 ili nista. Papiri koje si sakupila su bitni ali je presudno tvoje drzanje pred konzulom. Budi opustena, relaksirana, nemoj da te uhvati trema. Vecinom je to prijatan razgovor osim ako konzul pocne da sumnja u tvoje namjere. NIKAKO nemoj da lazes, to se ne tolerise i ne prasta. Pricaj otvoreno i odgovaraj jasno i kratko na pitanja. Sluzbenici u ambasadi su istrenirani da posle nekoliko pitanja procjene tvoje namjere. Njima je je najbitnije da ces se vratiti u Srbiju i ako ih uvjeris da hoces, viza je tvoja.

ja imam usa vizu na 10god i bila sam vec nekoliko puta,jer moja mama zivi tamo,medjutim predala sam za djecu aplikaciju za vizu i odbili su,vjerovatno zato sto sam razvedena...interesuje me misljenje drugih,ako imaju slicno iskustvo,sta dalje

Cao svima,

evo da podelim iskustvo sa vama.Americka ambasada je cisti lopov. Juce sam bila na razgovoru za vizu i naravno odbijena sam.Imam dva stana na svoje ime, stalno zaposlenje vec 5god, putujem sa dvoje dece, suprug mi ostaje imam para na racunu....
Bila sam vec 2 puta pre 10 godina i redovno se vratila. Njen odgovor je bio da ona misli da ja nisam turista i da zelim da ostanem tamo.Znaci ostavicu svog muza s kojim sam u braku 9 godina,razdvojiti decu od oca, ostaviti nekretnine i stalan posao da bi zivela u USA nelegalno.Mislim smesno stvarno.KAo zadnji put kad sam bila ostala sam dosta dugo.Ja dobila vizu 2001 na 6 meseci a ostala sam 5.Znaci nisam preksila zakon. Sestra mi je predala zahtev za green card 2006 i cekam da to dobijem bas iz ovih razloga, bacila sam 450$. Ne zelim tamo da zivim, samo da vidim sestru i njene klince. Moji i njeni klinci su se videli 2 puta u zivotu jer i ona se ubija od posla i nema kad da dodje.Mama mi ima green card ali ne zivi tamo samo povremeno odlazi da pomogne sestri oko klinaca. Totalno sam sokirana, ne znam sta sve treba da imam da bi otisla turisticki u USA. Pa svake godine idem na letovanja pa nisam nigde ostala.
To je cisti bezobrazluk nista drugo.Donela je odluku samo na osnovu svog misljenje i zanemarila je sve moje papire.To je totalno neprofesionalno. Zalila sam
se ambasadi i zalicu se i dalje kome god budem mogla jer ovo je nedopustivo.Nisam je krimos, ni terorista ni ne znam ni ja sta.... Znaci ne verujem da nas non stop ponizavaju i obezvredjuju svi redom.Gde god dodjes neka prepreka jer si iz Srbije.
Totalno sam revoltirana jer nemam kome ni da se pozalimo, nekim svojim institucijama, da nam pomognu i podrze. Pitam se da li bi to tako samo proslo u nekoj uredjenijoj drzavi.

Ne znam ni sama da li da probam opet, nisam sestru videla od 2007 god mada mi se gadi to sve i ne idem mi se kod njih.Mislim da cu ipak negde dole juznije na neku lepu pescanu plazu gde pokazuju vise postovanja!
Pozdrav svima
postoji li mogucnost licnog kontakta sa vama,posto isto iskustvo i ja imam od prije 2 dana...pozz i hvala

Upravo smo stigli ja supruga i mladja cerka iz ambasade, i pored mog i njenog stalnog posla, cerka je srednjoskolac, mojih c1/d viza 4x po 1 godinu, ODBIJENI smo, a moji stari pasosi puni viza, kuca u vlasnistvu, starija cerka zbog ispitnih rokova nebi mogla da ide sa nama, pare u banci, itd.itd.
To samo govori koliko je los taj njihov sistem procenjivanja, jer mi smo bas hteli da idemo kao turisti, ne pada mi na pamet da ostajem, pristojan zivot imam i ovde, vec da se vidim sa bratom od tetke, kod njega bismo i ostali 2-3 nedelje, da vidimo Grand Canyon, Las Vegas. totalno lose obucavaju te svoje konzularne sluzbenike, mi smo tipican dokaz koliko lose procenjuju, a koliko im je ljudi otislo kao turisti a ostali tamo... jednostavno toliko losu procenu nisam ocekivao, sta oni misle da ce moje dete da napusti skolu u drugoj godini, da ce zena da ostavi posao vaspitacice koji radi 14 godina....Moj savet vam...Ljudi ne popunjavajte im budzet, bolje da smo dali 300 evra za nesto pametnije ali to nam je lekcija za ubuduce, daleko im lepa kuca, iliti kako oni kazu It's a nice place to visit, but I would never like to live there :)

Cao ja se trenutno nalazim u USA ali sam iz srbije a verenik mi je amerikanac.Hocemo da se uzmemo ali ja idem kuci za 10 dana jer sam ovde dugo i ocu da budem kuci malo.Nasa ideja je cim ja izadjem iz zemlje da on aplicira.Ja sam ovde bila na j1 viza na programu,tako smo se i upoznali.
Mene sad zanima,ako iko ima ideju ili informaciju,koliko traje proces cekanja.Jer sam procitala da ceka po 6,7,8 meseci nekad cak i vise.Takodje on dolazi u novembru da upozna moje.Predpostavljamo da nije pametna ideja da se uzmemo u Srbiji,vec je bolje da cekamo verenicku vizu.
Bilo kakave ideje,predlozi,informacije mi je drago cuti.
Hvala puno unapred :per:

Cao ja se trenutno nalazim u USA ali sam iz srbije a verenik mi je amerikanac.Hocemo da se uzmemo ali ja idem kuci za 10 dana jer sam ovde dugo i ocu da budem kuci malo.Nasa ideja je cim ja izadjem iz zemlje da on aplicira.Ja sam ovde bila na j1 viza na programu,tako smo se i upoznali.
Mene sad zanima,ako iko ima ideju ili informaciju,koliko traje proces cekanja.Jer sam procitala da ceka po 6,7,8 meseci nekad cak i vise.Takodje on dolazi u novembru da upozna moje.Predpostavljamo da nije pametna ideja da se uzmemo u Srbiji,vec je bolje da cekamo verenicku vizu.

Back